به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، امتحانات که تمام می شود هر یک از دانشجویان بار سفر می بندد و راهی دیار خود می شوند تا تابستانی راحت و آرام را پشت سر بگذارند و برای یک ترم تحصیلی جدید آماده شوند.
در این بین هستند افرادی که ترجیح می دهند تابستان را به جای سفر رفتن به شمال و جنوب و سایر مناطق گردشکری کشور به یک اردو و سفر متفاوت بروند، سفری که کوله بار آن عشق و معرفت است، سفری که باید از در آن از خود بگذری تا به خدا نزدیک تر شوی.
رهبر معظم انقلاب هم درباره اردوهای جهادی و حضور جوانان در این اردوهای می فرمایند: «حضور یک جوان مؤمن، متدین و متشرع در یک مجموعه روستایی، در بین جوانان و در بین مردم مظهر مجسم آیه قرآن است و آنها را به دین، انقلاب و به معنویت سوق می دهد».
جمعی از دانشجویان جهادی دانشگاه بیرجند ترجیح دادند قسمتی از تعطیلات تابستان امسال خود را در خدمت رسانی به محرومین در دورترین نقطه خراسان جنوبی، جایی که شب ها طوفان شن دارد و روزها شدت گرما به 40درجه میرسد، بگذرانند.
روستای زهد زهاب شهرستان نهبندان یکی از این مناطق است که حدود 300 کیلومتر با مرکز استان خراسان جنوبی فاصله دارد، گروه بچههای جهادی رشتههای مهندسی دانشگاه بیرجند در این روستا مشغول به خدمت رسانی هستند.
غلامی، یکی از دانشجویان کارشناسی رشته زمین شناسی هم که برای سومین بار است به اردوهای جهادی آمده است، گفت: اردوهای جهادی دانشجویان را مرد بار می آورد و مهمترین درسی که از این اردوها گرفتم درس صبر و استقامت در برابر مشکلات است.
وی مهمترین هدف حضورش در اردوهای جهادی را خودسازی و لبیک گفتن به ندای رهبر انقلاب در سال اقتصاد و فرهنگ عنوان کرد و گفت: یکی از علل اصلی که دانشجویان دانشگاه بیرجند را به مناطق محروم کشانده است همین دغدغه های فرهنگی دانشجویان است.
مسئول گروه جهادی روستای زهد زهاب با اشاره به اینکه این روستا تا مرکز استان حدود 300 کیلومتر فاصله دارد، افزود: وزش باد و گرد و خاک در اینجا زیاد است و روزها نیز دمای هوا در این روستا به 38 تا 40 درجه میرسد؛ اما دانشجویان خدمت به مردم را دوست دارند و هرگز این سختیها باعث کاهش روحیه آنها نمیشود.
غلامی خودسازی، خدمت به مردم، افزایش آستانه صبر، تحمل، بخشش و گذشت و انجام کارگروهی و کسب تجربه در زمینههای مدیریتی را از مهمترین فواید طرح هجرت برای دانشجویان عنوان کرد و گفت: حضور یک دانشجو به عنوان آینده دار کشور برای مردم روستا بسیار خوشحال کننده است.
وی با اشاره به اینکه محور فعالیت اردوهای جهادی امسال فرهنگ و کارهای فرهنگی است، افزود: در گذشته بیشتر فعالیت دانشجویان در اردوهای جهادی کار عمرانی بود؛ اما در حال حاضر به دلیل مهم بودن حل کردن معضلات و مشکلات فرهنگی جامعه، محور فعالیت های ما در این روستا هم فرهنگی است.
مسئول گروه جهادی روستای زهد زهاب شهرستان نهبندان خراسان جنوبی افزود: دانشجویان در این روستا برای بچه های کمتر از 10 سال کلاس های مختلف از جمله کامپیوتر، قرآن، احکام، نماز و نقاشی برگزار می کنند.
غلامی با اشاره به اینکه فرم شناسایی مشکلات و معضلات مردم زهد زهاب به خصوص در زمینه اشتغالزایی و فرصت های روستا برای ایجاد اشتغال در حال تهیه شدن است، گفت: نهبندان یک منطقه معدنی است و دارای کوه های معدنی زیادی است که در آن خام فروشی صورت میگیرد و مکانی برای فراوری این سنگ ها معدنی وجود ندارد؛ بنابراین دولت با توجه بیشتر به این منطقه و ایجاد یک کارخانه بزرگ در زمینه معدن می تواند اشتغال پایدار و بومی بزرگی را برای مردم این منطقه ایجاد کند.
میلاد قنبری، دانشجوی ترم آخر رشته مهندسی معدن دانشگاه بیرجند هم که برای اولین بار است به اردوهای جهادی آمده است، گفت: خودسازی، تهذیب نفس و خدمت به مردم مهمترین دلیل حضورم در این اردو است.
وی با اشاره به اینکه خدمت به محرومین و خوشحالی محرومین باعث خوشحالی ما می شود، گفت: خودم اهل استان چهارمحال بختیاری هستم و دانشجوی دانشگاه بیرجند؛ اما شوق خدمت به مردم باعث شد تا بعد از امتحانات چند مدتی را برای خدمت رسانی به منطقه محروم نهبندان بیاییم.
این دانشجوی جهادی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه خدمت به مردم لیاقت می خواهد و حضور در طرح هجرت کمتر از حضور در جبهه نیست، ادامه داد: تمامی دانشجویانی که در این اردو حضور پیدا کرده اند در واقع همان افسران جنگ نرمی هستند که رهبر معظم انقلاب فرمودند.
قنبری با بیان اینکه گروه جهادی یک جمعی از جوانان پاک و مخلص هستند، گفت: بچههای گروه جهادی بدنبال دو هدف خودسازی و خدمت به مردم هستند و فقط همین موضوع باعث شده تا چند صد کیلومتر راه را برای انجام فعالیت جهادی به این روستاها بیایند.
وی ادامه داد: اردوهای جهادی بهانه ای است تا در آستانه ماه رمضان خود را بیشتر به خدا نزدیک کنیم.
این دانشجوی جهادی با اشاره به اینکه بچه های روستا بچه های بسیار با هوش و زیرک هستند، گفت: درست است که اینها در محرومیت و کمترین امکانات بزرگ شدهاند؛ اما حافظه بسیار خوبی دارند و انسان از درس دادن به چنین افرادی لذت میبرد.
قنبری با بیان اینکه بچه های این روستا حتی با روشن و خاموش کردن کامپیوتر هم آشنایی ندارند، افزود: بچه های اینجا اصلا کامپیوتر را نمیشناسند و ما برای بچه ها کلاس کامپیوتر هم داریم.
وی با بیان اینکه عده ای از مردم روستا ماهواره دارند، گفت: برگزاری کلاسهایی در مورد آسیبهای ماهواره و مواد مخدر از برنامه های مهم این گروه جهادی است.
یکی دیگر از دانشجویان جهادی هم با اشاره به اینکه اردوی جهادی یک تجربه جدید برای دانشجویان است، گفت: تا قبل از حضور در بین مردم این روستا در برابر اندک مشکلات زندگی اعتراض میکردم؛ اما الان فکرم به طورکامل نسبت به زندگی عوض شده و فهمیدم که با کمترین امکانات هم می شود زندگی آرامی داشت.
وی ادامه داد: لذت معنوی که اردوی جهادی دارد در هیچ کار خیر دیگری نیست؛ چراکه اینجا فقط برای خدا آمدیم و در اردوی جهادی پست و مقام توزیع نمی کنند، کسی که به این سفر میآید جز خدمت به مردم و رضای خدا هیچ موضوع دیگری در دل ندارد.
این دانشجوی جهادی بیان داشت: دل کندن از خود و رسیدن به خدا لذتی دارد که شاید کمتر از لذت نماز شب نباشد.
حجت الاسلام علی خوشرفتار، مسئول نهاد رهبری در سازمان بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم که در بین دانشجویان حضور یافته و به خدمت رسانی مشغول است، بیان داشت: امسال نگاه گروه های جهادی نگاه فرهنگی است و خدمت رسانی به محرومین هم در همین راستا صورت می گیرد.
وی افزود: اینکه دانشجویان امکانات رفاهی شهر را رها می کنند و در مدت بیش از 15 روز در روستاهای محرومی حضور مییابند که حتی برای آب خورن خود مشکل دارن و دانشجوها برای تهیه آب خوردن باید با گالن آب تهیه کنند، نشان می دهد که خدمات این دانشجویان همانند مبارزه شهدا و رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس است؛ چراکه آن زمان جنگ رو در رو و تن به تن بود بود الان جنگ نرم و فرهنگی است.
مسئول نهاد رهبری در سازمان بسیج دانشجویی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امسال سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی است، گفت: این دانشجویان به ندای رهبر و مقتدای خود در محقق کردن شعار سال لبیک گفتند و با دغدغه فرهنگی که دارند برای حل معضلات و مشکلات فرهنگی روستاها قدم برداشته اند.
خوشرفتار با اشاره به اینکه دانشگاه ها باید از برگزاری اردوهای جهادی حمایت بیشتری داشته باشند، گفت: اثراتی که اردوهای جهادی برای دانشگاه و دانشجویان دارد هیچ کار فرهنگی بزرگی به این اندازه در دانشگاه وجود ندارد.
وی افزود: دانشجویان سفیران فرهنگی دانشگاه در روستاها و مناطق محروم هستند و حضور یک جوان دانشگاهی در بین مردم روستا خود یک کار فرهنگی بزرگ است./145ت1/