گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، فرهنگ سوت و هیاهو در کرسیهای دانشگاهها حاکم است، شیخ طادی: همه سلیقهها در سینما دچار «سقوط جمعی» شده است، دعوت نامه امام غریبان در خانهام را زد، از حضور جانبازان تا برخورد عینی با بدحجابی، غرور و خودمحوری ارتش و سپاه باعث شکست در عملیات رمضان شد و ..... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
فرهنگ سوت و هیاهو در کرسیهای دانشگاهها حاکم است
محسن رحمانی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر در گفتگو با خبرنگار آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو» با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته چندین کرسی آزاداندیشی در دانگاه خواجه نصیر برگزار شد، گفت: امسال نسبت به سال های گذشته با شور و هیجان بهتر و بیشتری این کرسی ها برگزار گردید و با توجه به این که تعداد موضوعات بیشتر شده بود؛ متناسب با این موضوعات تعداد کرسی ها و استقبال از آن ها نیز بیشتر شده بود.
وی در ادامه به بررسی موانع برگزاری کرسی آزاداندیشی در دانشگاهها پرداخته و گفت یکی از موانع از سوی دانشجویان و جنبشهای دانشجویی و دیگری از سوی دانشگاه و مسئولین دانشگاه است؛ در زمینه دانشجویان می توان به این امر اشاره کرد که فضای کرسی ها به فضای دور از اندیشه و منطق برده شده.
شیخ طادی: همه سلیقهها در سینما دچار «سقوط جمعی» شده است
پرویز شیخ طادی، سینماگر و کارگردان سریال در دست تهیه «شهید تهرانی مقدم» در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص نگارش این سریال گفت: آقای تاجبخش فنائیان سرپرستی شورای نویسندگان سریال شهید تهرانی مقدم را برعهده دارد اما هنوز زمانبندی مشخصی برای اتمام نگارش آن تعیین نشده است.
وی در رابطه با زمان کلید زدن این سریال اظهار داشت: هنوز زمان دقیقی برای کلید زدن کار مشخص نشده اما به طور تقریبی تا یک سال آینده و پس از نگارش متن، کار را کلید میزنیم. بودجه این سریال نیز از طرف معاونت فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تلویزیون تأمین خواهد شد.
کارگردان فیلم تحسین شده «روزهای زندگی» در خصوص کار جدید خود در سینما گفت: در حال حاضر در سینما هیچ فرصتی برای ساختن کار استاندارد پیدا نکردهام چون همه سلیقهها از مدیران گرفته تا تهیهکنندگان و نویسندگان سقوط جمعی پیدا کرده که این حیرتانگیز است و مملکت تحمل ساخت یک کار استاندارد را ندارد.
دعوت نامه امام غریبان در خانهام را زد
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، خبر از دعوتی است بزرگ؛ دعوتی که صاحب خانه گلهای این میهمانی را گلچین کرده است و من روسیاه ترین فرد این جمع بزرگ هستم.
با جمعیت جلو و جلوتر میروم، خادمین کوی حضرتش مدام خوشآمدمان میکنند و من اما هنوز در تحیرم که در این ضیافت بزرگ و الهی در این ماه به دو میهمانی بزرگ هم زمان رفتهام، یکی میهمانی خداوند است در ماه خودش، ماه رمضان و دیگری میهمانی امام و برگزیده او، یار غریبان و فقیران، امید اهل خراسان و صاحب ایران، امام رضا(ع) است.
در همین افکار غوطه ورم که با صدای خانمی که از من کارت را میخواهد به خود میآیم نگاهم میکند و با لبخند میگوید «بار اول است که میآیی» و من متحیر میگویم «بله» و او با لبخند بارکد کارت را در برابر دستگاه قرار میدهد و پس از تائید با خوش رویی من را دعوت به داخل صحن و سرای صاحب خانه میکند.
نمی گویم شما به اندازه سلمان کار کن؛ به اندازه خودت کار کن
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حجتالاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجستهای از جمله آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوانساری، آیتالله حقشناس و علامه عسکری بهرهمند شده اند.
به اندازه خودت کار کن
در آیه 42 سوره مبارکه اعراف می فرماید: «وَالَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَا نُکَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا أُولَئِکَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ» کسانی که ایمان دارند و عمل صالح کرده اند؛ یک کوشش عمری برای درستی و راستی؛ باور کنید می ارزد که انسان یک کوشش عمری برای درستی و راستی داشته باشد.
وسط این می فرمایند: «لَا نُکَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا» من که نمی گویم شما به اندازه سلمان کار کن؛ به اندازه خودت کار کن؛ اگر شما به اندازه توانایی خودت کار کنی، توانایی ات افزوده می شود؛ خصوصیتش این است؛ اگر شما ریاضیات کار کنی، سطح فهم ریاضی ات بالا می رود.
لباس پشت باز یا بدون آستین، تنگ و بالای زانو برای دانشجویان دختر «آکسفورد» ممنوع
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در پژوهشی که در میان 150 دانشگاه در کشورهای مختلف دنیا انجام شده مشخص شد که اکثریت قریب به اتفاق دانشگاهها دارای ضوابط نوع ویژه پوشش متناسب با محیط آموزش هستند. نکته مهم این است که در محیط آموزشی هر جای جهان می توانیم موارد مشترکی را جستجو کنیم و آن کیفیت پوشش حرفه ای مناسب با محیط آموزشی و وجود دستورالعمل متناسب با آن می باشد. در بخش اول این گزارش ضوابط پوشش در دانشگاه گرین ویل شمالی آمریکا را بررسی کردیم ،در این گزارش نگاهی داریم به ضوابط پوشش در دانشگاه آکسفورد انگلیس .
در مقررات مربوط به پوشش دانشگاه آکسفورد آمده است:
- فارغ التحصیلان دانشگاه باید لباس بلند، گشاد و روپوش های رنگی مصوب دانشگاه را بپوشند.
- اعضای دانشگاه نیز لباس بلندی را می پوشند که معاون دانشگاه بعد از مشاوره ها و صلاحدید با رؤسای دانشکده ها، انجمن های دیگر و مؤسسات تصویب کرده اند.
از حضور جانبازان تا برخورد عینی با بدحجابی
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»: همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) و روز ملی فرهنگ عفاف و حجاب مردم روزه دار تهران با تجمع در پارک ملت خواستار احیا فرهنگ عفاف و حجاب و مبارزه با بیحجابی از سوی مسئولین ذیربط شدند.
فرهنگ عفاف و حجاب چند سالی است که مورد توجه جامعه مذهبی مسلمان ایران قرار گرفته و با توجه به اوضاع نامناسب فرهنگی تبدیل به دغدغه اصلی قشر متدین مردم شده است.این که با تحمل سختیهای فراوان نه تنها به دفاع از عزت و آرمان خویش فکر می کنند، بلکه با تکیه بر اعتقادات قوی مذهبی و ملی پرچم دار مبارزه مظلومان جهان در برابر مستکبران عالم نیز باشد.
به همین منظور در ساعت 17:30 عصر دیروز تجمع احیای فرهنگ عفاف و حجاب با محوریت مطالبه گری از مسئولان کلان فرهنگی کشور با حضور اقشار مختلف مردم روزه دار تهران بویژه طلاب و دانشجویان، از درب اصلی پارک ملت آغاز شد.
تجمع کنندگان در این مراسم با سر دادن شعارهای متفاوت بر علیه بدحجابی و حمل پلاکاردهایی در این زمینه نارضایتی خود را از وضیعت نامناسب فرهنگی کشور اعلام کردند.
اکرانهای ویژه عیدفطر از بعد از شبهای قدر آغاز میشود
غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره تعطیلی سینماها در شب های قدر گفت: سینماهای کشور از ساعت 18 چهارشنبه 25 تیر تا صبح یکشنبه 29 تیر تعطیل خواهد بود.
وی افزود: بعد از شب های لیالی قدر اکران های ویژه عید فطر در سینماهای کشور آغاز می شود.
غرور و خودمحوری ارتش و سپاه باعث شکست در عملیات رمضان شد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بعد از عملیات پیروزمند بیت المقدس هنوز بخش هایی از خاک ایران در تصرف عراق بود اما متمرکز کردن نیروها برای آزاد کردن آن زمین ها توجیه منطقی نداشت. از طرفی امام (ره) فرموده بودند جایی عملیات کنید که مردم عراق آسیبی نبینند. از این رو، ایرانیان اولین عملیات برون مرزی ایران را با چنین ملاحظاتی طراحی کردند.
هدف عملیات تهدید بصره فشار بر حکومت صدام، تحریک مردم عراق و مجاب کردن سیاسی دنیا بود تا حقوق اولیه ایران را بپذیرند. فرماندهان ایرانی منطقه ای مثلثی در بیابان های شمال شهر استراتژیک بصره را برای عملیات انتخاب کرده بودند. بصره بعد از بغداد مهمترین شهر عراق بود و یک میلیون جمعیت داشت که شیعه بودند. اعتراض های مردم بصره به جنگ و صدام بعد از عملیات بیت المقدس این امیدواری را ایجاد کرده بود که با فشار به ارتش عراق، مردم بصره علیه حزب بعث شورش کنند.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ تلخی آن به خاطر سرگذشت دردناک آن بزرگمردان در روزگار اسارت آن هم با دهان های روزه در ایام ماه مبارک رمضان است.
اما آموزندگی آن به این خاطر است که تحمل مشقت روزه داری در هوای گرم، استوار می سازد.
بنا داریم تا در سلسله مطالبی در ایام ماه مبارک رمضان، خاطراتی از کتاب«پایی که جاماند» نوشته ی سیدناصر حسینی پور را باهم مرور کنیم.
سه شنبه 12 اردیبهشت1368-24 رمضان-تکریت-اردوگاه16
دیروز یکی از اسرا که قصد فرار داشت، گیر افتاد. از بچه های اردوگاه 15 بود. این اردوگاه در دویست متری جنوب ما قرار داشت. آنطور که می گفتند؛ گویا خودش را زیرشکم آیفای حامل نان و یا ماشینی که زباله های اردوگاه را بیرون میبرد، چسبانده بود.
اسیر ایرانی هنگام خروج ماشین آیفا از درِ دوم پادگان گیر دژبان ها افتاده بود. بدون احتساب دژبانی اردوگاه؛ پادگانی که اردوگاه های اسرای مفقودالاثر درآن قرارداشت سه دژبانی داشت؛ هرکدام از هم سخت تر و سمج تر. دژبان ها هنگام خروج ماشین ها، زیرشکم خودرو ها رو وارسی می کردند.
پیشرفت 88 درصدی مرحله اول صحن حضرت زهرا (س)
حسن پلارک در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص مراحل پیشرفت پروژه صحن حضرت زهرا (س) در نجف گفت: قسمت زیارتی پروژه 88 و نیم پیشرفت فیزیکی داشته که پایان شهریور مرحله اول تحویل داده خواهد شد.
وی افزود: هم زمان با مرحله اول قسمت غیرزیارتی آن آغاز شده که 25 درصد مرحله دوم نیز پیشرفت کرده است.
