کد خبر:۳۱۳۱۸۷
سعید زیباکلام در مشهد:

دولت روحانی امنیتی‌ترین دولتی است که کشور به خود دیده است/ من و برادرم بعد از سلام در مورد میوه حرف می‌زنیم!

زیباکلام در پاسخ به این پرسش که چطور نظرات شما و برادرتان در خصوص توافقنامه متفاوت است گفت: اختلافات من با برادرم به قدری ریشه‌ای است که بعد از سلام و احوالپرسی در مورد میوه صحبت می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سعید زیباکلام امروز در نشست تحت عنوان «مذاکرات وین در باتلاق ژنو» که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد توسط بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: آیا به راستی همان‌طور که رئیس جمهور عنوان کرد همه اصول و خطوط قرمز نظام در این مذاکرات رعایت  و ساختار برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران حفظ شده؟ از ابتدا،جریان مذاکرات از چه کسانی مخفی ماند و چرا طرف مقابل هیچ اصراری بر مخفیانه بودن آن نداشته است.


این استاد دانشگاه در خصوص اقدامات داوطلبانه‌ای که ایران در مذاکرات ژنو پذیرفته است تصریح کرد:  طرف مقابل درصدد است بداند در اراک متخصصان ایرانی ما چه کرده‌اند آنان خود عنوان می‌کنند اراک برای ما بسیار مهم است؛ فوردو و نطنز تا این اندازه برای آنان مهم نیست اما اراک ویژه است.


وی با اشاره به اینکه طرف مقابل عنوان می‌کند روزانه بازرسان آژانس و به طور سرزده برنامه‌های هسته‌ای ایران را زیر نظر داشته باشند گفت: یک مرکز به نام سابان توسط صهیونیست‌ها به وجود آمد؛ این مرکز پاتوق صهیونیست‌های رسانه‌ای است مدیر مرکز اوباما را دعوت می‌کند و از وی می‌پرسد چه تضمینی دارید که ایران سلاح هسته‌ای نسازد و اوباما عنوان می‌کند هیچ تضمین بنیادینی وجود ندارد ولی ما امکانات رصدی بی‌سابقه‌ای طراحی کرده‌ایم که تعهدات ایران را به دقت مورد راستی‌آزمایی قرار دهیم.


این تحلیل‌گر سیاسی با بیان اینکه براساس این مذاکرات آژانس باید بتواند به مکان‌های ذخیره، دسترسی یابد ابراز داشت: این نخستن بار است که آمریکایی‌ها چنین دسترسی‌ بی‌کرانی به کارگاه‌های تولید و محل ذخیره ما می‌یابند. تعلیقات خفت‌آور سال 82 به مراتب در مقابل این مذاکرات چقدر کمتر رسوا و حقارت‌انگیز بودند.


زیباکلام با اشاره به اینکه براساس این توافق تمام ذخایر 20 درصد اورانیوم ایران از بین می‌رود بیان داشت: براساس این مذاکرات راکتور اراک آماده برای برچیده شدن می‌شود.


وی ادامه داد: صالحی به کرات عنوان می‌کند راکتور اراک برچیده نمی‌شود حال سوال اینجاست که چرا این‌قدر نگران است چرا تا این اندازه تأکید می‌شود؟ چطور در خصوص نطنز و فردو چنین تأکیداتی وجود ندارد؛ اما در مورد اراک این تأکیدات همچنان هست مگر قرار است برچیده شود.


این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه توافقنامه ژنو در اوج بازی‌های جام جهانی منتشر خواهد شد خاطرنشان کرد: بالاترین مرجع اجرایی کشور به طور علنی در محضر مردم ایران عنوان می‌کند که طرف مقابل متوجه شده‌ است که تحریم‌ها راه به جای نبرده است این در حالی است که طرف غربی مرتب مطرح می‌کند حالا که تحریم و فشار نتیجه داد ما تحریم را حفظ خواهیم کرد تا ایران همچنان به این رویه ادامه دهد این در حالی است که بالاترین مقام اجرایی کشور چنین سخنانی را مطرح می‌کند؛ فاجعه‌بارتر از این چیست.


