کد خبر:۳۱۸۳۷۷
جولان اعتیاد در کشور؛

چند درصد مشکلات جامعه به اعتیاد مربوط می‌شود؟/ دستگا‌ه‌ها نگرانی رهبر معظم انقلاب را برطرف کنند

امروز متاسفانه خوابگاه‌های دانشجویی مکانی شده برای ابتلاء جوانان به اعتیاد و در حقیقت بیشترین آمار معتادان از این مکان است.
چند درصد مشکلات جامعه به اعتیاد مربوط می‌شود؟/ دستگا‌ه‌ها نگرانی رهبر معظم انقلاب را برطرف کنند

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»،‌ مواد مخدر که آن را به نام ماده خانمان سوز همه می شناسند امروزه با اقتدار 55 درصد طلاق‌ها، 65 درصد همسرآزاری‌ها، 30 درصد کودک‌آزاری‌ها، حدود 46 درصد از زندانیان کشور به صورت مستقیم و 25 درصد از سایر زندانیان به صورت غیر مستقیم را به خود اختصاص داده است.

 

امروز اگر کسی تنها کمی تامل کند متوجه می‌شود که مسئله اعتیاد بسیار مهم است و اگر نسبت به آن اقدامی فوری و موثر صورت نگیرد، هر روز این آمار ها بالاتر رفته و درصد قربانیان اعتیاد در جامنعه بیشتر می شود.

 

اما مسئله مهم تر آن  است که از دانش آموزان 16 ساله تا دانشجویان 20 تا 25 ساله نیز متاسفانه به سمت اعتیاد روی آورده و درصدی  از جامعه آماری یک میلیون و 325 هزار نفری جامعه معتادان کشور را به خود اختصاص داده است.

 

این موضوع اگرچه هنور فراگیر نشده است اما زنگ خطری جدی برای مسئولان این حوزه است، چرا که همین جوانان و نوجوانان امروز، پدران و مسئولان فردا را تشکیل می‌دهند.

 

اعتیاد در دانشجویان یعنی از دست رفتن سال‌ها تلاش دستگا‌ه‌های آموزشی و تلاش شبانه روزی اساتید،‌ پدران و مادران و تمامی کسانی که زحمت کشیدند تا جوانان رشد کنند و با کسب علم و درایت، جمهوری اسلامی ایران را روز به روز آبادتر سازند و دست‌آورد های مهمی برای کشورمان به ارمغان آورند.

 

بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 90 متاسفانه ، ‏‎1/1 ‎درصد دانش‌آموزان سابقه مصرف قرص اکستازی دارند و 4 دهم درصد از دانش‌آموزان نیز در سنین 16 و 17 سالگی یک بار ماده محرک شیشه را مصرف کرده‌اند، در جامعه دانشجویی نیز برخی از دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم به این امر مبتلا هستند.

 

همچنین در تحقیقات مرکز پژوهش های ستاد مبارزه با مواد مخدر این موضوع ربشه یابی شد که مشخص شد بیشترین زمینه اعتیاد در دانشجویان از خانه‌های مجردی و خوابگاه‌های دانشجویی فراهم شده است و در همین مکان ‌ها جوانان به مواد مخدر صنعتی مبتلا می شوند.

 

گفتنی است،‌ نگرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی از وضعیت مواد مخدر در کشور کاملاً مشهود است، و ایشان تمام موضوعاتی را که در امر مبارزه با مواد مخدر است، برشماری کرده‌اند و از سویی دیگر نیروی انتظامی حدود 20 درصد از جرائم را مرتبط با مواد مخدر دانست و واضح است که با ساماندهی وضعیت معتادان در کشور بخشی از مشکلات جرائم در کشور نیز بر طرف خواهد شد.

 

دکتر جزینی قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص نقش سازمان های مختلف در مبارزه با اعتیاد گفت: سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر در 4 بند، مبنی بر اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در مقابله با تهدیدات و آسیب‌های ناشی از موادمخدر و روان‌گردان با بهره‌گیری از امکانات دولتی و غیردولتی با تأکید بر تقویت باورهای دینی مردم و اقدامات فرهنگی، هنری، ورزشی، آموزشی و تبلیغاتی در محیط خانواده، کار، آموزش و تربیت و مراکز فرهنگی و عمومی است که بر این اساس از حضور مراجع تقلید و روحانیون و حوزه علمیه توقع ویژه‌‌ای می‌رود که در امر نهادینه کردن مبازره با اعتیاد با رویکرد اجتماعی نقش شایانی را ایفا کنند.

 

شایان ذکر  است: به طور کلی تمامی دستگاه‌ها می‌بایست با حضور در عرصه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور،‌ جوانان ایران را از ابتلا به دسیسه‌های استبکار و نابودی پنهان نجات دهند و این موضوع را یک تکلیف شرعی تلقی کنند و تلاش‌های خود را نسبت به پایان دادن این موضوع خانمان سوز بیشتر کنند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار