به گزارش خبرنگار خبرگزاری «دانشجو» از شیراز، علیرضا موغلی امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه هفت مرکز آموزش مهارتی در مهرماه امسال به دانشگاه علمی و کاربردی فارس اضافه می شود، بیان داشت: با توجه به توسعه کمی دانشگاه های نظام نظری در دهه اخیر و بیکاری روزافزون فارغ التحصیلان این دانشگاه ها بواسطه عدم کسب مهارت کافی، امروزه اهمیت توسعه آموزش های مهارتی در کشور به عنوان رهیافتی برای خروج از این مشکل در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نرخ بیکاری جوانان تحصیلکرده و دانش آموختگان دانشگاهی بیش از 40 درصد است و بیش از 50 درصد متقاضیان کار فاقد مهارتهای حرفه ای هستند، افزود: دانشجویان بیشتر آموزش های فرا گرفته را در محیط کار واقعی به همراه مربیان تجربه می کنند؛ از این رو زمینه توسعه مهارت در این دانشگاه بیشتر فراهم است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی فارس در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر 38 مرکز آموزش علمی کاربردی در استان حال فعالیت هستند که این مرکز همگی در راستای اجرای آموزش های مهارتی با توجه به دستگاه های اجرایی استان فعالیت دارند؛ ضمن اینکه مراکز تاسیس شده در سال جاری به عنوان مراکز علمی و کاربردی در جوار محیط کار محسوب می شوند و فضای آموزشی در نظر گرفته شده برای این مراکز بالغ بر 44 هزار و 408 متر مربع است که 11 هزار و 848 متر آن به کارگاه های مهارتی و فضای آزمایشگاهی، 25 هزار و 755 متر به فضای فرهنگی و رفاهی اختصاص دارد.
موغلی در ادامه جزئیات مراکز آموزشی که در مهرماه 93 و از طریق پذیرش دانشجو انجام می شود را به شرح زیر اعلام کرد:
مرکز آموزش علمی کاربردی غدیر: این مرکز دارای فضای فیزیکی و امکانات مطلوبی است و وابسته به دفتر آیت الله مکارم شیرازی است که در زمینه های علوم قرآنی و مذهبی فعالیت می کند.
مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی: این مرکز در زمینه طراحی، ساخت و اجرای پروژه های نفت و گاز در سطح کشور فعالیت دارد و هدف این شرکت از تاسیس این موسسه افزایش سطح مهارت کارکنان در حوزه های مختلف عملیاتی است و رشته های این مرکز به طور عمده در زمینه ایمنی و حفاظت فنی و جوشکاری است.
مرکز آموزش علمی کاربردی کارخانه تولیدی لاستیک دنا: این شرکت نیز به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های کشور در زمینه تولید لاستیک است و رشته های مورد تقاضای این شرکت با توجه به نوع تولیدات آن در زمینه صنایع لاستیک و مشتقات آن وابسته است.
مرکز آموزش علمی کاربردی کارخانه تولیدی شام شام: این شرکت نیز با دارا بودن 700 نفر نیروی کاری مستقیم به عنوان یکی از شرکت های بزرگ در زمینه تولید محصولات غذایی است که رشته های این مرکز در زمینه فرآورده های گوشتی و برخی از رشته های پشتیبانی مربوط حوزه صنعت است.
مرکز آموزش علمی کاربردی پیاده نزاجا(شهید سرلشکر رستمی): این مرکز وابسته به نیروی زمینی ارتش است که بر اساس تقاضای مرکز آموزش پیاده شیراز جهت آموزش نیروهای کادری این مرکزآموزشی و سایر یگان های وابسته به ارتش جمهوری اسلامی ایران آن فعالیت می کند.
مرکز آموزش علمی کاربردی زرهی نزاجا(شهید سرلشکر کرمی):این مرکز نیز وابسته به نیروی زرهی ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده که برای آموزش تخصصی و افزایش مهارت نیروهای شاغل در ارتش و سایر نیروهای مسلح فعالیت می کند. رشته های این مرکز علمی و کاربردی به طور عمده در زمینه کاردانی فنی برق، خودروهای زرهی، کاردان فنی مکانیک خودروهای زرهی و کاردانی حرفه ای اطلاعات نظامی است.
مرکز آموزش علمی کاربردی فرماندهی انتظامی استان فارس: این مرکز وابسته به نیروی انتظامی و برای آموزش کارکنان این ارگان تاسیس شده است و در زمینه های تخصصی مرتبط با فعالیت های عملیاتی ناجا مانند فناوری اطلاعات، حقوق قضایی و غیره فعالیت می کند./180ب2/