حجت الاسلام محمد سلطان مرادی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمان، در رابطه با برگزاری چهارمین دوره طرح ضیافت اندیشه در دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: طرح ضیافت اندیشه در دانشگاه شهید باهنر ویژه استادان و اعضای هیئت علمی از تاریخ 31 خرداد به مدت هشت روز کاری آغاز شده است.
وی افزود: فلسفه اجرای طرح ضیافت برای اساتید و اعضای هیئت علمی بنا بر فرموده مقام معظم رهبری که فرمودند «اساتید به مثابه فرماندهان جنگ نرم هستند و جایگاه رفیع و نقش محوری در توسعه فرهنگی و علمی کشور دارند» تقویت ظرفیت های فرهنگی و توانمندسازی اساتید در مباحث اخلاقی و معرفت شناسی و اندیشه سیاسی اسلام و اخلاق حرفه ای و تاریخ تمدن اسلامی است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان خاطرنشان کرد: به همین منظور شورای عالی انقلاب فرهنگی یک مصوبه در سال 89 داشت که بر اساس آن اعضای هیئت علمی موظف هستند جهت گرفتن ارتقا شغلی، علاوه بر امتیازات علمی که باید کسب کنند در حیطه فرهنگی و تربیتی و اجتماعی نیز فعالیت هایی داشته باشند و امتیازاتی کسب کنند که کسب این امتیازات منوط به افزایش دانش فرهنگی و تربیتی است.
سلطان مرادی ادامه داد: اساتید می توانند با شرکت در این طرح و کلاس هایی با پنج عنوان و کسب اطلاعات لازم امتیازهای فرهنگی را بدست آورند؛ ولی شرکت اعضای هیئت علمی اجباری نیست.
وی گفت: البته اساتیدی هم هستند که با وجود آنکه هیچ احتیاجی به شرکت در کلاس ها ندارند در دوره شرکت می کنند، از جمله اساتید تمام ها که برای افزایش آگاهی و بصیرت در این دوره ها حضور پیدا می کنند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان داشت: اجرای این طرح به عهده معاونین آموزشی است و وظیفه دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری طبق قانون شورای عالی فرهنگی تنها تعیین محتوا و انتخاب اساتید است؛ ولی طبق توافق انجام شده این دفتر با افتخار انجام این طرح را بر عهده گرفته است و امیدواریم همانند سال های گذشته بخوبی برگزار شود.
سلطان مرادی در رابطه با میزان موفقیت سه دوره گذشته و تاثیر آن بر اساتید، تصریح کرد: ارزیابی دقیق از مسائل فرهنگی کار دشواری است؛ زیرا همانند پروژهای عمرانی میزان پیشرفت کار با چشم قابل مشاهده نیست؛ کارهای علمی و فرهنگی قابل ارزیابی دقیق و جامع نیستند؛ اما بطور کل میزان رضایتمندی اساتید از این طرح بالا بوده است و اظهار می کنند که دید آنها بطور کلی عوض شده است.
وی افزود: یکی از افتخارات دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری این است که خدمتگزار اجرای این طرح بوده است و به بیش از 40 هزار استاد و عضو هیئت علمی در دوره های گذشته ارائه خدمات کرده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه باهنر کرمان بیان داشت: جلسات طرح ضیافت اندیشه بصورت کاملا آزاد برگزار می شود و از اساتید درخواست می شود؛ تمامی شبهات خود در مسائل مختلف مثل مسائل ولایت فقیه و حکومت اسلامی و فلسفه علم و اسلام شناسی را بصورت کامل مطرح کنند و به بحث گذارند.
سلطان مرادی ادامه داد: بنا به سخن اساتید دعوت شده به این طرح در کرمان؛ دانشگاه شهید باهنر یکی از بهترین دانشگاه ها در اجرای این طرح ضیافت اندیشه در کشور است؛ بطور مثال خسرو پناه، رئیس موسسه فلسفه و حکمت ایران عنوان کردند که میزان مشارکت اساتید دانشگاه باهنر بسیار عالی بوده است.
وی تصریح کرد: بخش دیگر در طرح ضیافت اندیشه، فعالیت های فرهنگی و فوق برنامه است که اهم آنها اهدا بسته فرهنگی و تشکیل جلسه ویژه ای در بخش تفسیر قرآن بوده است که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفت، همچنین جلسه ای تحت عنوان تاثیر ماهواره بر سبک زندگی اسلامی با حضور اساتید و خانواده هایشان نیز بخش دیگری از برنامه های فرهنگی است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه باهنر کرمان در رابطه با برگزاری طرح ضیافت دانشجویی گفت: در اولین سال برگزاری این طرح بسیار پرشور و پرحرارت بود؛ اما بدلیل کسری بودجه شدید دیگر قسمت دانشجویی طرح برگزار نمی شود. البته دانشگاه و نهاد رهبری از لحاظ نرم افزاری هیچ مشکلی برای برگزاری دانشجویی طرح ندارد.
سلطان مرادی در رابطه با وضعیت نابسامان حجاب در دانشگاه ها و جامعه نیز گفت: بحث حجاب و عفاف در اسلام بعنوان یکی از ضروریات است و به آن باید نگاه شود؛ زیرا در قرآن هم آمده است که هم مردها و هم زنها باید رعایت عفاف را داشته باشند.
وی افزود: حکومت اسلامی نیز موظف است در زمینه های فرهنگی کارهایی را انجام دهد و باید با مروجین بد حجابی نیز برخورد داشته باشد؛ زیرا قانون اسلامی دولت را موظف کرده است در راستای اعتلای کلمه اسلام و ترویج دین اقدام کنند و مشکلات و موانع را برطرف سازند؛ بنابراین همه اعم از مردم و مسئولان همگی موظفند و هم قانون.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مشکل بوجود آمده در زمینه حجاب، ناهماهنگی و تضاد بین مسئولان است و هر کس از تریبونی که در اختیار دار به اظهار نظر می پردازد.
سلطان مرادی تصریح کرد: دولت اسلامی باید در مقابل افرادی که قصد اخلال در فرهنگ جامعه را دارند بایستد و از طریق قانون با آنها برخورد کند و متولیان امور فرهنگی هم باید تلاش کنند روشنگری کنند و افکار عمومی را روشن سازند و در کنار آنها هم دولت کار خود را انجام دهد تا یک فضای سالم در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه هم جزوی از جامعه است و باید تمام تلاش خود را انجام دهد، مسئولان دانشگاه می توانند با برگزاری سمینار و جلسات پرسش و پاسخ به افزایش فرهنگ و بالابردن فرهنگ حجاب کمک کنند.