زیباکلام با طرح این پرسش که آیا تعطیلات و تعلیقات اثبات حقانیت فرزندان نظام است یادآور شد: آیا براساس اظهارات تیم مذاکره کننده ساختار هسته‌ای ایران حفظ شده؟ یعنی چه که هیچ دستگاهی خاموش نمی‌شود و هیچ برنامه‌ای به عقب بازنمی‌گردد؟


چرخ معیشت همچنان قفل


زیباکلام گفت: ما همه اینها را دادیم تا چرخ معیشت بچرخد در حالی که چرخ معیشت همچنان قفل است براساس توافقات، آمریکا و اروپا تلاشی در جهت پیشروی نمی‌کنند که تور تحریم گسترش یابد و فروش نفت ایران کاهش واین یعنی سازوکار تغییری نمی‌یابد بلکه گستردگی سابق سرجای خود است و تنها تلاش‌های بیشتر، صورت نمی‌پذیرد.


وی بیان کرد: براساس این مذاکرات ایران نمی‌تواند مشتری‌های موجود نفت را تغییر دهد بنابراین چنانچه مشتریان موجود میانگین موجود نفت خام را خریداری کند این نشان می‌دهد که تحریم نفت هیچ گاه برداشته نخواهد شد.


زیباکلام با بیان اینکه تا کنون چه مقدار از اقساط گفته شده به ایران تحویل داده شده است تصریح کرد: دولت ایران حتی اجازه برداشت یک سنت از اقساط را ندارد از این خفت بالاتر وجود دارد؟ 400 میلیون دلار تنها برای پرداخت شهریه دانشجویان موجود در بریتانیا، آمریکا و کانادا اختصاص داده شده و این نشان دهنده این است که آنان برای پول ایران تصمیم می‌گیرند و ما اجازه تصمیم‌گیری در خصوص پول خود را نداریم اینها معنای استقلال و اقتدار ملی است!


وی ادامه داد: این موضوع در اطلاعیه هفت صفحه‌ای کاخ سفید منتشر شده است و برای این انتشار دادن که چنانچه روزی در ایران اعتراضی شد، طرف غربی عنوان کند ما منتشر کردیم چرا دولت شما منتشر نکرد؟ و آنگاه افخم مطرح می‌کند چنین سخنی یک تفسیر از جانب غرب است.

 

امکان راستی‌آزمایی آمریکا از طرف ایران وجود ندارد


این تحلیل‌گر سیاسی تصریح کرد: آمریکا و اروپا عنوان می‌کنند برای کاهش فروش نفت خام تلاشی نخواهند کرد و سوال اینجاست که آیا امکان راستی‌آزمایی برای این ادعا وجود دارد؟ یک تا دو ماه است که فروش نفت ایران کم شده و ما نمی‌توانیم حرفی بزنیم، زیرا چنانچه به طرف غربی این مسئله را بگویم که چرا فروش نفت ایران کاهش یافته آنان خواهند گفت از کجا معلوم که ما کاهش داده باشیم و از کجا معلوم که مشتریان شما انرژی جایگزین را مصرف نمی‌کنند به همین دلیل است که دولت ایران در این دو ماهه به هیچ وجه اعتراض نکرده است زیرا امکان راستی‌آزمایی آمریکا از طرف ایران وجود ندارد.


این استاد دانشگاه با بیان اینکه براساس توافقات هیچ تحریم جدید و مرتبط با هسته‌ای توسط شورای امنیت،‌آمریکا و اتحادیه اروپا وضع نخواهد شد گفت: این مسئله به معنای این است که تحریم‌های قدیمی همچنان با قوت تمام سرجای خود باقی خواهند ماند آن‌گاه رئیس جمهور عنوان می‌کند ساختار تحریم‌ها شکسته است!


زیباکلام افزود: چهار روز بعد از توافقات 17 شرکت بزرگ کشتیرانی و خدمات کشتیرانی ایران توسط کنگره آمریکا تحریم شد لاوروف به این مسئله اعتراف کرد که توافقات ژنو نقض شده است و به دنبال آن چند نماینده مجلس ایران نیز اعتراض کردند و آن‌گاه وزیر امور خارجه ایران عنوان می‌کند که ملت ایران در 22 بهمن جواب خواهند داد!!.


وی با بیان اینکه چرا وزیر امور خارجه اعتراض نکرد آیا به دلیل این است که رفاقت ظریف با جوبای دن به هم خواهد ریخت گفت: ما انقلاب کردیم وشهید دادیم، یعنی چه که ملت جواب خواهد داد ملت ایران 35 سال است که در 22 بهمن جواب استکبار را می‌دهد.


این تحلیل‌گر سیاسی افزود: 15 تن از مقامات عالی‌رتبه سابق و فعلی ایران توسط آمریکا به دلایل مختلف تحریم شدند و همه اینها در حالی است که ما نمی‌توانیم اعتراض کنیم زیرا این تحریم‌ها در خصوص مسئله هسته‌ای نیست بنابراین تنها کافی است که طرف مقابل به جای تحریم هسته‌ای، تحریم حقوق بشر نام‌گذاری کند.


وی خاطرنشان کرد: ظریف در نشست خبری عنوان می‌کند حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته شده درحالی که وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری دیگری مطرح می‌کند هیچ حقی برای غنی‌سازی ایران در هیچ یک از چهارگوشه توافقات دیده نشده است ظریف در واکنش به این اظهارات گفت: که در دو بخش دیباچه و پایانی توافقنامه بر حق غنی‌سازی ایران تأکید شده؛ اما جان کری در جواب این واکنش گفت: نه، هیچ حقی برای غنی‌سازی وجود ندارد و این حق را به رسمیت نمی‌شناسیم.


زیباکلام ادامه داد:‌ظریف متوسل به معاهده عدم گسترش می‌شود؛ اما جان‌کری عنوان می‌کند من پیش از این هم گفته‌ام که در معاهده عدم گسترش هیچ اشاره‌ای به غنی‌سازی نشده است.
 

این استاد دانشگاه گفت: متأسفانه باید بگویم سخن زیباکلام خلاف واقع و سخن جان‌کری مطابق واقع است زیرا جان کری در توافقات عنوان کرده است حق غنی ‌سازی برای ایران به رسمیت شناخته نشده است آیا به راستی حق غنی‌سازی در معاهده عدم گسترش قید شده است.


توافقات ژنو حقوق هسته‌ای ایران را نه اثبات بلکه بر باده داده است


این تحلیل‌گر سیاسی ابراز داشت: در یکی دیگر از سخنرانی‌ها ظریف عنوان می‌کند مهم نیست آمریکا این حق را بپذیرد یا نپذیرد و جواب این است که مگر طرف مذاکره‌کنندگان ما پریان و اجنه‌ها هستند؟ آمریکاست که با تمام قوا بیشترین فشار را وارد می‌کند، وزیر خارجه ایران با این سخن خود نه تنها صورت مسئله را پاک که با مهارت و تردستی خیره‌کننده‌ای مسئله را خط خطی می‌کند که مشخص نشود توافقات ژنو حقوق هسته‌ای ایران را نه اثبات بلکه بر باده داده است.


زیباکلام تأکید کرد: حتی چنانچه چندین بار حق غنی‌سازی در دیباچه ذکر شده باشد آمریکا چنان با ظرافت بندهایی را به آن اضافه کرده که این حق به رسمیت شناخته نخواهد شد به طور مثال در بندی از مذاکرات آمده است در برنامه ‌غنی سازی باید دامنه، سطح، عمق،‌ مکان ذخیره‌سازی اورانیوم و بازه زمانی با آمریکا مورد مذاکره قرار گیرد، چه استقلالی از ما مانده است!؟


وی یادآور شد: آیا در مجلس، خفتگان ما نیازهای عملی ایران را مورد فهم و بررسی قرار می‌دهند؟ این در حالی است که به جای نمایندگان ما در تمام مراکز تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص نیازهای عملی ایران بحث و گفت‌وگو صورت می‌گیرد آیا این خفت نیست؟.


آیا غل‌وزنجیره اسارت در برنامه هسته‌ای مشاهده نمی شود


این استاد دانشگاه ادامه داد: آیا روشن نیست که حتی چنانچه 60 سال هم قید حق غنی‌سازی در متن توافقنامه آمده باشد مطلقا ارزش و اهمیتی نخواهد داشت زیرا محور چهارم مذاکرات در توافقنامه تمام اجزای توافق را تحت شعاع قرار داده است آیا غل‌وزنجیره‌های اسارت بر برنامه هسته‌ای دیده نمی‌شود؟


این تحلیل‌گر سیاسی خاطرنشان کرد: ظریف در مصاحبه‌ای با شبکه‌ آلمانی عنوان می‌کند اسرائیل با فلسطین مشکل دارد که باید با هم حل کنند در حالی که 50 سال است که ملت ایران پای مظلومیت فلسطین ایستاده‌اند و نسبت به ظالم اعتراض کرده‌اند و افتخار ما در دنیا این است حال این گفته مبنای سیاست خارجه ماست.


وی با تأکید بر اینکه امروز که ما خود را برای جام جهانی آماده می‌کنیم مذاکرات در حال انجام است گفت: اصرار بر برچیده شدن راکتور اراک و یا به حالت نمادین درآوردن این راکتور می‌باشد و طرف غربی این مسئله را دنبال می‌کند.

 

زیباکلام در ادامه در پاسخ به این پرسش که چطور نظرات شما و برادرتان در خصوص توافقنامه متفاوت است گفت: اختلافات من با برادرم به قدری ریشه‌ای است که بعد از سلام و احوالپرسی در مورد میوه صحبت می‌کنیم، اخوی بسیار باهوش‌تر از این است که این متن را تأیید کند بلکه از آن می‌گذرد اخوی همیشه عنوان می‌کند چرا باید برنامه هسته‌ای داشته باشیم این را می‌گوید تا به متن توافقات نرسد.


وی در انتقاد به عملکرد مجلس در خصوص توافقات ژنو تأکید کرد: نمایندگان آمریکا با قدرت از جان‌ کری انتقاد می‌کنند؛ اما مجلس ما نمی‌تواند استیضاح کند تا ننگین نامه پشت ننگین نامه امضاء کنیم.


زیباکلام بیان داشت:‌تحریم‌ها فقط و فقط زمانی برداشته خواهد شد که ما یک جزء از چرخ‌دنده نظام آمریکا قرار گیریم یعنی نه تنها به قبل از انقلاب برگردیم که به قبل‌تر از آن نیز برگردیم این چه سیاست خارجه‌ای است؟


وی همچنین در پاسخ به یکی از دانشجویان که عنوان کرد مردم دنیا به دلیل سیاست خارجه دولت نهم و دهم از ایران متنفرند گفت: ابدا این‌گونه نیست آنچه ما خبر داریم این است که کشورهای خارجی و اسلامی از ما متنفر نیستند دشمنی دول آمریکایی واروپایی مربوط به این دولت نمی‌شود بلکه از 35 سال پیش این دشمنی‌ها وجود داشته است.


زیباکلام همچنین در پاسخ به پرسش دانشجویی که عنوان کرد: سانترفیوژهای که روس‌ها با آن بمب تولید می‌کردند را خریداری کردید آیا این مسئله باعث بی‌اعتمادی امریکا نسبت به ایران نشده است بیان داشت: سانترفیوژها بمب تولید نمی‌کنند بلکه اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنند بنابراین این ارتباط نابجاست.


دولت روحانی از امنیتی‌ترین دولت‌هایی است که کشور به خود دیده است


این استاد دانشگاه خطاب به دانشجویی که گفت: ما زیر پل شهید صدر کسی را ندادیم؛ اما اوین را فراموش نمی‌کنیم ابراز داشت: آیا عقبه این دولت و سابقه قتل‌های زنجیره‌ای را می‌توان فراموش کرد این مسئله‌ای نیست که فراموش شود چنانچه سوابق برخی از وزرا را مشاهده کنید خواهید دید، دولت روحانی از امنیتی‌ترین دولت‌هایی است که کشور به خود دیده است.


زیباکلام در پاسخ به این پرسش نظر شما در خصوص بمب هسته‌ای چیست خاطرنشان کرد: نظر رهبری در این خصوص مشخص است و من نیز نظر ایشان را قبول دارم؛ اما یک سندی وجود دارد که بیل گیت وزیر دفاع سابق آمریکا این سند را به پنتاگون ارائه می‌کند که در آن موضع‌گیری هسته‌ای آیمریکا آمده است و عنوان شده ما قول می‌دهیم که به همه کشورهای که دارای سلاح هسته‌ای نیستند حمله هسته‌ای پیشگیرانه نکنیم به استثنای ایران وکره شمالی و این سند رسمی است.
 

این تحلیل‌گر سیاسی گفت: اینکه لبخند بزنیم با ما خوب می‌شوند بی‌غیرتی است کدام لبخند دولت روحانی در این چند ماهه، بارها عنوان کرده سیاست تنش‌زدایی را باید در پیش گیریم؛ اما آیا ما تنش‌ ایجاد کرده‌ایم که به دنبال تنش‌زدایی برویم؟
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
حميد م.
-
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۵
آقاي سعيد زيباکلام رو خيلي خوب درک مي کنم. من و برادرم هم تقريبا مثل ايشون و برادرش هستيم.(البته نه به اين ريشه اي)
هر وقت به خونه ما ميان از در و ديوار و .. حرف مي زنيم!!!
------------
هميشه بايد زمان از دست بدهيم.
بيش از 1سال از دولت گذشته. چه کار کرده؟
فقط مي گن مذاکره مذاکره...
لامصب ارزون هم نمي شه که عده اي بگن. اينو داديم و اونو گرفتيم.
خصرالدنيا و الاخره يعني اين.
کسي که عزتش رو به راحتي مي فروشه، مطمئنا در دنيا هم ذليلانه زندگي مي کنه.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار