دوازدهمین اجلاس هیات مدیره نظام مهندسی معدن ایران روز گذشته در دانشگاه یزد به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از یزد، دوازدهمین اجلاس هیات مدیره نظام مهندسی معدن ایران که به مدت دو روز با حضور مهندسین صنایع و معادن در دانشگاه یزد برگزار شد، روز گذشته با برگزاری کلاس های کاربردی و نمایشگاه و جلسات هم اندیشی به کار خود پایان داد.
اولیاء، رئیس دانشگاه یزد در این مراسم با اشاره به تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه یزد و نظام مهندسی معدن ایران گفت: اهداف این تفاهم نامه ایجاد بستری برای تعامل بخشیدن دانشگاه و صنعت و معدن، ایجاد شبکه سهل الوصول برای تعریف درخواست های فنی و علمی جامعه صنعتی و معدنی، نهادینه کردن آموزش برای حل مشکلات صنعت و ایجاد فضای پرنشاط علمی و فنی در تعامل علم و صنعت تعریف شده است.
وی افزود: یکی از بهترین موقعیت هایی که دانشگاه ها می توانند با ایجاد آن رسالت خود را ایفا کنند، برگزاری اینگونه اجلاس ها در دانشگاه و جایی که بین صنعت و دانشگاه پیوند مستحکم برقرار شود و امیدواریم با انجام این تفاهم نامه شاهد ارتباط بیشتر بین نهادهای صنعتی و معدنی و کسب و کار با دانشگاه باشیم.
رئیس دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: دانشکده معدن دانشگاه یزد از سال 70 تاسیس شده است و حرف زیادی برای گفتن در سطح کشور دارد و تا کنون پژوهش های موفقی را در سطح ملی و بین المللی داشته است، ارتباط اساتید ما با معدن استان و کشور بسیار تنگاتنگ است، همچنین برای پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی از آمادگی لازم برخوردار هستیم و مدیران و کارشناسان می توانند از این فرصت استفاده کنند.
اولیا همچنین با اشاره به تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه های صنعت در دانشگاه گفت: همانطور که در دنیا مرسوم است، آزمایشگاه ها را صنایع در دانشگاه ها تاسیس می کنند و نیازهای خود را از این طریق مرتفع می کنند و دانشگاه یزد برای برقراری این ارتباط از آمادگی لازم برخوردار است.
میرمحمدی، استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: در استان یزد در همه زمینه ها امکان رشد و استفاده مطلوب وجود دارد، به طوری که در زمینه معادن فلزی و خاک های نادر و سنگ های تزیینی، ذخایر استان 1.3 میلیارد تن است و تا کنون 840 میلیارد تومان در امر معادن استان سرمایه گذاری شده است.
وی افزود: یکی از مشکلات مهم در بخش معدن خام فروشی می باشد که راه حل این مسأله می تواند گسترش فرآوری مواد معدنی با ارزش بالا باشد و با این رویه امکان گسترش صنایع پایین دستی فراهم می شود و به دنبال آن کسب درآمد بیشتر، رونق اقتصادی و رفاه در زندگی مردم و عمران و آبادانی بیش از پیش فراهم می شود.
جعفر سرقینی، معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم با تاکید بر پیشگیری از خام فروشی مواد معدنی از معدنکاران و نظام مهندسی معدن درخواست کرد نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری داشته باشند.
وی افزود: از این پس قوانین محدود کننده جهت صادرات مواد خام معدنی لحاظ خواهد شد.
معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: این وزارت خانه اصلاح آیین نامه معدن و اعمال معافیت مالیاتی معدنکاران را در دستور کار دارد که در این راستا هرچند ساختار معدنی در کشور ما ساختار کوچک مقیاس است؛ اما باید برای اصلاح این ساختار برنامه ریزی شود و انتظاری که از نظام مهندسی معدن داریم نظارت بیشتر بر معادن و معدنکاری است.