نشانههای پیروزی دشمن چیست؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ کتاب «من زنده ام»، نوشته معصومه آباد است که توسط انتشارات بروج در سال 1393 برای سی و ششمین بار منتشر شد. آباد در این کتاب خاطرات خود را از دوران اساراتش بازگو می کند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
چگونه خیانتکارها توانستند رئیس قوه قضاییه و 72 نفر را به شهادت برسانند. هیچ کس حاضر نبود شهر را تنها و خالی رها کند که اجنبیان بیهیچ مقاومتی وارد شهر شوند. وقتی خبر حمله به پاسگاه خرمشهر شدند بچه های سپاه آبادان و مسجد همه به سمت خرمشهر هجوم بردند. سپاه خرمشهر تجهیزات کافی نداشت. سپاه آبادان یک توپ 106 داشت و آن را به خرمشهر فرستاد. اولین شهید خرمشهر از بچه های مسجد؛ کاظم شریفی بود. زبانم لال نکند عراقی ها از روی جسد همه بچه های خرمشهر و آبادان گذشته و مسجد مهدی موعود را که اولین ستاد امدادرسانی به جبهه خرمشهر بود صاف کرده اند تا توانسته اند خرمشهر را بگیرند. چقدر از بچه ها همان روزهای اول جنگ گم شدند و هر چه دنبال آنها گشتیم بی فایده بود؛ چقدر دنبال علی نجاتی و علی اسلامی نسب و عبدالرضا اسکندی گشتیم، اما هیچ خبری نبود.
از کسب جایزه بین المللی میترا حجار تا تدوین قوانین پروانه ساخت به فیلم اولیها
گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متفاوتی همراه بود خبر اول اینکه:
پیام تبریک انجمن بازیگران سینماى ایران به میترا حجار
شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران به میترا حجار برای کسب یک جایزه بینالمللی تبریک گفت.
در متن پیام شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران آمده است:«سرکار خانم میترا حجار بازیگر ارزنده سینماى ایران،انجمن بازیگران سینماى ایران،دریافت جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره جهانى فیلم فیلیپین را به شما تبریک عرض مىنماید.
بى تردید این حضور توانمندانه،نشان از رشد و تعالى هنر بازیگرى در سینماى ایران زمین دارد.موفقیت روز افزون شما و سربلندى هرچه بیشتر سینماى شریف و ارزشمند کشورمان را آرزو داریم».
نکتههای کاربردی برای لذت بردن از نمایشگاه قرآن
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، هفته نامه فرهنگی – اجتماعی «همشهری جوان» در شماره اخیر خود به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان سراغ نمایشگاه قرآن رفته و در قالب گزارش «لحظه دیدار نزدیک است» به بیان نکتههای کاربردی برای لذت بردن از نمایشگاه قرآن امسال پرداخته است.
جزو ائمه جمعههایی هستم که خودم رانندگی میکنم
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سال 1393 با تدبیر رهبر معظم انقلاب سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامیده شده که این مسأله اهمیت مسأله فرهنگ را نشان میدهد. در کشور ما دستگاهها و نهادهای رسمی زیادی متولی امر فرهنگ هستند، اما نهادها و اقشار دیگری نیز وجود دارند که شاید به صورت رسمی در زمره متولیان عرصه فرهنگ قرار نگیرند اما نقش بسزایی در فرهنگسازی جامعه دارند. یکی از این اقشار، «ائمه جمعه» هستند که به دلیل ارتباط با مردم و به خصوص جوانان میتوانند نقش مهمی در عرصه فرهنگ سازی ایفا کنند. مقام معظم رهبری نیز به جایگاه نماز جمعه و ائمه جمعه توجه زیادی دارند و نقش آنها را در عرصه فرهنگ برجسته نمودهاند.
از این رو، گفتگویی داشتیم با حجه الاسلام «محمد علاءالدینی» امام جمعه شهرستان دماوند که از جمله امام جمعههای جوان کشور محسوب میشود و از وی در مورد نقش ائمه جمعه در فرهنگ کشور سوالاتی پرسیدیم که مشروح این گفتگو را پیش رو دارید.
متاع دنیا چیزی جز یک متاع فریب نیست
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حجتالاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجستهای از جمله آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوانساری، آیتالله حقشناس و علامه عسکری بهرهمند شده اند.
اجرهای خودتان را در قیامت دریافت خواهید کرد
در آیه 185 سوره مبارکه آل عمران می فرماید: «کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَکُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ وَمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ» در این آیه پنج تا درس هست.
اول اینکه هرکسی مرگ را خواهد چشید؛ اجرهای خودتان را در قیامت دریافت خواهید کرد؛ بدون یک ذره کم و زیاد؛ «فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ» کسی که در اثر زحماتی که کشیده بود و کاری که کرده بود، از آتش دور ماند و به بهشت وارد شد، «فَقَدْ فَازَ» یعنی چه؟ یعنی این آدم برده است.
مدینه خوبیها
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سریال مدینه سریالی مناسبتی است و مناسبت ساخت و پخش این سریال ماه مبارک رمضان است که این مناسبت خواسته یا ناخواسته بر محتوا و فرم سریال تاثیر می گذارد. سریال مدینه مانند همۀ سریال های مناسبتی ماه رمضان تقابل خوبی و بدی، حلال و حرام، آخرت و دنیا، خیرخواهی و حسادت، قناعت و طمع، مهربانی و بد اخلاقی، زیبایی و زشتی است. این تقابل معمولا به صورت نمادین در نقش هایی تعریف می شود و در نهایت با پیروزی نماد خوبی ها تقابل به پایان می رسد.
نقشی که در سریال مدینه نماد خوبی، آخرت، معنویت، قناعت و خیرخواهی و مهربانی ... است؛ نقش مدینه است. مدینه زنی است مومن که در درجۀ اول همسری خوب و فداکار برای شوهرش است و در وهلۀ دوم مادری مهربان برای فرزند خوانده اش. او صبور است و کمتر عصبانی می شود و اگر عصبانی شود بر سر موضوعاتی است که در آن حقی ناحق می شود؛ مثلا عصبانی شدنش هنگامی است که کارگر اخراجی کارخانه موضوع کم فروشی و غیر بهداشتی بودن غذاهای کارخانه را فاش می کند. مال دنیا برای مدینه اهمیتی ندارد؛ زیرا حاضر می شود تا کارخانه را بفروشد به جای این که درآمد حرام وارد زندگی اش شود و حاضر نیست در دو راهی انتخاب دنیا یعنی کارخانه و آخرت یعنی فروش کارخانه و رهایی از نزول و مال حرام آخرت خود را بفروشد. اهل قناعت است و با این که همسر مردی کارخانه دار است با ماشینی نه چندان مدل بالا رفت و آمد می کند و او زنی است که خیر خواه و مهربان چراکه حاضر است از سهم خود در کارخانه بگذرد اما فرزند خوانده اش گرفتار بدی ها نشود و مدینه قصه مدینۀ خوبی هاست حتی برای کسی که در نکتۀ مقابل اوست.
«پایتخت پریها» کجاست؟/ «مرگی که حرفش را میزدی» رسید!
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بازار نشر و کتاب طی هفته گذشته با خبرهای گوناگونی همراه بود؛ از پیدا شدن «پایتخت پری ها» تا پیدا شدن سر و کله «مرگی که حرفش را می زدی». خبر اول اینکه:
«مرگی که حرفش را میزدی» رسید!
رمان «مرگی که حرفش را میزدی» نوشته فردریک دار با ترجمه عباس آگاهی به عنوان چهل و دومین کتاب از مجموعه پلیسی نقاب توسط انتشارات جهان کتاب منتشر و راهی بازار نشر شد.
مجموعه کتابهای نقاب سعی در معرفی فردریک دار به عنوان یکی از نویسندگان مطرح ادبیات پلیسی فرانسه دارد. «آسانسور» رمان قبلی این نویسنده بود که با ترجمه عباس آگاهی در قالب کتابهای نقاب به چاپ رسید. فردریک دار در سال 1921 متولد شد و در سال 2000 درگذشت. این نویسنده هم با نام اصلی خود و هم به مدد حدود 20 اسم مستعار، حدود 300 رمان و داستان، حدود 20 نمایشنامه و 16 اثر در حوزه سینما و تصویر خلق کرده است. «سن آنتونیو» یکی از نامهای مستعار این نویسنده است که رمانهای زیادی را با آن منتشر کرده است.
تنها باری که شهید مهدی باکری سر همسرش داد زد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ شهادت در فرهنگ دینی و بومی ما مقام بزرگی است و شهدا با نحوه مرگ خود به این مقام دست پیدا کردند اما بدون تردید نحوه زندگی آنها به گونهای بوده که این نوع مرگ را برای آنها رقم زده است. یکی از بهترین افرادی که در خصوص نحوه زندگی شهدا اطلاع دارند و واجد این شایستگی هستند که زندگی عملی شهدا را حداقل در بعد خانوادگی آن به تصویر بکشند همسرانشان هستند. در سلسله گزارشهای «سبک زندگی شهدا به روایت همسرانشان» راوی روایت زنان شهدا از زندگی همسرانشان میشویم.
در هفتمین شماره از این سلسله گزارشها به بازخوانی برگهایی از زندگی خانوادگی شهید مهدی باکری میپردازیم. شهید باکری در تاریخ سی فروردین ماه سال 1333 متولد شد و در 11 آبان 1359 با صفیه مدرس ازدواج کرد. وی در 25 اسفند ماه سال 1363 به شهادت رسید.
همسر شهید باکری در خاطرات خود از زندگی با شهید باکری میگوید:
به خودم دلداری میدادم غذا پختن که کاری ندارد. یاد میگیرم. هفته اول ناهار و شام میهمان مادرش بودیم. اولین شبی که میخواستم خودم غذا بپزم، برایمان میهمان رسید. دوستان مهدی آمده بودند دیدنمان. مهدی پرسید: «میتونی شام درست کنی، نگهشون داریم؟» گفتم: «آره، درست کردم».
مافیای داخل کشور اجازه ساخت فیلم ابوطالب(ع) را نمیدهد
حمدرضا گرشاسبی کارگردان فیلم سینمایی «اینجا شهری دیگر است» در بخشی از گفتگوی تفصیلی خود با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص فیلمنامه حضرت ابوطالب (ع) گفت: به دنبال ساخت این فیلمنامه هستم و تصمیم دارم بودجه آن را از خارج از کشور تأمین کنم چون در داخل کشور به دلیل مافیایی که وجود دارد امکان ساخت آن فراهم نمیشود.
وی با بیان این که یک طرف ترکیهای قرار شده 50 درصد هزینههای ساخت فیلم را تقبل کند اظهار داشت: فیلم ابوطالب (ع) قرار است به زبان انگلیسی ساخته شود و نسخه ترجمه شده آن به انگلیسی را برای آمریکاییهای فرستادهام. نظر آنها این بود که هرکس این فیلمنامه را میخواند عاشق محمد (ص) میشود اما کاستی این فیلمنامه این است که چون خودت به تاریخ اسلام مسلط هستی حواست نبوده که مخاطبانی قرار است این فیلم را ببینند که با تاریخ اسلام آشنا نیستند. به هر حال، قرار است در معرفی چند شخصیت مثل ابوجهل، ابولهب و ابوسفیان تکنیکیتر عمل شود. البته خودم ترجیح میدهم یک غیر مسلمان در بحث تکنیکی فیلمنامه به من کمک کند.
گاهی معاملاتت تو را به جهنّم میبرد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ آیت الله مجتبی شهیدی کلهری مشهور به مجتبی تهرانی استاد مشهور اخلاق و مرجع تقلید و مدرس حوزه های علمیه تهران(مانند مدرسه مروی) بود؛ وی از محضر اساتید بزرگی همچون ادیب نیشابوری، آیت الله بروجردی، آیت الله حکیم، آیت الله گلپایگانی، علامه طباطبایی و... بهره برد.
این مرجع بزرگوار تقلید و استاد بزرگ اخلاق، پس از 40سال خدمت صادقانه در نشر معارف اسلامی و ترویج مکتب حقّۀ اهلبیت عصمت و طهارت، در دیماه سال 1391هـش؛ دار فانی را وداع گفت؛ در این مجال سعی داریم تا جرعه ای از بیانات ناب اخلاقی ایشان را در اختیار علاقمندان قرار دهیم.
بسم الله الرحمن الرحیم
روی عن رسول الله «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» قال: «تَاجِرُ الدُّنیَا مُخَاطِرٌ بِنَفسِهِ وَ مَالِهِ وَ تَاجِرُ الآخِرَةِ غَانِمٌ رَابِحٌ وَ اَوَّلُ رِبحِهِ نَفسُهُ ثُمَّ جَنَّةُ المَأوى».
برنامه هیأتهای مذهبی تهران به مناسبت فرارسیدن شبهای قدر
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ همزمان با فرارسیدن لیالی قدر هیأت های شهر تهران مراسم دعا، مناجات خوانی و احیا برگزار میکنند. که به شرح زیر است:
مسجد ارک: دهه دوم: حجت الاسلام سیدحسین مومنی، دهه سوم: حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان ، حاج منصور ارضی
مهدیه تهران احیا شب 21: حجت الاسلام سیدحسین مومنی، احیا شب 19 و 23: حجت الاسلام حسین قرنی، شب 19 دعای جوشن کبیر: حاج حسن اخباری، شب 21 دعای جوشن کبیر: حاج محمد حیدری، شب 23 دعای جوشن کبیر: حاج رضا طاهری
مسجد جامع بازار تهران: حاج میثم مطیعی، بازار تهران، مسجد جامع بازار تهران، لیالی قدر از ساعت 23،
خبرهای خوبی از وزارت ارشاد به گوش نمیرسد
امیر وجدانی نیا، معاون فرهنگی بسیج دانشجویی کشور در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در جمع هیأت دولت گفت: صحبتهای دیروز حضرت آقا را باید یک نشانه از این مسأله دانست که نگرانیهای جدی در حوزه اقدامات دولت در مباحث فرهنگی وجود دارد.
وی افزود: ما در سالهای گذشته تجربه اعوجاج و انحراف از معیارهای انقلاب اسلامی را در حوزه فرهنگ در دوره دوم خرداد به صورت جدی داشتیم و خسارات بسیار زیادی هم در این فضا نصیب فرهنگ کشور شد. به نظر میرسد دوستان ما در دولت باید دقت و وسواس بسیار زیادی داشته باشند و نسبت به اقداماتی که تاکنون انجام داده اند، تجدیدنظر کنند.
دیدار حسن بن مثله با امام عصر (عج) و دستور ساخت مسجد جمکران
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مسجد جمکران مسجدی است در 6 کیلومتری شهر قم و در نزدیکی روستای جمکران. این مسجد منتسب به حضرت ولی عصر (عج) می باشد که بیش از هزار سال پیش به فرمان خود ایشان تاسیس گردید.
ساخت این مسجد به گفته عالم معاصر محدث نوری به فردی به نام شیخ عفیف صالح بن حسن بن مثله جمکرانی مربوط می شود. به گفته حسن بن مثله حضرت حجت در بیداری فرمان ساخت این مسجد را به وی صادر کرده اند.
شیخ فاضل، حسن بن محمد بن حسن قمی، معاصر شیخ صدوق، در کتاب« تاریخ قم» از کتاب«مونس الحزین فی معرفة الحق و الیقین - از تالیفات شیخ صدوق - بنای مسجد جمکران رابه این عبارت نقل کرده است: شیخ عفیف صالح حسن بن مثلهی جمکرانی میگوید: شب سهشنبه، هفدهم ماه مبارک رمضان 393 هجری در سرای خود خفته بودم که جماعتی به در سرای من آمدند.
نیمی از شب گذشته بود. مرا بیدار کردند وگفتند: «برخیز و امر امام محمد مهدی صاحب الزمان (صلوات الله علیه) را اجابت کن که تو را میخواند. حسن بن مثله میگوید: «من، برخاستم و آماده شدم». چون به در سرای رسیدم، جماعتی از بزرگان را دیدم. سلام کردم. جواب دادند و خوشامد گفتند و مرا به آن جایگاه که اکنون مسجد (جمکران) است، آوردند. چون نیک نگاه کردم، دیدم تختی نهاده و فرشی نیکو بر آن تخت گسترده و بالشهای نیکو نهاده و جوانی سیساله، بر روی تخت، بر چهار بالش، تکیه کرده، پیرمردی درمقابل او نشسته، کتابی در دست گرفته، بر آن جوان میخواند. بیش از شصت مرد که برخی جامهی سفید و برخی جامه سبز بر تن داشتند، بر گرد او روی زمین نماز میخواندند. آن پیرمرد که حضرت خضر علیه السلام بود، مرا نشاند و حضرت امام علیه السلام مرا به نام خود خواند و فرمود: «برو به حسن بن مسلم بگو: «تو، چند سالاست که این زمین را عمارت میکنی و ما خراب میکنیم. پنجسال زراعت کردی و امسال دگرباره شروع کردی، عمارت میکنی. رخصت نیست که تو دیگر در این زمین زراعت کنی،باید هر چه از این زمین منفعتبردهای، برگردانی تا در این موضع مسجد بنا کنند».
رژه رفتن موش ها داخل غذای افطار اسرا
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در بخشی از کتاب «من زنده ام» به قلم معصومه آباد که داستان اسارت او به همراه سه دختر دیگر ایرانی توسط عراقی ها را روایت می کند در خصوص روزه گرفتن در ماه رمضان آمده است:
ماه رمضان آن سال از راه رسیده بود. مقدار غذایی که دریافت میکردیم به اندازهای بود که بتوانیم در فاصله افطار و سحر آن را تقسیم کنیم و روزه بگیریم. عموما غذای ظهر را برای سحر و غذای شام را برای افطار میگذاشتیم و طبق برنامه یک ساعت قبل از افطار دور کاسه آب گوجه فرنگی مینشستیم و هر کس به فراخور حالی که داشت دعا میخواند. دعا خواندنمان گاهی یک ساعت طول میکشید.
باز شدن پای جن و پری و شیطان به سفرههای افطار
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سریالهای مناسبتی ماه مبارک رمضان طی سیزده سال اخیر یعنی از سال 1380 و پر مخاطب شدن سریال «گمگشته»، پای ثابت سفرههای افطار شدهاند. به گونهای که در سالهای اخیر ساخت سریالهای مناسبتی ماه رمضان جزو برنامههای ثابت معاونت سیما قرار گرفته و به میدان رقابت و زورآزمایی شبکههای مختلف سیما برای جذب مخاطب تبدیل شده است.
محتوای سریالهای ماه رمضان نیز بسیار بستگی به گرفتن یا نگرفتن سریالهای مشابه در سالهای قبل داشته و اگر سریالی با موضوع و محتوایی خاص در یک سال به اصطلاح بین مردم میگرفت، در سال و حتی سالهای بعد در سریالهای مناسبتی و غیر مناسبتی موج کپیبرداری از آن سریال فراگیر میشد.
یکی از مضامینی که تا قبل از این در سینما و تلویزیون ایران سابقه نداشت و با ورود موج مناسبتی سازی برای ماه رمضان این مضمون هم به لیست سریالهای تقریبا هر ساله ماه رمضان اضافه شد سریالسازی با استفاده از موضوعات «ماورایی» بود. در این گزارش نگاهی داریم به سریالهای ماورایی که طی یک دهه گذشته در ماه مبارک رمضان از شبکههای سیما پخش شدهاند.
زمان ما خطر، خطرِ اعتقاد است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حجتالاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجستهای از جمله آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوانساری، آیتالله حقشناس و علامه عسکری بهرهمند شده اند.
توبه از پشیمانی شروع می شود
انسان هرچه می کند یک روزی آن را می بیند؛ هرکاری که می کند؛ یک ذره در عالم گم نمی شود؛ یک ذره در عالم گم نمی شود؛ هرکس به وزن یک ذره خیر کند، آن را می بیند و آن گم نمی شود؛ هر ذره از عمل تو در تمام سرنوشت آینده ات موثر است؛ توبه از پشیمانی شروع می شود؛ وقتی انسان پشیمان شد، توبه کرده است؛ پشیمانی این است که من دیگر آن کار را نمی کنم؛