کد خبر:۳۲۷۹۵۱
با 106 رأی موافق نمایندگان؛

کلیات «طرح افزایش نرخ بارداری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت» تصویب شد

نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات طرح افزایش نرخ بارداری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت از سوی کمیسیون بهداشت و درمان، با کلیات این طرح موافقت کردند.
کلیات «طرح افزایش نرخ بارداری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت» تصویب شد
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات طرح افزایش نرخ بارداری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از 207 نماینده حاضر در جلسه با 106 رأی موافق، 72 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع با تصویب کلیات این طرح موافقت کردند.
 
از این رو محمدحسین قربانی در توضیح این طرح گفت: طرح مذکور پیش‌تر 4 ماده داشت که 3 ماده آن در کمیسیون بهداشت و درمان اصلاح شد و این طرح در جهت سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص افزایش جمعیت است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در این طرح معدوم سازی روش‌های جلوگیری از بارداری تغییر کرده و مورد تصویب اعضای کمیسیون قرار گرفته است از این رو تصویب این طرح می تواند ما را در رسیدن به سیاست‌های افزایش جمعیت و جلوگیری از کاهش آن کمک کند چرا که ادامه این روند می تواند جامعه ایران را در آینده ای نزدیک با پیری جمعیت روبرو کند.
 
طرح افزایش نرخ باروری به کمیسیون بهداشت و درمان ارجاع شد
 
همچنین نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح افزایش نرخ باروری و کنترل جمعیت، بعد از تصویب کلیات این طرح یک‌فوریتی، آن را برای بررسی بیشتر در جزئیات آن و انجام اصلاحات بر این طرح  به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارجاع دادند.
بر این اساس نمایندگان با 162 رای موافق، 11 رای مخالف و 3 ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در صحن خواستار ارجاع این طرح به کمیسیون بهداشت و درمان شدند.
 
در ادامه محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس مجلس درخصوص ارجاع جزئیات این طرح به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: درست است که نمایندگان نگاه مثبتی به کلیات این طرح داشتند اما در موارد جزئی نیاز است تا اعضای کمیسیون بهداشت و کمیسیون فرهنگی نگاه‌های اصلاحی به آن داشته باشند، لذا با عنایت به ماده 155 آیین‌نامه داخلی مجلس بهتر است جزئیات آن به کمیسیون مربوطه ارجاع شود.
 
نماینده مردم تهران در مجلس نهم ادامه داد: بر این اساس با رای نمایندگان این امکان وجود دارد که جزئیات طرح مذکور به کمیسیون بهداشت ارجاع داده شده تا مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد.
 
وی یادآور شد: از ریاست کمیسیون بهداشت مجلس ضمن تشکر و قدردانی در پیشگام بودن این طرح خواهشمندیم که با بررسی دقیق‌تر جزئیات آن را اصلاح کند. همچنین کمیسیون‌های فرهنگی و قضایی و حقوقی نیز با توجه به دغدغه‌هایشان همکاری نزدیکی با کمیسیون بهداشت داشته باشند.
 
باید از طریق فرهنگسازی، جمعیت در کشور افزایش پیدا کند
 
بنابر این گزارش، مهدی دواتگری در نشست علنی امروز (سه شنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت گفت: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری درباره افزایش جمعیت مواردی چون ازدواج جوانان، رفع موانع تسهیلات برای مادران، حمایت از تشویق سرمایه گذاری های داخلی مورد تأکید قرار گرفته اما در ماده یک گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص این طرح آمده است کلیه اقدامات جراحی برای پیشگیری از بارداری مشمول ماده 624 قانون مجازات اسلامی است.
 
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر ماده یک در این طرح مورد تصویب قرار گیرد دو سال حبس برای متخلفان در نظر گرفته می شود که مشخص نیست این دو سال حبس مربوط به پزشک متخلف بوده و یا زن و شوهری که اقدام به جلوگیری از باردرای کردند، ضمن اینکه سیاست های کلی نظام مبتنی بر کاهش حبس است اما در این قانون افزایش حبس مورد تصویب قرار می گیرد.
 
وی تصریح کرد: طبق آمار وزارت بهداشت و درمان در سال 91، 3 میلیون و 500 هزار نفر اقدام به جلوگیری از بارداری کردند و در ماده 2 همین طرح وزارت بهداشت و درمان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانند افرادی که اقدام به تبلیغ در خصوص کاهش جمعیت کردند را به دستگاه قضایی معرفی کند اما تکلیف دستگاه قضایی درباره این افراد مشخص نیست از این رو بهتر است به جای آنکه با زور مردم را تشویق به بچه دار شدن کنیم از طریق فرهنگ سازی این موضوع مورد تأکید قرار گیرد.
 
همچنین سیدحمیدرضا طباطبایی نائینی به عنوان یکی دیگر از مخالفان این طرح گفت: در ضرورت افزایش جمعیت هیچ تردیدی نیست اما این طرح دارای اشکالات اساسی بسیاری است در افزایش جمعیت باید به کیفیت جمعیت نیز توجه شود و باید دید که در سال های گذشته چه افرادی اقدام به عقیم سازی کردند و سن آنها چقدر بوده است.
 
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: نباید تنها به دنبال جمعیت معلول بود و باید به کیفیت هم توجه کرد از این رو هدف  این طرح این است که در جهت جلوگیری از عقیم سازی تشویق و تبلیغی صورت نگیرد.
 
از سوی دیگر نادر قاضی پور نیز به عنوان مخالف این طرح گفت: در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی به فرزند چهارم یک خانواده دفترچه خدمات ارائه نمی کند از این رو بررسی این طرح بی هدف و بی خاصیت بوده است اما اصل آن طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید مورد توجه قرار گیرد.
 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در برخی موارد صحبت از افزایش جمعیت و در برخی شرایط صحبت از کاهش جمعیت است و این نشان دهنده این موضوع می باشد که قانون به درستی تعریف نمی شود و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تا کنون هیچ اقدامی را برای آموزش به افراد برای افزایش رشد جمعیت را انجام نداده است از این رو از نمایندگان تقاضا دارم به کلیات این طرح رأی منفی دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
محمد اميري
-
۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱
شما که همه جوره مردم را تحت فشار قرار داده ايد ، اين هم اضافه کنيد
بهتر هست کمي به فکر اقتصاد،کار،مسکن،حقوق و ... مردم باشيد
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار