به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جلیل توکلی افشار امروز در نشست سلولهای بنیادی و درمان زانو در ساختمان قریشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این طرح در نوع خود برای اولین بار در کشور برگزار و منحصر به فرد است.
وی افزود: پی آر پی از سرتراپی جدا است؛ زیرا پی آر تی فاکتور رشد دارد و این به دلیل داشتن پلاکت و پلاسمای غنی شده است و اینگونه است که ورزشکاران با وجود مشکلات تاندومی باز هم به عرصه رقابت باز می گردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه خاطرنشان کرد: ما تلاش داریم در طرح دیگری آن دسته از کودکان و نوزادانی که دچار ضایعه مغزی شدهاند و اکثرا به دلیل نرسیدن اکسیژن به آنها دچار ضایعه مغزی و فلج میشوند را از طریق سلول بنیادی تا حدی درمان کنیم.
توکلی افشار با اشاره به سل تراپی در بیماران گفت: در بحث سل تراپی بیماران ام اس و قطع نخاعی نیاز است که همه رشتههای دانشگاهی وارد کار شوند و این مسئله علمی را دنبال کنند.
وی به نیاز دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کلین رومی در خصوص سلولهای بنیادی اشاره داشت و افزود: ما امید داریم خیرین دانشگاهی و علمی استان جهت ایجاد این کلین روم را یاری رسانند تا توانایی استان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش پیدا کند و ما بتوانیم در کنار دیگر پژوهشکدهها کار خود را جلو ببریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان یادآور شد: سرتراپی سه نکته مهم دارد، نکته اول وضعیت بیمار، نکته دوم مفید بودن و نکته آخر اثر بخش بودن کار بر روی بیمار است که ما از مسئولان میخواهیم بر اساس این اولویت بندی اجازه درمان بر بیماران را به ما بدهند./155ب2/