گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، از چرا مذهب تشیع، «مذهب جعفری» نامیده میشود؟، تشکیک در جریان امام حسین(ع)، راهکار شیطان است،«حراج»ی که شهابی را ورشکست میکند!، واکنش افراد مطرح به توهین حبیبی، فراخوان ثبت نام وام عمره پس از مشخص شدن سهمیه عمره دانشجویی و .... از ممترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
چرا مذهب تشیع، «مذهب جعفری» نامیده میشود؟
محمدحسین رجبی دوانی عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین(ع) در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با نامیده شدن امام صادق (ع) به عنوان بنیانگذار مکتب تشیع و فقه شیعه به نام فقه جعفری گفت: ما نمیتوانیم امام صادق(ع) را به عنوان بنیانگذار مکتب تشیع معرفی کنیم البته فقه ما فقه جعفری خوانده میشود.
وی افزود: سابقه تشیع و این که پیروان امام علی(ع) با این عنوان خوانده شدند به زمان پیامبر(ص) برمیگردد که ایشان فرموده بودند: «یا علی! انت و شیعتک هم الفائزون»، اما به دلیل آن که در عصر امام صادق (ع) فرصتی فراهم شد تا شیعه برای مدتی کوتاه از حالت تقیه و فشار بیرون آید و ایشان بتواند معارف بلند شیعه را در احکام عملی، اصول اعتقادی و اخلاق تبیین کند لذا معارف شیعه عمدتا با نام آن حضرت شناخته میشود. بالاخص در احکام عملی که فقه شیعه به نام فقه جعفری نامیده میشود. چون این فرصت استثنایی برای آن حضرت حاصل شد و بیش از هر امامی در معارف شیعی بالاخص فقه از آن حضرت حدیث وجود دارد و آموزهها از آن وجود مقدس سرچشمه گرفته لذا میگویند که مذهب ما مذهب جعفری است.
تشکیک در جریان امام حسین(ع)، راهکار شیطان است
گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛رضا فقیهی : «باید ماها و شماها در گفتاری که داریم و خصوصاً در این ماه محرّم و صفر، که ماه برکات اسلامی و ماه زنده ماندن اسلام است، محرّم و صفر را زنده نگه داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ، که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام این مذهب زنده مانده است ؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و روضه خوانی. شیاطین به گوش شما نگویند که ما انقلاب کردیم، حالا باید همان مسائل انقلاب را بگوییم و مسائلی که در سابق بود حالا دیگر منسی باید بشود؛ خیر. ما باید حافظ این سنتهای اسلامی، حافظ این دستجات مبارک اسلامی که در عاشورا، در محرّم و صفر، در مواقع مقتضی به راه میافتند،[باشیم؛]تأکید کنیم که بیشتر دنبالش باشند. محرّم و صفر است که اسلام را نگه داشته است. فداکاری سیدالشهدا ـ سلاماللّه علیه ـ است که اسلام را برای ما زنده نگه داشته است؛ زنده نگه داشتن عاشورا با همان وضع سنتی خودش از طرف روحانیون، از طرف خطبا، با همان وضع سابق و از طرف توده های مردم با همان ترتیب سابق که دستجات معظم و منظم، دستجات عزاداری به عنوان عزاداری راه میافتاد. باید بدانید که اگر بخواهید نهضت شما محفوظ بماند، باید این سنتها را حفظ کنید».
آنچه خواندید فرازهایی بود از بیانات امام راحل عظیم الشان در دیدار با وعاظ و خطبا در تاریخ 4/8/1360. ایشان به صراحت رمز پیروزی و ماندگاری این انقلاب را تکیه بر جریان سیدالشهداء و اقامه یاد و مجالس عزای آن امام مظلوم میدانند.
«حراج»ی که شهابی را ورشکست میکند!/ اخاذی 834 میلیونی سهیلی با«کلاشینکف»اش!
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ فیلم سینمایی «حراج» به کارگردانی حسین شهابی توانست به فروش 74 میلیون تومانی برسد.
«حراج»ی که شهابی را ورشکست میکند!
فیلم سینمایی «حراج» به کارگردانی حسین شهابی توانست به فروش 74 میلیون تومانی برسد.
فریبا خادمی، نسیم ادبی، مهسا آبیز، مریم سرمدی، محمد کارت، گیتی قاسمی، محمد کارهمت، محمد اکبری، پریا ابراهیمی، فرهاد مهدوی، مریم رحیمی، محمدرضاعلیمردانی، رضا مهرابی زاده، سونیا شیرازی و .... در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.
«حراج» روایت زندگی خانواده ای است که به خاطر مشکلات مالی مجبور به حراج وسایل خانه خود شده اند و ...
واکنش افراد مطرح به توهین حبیبی
گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ پنجشنبه هفته گذشته نجفقلی حبیبی، رییس اسبق دانشگاه علامه طباطبایی در برنامه «دیروز، امروز، فردا» هیئت های عزاداری را بی بازده دانسته، با زیاد دانستن خرجی که برای عاشورا می شود، چنین خرجی را بی ثمر معرفی کرد.
پس از این اظهار نظر عجیب افراد بسیاری موضع گیری کردند. از آیت الله قائم مقامی و حجت الاسلام شهاب مرادی گرفته تا محمود کریمی و مجید یراق بافان؛ همگی به نوعی و با تعابیری متفاوت به جای حبیبی از ساحت امام حسین (ع) عذرخواهی کرده اند.
حاج محمود کریمی
حاج محمود کریمی، مداح مشهور کشورمان که به نوعی در مضن اتهام حبیبی قرار گرفته در مصاحبه ای بیان کرد: اینان با صرف هزینه در هیات مخالفند چون خوب فهمیده اند که از همین هیات ها و مجالس روضه است که رزمنده تربیت می شود و رشد می باید.
این مداح اهل بیت اضافه کرد: معمولا برخی افراد با مخالفت و هیاهو کردن مشهور می شوند ولی باید بدانند که محبوب نمی شوند.
وی همچنین گفت: ما بر حسب وظیفه عکس العمل نشان دادیم و حرف زدیم ولی عذرخواهی ایشان از مردم مشکلی را حل نمی کند. مجلس روضه سیدالشهدا (ع) صاحب دارد و از صاحب آن باید عذرخواهی کرد.
فراخوان ثبت نام وام عمره پس از مشخص شدن سهمیه عمره دانشجویی
حجت الاسلام محمد رضا فقیهی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در خصوص وام عمره دانشجویی گفت: : سهمیه عمره دانشجویی هنوز مشخص نشده است ، با آغاز ثبت نام ها و مشخص شدن سهمیه عمره، فراخوان دریافت وام به دانشجویان ثبت نامی داده خواهد شد.
وقتی "مهدی یراحی" ابتذال را به اوج میرساند + سند
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مهدی یراحی در پیامی در صفحه شخصی خود با انتشار عکسی از مایکل جکسون، او را "بزرگترين پديده هنرى تاريخ " دانسته و او را "اسطوره بزرگی" قلمداد میکند که "یک دم در این ظلام درخشید و جست و رفت!!!"
یراحی که خود از خوانندگان موسیقی پاپ کشور است در صفحه شخصی خود با اعلام افتخار به مایکل جکسون با ادبیاتی که بیشتر به مدح و منقبت شبیه است، نوشت: "مرگ حقه، ولی حق تو نبود..." یراحی در بخش دیگری نیز نوشت: "مخاطب او بودن برایم افتخار است."
مایکل جکسون، رقاص و خواننده آمریکایی است که در طول زندگی خود بارها و بارها با ارتکاب به انواع و اقسام جرایم اخلاقی و اوج ابتذال جنسی، چنان رسواییهایی به بار آورد که به جهت محضورات اخلاقی از بازگو کردن آنها معذوریم؛ فسادهایی که به جهت شدت فسق، بعضاً مختص خود او بوده و تماماً توسط رسانههای اروپایی و آمریکایی منتشر شده و بعضاً به تایید دستگاههای امنیتی آمریکا نیز رسیده است.
برنامه هیئتهای مذهبی تهران به مناسبت فرا رسیدن شهادت امام صادق(ع)
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هیئت های مذهبی شهر تهران به مناسبت فرا رسیدن شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت مراسم سوگواری و مرثیه خوانی برگزار میکنند که به شرح زیر است:
مهديه تهران: آيت الله حاج سيد هاشم حسيني بوشهري، حاج مهدي سلحشور، خيابان ولي عصر(عج)، چهار راه گمرگ اميريه، مهديه تهران، پنجشنبه 30 مرداد از ساعت 21
مسجد امام رضا(ع)؛ حجج اسلام عباس سمیع زاده و سید مهدی هاشم پور، کربلائی سجاد محمدی و کربلائی وحید منصوری، میدان حر، چهارراه لشکر، خیابان کمالی، جنب بیمارستان لقمان، مسجد امام رضا (ع)
شب شهادت از ساعت 21، دسته عزاداری روز شهادت از ساعت 10 صبح از مقابل مسجد
امروز را باید روز «ما میتوانیم» نامگذاری کنیم
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مهدی چراغ زاده، ماهواره بر «سفیر امید» نام ماهواره بری بود که مأموریت حمل ماهواره «امید» را بر عهده داشت. پرتاب آن در بامداد روز ۲۷ مرداد ۱۳۸۷ همزمان با نیمه شعبان ۱۴۲۹ (هجری قمری) انجام شد. مراسم پرتاب این ماهواره با حضور محمود احمدینژاد رئیسجمهور وقت کشور و با پیام وی برگزار شد و با پرتاب این ماهوارهبر ایران به باشگاه ده کشور فضایی دنیا پیوست.
به دنبال نخستین پرتاب موفقیتآمیز ماهواره بر سفیر امید نخستین ماهواره بومی و ملی «امید» در بهمنماه ۸۷ به فضا پرتاب و در مدار مشخص قرار گرفت و شروع به فعالیت نمود.
ماهواره «امید» سندی بود بر اثبات «ما میتوانیم» و تکیهبر نیرو، توان و ظرفیت داخلی جوان کشورمان که علیرغم سالها تحریمهای غیرانسانی و غیرقانونی غربیها علیه کشورمان توانستند ماهواره ای بومی و ملی که ساخته دست جوانان کشورمان بود را با موفقیت به فضا پرتاب کنند.
چند بخش منتشرنشده از دوئل قلعه نویی و نکونام
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ طنز زیر اثری از محسن حدادی طنزپرداز موفق کشور است. این طنز با نگاهی انتقادی به یکی از مسائل امروز فوتبال کشور پرداخته است تا به وسیله آن، بتواند جو فرهنگی حاکم بر فوتبال را ترسیم کند. شما مخاطبان را به مطالعه این متن دعوت میکنیم.
این روزهای یکی از شیرین ترین اتفاقات فرهنگی در کشور ما که هم مفرح ذات و هم متعاقبا ممد حیات، دعواهای ورزشی - فوتبالی است که رسانه ای می شود.در جدیدترین این دوئل هاي فرحبخش، کاپیتان جواد نکنونام رودرروی ژنرال امیر قلعه نویی قرار گرفته است. ضمن مرور برخی از دیالوگ های احتمالی یک ماه آینده این دو، فرجام این دوئل را هم میخوانیم:
نکونام در پاسخ به هجده قدم نیوز:
اون موقع که سرگروهبان هم نبودی، من از پشت 30 متر گل می زدم. بعدشم من که میدونم کارت پایان خدمتم نداری ولی میگی ژنرالم! شما مجموع بازی های ملی ات اندازه دندون های سالم من نیست بعد حرف از تربیت بازیکن می زنی؟
مبارزات رئیسعلی دلواری علیه استعمار انگلستان و شهادت به دست یکی از همراهان خائن
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ رئیسعلی فرزند زایر محمد از طایفه مشهور به ممسنی یا احمدی و مادرش شهین، دختر علی از طایفه فولادی باغک تنگستان بود. درباره ریشه خانوادگی رئیسعلی سخنهای متفاوتی نقل میشود. برخی خانواده او را اصالتا از مهاجرین نورآباد لرستان و برخی دیگر از نورآباد ممسنی (در فارس) و عدهای نیز از کهگیلویه و بویراحمد میدانند.
رئیسعلی در همان زمان کودکی با فراگیری علوم مختلف توانست خود را بهعنوان یکی از برجستگان دیار تنگستان معرفی کند. اما به اوج رسیدن او با شروع انقلاب مشروطه به وقوع پیوست. رئیسعلی با آنکه در آن زمان ۲۵ سال بیشتر نداشت اما از جمله پیشگامان مشروطهخواه در جنوب ایران بود. یکی از مشخصههای اصلی او باور عمیقش به آرمان مشروطه بود. اما امضای حکم مشروطه توسط مظفرالدینشاه که در آن سالها موجی از امید را در ایران ایجاد کرد، با حکومت محمدعلی شاه و به توپ بستن مجلس توسط کلنل لیاخوف روسی به ناامیدی گرایید.
در حالی که در تهران محمدعلی شاه مشغول اعدام بسیاری از سران مشروطه بود، در بوشهر اوضاع بهگونهای دیگر رقم میخورد و این شهر به کانون مقاومت در برابر استبداد صغیر تبدیل شده بود. در مرکز این کانون مقاومت نیز روحانی برجستهای چون آیتالله سیدمرتضی علمالهدی قرار داشت و در کنار وی رئیسعلی دلواری و همرزمان وی از تنگستان و دشتی به مبارزه میپرداختند.
وقتی منافقان در لندن «شهید بلندی» را کتک زدند
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ شهادت در فرهنگ دینی و بومی ما مقام بزرگی است و شهدا با نحوه مرگ خود به این مقام دست پیدا کردند اما بدون تردید نحوه زندگی آنها به گونهای بوده که این نوع مرگ را برای آنها رقم زده است. یکی از بهترین افرادی که در خصوص نحوه زندگی شهدا اطلاع دارند و واجد این شایستگی هستند که زندگی عملی شهدا را حداقل در بعد خانوادگی آن به تصویر بکشند همسرانشان هستند. در سلسله گزارشهای «سبک زندگی شهدا به روایت همسرانشان» راوی روایت زنان شهدا از زندگی همسرانشان میشویم.
در یازدهمین شماره از این سلسله گزارشها به بازخوانی برگهایی از زندگی خانوادگی شهید ایوب بلندی میپردازیم. شهید بلندی در تاریخ 29 آذرماه سال 1339 متولد شد و در 28 آذر 1362 با شهلا غیاثوند ازدواج کرد. وی در 4 مهر ماه سال 1380 در اثر جراحات ناشی از جنگ به شهادت رسید
«هدایت سوم» به بازار کتاب رسید!/ سیمین بهبهانی درگذشت
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ از هدایت سوم حوزه کتاب تا درگذشت سیمین بهبهانی. از خبر اول اینکه:
سیمین بهبهانی درگذشت
علی بهبهانی، پسر ارشد سیمین بهبهانی گفت: با همه تلاش پزشکان، متأسفانه ساعت یک بامداد مادرم درگذشت.
وی افزود: حال مادر دیروز عصر اندکی بهتر شده بود و ما فکر میکردیم او متوجه اتفاقات اطرافش است اما متأسفانه مثل شعله شمع که بالا میگیرد و بعد خاموش میشود، یک بامداد از بیمارستان خبر دادند که او درگذشته است.
علی بهبهانی گفت: در حال تصمیمگیری برای انتخاب محل آرامگاه مادر هستیم و در حال حاضر نیز پیکر او در سردخانه بیمارستان است.
خبر درگذشت سیمین بهبهانی از سوی کادر بیمارستان محل بستری وی نیز تأیید شد.
سیمین بهبهانی از 15 مرداد ماه به کما رفت و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری بود.
چرا معین رئیسی برای ما مسئله است؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، بهروز کلاته؛ با معین رئیسی از سال 89 در اردوی جهاد اکبر آشنا شدم آن روزها من و معین دو عضو فعال در اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان بودیم که به علت خصوصیات اجرایی مان خیلی زود با هم خو گرفتیم البته این خصوصیت معین بود که با همه حتی غریبه ها طوری برخورد می کرد که طرف، همان لحظات اول شیفته معین می شد و با او احساس صمیمیت می کرد، آن روز معین من را در راه پله های حسینیه دید و گفت فلانی بیا می خواهم گولت بزنم، بری فلان کار را انجام بدهی! راستش اولش توی دلم گفتم که بچه تهرانی پررو را ببین... پررو پررو می گوید بیا برو فلان کار را انجام بده اما بعدش که فهیمدم خودش کار مهمی باید انجام دهد و از روی ناچاری به من گفته است بروم کاری را انجام بدهم، پیش خودم کلی شرمنده شدم.
