به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از کرمان، همایش ملی تببین اندیشههای سیاسی و اجتماعی امام خمینی(ره) روز گذشته در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
علی ثقفی، برادر همسر امام خمینی (ره) که سخنران ویژه افتتاحیه این همایش بود، با گرامیداشت یاد و خاطر امام راحل و اشاره به اول آبان ماه سالروز شهادت مصطفی خمینی (ره) و تسلیت ارتحال آیت الله مهدوی کنی گفت: امام علی(ع) در رابطه با آیه 83 سوره قصص میفرماید: " این آیه را در رابطه با حکمرانان و صاحبان حکومتی است که هرگز قصد برتری جویی و خودنمایی نداشته و جز خدمت از آنها بروز نکرد."
امام خمینی مصداق بارز آیه 86 سوره قصص است
وی ادامه داد: حضرت امام از مصادیق بارز این آیه است.
برادر همسر امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه ما در حد بضاعت خود شخصیت امام را بررسی میکنیم، تصریح کرد: بررسی شخصیت امام خمینی (ره) کاری شدنی و نشدنی است؛ ما به حد ظرف وجودی و فکری و معنوی خودمان امام را خواهیم شناخت.
هر چه زمان بیشتری میگذرد حضرت امام را بهتر می توان شناخت
علی ثقفی گفت: هر چه زمان بیشتری میگذرد حضرت امام را بهتر میتوان شناخت؛ در 2 و 3 قرن آینده امام برای مردم آنروز از امروز بهتر شناخته میشود؛ امام یک انسان جامع الاطرافی است که در ابعاد مختلف صاحب فکر و سلیقه و گفتار و نوشته و کردار و رفتار است.
وی با اشار به آفتهای شناخت ابعاد وجودی حضرت امام خمینی (ره) نیز گفت: باید از نگاه کاریکاتوریستی به شخصیت امام پرهیز کنیم؛ کاریکاتوریست تکهای از تصویر فرد را بزرگتر میکند؛ باید مواظب باشیم نگاهمان به آثار و مجموعه ارزشی امام نگاهی کاریکاتوریستی نباشد.
برخی در جهت اهداف خود از حیثیت امام استفاده میکنند
این شخصیت فرهنگی افزود: برخی به خواستههای خود و در جهت اهداف خودشان از وجود امام و حیثیت امام استفاده میکنند، متاسفانه اگر بخواهیم هدف خود را بقبولانیم از وجود امام و حیثیت امام در قسمتهایی که هدفگذاری کردهایم استفاده میکنیم، این آفت است ؛ نمیتوانیم از همهی ابعاد شخصیت امام استفاده کنیم.
ثقفی ضمن اشاره به اینکه اگر انسان به خاطر آن چیزی که دوست دارد، شخصیت امام را در موردی خاص بزرگ کند، آفت است، گفت: گاهی دوست داریم امام را در بعد عاطفی نشان دهیم، لحظهای که امام گریه میکند را نشان میدهیم و یا اینکه زمانی که دست نوازش بر سر یتیم میکشد پخش می شود؛ اگر از این بعد فکری و روحی امام خوشمان نیامد بعد صلابت و اقتدار امام را نشان میدهیم؛ این نوع برخوردهای همگی آفتهای شناختی حضرت امام خمینی (ره) هستند.
نباید تنها چهرهای از امام را که خودمان دوست داریم، بیان کرد
وی گفت: باید تمامی چهرههای امام را نشان داد و نباید تنها چهرهای که خودمان دوست داریم و میخواهیم بیان کنیم.
برادر همسر امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم شخصیت امام را آنچنان که هست بیان کنیم، باید از این علاقههای خودمان نسبت به شخصیت و ابعاد امام بیرون بیاییم و حقیقت شخصیت امام را بیان کنیم.
برای شناخت امام باید بتوانیم فارغ از نیت به دنبال شناخت امام باشیم
علی ثقفی ادامه داد: برای شناخت امام اگر بتوانیم فارغ از نیت به دنبال شناخت امام باشیم؛ امام موجودی است که مسائل سیاسی و اجتماعی دنیا را به خوبی درک کردند؛ دهه اول زندگی امام با شهادت پدر ایشان همراه است از همانجا رویه ظلم ستیزی در وجود ایشان شکل میگیرد.
وی با اشار به همراهی دهه دوم زندگی امام با مسائل مشروطه گفت: امام در این دوران به عدم اختلاف بین بزرگان و وجود وحدت برای پیروزی پیبردند.
برادر همسر امام خمینی (ره) دهه سوم زندگی امام همراه با جنگ جهانی، فروپاشی عثمانی و غیره دانست و افزود: امام در این دوران میبیند که دنیا به دنبال اسلام ستیزی است.
ثقفی بیان داشت: در دهه چهارم زندگی امام جریانهای توده، ملی، غربی و شرقی آغاز میشوند که منجر نوشتن کتاب کشف الاسرار توسط امام میشود؛ امام در این دوران به فکر پالایش مبانی اعتقادی مسلمانان است.
این شخصیت فرهنگی با اشاره به اینکه حضرت امام در دهههای پنج و شش زندگیشان نکته اصلی مبارزه با استکبار که حضور یک مرجع واجد الشرایط و حوزه علمی قوی که پشتوانهی مبارزه باشد، دانستند و تمام هم و غم خود را بر روی تاسیس حوزه علمیه گماردند.
تمامی ابعاد وجودی حضرت امام باید شناخته شود
وی ادامه داد: امام میدانستند که باید رهبری مبارزه به دست یک مرجع باشد تا نتوان رنگ غربی بودن با آن چسباند؛ خودشان بعد از دو دهه به مرجعیت تام رسیدند و رهبری انقلاب را در دست گرفتند.
علی ثقفی در پایان گفت: تمامی ابعاد وجودی حضرت امام باید شناخته شود، باورهای دینی و اعتقادات راسخ امام باید شناخته شوند و زمانی که شناخته شد باید به آن عمل کرد.