به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام محسن عباسی ولدی شب گذشته در همایش «تبلیغ و جمعیت» که در تالار نور مشهد برگزار شد گفت: به اعتقاد مقام معظم رهبری اشتباه ما در سیاست کنترل جمعیت این بود که آن را متوقف نکردیم بنابراین اصل سیاست، سیاست صحیحی بود.
وی با اشاره به اینکه دشمن خواهان پیری جمعیت ایران است تصریح کرد: چنانچه جمعیت ایران به همین شکلی که هست ادامه یابد مطلوب دشمن خواهد بود.
این کارشناس امور تربیتی با بیان اینکه در سال 65 نرخ باروری 4/6 بود خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه باید در سال 90 به نرخ باروری چهار بچه میرسیدیم.
بعد خانوار امروز در ایران 5/3 نفر است
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه بعد خانوار امروز در ایران 5/3 نفر است بیان کرد: متاسفانه طی این چند ساله فرزند کمتر تبدیل به یک ارزش و فرزند بیشتر تبدیل به ضد ارزش شد و شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر به طور گسترده رواج یافت.
حجت الاسلام عباسی ولدی ادامه داد: متاسفانه مشاهده میشود برخی مشکلات اقتصادی ندارند؛ اما تنها یک یا دو فرزند دارند بنابراین در بسیاری مواقع اقتصاد مطرح نیست.
این کارشناس تربیتی تاکید کرد: امروز در زمینه فرزند آوری با تغییر زائقه مردم مواجه شدهایم و برگردان آن به سابق اقدامی بسیار مشکل است که نیازمند کار کارشناسی، ارائه تحلیل و فرهنگ سازی دارد. مردم امروز در برههای بحث رشد جمعیت را میشنوند که با مشکلات اقتصادی ویژهای مواجه هستند به طوری که امروز یک میلیون بیکار در کشور وجود دارد.
نرخ باروری در ایران امروز در بین 26 کشور منطقه 25 است
وی با تاکید بر اینکه مردم امروز را مشاهده میکنند و برای آینده تصمیم میگیرند گفت: متاسفانه نرخ باروری در ایران امروز در بین 26 کشور منطقه 25 است و نرخ باروری در اسرائیل هفت میباشد.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: مقام معظم رهبری بر این مسئله تاکید دارند که باید اقدامی انجام شود که ایران جوان بماندو مردم باید متوجه شوند که زمان برای جبران این مسئله بسیار اندک است.
حجت الاسلام عباسی ولدی یادآور شد: هنگامی که هفت تا 14 درصد جمعیت کشوری سالمند باشد آن کشور به سمت سالمندی در حرکت است. هنگامی که این آمار بین 14 تا 21 باشد آن کشور به مرحله سالمندی رسیده است و زمانی که از 21 درصد بیشتر باشد آن کشور به انفجار سالمندی رسیده است.
ایران در سال 1420 با 7/22 درصد سالمند مواجه خواهد بود
این کارشناس امور تربیتی با بیان اینکه در کل دنیا سالمند شدن یک بحران است بیان داشت: بر اساس پیشبینیها چنانچه رشد جمعیت به همین شیوه ادامه یابد، ایران در سال 1420 با 7/22 درصد سالمند مواجه خواهد بود که این امر فاجعه است.
وی تاکید کرد: مردم باید بدانند که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. یکی از اصلیترین مشکلات سالمندی هزینه نگهداری از آنان است در ژاپن، یک سوم بودجه کشور صرف نگهداری از سالمندان میشود. در سال 1420 ایران با 20 میلیون سالمند مواجه است، مشاهده میکنید که چه بودجه عظیی برای این مسئله نیازمندیم.
حجت الاسلام عباسی ولدی تصریح کرد: امروز برخی عنوان میکنند با مشکل شغلی مواجه هستیم چگونه نرخ باروری را افزایش دهیم. یقین بدانید چنانچه نرخ جمعیت با همین روند ادامه یابد در آینده نزدیک با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم بود.
این کارشناس امور تربیتی ادامه داد: امروز کانادا، سوئد و دیگر کشورها با این مشکل مواجه هستند به همین دلیل تعداد مهاجران آنان بسیار بالا است به صورتی که این کشورها تبدیل به کشورهای چند ملیتی شدهاند.
در تهران به ازای هر 100 ازدواج 37 طلاق به ثبت میرسد
وی یادآور شد: نخستین مسئلهای که کشورها با آمدن مهاجر در کشور خود مواجه خواهند بود به مخاطره افتادن فرهنگ است زیرا مهاجران با فرهنگ کشور خود مهاجرت میکنند به طور مثال فرهنگ امروز تهران را با یزد مقایسه کنید. در تهران به ازای هر 100 ازدواج 37 طلاق به ثبت میرسد و این به دلیل وجود فرهنگهای مختلف در این شهر است.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: چنانچه با همین روند جمعیتی ادامه دهیم در سال 1480 ایران تبدیل به یک کشور پهناور 31 میلیونی تبدیل خواهد شد که 47 درصد جمعیتش سالمند هستند آنگاه تنها درصد اندکی از جمعیت باید امنیت و اقتصاد کشور را فراهم کنند.
حجت الاسلام عباسی ولدی با اشاره به اینکه پایین آمدن نرخ هوش، مشکل دیگری از که کشورهای سالمند با آن مواجه هستند خاطرنشان کرد: در مسئله جمعیت نیازمند سرعت هستیم زیرا در سال 1425 پنجره جمعیتی بروی ایران بسته خواهد شد.
تنها 20 سال برای تبلیغ فرصت در دست است
وی تاکید کرد: فرصتی که امروز برای افزایش جمعیت در دست است تنها 20 سال است بنابراین چنانچه امروز در تبلیغاتمان مردم را به حداقل فرزند آوری چهار بچه تشویق نکیم در آینده هر مادر باید حداقل هفت تا هشت فرزند آورد تا بحران جمعیتی حل شود که این مسئله شدنی نیست.