عبدالرسول پورعباس در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، رشد نظام آموزش علمی و کاربردی را چشمگیر ارزیابی کرد و بیان داشت: بیش از 757 هزار دانشجو در 1000 مرکز علمی و کاربردی به تحصیل اشتغال دارند.
وی رشته شغل های این نظام آموزشی را متنوع و بیش از 800 رشته دانست و افزود: 408 رشته کاردانی، 280 رشته کارشناسی و 69 پروژه ملی در مقطع ارشد در حال ارائه آموزش های مهارتی به دانشجویان و فن آموزان هستند.
رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی نسبت استاد به دانشجو را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در برابر هر 18 دانشجو، یک استاد وجود دارد، 400 واحد از دانشگاه های علمی و کاربردی در مجاورت کارخانه و شهرک های صنعتی، مهارت های علمی را همراه با دانش فنی به جامعه هدف آموزش می دهند.
پورعباس گفت: نظام آموزش علمی و کاربردی به جایگاهی رسیده است که با مراکز آموزش عالی از نظر تعداد دانشجو، استاد، کیفیت، امکانات و خروجی های علمی رقابت می کند، مهمترین رسالت این نظام، آموزش مهارت هایی است که به تولید اشتغال منجر میشوند.
وی تقاضای مراکز علمی و کاربردی برای جامع شدن را روزافزون خواند و افزود: دانشگاه هایی به عنوان جامع انتخاب خواهند شد که از استعداد بالا، توان بالقوه و امکانات کافی برخوردار باشند.
رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی خاطرنشان کرد: از سال 1390 تا کنون 800 اختراع توسط دانشجویان نظام علمی و کاربردی به دنیای علم و صنعت تقدیم شده است، 10 طرح دانشجویی در سال گذشته به عنوان پروژه های ملی پذیرفته شدند و هم اینک در حال اجرا هستند.
پورعباس مدیریت جهادی را لازمه پیشرفت و ترقی ایران دانست و تصریح کرد: نظام علمی و کاربردی به احیای شغل هایی در سراسر کشور پرداخته است که فراموش شده بودند.
وی ادامه داد: با وجود پیشرفت های چشمگیر نظام آموزشی مذکور، ضعف هایی در این حوزه مشهود است، تعدادی از واحدهای آموزشی نظام مذکور مشمول اخطار شده اند و یا به تعلیق درآمده اند.
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی با بیان اینکه رئیس جمهور بارها به سوق دادن نظام آموزش به نظام کار محور کرده است، گفت: هیات دولت در حال بررسی و توجه به مشاغل مهارت محور است با تصویب این رویکرد نظام علم و فناوری در ایران به کمال خواهد رسید.
پورعباس گره زدن آموزش ضمن خدمت با آموزش های علمی و کاربردی را رویکرد آتی این نظام دانست و ادامه داد: در سال جاری در کنار همکاری با سازمان فنی و حرفه ای دوره های تکمیلی کوتاه مدت برای آموزش نیروهایی که در فضاهای اقتصادی، صنعتی و اداری در حال خدمت هستند، برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به طرح تجمیع بیان داشت: اگر فردی چندین پودمان را پشت سر نهد، می تواند با تجمیع مهارت های کسب شده به اخذ مدرک معادل مبادرت ورزد، این طرح 25 میلیون نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی تاکید کرد: سال هفت میلیون نفر به صورت پایلوت در نظام علمی و کاربردی آموزش داده شد، در این طرح به افرادی که از سه تا شش ماه آموزش دیده بودند، مجوز فعالیت در مراکز صنعتی اعطا شد./125الف1/