کد خبر:۳۳۳۴۷۳
قمصری در هم‌اندیشی پیمان پولی دوجانبه:

عملیاتی کردن «پیمان پولی دوجانبه» نیاز به خواست و اراده طرفین دارد

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که پیمان دو جانبه ارزی نیاز به اراده و خواست دو طرف دارد، گفت: ما خواهان انجام پیمان‌های پولی دوجانبه هستیم اما بیشتر کشورها ترجیح می‌دهند خرید و فروش و معاملات خود را با دلار انجام دهند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران در نشست هم‌اندیشی طرح پیمان‌های پولی که در محل شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) برگزار شد، گفت: ما نباید بحث را بگونه‌ای مطرح کنیم که پیمان پولی دوجانبه برای بر هم زدن امپراطوری دلار و یورو در جهان است چرا که ما به دنبال مبارزه با این دو ارز هستیم و در حال حاضر دلار و یورو بر اقتصاد جهان حاکم می‌باشند.


وی ادامه داد: بهتر است ببینیم چه چیزی منافع ما را تامین می‌کند، شاید خوشایند نباشد که بگویم دلار و یورو منافع ما را تامین می‌کند، اما اگر واقعا منافع کشور در گرو این دو ارز است باید به سراغ آن‌ها برویم.


مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که پیمان دو جانبه ارزی نیاز به اراده و خواست دو طرف دارد، افزود: امروزه قدرت در دست آمریکایی‌ها است و آن‌ها از این قدرت هم استفاده می‌کنند، به طوری که  سفیر هند به تهدید آمریکایی‌ها برای ادامه ای.سی.یو اشاره کرده بود که اگر ادامه پیدا کند از صادرات کالاهای هندی به امریکا جلوگیری خواهند کرد.


وی ادامه داد: سفیر کره جنوبی نیز اظهار کرد که در مقابل 17میلیارد دلار مبادله با ایران، 170 میلیارد دلار صادرات به آمریکا داریم چرا که آمریکا ما را تهدید می‌کند که اگر در نقشه‌های آن‌ها همکاری نکنیم، جلوی این حجم از صادرات را می‌گیرند. طبیعی است که آن‌ها نمی‌توانند 170 میلیارد دلار را فدای 17 میلیارد دلار کنند.


قمصری در ادامه اظهار داشت: ما خواهان انجام پیمان‌های پولی دوجانبه هستیم اما بیشتر کشورها ترجیح می‌دهند خرید و فروش و معاملات خود را با دلار انجام دهند به طوری که علی رغم رابطه خوبی که با چینی‌ها داریم آن‌ها نیز حاضر نیستند مبادلات خود با ایران را با پول محلی خودانجام دهند و به دلار و یورو تمایل بیشتری دارند.


وی افزود: اگر در شرایط تحریم بتوانیم، توافقی ایجاد کنیم که مبادلات بانکی حذف شود، کار بسیاری مؤثری در جهت دور زدن تحریم‌ها انجام داده‌ایم همانند تهاتر نفت و برنج و همین طور فولاد مبارکه که در نتیجه همین تهاترها بدست آوردیم.


مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: در گذشته تهاترات به صورت کالا به کالا صورت می‌گرفت اما اکنون ما می‌توانیم تهاتر دفتری ایجاد کنیم و جنسی که خرید و فروش می‌شود در دفاتر ثبت کنیم.


وی به مبادلات مرسوم در دنیا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیشتر مبادلات مالی در قالب دلار صورت می‌گیرد  به خصوص مبادلات نفت خام. البته ما از زمان شروع تحریم‌ها قسمتی از درآمدهای نفتی‌مان را به یورو و سایر ارزها دریافت می‌کنیم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار