رسول خضری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با یادآوری 20 تیرماه روز جهانی جمعیت، افزود: کاهش جمعیت دارای فاکتورهای متعددی است که یکی از آنها افزایش میزان تحصیلات است.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متاسفانه زمانی که سطح تحصیلات بالا میرود میل به فرزندآوری کاهش مییابد بدان معنا که یک روستایی ممکن است 7 تا 8 فرزند داشته باشد اما شخصی که از همان روستا به شهر آمده و به ادامه تحصیل میپردازد تمایل به بیش از یک الی 2 فرزند ندارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه مسایلی مانند فرهنگ، اجتماع، اشتغال و اقتصاد در افزایش یا کاهش جمعیت تاثیرگذار است، تصریح کرد: از سویی دیگر زنان شاغل نیز به دلیل آنکه فرصت لازم برای تربیت فرزندان را ندارند به تک فرزندی روی می آورند.
خضری به نبود امنیت شغلی مادران باردار اشاره کرد و یادآور شد: با وجود آنکه این درخواست با مسئولان تامین اجتماعی و کارفرمایان مبنی بر حمایت از مادران باردار و توجه به امنیت شغلی آنها مطرح شد اما باز شاهد هستیم که بعد از اتمام مرخصی زایمان، این افراد از اشتغال محروم و کار خود را از دست میدهند.
وی تصریح کرد: در تمام دنیا سیاستهای تشویقی و سیاستهای حمایتی یکی از رویکردهای اصلی افزایش جمعیت است که لازم است در کشور سیاستهای حمایتی مانند ایجاد اشتغال یا رفع معضل مسکن مورد توجه قرار گیرد همچنین با استفاده از سیاستهای تشویفی در افزایش فرزندآوری میتوان کشور را از رشد منفی جمعیت نجات داد.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس نهم، با هشدار نسبت به تک فرزندی 35 درصد از خانوادهها، یادآور شد: اگر با همین روند پیش رویم در سال 1410 جمعیت کهنسال و پیری خواهیم داشت به طوریکه قشر مولد و نیروی جوان ما در کشور کاهش چشمگیری پیدا کند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت جوان بودن کشور طی سالهای آتی، گفت: بدون شک بیش از 15 نهاد و سازمان درگیر کمک به افزایش جمعیت هستند و تنها یک وزارتخانه به تنهایی نمیتواند به این مهم بپردازد.