به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رضا فیاضی ظهر امروز در همایش «فرزند آوری و آسیبهای اجتماعی و اعتیاد» که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالن اجتماعات هاشمی نژاد بیمارستان امام رضا (ع) در مشهد بیان داشت: بسیاری از افراد که دارای نمرات عالی در دروس خود هستند به هیچ عنوان نمیدانند که رابطه اجتماعی به چه نحوی است.
وی افزود: باید به مهارت های فرزند آوری و اعتیاد بیش از پیش بپرداخته شود تا فرزند کوچک و پاک ما تبدیل به عاملی جهت نابودی انسانیت نشود.
این استاد دانشگاه گفت: سه عامل مهم در ایجاد بیماری و معضل وجود دارد که اولین آنها عامل بیماری زا است که باید به این موضوع بپردازیم که چه عاملی بیماری را تشدید و ایجاد میکند؟
فیاضی در ادامه با بیان اینکه لذت خود عامل مهم دیگری در ایجاد برخی رفتارهای نامناسب است، افزود: در بدن انسان قسمتی وجود دارد که با تحریک آن موجب شادی در وجود خود میشویم؛ قسمتی که حتی با وجود دانستن گناه غیبت به دلیل راضی شدنش حاضر به انجام این رفتار اشتباه میشویم.
وی با بیان اینکه مزاج شناسی میتواند ما را در رسیدن به راه کار اساسی در خصوص سلامت اجتماعی فرزندمان یاری رساند، خاطرنشان ساخت: مزاج دارای چهار جزء است که تنوع طلبی در آن دارای جایگاه اول است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برخی افراد معتاد را میبینید که 22 سال است در حال مصرف یک نوع ماده مخدر هستند و برخی به دلیل تنوع طلبی همه نوع ماده مخدر را آزمایش کرده اند.
فیاضی با بیان اینکه باید فرزندان خود را در برخی رفتارها از کودکی به خوبی شناسایی کنیم، بیان داشت: قدرت ریسک پذیری از جمله موارد دیگر است که باید به آن پرداخت و باید دید فرزند ما دارای کدام نوع رفتار است؟ گریز از خطر دارد و یا به استقبال خطر میرود.
وی با بیان اینکه بسیاری از رفتارها را فرد از محیط خود دریافت میدارد، گفت: فردی که آرام است و دارای خشونتی در رفتار خود نیست به راحتی در اثر محرک محیطی خشونت طلب میشود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه پذیرش اجتماعی از عوامل مهم دیگر است که افراد حتی در محیط دانشگاهی به اشتباه برای دیده شدن به سمت آن میروند، گفت: گاه فردی برای اینکه در میان جامعه هدف خود، پذیرفته شود به سمت اشتباه و خطاء میرود که این نیز خطرساز است.
فیاضی با بیان اینکه مهارت های زندگی یعنی فرد خود را نسبت به جامعه، خانواده و دیگران مسئول بداند، بیان داشت: خودآگاهی سردسته تمامی مهارت هایی است که فرد باید بیاموزد و مهمترین عامل در خودآگاهی نیز دانستن هیجانات است.
وی ادامه داد: عامل مهم دیگر جرات ورزی و توان گفتن «نه» است تا فرد برای قبول شدن شخصیت خود در جامعه هدف، مجبور نباشد در برابر عاملی که وی را به انحطاط میکشد بگوید بله و در دام بیفتند.
این استاد دانشگاه در پایان داشتن تفکر نقاد و تطابق با شرایط استرس زا را از عوامل کمک کننده به مشکلات روحی در نوجوانی دانست و گفت: در نهایت عوامل مربوط به خانواده، دوستان، مدرسه و محل سکونت در چگونگی رشد فرزند سالم به ما کمک میکند.