کد خبر:۳۱۷۶۳۰
سلطانی‌فر در جلسه شورای شهر:

تراز گردشگری کشور منفی است/ ایران یکی از سه قطب تولید صنایع دستی در جهان

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت:‌ صنایع دستی ایران از بین 460 رشته شناسایی شده در آن، در 352 رشته فعال است و دو میلیون نفر در این زمینه مشغول به کار هستند و در واقع یکی از سه قطب تولید صنایع دستی در جهان است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در جلسه امروز شورای شهر به مناسبت روز گردشگری و ارائه گزارش در خصوص میراث فرهنگی تهران حضور یافت.
 
سلطانی‌فر در این جلسه با اشاره به جابه‌جایی یک میلیارد و 187 گردشگر و درآمد یک میلیارد و 250 میلیون دلاری از این طریق گفت: ما در ایران 10 درصد جاذبه‌های اول دنیا را داریم و جزو 15 کشور اول دنیا در این زمینه هستیم، در حالی که اگر بخواهیم ملاک وسعت و جمعیت را در نظر بگیریم حداقل باید 12 یا 13 میلیارد دلار از این محل درآمد داشته باشیم.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور ادامه داد: تراز گردشگری ما متاسفانه در حال حاضر منفی است، ما در سال 92، چهار و نیم میلیون گردشگر در کشور داشتیم که یک میلیون و 600 نفر آنها از عراق و یک میلیون و نیم از آذربایجان بودند و مابقی از سایر کشورها؛ که در خوش‌بینانه‌ترین شرایط ما باید هفت میلیون گردشگری خروجی داشته و در بدبینانه‌ترین برآوردها 10 میلیون دلار درآمد از این طریق کسب کنیم، در حالی که این درآمد پنج میلیون دلار است.
 
وی افزود: چشم انداز 1404 برنامه‌ریزی شده در بخش گردشگری پیش بینی می‌کند، 20 میلیون گردشگر با درآمد 25 تا 30 میلیون دلار داشته باشیم.
 
سلطانی فر در ادامه بیان داشت: در حال حاضر تراز ما در بخش گردشگری متاسفانه منفی است و در 10 تا 12 سال آینده راه پر پیچ و خمی را خواهیم داشت اما خوشبختانه در طول ماه‌های گذشته و در کنار این آمار نگران‌کننده ورود گردشگران خارجی به نحو بسیار چشم‌گیری افزایش پیدا کرده است.
 
رشد 240 درصدی گردشگر در 45 روز اول سال
 
وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه در 45 روز از اول سال 93 تعداد گردشگران اروپایی که وارد کشور شدند رشد چشم‌گیری داشته گفت: در 45 روز اول سال 93 تعداد گردشگران اروپایی نسبت به همین زمان در سال گذشته رشد 240 درصدی را داشته است و تمام هتل‌های ما در شهرهای تاریخی در هفت و هشت ماه آینده جای خالی ندارند به ویژه در تورهای آسیای شرقی این موضوع بیشتر است.
 
وی افزود: روزانه 400 نفر از اماکن تاریخی بازدید می‌کنند و تورهای اروپایی ظرفیت ثبت‌نام ورود گردشگران اروپایی را تکمیل کردندو برای سال 2015 ثبت نام می‌کنند که نشان می‌دهد آینده گردشگری کشورمان امیدوارکننده است.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: پیش بینی می‌شود تا سال 2020 آمار یک میلیون و 187 میلیون گردشگر سال 2013 به حدود یک میلیارد و 600 میلیون نفر افزایش پیدا کند.
 
وی ادامه داد: در شهر تهران ما شاهد ایجاد جاذبه‌های مناسب گردشگری بودیم که در بخش‌هایی نیاز به احیا و مرمت بازسازی دارد و نیز در تهران ما صد موزه داریم و از میان آثار ثبت شده کشور 300 اثر در تهران قرار دارد و نیز حریم 23 محوطه اثر تاریخی در کنار حدود 300 اثر واجد ارزش تاریخی در تهران وجود دارد.
 
 
سلطانی‌فر با اشاره به نیاز کمک همه دستگاه‌های مرتبط در بخش پروژه‌های گردشگری گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات ما کمبود هتل‌های گردشگری که تمرکز ما روی آن است کل کشور به آن بپردازیم و با توجه به زمینه‌های همکاری که در سال‌های گذشته بین شورا و میراث وجود داشته و تفاهم‌نامه‌هایی که در این بین امضا شده لزوم پیگیری از سوی طرفین و تعامل همکاری بیشتر دیده می‌شود.
 
وی در ادامه گفت:‌ از جمله مهمترین مواردی که ما در سطح شهر تهران داریم تملک اماکن تاریخی است که در حال حاضر در اختیار بخش خصوصی است و به خوبی حفظ نمی‌شوند و امکان تملک آن نیز از دست ما خارج است که نیازمند استفاده از ظرفیت شورا در این زمینه هستیم.
 
سلطانی‌فر ادامه داد: در سال 82 سایت بزرگ تاریخی حدفاصل کاخ گلستان تا میدان مشق تعریف شد که تملک آن می‌توانست این محدوده را تبدیل به یک محوطه تاریخی و ارزشمند کند که اگرچه مصوبه آن در سال 1382 به تصویب دولت رسیداما در جهت عملیاتی کردن این مصوبه تاکنون اقدامی نشده است.
 
جلوی خدشه‌دار شدن حریم کاخ گلستان را باید گرفت
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه بیان داشت: یکی از اصلی‌ترین مسائلی که امروز در تهران باید به آن توجه کرد پیگیری ساخت و ساز غیرمجاز در سرای دلگشا است که باید جلوی خدشه‌دار شدن حریم کاخ گلستان را گرفت.
 
وی افزود: باید ساخت و سازهای جدید معماری و سیمای عمومی شهر هویت تمدنی مناسبی را داشته باشند و مجموعه‌ای که در ارتباط با وزارتخانه‌های مختلف در میدان مشق وجود دارد می‌توان با تملک آنها و تبدیل آنها به بناهای قابل استفاده میراث نظیر موزه‌ها به عنوان یک محور مشترک کاری شورا و میراث باشد و همکاری سازمان میراث فرهنگی جهت ساماندهی میدان مشق و باغ ملی می‌تواند ظرفیت سقف جهانی این مجموعه را فراهم کند.
 
سلطانی‌فر خاطر نشان کرد: در کمک به حفظ هویت فرهنگی تهران قدیم در حال حاضر گام‌های خوبی برداشته شده و در میراث فرهنگی گردشگری مجموعه‌هایی داریم که ظرفیت بالایی دارند و در راستای تحقق شعار عزم ملی و مدیریت جهادی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ظرفیت و پتانسیل فعالیت بیشتری در این زمینه را هم در زمینه اشتغال و هم در زمینه ارزآوری دارا است.
برچسب ها:
سلطانی‌فر
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار