به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسین گوارشکی امروز در دوره آموزش تکمیلی «پیشگیری اولیه از اعتیاد متمرکز بر محیط کار» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد ، تصریح کرد: اعتیاد بلای خانمانسوز و تجارتی تلخ است که تبعات فردی، اجتماعی و سیاسی بسیاری دارد که برطرف کردن آن نیازمند اقدامات پیچیدهای است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه فردوسی به عنوان یک مرکز آموزشی اقدامات مفیدی در این راستا انجام داده است، خاطرنشان کرد: افزایش مهارت زندگی و ارتقاء فرهنگ مذهبی از جمله مهمترین راهبردهای پیشگیری از اعتیاد است که در دانشگاه انجام شده است.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه سال گذشته 8000 جلسه مشاوره در مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی برگزار شد، گفت: اجرای طرح پایش سلامت برای دانشجویان ورودی جدید و شناسایی 419 دانشجوی در معرض خطر، از مهمترین اقدامات پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه است.
گوارشکی بیان داشت: دانشگاه فردوسی آمادگی دارد در زمینههای آموزشی و درمانی همکاریهای لازم را با دیگر سازمانهای مرتبط انجام دهد.
پیشگیری از اعتیاد یک فرآیند مستمر و نیازمند تکرار است
در ادامه مسئول پیگیری دفتر مبازه با مواد مخدر سازمان ملل بیان کرد: تمام تلاشهای سازمان ما در جهت پیشگیری اولیه است و چنانچه نتوانیم این اقدام را انجام دهیم، سعی در به تاخیر انداختن ابتلا به اعتیاد خواهیم کرد.
محمدرضا طاهری نخست با اشاره به اینکه پیشگیری از اعتیاد طیف گستردهای دارد ،تصریح کرد: سالهاست که در کشور جهت پیشگیری از اعتیاد بودجههای زیادی صرف میشود و اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته؛ اما هیچ کسی توان مقابله جدی با آن را ندارد.
وی در پایان با اشاره به اینکه باید گاهی 10 تا 30 درصد بودجه صرف پایش ارزشها در این زمینه شود، خاطرنشان کرد: پیشگیری یک فرآیند مستمر و نیازمند تکرار است و همین استمرار باعث اثر بخشی خواهد شد؛ بنابراین باید از موقعیتهای مختلف و عناصر اجتماعی در این مسیر بهترین بهره را ببریم./155ب2/