به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، رییس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح امروز در جمع خبرنگاران در مشهد گفت: پس از طی مراحل تحقیقاتی آزمایشگاهی، بالینی و کسب موافقتهای اصولی در وزارت بهداشت با دریافت پروانه ساخت در آینده نزدیک، این دارو وارد مرحله تولید میشود.
دکتر محمود رضا جعفری خاطر نشان کرد: کورکومین جز فعال گیاه پایا(زردچوبه) است و مهمترین ویژگی بیولوژیکی کورکوکین خاصیت ضد التهابی، ضد توموری و آنتی اکسیدانی است.
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر عصاره زردچوبه در فرم های خوراکی و به شکل قرص موجود است خاطر نشان کرد: برای تاثیر این عصاره بر روی بدن به شکل خوراکی باید دوزهای بالایی تجویز شود که به خوبی هم جذب بدن نمی شود در حالی که در فرم نانو این عصاره دوز کمتر و جذب بیشتری خواهد داشت.
دکتر محمود رضا جعفری تصریح کرد: در بسیاری از مطالعات کشت سلولی پرکلینیکال و حیوانی اثرات بالقوه کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدان،ضد تکثیر سلولهای سرطانی و مهاجم، از بین برنده مقاومت سلولهای سرطانی به داروهای شیمی درمانی دریافت شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: این دارو در درمان زخم، دیابت، آلزایمر، پارکینسون، بیماریهای قلبی و عروقی، میکروبی، ریوی، آرتریت نیز می تواند استفاده شود.
دکتر جعفری افزود :همچنین کورکومین می تواند مانع از تشکیل لخته خون شود، پایین آورنده کلسترول است و موجب بهبود عملکرد کبد و دستگاه گوارش میشود.
رییس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد :دانش فنی این دارو توسط محققان این دانشگاه کسب و با حمایت ستاد نانو فناوری ریاست جمهوری نمونه صنعتی آن در (شرکت دانش بنیان «اکسیرنانوسینا») با نام تجاری سینا کورکومین تولید شده است.
همچنین به همت این دانشمند توانمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد دو سال پیش نیز نانو داروی ضد سرطان سینا دوکسوزوم وارد بازار دارویی کشور شد. این دارو یک ترکیب ضدسرطان بوده که جهت درمان سرطان تخمدان، سینه، مولتیپل میلوما (سرطان خون) وکاپوسی سارکومای (نوعی سرطان بافت نرم) برای نخستینبار در خاورمیانه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید شده و در حال حاضر در مراکز درمان سرطان کشور مورد استفاده قرار میگیرد./155ر/