کد خبر:۳۲۸۶۷۸
عضو هیات علمی پژوهشکده جامعه‌المصطفی:

مشکل اقتصادی کشور ساختاری است و به جمعیت ارتباطی ندارد

عضو هیات علمی پژوهشکده جامعه‌المصطفی گفت: مشکل اقتصادی کشور یک مشکل ساختاری است و به جمعیت ارتباطی ندارد زیرا چنانچه ساختار اقتصادی کشور اصلاح نشود چنانچه جمعیت کم و یا زیاد باشد با مشکل اقتصادی مواجه خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام میر صالح حسینی جبلی شب گذشته در همایش «تبلیغ و جمعیت» که در تالار نور مشهد برگزار شد خاطرنشان کرد: برای انهدام یک تمدن سه مولفه خانواده، الگوها و نظام آموزشی مد نظر قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: در حوزه خانواده دشمن تلاش می‌کند از منزلت مادر بودن بکاهد، در حوزه الگوگیری، از ارزش استاد می‌کاهد و در حوزه نظام آموزشی علم را کوچک می‌شمارد.

 

این جامعه شناس با تاکید بر این‌که متاسفانه در جامعه امروز ایران اهمیت والدین کمرنگ شده است تصریح کرد: امروز فرزندان خود مستقل شده‌اند. در کشورهای اروپایی نیز همین اتفاق رخ داده که امروز با مشکل جمعیت مواجه هستند زیرا مشاهده می‌کنید فرزندان هر زمان و با هر شخصی که می‌خواهند ازدواج می‌کنند و والدین به هیچ وجه در این زمینه دخالت نمی‌کنند.

 

عضو هیات علمی پژوهشکده جامعه‌المصطفی ادامه داد: علت کم شدن نرخ جمعیت افزایش سن ازدواج است و علت افزایش سن ازواج انتخاب همسر توسط فرزند است و همین اتفاق در جامعه غربی رخ داده است.

 

حجت الاسلام حسینی جبلی تاکید کرد: امروز بحث کثرت جمعیت مطرح نیست بلکه بحث بقاء نسل مطرح است و جمعیت شناسان عنوان می‌کنند چنانچه بخواهیم در آینده نسل خود را جایگزین کنیم هر خانواده باید 1/2 فرزند داشته باشد تا جایگزینی صورت گیرد.

 

وی افزود: طبق آمار به دست آمده این رغم در حال حاضر در ایران 2/1 درصد است و این به این معنا است که نسل جایگزین نداریم بنابراین مشاهده می‌کنید که خطر بزرگی کشور را تهدید می‌کند.

 

این جامعه شناس تاکید کرد: چنانچه کاهش رشد جمعیت رشد اقتصادی را باعث می‌شد چرا رشد اقتصادی را امروز مشاهده نمی‌کنیم. چرا چین علارغم رشد بالای جمعیتی دارای رشد اقتصادی بالای هشت درصد است؟

 

عضو هیات علمی پژوهشکده جامعه‌المصطفی خاطرنشان کرد: مشکل اقتصادی کشور یک مشکل ساختاری است و به جمعیت ارتباطی ندارد زیرا چنانچه ساختار اقتصادی کشور اصلاح نشود چنانچه جمعیت کم و یا زیاد باشد با مشکل اقتصادی مواجه خواهیم بود. یکی از مشکلات ساختاری اقتصاد نفتی بودن آن است، امروز اقتصاد کشور بوی نفت می‌دهد.

 

حجت الاسلام حسینی جبلی در پایان با تاکید بر این‌که داشتن خانه بزرگ به منزله داشتن فرزندان بیشتر نیست بیان کرد: مشاهده می‌کنید که برخی علارغم داشتن خانه‌ها و اتاق‌های بزرگ فرزندان کمی دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار