اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از شنیدن گزارش رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور به ارائه نظرها و پیشنهادهایی نظیر احیای توریسم درمانی در کشور و تهیه اطلس گردشگری تهران پرداختند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در ادامه 66 امین جلسه علنی از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، اعضای شورای شهر پس از شنیدن گزارش رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به بیان انتقادها و پیشنهادهای خود پرداختند.
احمد حکیمپور، عضو شورای شهر تهران در جریان ارائه این گزارش با اشاره به اینکه در زمینه میراث فرهنگی در کنار مدیریت جهادی آن، همکاریهای خوبی شکل گرفته است، گفت: برنامههایی که در تهران ثبت میشود، اما تعیین تکلیف نمیشود، یکی از مشکلات اصلی در تهران است و کمیته مشترک شورا و میراث فرهنگی که در شورای دوم به تصویب رسید، هنوز اجرایی نشده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه اقداماتی که در بافت تاریخی بازار تهران گاهاً رخ میدهد، نگرانکننده است؛ نظیر اتفاقی که در سرای دلگشا و حریم کاخ گلستان در حال انجام است.
عضو شورای شهر تهران افزود: از 16 بنای ثبت جهانی شده در ایران، تنها یکی در تهران بوده و آن نیز کاخ گلستان است که متأسفانه در معرض تهدید خروج از فهرست جهانی قرار گرفته است.
سروری: بافتهای تاریخیای که بلای جان مردم شده است
پرویز سروری، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جریان این بحث گفت: متأسفانه امروز بافتهای تاریخی به بناهای خانمانسوز برای مردم تبدیل شدند که حتی جان مردم نیز گاهی به خطر میافتد.
وی ادامه داد: باید مشخص شود که جان مردم ارزش بیشتری دارد یا بافتهای تاریخی؛ این در حالی است که قطعاً منافع ملی و مردم اولویت در همه برنامهها هستند.
سروری خاطرنشان کرد: متاسفانه بافتهای تاریخی که ساماندهی نمیشوند جان مردم را تهدید میکنند و من تقاضا میکنم رئیس سازمان میراث فرهنگی شخصاً در این زمینه ورود پیدا کند.
شجاعپوریان: صنعت گردشگری جایگزین صنعت نفت شود
ولیالله شجاعپوریان، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بیان داشت: کشور ما از جمله 10 کشور اول دنیا در بناهای تاریخی است و بسیاری از کشورها از این طریق درآمد و هزینه کشور خود را اداره میکنند، بنابراین ما نیز باید برنامهریزی انجام دهیم که صنعت گردشگری جایگزین صنعت نفت شود.
حافظی: توریسم درمانی را احیا کنیم
رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در ادامه گفت: سهم کشور ما از صنعت توریسم متناسب با مساحت کشور نیست که شاید به دلیل مسائل فرهنگی و اعتقادی کشورمان باید زمینهای ایجاد شود که ظرفیتهای جدید جایگزین این موضوع شود.
وی ادامه داد: نظام سلامت از چند دهه قبل مورد توجه کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده، بنابراین باید توریسم درمانی را در کشور احیا کنیم.
سرخو: اطلس گردشگری تهران تهیه شود
محسن سرخو، عضو کمیسیون عمران و حمل نقل شورای شهر تهران در ادامه این بحث اظهار داشت: یکی از مواردی که باید در دستور کار میراث فرهنگی قرار گیرد تهیه اطلس گردشگری برای تهران به همکاری میراث و شهرداری است؛ همچنین تهیه نقشه گردشگری تهران که در مبادی ورودی شهر به صورت رایگان عرضه شود.
وی ادامه داد: رونق صنایع دستی با رونق گردشگری عجین شده و در واقع به هم پیوند خورده است، به این ترتیب محل توزیع صنایع دستی جایی است که گردشگر حضور دارد.
سرخو خاطرنشان کرد: به همین دلیل باید توجه ویژه به مکانهای تولید صنایع دستی که در کشور ما اغلب منازل و پایگاههای خانگی است، صورت گیرد و سیستم خوداشتغالی در منازل احیا شود.