کد خبر:۳۱۹۹۷۸
رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها:

مراقب باشید دانشگاه‌ها کارکرد حزبی پیدا نکند/ مدیران فرهنگی مراقب انتخاب افراد دور و بر خود باشند

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: معاونان و مدیران فرهنگی باید مراقب باشند که فضای دانشگاه‌ها کارکرد حزبی نداشته باشند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام محمدیان در اولین اجلاس مدیران و معاونان فرهنگی دانشگاه ها که امروز در مرکز پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: مسائل فرهنگی فقط به عهده چند نفر در دانشگاه نیست، البته اولین مسئول فرهنگی رئیس دانشگاه است، بنابراین این طور نیست که فقط رئیس دانشگاه به مسائل مالی و آموزشی رسیدگی کند و مسئولیت فرهنگی را از خود سلب کند.

 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه اولین مسئولیت رئیس دانشگاه، مسئولیت فرهنگی است، گفت: حوزه فرهنگ گستردگی زیادی دارد و باید تمامی استادان، رؤسای دانشگاه ها و مدیران اداری در این حوزه فعالیت کنند، بنابراین این گونه نیست که این مسئولیت به شخص خاصی داده شود، البته معاونان فرهنگی مسئولیتشان در این حوزه بیشتر است، آنها باید بتوانند مجموعه دانشگاه را همراه کنند. اگر امسال را سال فرهنگ نامیده اند باید توجه ویژه ای در دانشگاه ها به آن شود. در دیدار روز یکشنبه نمایندگان مجلس با رهبری، ایشان در مورد فرهنگ نکته هایی را ذکر کردند که این نکته ها باید مورد توجه مسئولان فرهنگی دانشگاه ها قرار بگیرد.

 

وی اضافه کرد: هر معاون و مدیر فرهنگی باید برای خودش شاخص هایی را تعریف و با شاخص های خود فعالیت کند. به هر تلاش و کوششی جهاد فرهنگی گفته نمی شود، تلاش برای رفاه بیشتر و لذت بیشتر و دست یافتن به قدرت جهاد نیست، جهاد تلاشی است در راستای اعتقادات و حاکم کردن یک تفکر خاص که می توان تلاش در این مسیر را جهاد نامید.

 

محمدیان افزود: ممکن است این تلاش در مسیر کمال و رشد انسان ها باشد که افراد باید با تمام قوا عمل کنند. با توجه به ماهیت دین که به آن ایمان داریم و دشمنی های فراوانی که برای ما وجود دارد، جهاد و مجاهدت باید در دو قالب سخت و نرم اتفاق بیفتد که جهاد نرم، جهاد فرهنگی است.

 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: کار جهادی، کاری است که اولاً فی سبیل الله، برای جلب رضای خدا و خالصانه برای خدا باشد، از سوی دیگر، تلاش فراوان و خستگی ناپذیر در آن وجود دارد؛ در واقع جهاد فرهنگی استفاده از تمام امکانات و ظرفیت هاست.

 

وی در ادامه گفت: مؤلفه های مدیریت جهادی نسبت به سایر مدیریت ها متفاوت است و از حالت فردی خارج می شود و یک کار جمعی است. در مدیریت غیرجهادی بحث منافع مطرح است، اما لازمه مدیریت جهادی توجه به آرمان هاست و اتلاف وقت در آن وجود ندارد؛ همچنین کار جمعی و حضور در آن نیاز به روحیه تشکیلاتی دارد.

 

محمدیان با تأکید بر نقش معاونان فرهنگی دانشگاه ها گفت: اولین مؤلفه مدیریت جهادی در حوزه دانشگاه ها انتخاب افراد است، بنابراین باید در انتخاب کسانی که در حوزه فرهنگی دانشگاه ها فعالیت می کنند، دقت کنید.

 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اضافه کرد: نیاز مدیریت جهادی ایستادگی و مقاومت مقابل دشمن است، بنابراین باید در این مدیریت به دنبال کسانی برویم که جرأت دارند.

 

وی گفت: روی خطاها در دانشگاه ها اصرار نکنید، انتقادهایی از روی دلسوزی صورت می گیرد که باید سعی کنیم اشتباه ها را برطرف کنیم.

 

محمدیان تأکید کرد: از تجملات دوری کنید و هرگز افرادی را که چاپلوس هستند دور خود جمع نکنید، یکی از آفت های اصلی مدیران حضور افرادی هستند که به چاپلوسی می پردازند، پس به دروغگویان میدان ندهید.

 

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: من یقین دارم در بیش از 90 درصد تجمعاتی که در دانشگاه ها صورت می گیرد اگر رئیس دانشگاه حضور پیدا کند مسأله حل می شود، بسیاری از تجمعات در دانشگاه ها طبیعی است، بنابراین بهترین راه این است که رئیس دانشگاه وارد شود و این مشکلات را حل کند.

 

وی با اشاره به توجه مدیران فرهنگی دانشگاه ها به فضای دانشگاه گفت: در جامعه ما بار اصلی احزاب بر روی دانشگاه ها افتاده و تلاش می شود که کارکرد احزاب در دانشگاه رقم بخورد. باید برنامه ریزی کلان صورت گیرد و مراقب باشید که کارکردهای حزبی وارد دانشگاه نشود. نباید فضای دانشگاه حزبی، تک صدایی و امنیتی شود.

 

محمدیان خاطرنشان کرد: نباید به دانشگاه نگاه سیاسی شود، این مسأله سبب ایجاد تضاد در دانشگاه ها خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار