آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۳۵۱۶
سعیدی تهرانی در هم‌اندیشی پیمان پولی دوجانبه:

پیمان پولی دوجانبه برای بانک مرکزی موضوع جدیدی نیست/ ذخایر ارزی محدودند؛ نمی‌توانیم ریسک کنیم

یک مقام مسئول در بانک مرکزی با تاکید بر اینکه پیمان دوجانبه پولی طرح جدیدی برای بانک مرکزی نیست، گفت: ما در شرایطی که محدودیت ذخایر ارزی داریم نمی‌توانیم ریسک کرده و با ثروت و ذخایر ملی بازی کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سعیدی تهرانی از اداره مطالعات و سازمان‌های بین‌الملل بانک مرکزی در نشست هم‌اندیشی طرح پیمان‌های پولی که در محل شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) برگزار شد، اظهار داشت: بانک مرکزی از سال 90 روی این سیاست کار می‌کند و جلسات بسیاری را هم با شورای امنیت ملی و سایر دستگاه‌ها برگزار کرده است و این موضوع جدیدی برای ما نیست.


وی ادامه داد: در شرایط کنونی ایران، ما با کدام کشور می‌توانیم چنین قراردادی ببندیم که به نفعمان نیز باشد؟ مثلا از هند برنج دریافت کردیم. این برنج آلوده و سمی چه فایده‌ای برای کشور ما دارد؟ ما در شرایطی که محدودیت ذخایر ارزی داریم نمی‌توانیم بیگدار به آب بزنیم. باید با کسی که واقعا تمایل دارد و به نفعمان باشد این کار را انجام دهیم.


سعیدی تهرانی تصریح کرد: در اجرای این طرح مهمترین موضوع اراده سیاسی کشورهاست. برخی کشورها تا آخرین مرحله قرارداد هم با ایران پیش می‌روند ولی در آخر کار به خاطر عواقب تحریم‌ها از انعقاد قرارداد جلوگیری می‌کنند.


وی در ادامه اظهار داشت: این پیمان باید با کشورهایی بسته شود که علاوه بر رابطه اقتصادی مشترک روابط سیاسی مشترک هم داشته و با یکدیگر هم سو باشند.


این مقام مسئول با بیان اینکه ذخایر ارزی بانک مرکزی با محدودیت روبه رو است، گفت: ما نمی‌توانیم در پیمان‌های دوجانبه پولی ریسک‌های بالا را قبول کنیم و منافع ملی را به خطر بیندازیم، کشورهای هند، ترکیه و پاکستان جلو آمدند ولی به همین دلایل قرارداد پیمان دوجانبه با آن‌ها نهایی نشد.


سعیدی تهرانی با اشاره به اینکه این بانک مرکزی بررسی‌های لازم برای پیمان دوجانبه پولی را آغاز کرده است، افزود: بانک مرکزی کار را شروع کرده ولی طرف مقابل هم باید مصمم باشد تا این پیمان عملیاتی شود. برهمین اساس است که می‌گویم پیمان‌های دوجانبه باید بین کشورهایی انجام شود که از لحاظ تراز تجاری مشابه یکدیگر باشند.


وی اضافه کرد:  در این مورد با کشور هند مذاکراتی انجام شد و هند نیز تاکید کرد اوراق طلا در ازای معاملات پرداخت می‌شود ولی این اوراق طلا برای بانک مرکزی ایران به صرفه نیست و ریسک بالایی دارد  چرا که ذخایر ارزی محدود است و نمی‌توان با ثروت و ذخایر ملی بازی کرد.


سعیدی تهرانی با اشاره به پیمان‌های پولی دوجانبه در چین گفت: پیمان پولی دوجانبه برای کشوری همانند چین که اقتصادش توسعه پیدا کرده است مناسب می‌باشد و می‌بینیم که در حال حاضر 24 پیمان از 47 پیمان مربوط به این کشور است اما این پیمان در این کشور سیاسی است چرا که می‌خواهد یوآن را تقویت کند و این ارز را وارد ذخایر ارزی کشورهای بین‌المللی نماید.


وی ضمن اشاره به اینکه در پیمان پولی فقط هدف تجارت نیست، ادامه داد: در این طرح اعتبار ارز‌های واسط مطرح است چرا که کشورها می‌خواهند بر اعتبار ارزهای خود بیافزایند.


سعیدی تهرانی با تاکید بر ضرورت هماهنگی و همسویی کشورها در پیمان دوجانبه پولی تصریح کرد: مفهوم پیمان پولی دوجانبه هماهنگی و همسویی با یکدیگر است. بین ایران با کدام کشور در شرایط فعلی تحریمی این همسویی وجود دارد؟ انعقاد پیمان با افغانستان و عراق چه نفعی برای کشور ما دارد؟ ورود پول این کشورها به ذخایر ارزی ما چه فایده‌ای دارد؟


وی افزود: در عین حال برخی از کشورها می‌گویند ریال ایران را قبول ندارند و ارز خاصی مثلا لیر ترکیه یا وون کره را پیشنهاد می‌دهند اما نباید در این قراردادها به گونه‌ای عمل شود که ارزهای بی‌مصرف برای کشور باقی بماند. این ارزها برای بانک مرکزی همانند محصولی بی‌ارزش است.


این مقام مسئول در بانک مرکزی خاطرنشان کرد: اول باید بنیه‌های تولید در داخل ایران تقویت شود بعد از آن به تقویت ارز داخلی کشورمان در منطقه بپردازیم. در حال حاضر شرایط کشور به گونه‌ای نیست که برای ذخایر ارزی سیاست‌های پرریسک را در نظر بگیریم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار