به گزارش خبرنگار گروه بین الملل«خبرگزاری دانشجو»؛ تحولات عراق در حالی وارد بیست و دومین روز شده است که قرار است پارلمان عراق امروز، درباره انتخاب رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان تشکیل جلسه دهد و ائتلاف ها و تشکل های این کشور نمایندگان خویش را معرفی کنند.
مهم ترین تحولات عراق در روز بیست و دوم در ذیل می خوانید:
ورود 1000 نیروی داوطلب به سامرا برای حفاظت از «حرمین عسکریین»
«علی التمیمی» استاندار بغداد امروز در گفتوگو با پایگاه خبری «السومریه نیوز»، اعلام کرد که نزدیک به هزار نیروی «سرایا السلام» وابسته به جریان صدرامروز وارد سامرا شدند تا از مرقدهای امام هادی (ع) و امام حسن عسکری (ع) در مقابل هرگونه حمله تروریستی دفاع کنند.
این نیروهای سلاحهای سنگین، متوسط و سبک در اختیار دارند.
این اعزام نیرو در حالی صورت میگیرد که منابع عراقی از جمله خبرگزاری «براثا» اعلام کردند که مناطق مجاور حرم دو امام همام «علی النقی» و «حسن عسکری» علیهما السلام در شهر سامراء دوشنبهشب هدف حمله خمپارهای قرار گرفت.
یک مقام امنیتی در این خصوص اعلام کرد که این خمپارهها در نزدیکی حرم دو امام همام اصابت کرده است و بر اثر آن یک نفر شهید و 23 نفر مجروح شدهاند.
تمیمی با تاکید بر اینکه این نیروها مسئولیت دفاع از اطراف شهر سامرا را نیز برعهده دارند، گفت که خود فرماندهی این نیروها را در دست دارد.
استانهای مختلف عراقی در 21 ژوئن گذشته شاهد رژه نظامی هزاران طرفدار جریان صدر تحت عنوان «سرایا السلام» بود. این گروه که به دستور مقتدا صدر تشکیل شده، مسئولیت دفاع از اماکن مذهبی و مقدس را برعهده گرفته است.
جلسه پارلمان عراق که برای انتخاب رئیس پارلمان جدید و بعد از تنفس نیم ساعته از سر گرفته شد به حد نصاب لازم نرسید و ادامه جلسه را برای تعیین انتخاب هیئت رئیسه پارلمان در هاله ای از ابهام فرو برد.
شبکه خبری اسکای نیوز گزارش داد که به دلیل به حد نصاب نرسید تعداد نمایندگان جلسه پارلمان به هفته آینده موکول شده است. این شبکه به تاریخ و روز دقیق برگزاری این جلسه اشاره ای نکرد.
جلسه امروز پارلمان جدید عراق به ریاست «مهدی الحافظ» به عنوان ریاست سنی پارلمان و با حضور نوری المالکی و اسامه النجیفی رئیس سابق پارلمان برگزار شد و از مجموع 328 نماینده 255 نماینده در جلسه حضور پیدا کردند.
اعضای پارلمان جدید در اولین جلسه خود در صحن مجلس این کشور سوگند یاد کردند و «آلا طالبانی» از نمایندگان مجلس جدید سوگند نامه را قرائت کرد که به زبانهای عربی و کُردی قرائت شد.
بعد از سوگند نمایندگان و تنفس نیم ساعته، قرار بود که نمایندگان درباره تعیین رئیس پارلمان و دو معاون وی تصمیم گیری کنند که تا لحظه انتشار این خبر، جلسه پارلمان به حد نصاب لازم نرسید.
جدول کاری اولین جلسه پارلمان عراق شامل مراسم سوگند برای نمایندگان جدید و انتخاب رئیس پارلمان و دو معاون وی بود.
بر اساس این گزارش، دو فراکسیون المتحدون به رهبری اسامه النجیفی رئیس پارلمان سابق عراق و نیز فراکسیون کردستان عراق جلسه پارلمان را ترک و مانع از عدم نصاب رسیدن جلسه پارلمان عراق شدند.
نمایندگان دو ائتلاف المتحدون و کردستان عراق بعد از تنفس نیم ساعته پارلمان در جلسه حاضر نشدند که باعث به حد نصاب قانونی نرسیدن جلسه پارلمان شد.
در همین رابطه و در آستانه برگزاری اولین جلسه پارلمان جدید عراق پایتخت این کشور شاهد تدابیر امنیتی بی سابقهای به ویژه در منطقه منطقه سبز بود و دفتر نخست وزیر این کشور امروز سه شنبه را تعطیل رسمی اعلام کرده بود.
مقتدی صدر: به برادرم نوری المالکی توصیه میکنم برای سومین بار نامزد نشود
به نقل از پایگاه الغدس پرس، مقتدی صدر رهبر جریان صدر جلسه امروز پارلمان این کشور را حیاتی توصیف و توصیه هایی به نوری المالکی نخست وزیر عراق کرد.
وی گفت: جلسه نخست پارلمان باید در موعد مقرر آن برگزار شود زیرا جلسهای سرنوشت ساز است. ملت عراق بی صبرانه منتظر پایان مشکلات خود است.
مقتدی صدر تاکید کرد: من به همه توصیه میکنم که در جلسه نخست پارلمان حضور داشت باشند و همه اختلافاتی که کشور را به جهنم گرسنگی، ترس و جنگ کشانده است را کنار بگذارند.
وی از همه تشکلات خواست که نامزدها را برای تصاحب پستهای نخست وزیری، ریاست جمهوری و پارلمان معرفی کنند و از ائتلاف دولت قانون نیز خواست که چهره جدیدی برای نخست وزیری معرفی کنند.
مقتدی صدر خطاب به مالکی بیان کرد: به برادرم مالکی توصیه میکنم که منابع جمع را بر منافع شخصی ترجیح دهد و خودش را برای سومین بار نامزد نکند. دوره جدید پارلمان باید سرآغاز شکوه آن باشد و پروندههای معلق مانده باید در راس اولویتهای مجلس باشد و همچنین موضوعات امنیتی نباید در دست افراد ناشناس باشد.
تلاش داعش برای ورود به کربلا
به گزارش الفرات،«عثمان الغنمی» گفت: فرماندهی عملیات فرات مرکزی به نیروهای امنیتی و گارد مرزی به ویژه نیروهای مستقر در استان های همجوار الانبار و بابل دستور داده است اقدامات لازم و تدابیر امنیتی شدیدی را برای جلوگیری از نفوذ داعش به کربلا اتخاذ کنند.
جاسم الفتلاوی معاون استاندار کربلا نیز امروز اعلام کرد که شمار زیادی از نیروهای ارتش و افراد داوطلب مقابله با داعش در نقاطی در کربلا که احتمال می رود از سوی داعش تهدید شوند مستقر شده اند.
وی با بیان اینکه این نیروها در 3 محور راهبردی در استان کربلا مستقر شده اند، اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه گروه داعش بر گذرگاه های مرزی کربلا سیطره پیدا کرده اند، تکذیب کرد.
جاسم الفتلاوی در ادامه گفت: نیروهای ارتش و افراد داوطلب و گارد مرزی به عمق 200 کیلومتر خارج از مرزهای کربلا که منطقه 160 نامیده می شود نفوذ کردند.
این مقام محلی افزود: تبادل تجاری و عبور و مروز کامیون های حامل مواد غذایی از کشورهای همسایه به کربلا از طریق گذرگاه های این استان ادامه دارد.
اصابت چهار قبضه خمپاره به نزدیک حرمین عسکریین در سامراء
منابع عراقی از جمله خبرگزاری «براثا» اعلام کردند که مناطق مجاور حرم دو امام همام «علی النقی» و «حسن عسکری» علیهما السلام در شهر سامراء هدف حمله خمپارهای قرار گرفت.
یک مقام امنیتی در این خصوص اعلام کرد که این خمپارهها در نزدیکی حرم دو امام همام اصابت کرده است و بر اثر آن یک نفر شهید و 23 نفر مجروح شدهاند.
این مقام امنیتی که نام وی فاش نشد افزود که نیروی مشترکی مامور بررسی این موضوع و یافتن عاملان این حمله شده است اما هنوز گزارشی در این خصوص نرسیده است.بنا بر این گزارش، این حادثه دوشنبه شب رخ داده است.
بنا بر این گزارش، 4 خمپاره به نزدیکی حرم این دو امام همام اصابت کرده است و گفته میشود این خمپارهها از سه جهت شلیک شده است.
عراق بیش از سه هفته است که شاهد فعالیت شدید گروهکهای تروریستی تکفیری است که به هیچ یک از مقدسات مسلمانان و مسیحیان رحم نمیکنند. گروهک موسوم به داعش دو روز پیش چندین مسجد شیعیان در شهر تلعفر را با هدف ایجاد اختلاف مذهبی میان مردم تخریب کرده بود.
حرم دو امام عسکری در سامرا پیش از این با هدف ایجاد فتنه مذهبی میان مسلمانان شیعه و سنی، یک بار در اسفند سال 1384 و یک بار در خرداد 1386 هدف عناصر تروریستی قرار گرفته و بخشهایی وسیع از گنبد و گلدسته آن تخریب شده بود.