آن سال جهاد اکبر با عنایت ویژه حضرت امام رضا (ع) که معین رئیسی افتخار خادمی اش را داشت توانستیم برای همه اعضای اردو غذای حضرتی بگیریم و خاطره خوشی برایمان از آن جهاد اکبر اتحادیه ماند.
هر چه با خودم فکر می کنم تا به راز موفقیت یا بهتر بگویم سعادت معین رئیسی پی ببرم چند چیز بیشتر به ذهنم نمی رسد که گفتنشان راحت است ولی عملی کردنش برایمان سخت است و شاید هر کسی از عهده اش برنیاید.
از "رستوران کپل خان" تا "کلنل گوشدراز"
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»؛ تا چند روز آینده اکران عمومی فیلم سینمایی "شهر موشها2" آغاز میشود که به همین بهانه، تصاویری از این فیلم سینمایی خاطرهانگیز تقدیم مخاطبان ارجمند میشود:
مادر شهید "جشن رمضان" بعد از 31 سال به فرزندش رسید
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، مادر شهیدی که در جشن رمضان شرکت کرده و آرزوی یکی از ایتام این جشن را برآورده کرده بود، بعد از 31 سال به دیدار فرزندش رسیده و پیکر فرزند شهیدش بعد از سال ها مورد شناسایی قرار گرفته و به آغوش این مادر صبور بازگشت.
کدام خبرنگاران میروند "به جهنم"؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ نخود آش- در هفتهای که گذشت همه به فکر ما بودند. یعنی به هر کوی و برزنی که نگاه میکردیم یک یا چند شخصیت سیاسی از گرایشها مختلف سر بر میآورد و روز و هفته خبرنگار را تبریک میگفت. البته اصلا فکر نکنید که خدایی نکرده زبان من و همکارانم لال، در روزهای عادی کسی ما خبرنگاران را تحویل نمیگیرد، نه تنها اینطور نیست بلکه کاملا برعکس ما همیشه مورد توجه هستیم. اما نوع توجهات در هفته گذشه با هفتههای قبل تفاوت داشت.
راستش را بخواهید به ما همیشه مثل یک سیبل توجه میشد اما در هفته گذشته با یک حالت عجیب سعی میشد خیلی دوستانه و مهربانانه به ما توجه شود. با این حال هیچ کس فراموش نکرد که حتما باید به ما خبرنگاران نکاتی را نیز گوشزد کند و حتما برای ما تشریح کنند که خبرنگار خوب چه جور خبرنگاری است! یعنی یک جور بیماری خاصی بین همه عزیزان در حال وول خوردن است که پس از تبریک روز خبرنگار حتما باید به تشریح ویژگیهای خبرنگار خوب بپردازند. هرچه باشد این بیماری به من هم سرایت کرد و حالا میخواهم در راستای این باد مخالف این ویژگیها را برای شما تشریح کنم. هیچ جا نروید که اینجا حاصل یک عمر سخنرانی شنیدن و جمعبندی نکات مسئولین در مورد ویژگیهای خبرنگاران را تشریح خواهیم کرد:
اینها حال ما را نمی فهمند ارباب...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ علی مرادخانی- این ها نمیفهمند ارباب! نمیفهمند وقتی کل مصیبت های عالم سرمان خراب می شود یک بار ذکر تو، فقط یک بار "یا اباعبدالله" تمام حال ما را زیر و رو می کند.
این ها نمیفهمند، نمیفهمند وقتی حالمان از این زندان غریب و موهشی که اسمش دنیاست، بد می شود، وقتی از رنج های بی حد و حصر این دنیای بی مروت خسته می شویم فقط زیارت عاشورا می تواند آرام مان کند.
نمیفهمند وقتی اسم کربلا که می آید حال و روز ما می ریزد به هم...
این ها با عینک عقل نگاه مان می کنند. در نظر این ها ما دیوانهایم. ولی نمیدانند که دیوانگی کوی تو بزرگترین فخر ماست..
پوشیدن لباس جین در دانشگاه ممنوع است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در پژوهشی که در میان 150 دانشگاه در کشورهای مختلف دنیا انجام شده مشخص شد که اکثریت قریب به اتفاق دانشگاهها دارای ضوابط نوع ویژه پوشش متناسب با محیط آموزش هستند. نکته مهم این است که در محیط آموزشی هر جای جهان میتوانیم موارد مشترکی را جستجو کنیم و آن کیفیت پوشش حرفهای مناسب با محیط آموزشی و وجود دستورالعمل متناسب با آن میباشد. در این گزارش نگاهی داریم به ضوابط پوشش در دانشگاه لايبرتي آمريكا.
در مقررات مربوط به پوشش دانشگاه ليبرتي آمريكا آمده است:
دانشگاه ليبرتي دانشجوياني را با شيوههاي مختلف زندگي و براي اهداف متفاوت تربيت ميكند كه عمدهترين آن تعليم اين افراد به عنوان «قهرمانان خدمتگزار عيسي مسيح» است. براي نيل به اين هدف و براي داشتن منش و رفتاري عيسيگونه، دانشگاه معيارهايي براي پوشش در محيط دانشگاهي مشخص و وضع نموده است. در اين راستا پاكيزگي آراستگي تناسب و فروتني به عنوان عوامل تعيينكننده از اهميت برخوردارند. از دانشجويان انتظار ميرود در همه حال عفت را در پوشش خود مراعات نمايند.
توضيحات وزارت ارشاد در خصوص مسافران نمايشگاه فرانكفورت
مسئول نمايشگاههاي فرهنگي وزارت ارشاد در گفتگو با خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص برگزاري نمايشگاههاي كتاب فرانكفورت گفت: نمايشگاه كتاب فرانكفورت نيمه مهر ماه برگزار ميشود و ايران هم در بخش بزرگسال و در بخش كودك شركت خواهد كرد.
وي افزود: 240 متر مربع غرفه به كشور ايران اختصاص داده شده و تعدادي از ناشران نيز خودشان به طور مستقل در اين نمايشگاه شركت ميكنند.
شهرامنيا خاطر نشان كرد: تشكلهاي نشر، ناشرين و فعالين حوزه نشر حضور دارند و بيش از صد عنوان گلچين كتابهايي كه قابل ارائه است در آنجا ارائه مي كنند تعدادي از نويسندگان و خبرنگاران حضور دارند.
ذوالفقاری که در دل عراقیها رعب ایجاد کرد!
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، کتاب «سرباز سال های ابری» شامل خاطرات عبدالحسن بنادری از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس است که چاپ هفتم آن بهار امسال توسط نشر فاتحان به چاپ رسید.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
علت سقوط نکردن شهر آبادان را وجود «حیات» می دانم. گفتم که در سخت ترین اوضاع، خانواده هایی بودند که شهر را ترک نکردند.
خوب این حیاتی که می فرمایید، در خرمشهر هم بود. اما کمتر از دو ماه سقوط کرد و به دست عراقی ها افتاد. مقاومت مردمی در خرمشهر خیلی حماسه ای و درخشان بود. با وجود این عراقی ها شهر را کاملا اشغال کردند.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سعید مظاهری رضا- اگر روحانیت برایت مقولهای مهم باشد یا حتی اگر «طلا و مس» به دلت نشسته باشد نمیتوانی از دیدن «فرشتهها با هم میآیند» بگذری، مخصوصاً اگر بدانی «حامد محمدی» نویسنده همان فیلم «طلا و مس» در این فیلم هم نه تنها نویسنده است بلکه خودش نیز وارد گود کارگردانی شده است. این وسوسه برای دیدن «فرشتهها با هم میآیند» زمانی به یقین می رسد که بدانی پدرِ کارگردان، یعنی «منوچهر محمدی» بعد از «زیر نور ماه»، «مارمولک» و «طلا و مس» حالا برای چهارمین بار تهیه کننده فیلمی با موضوع روحانیت شده است.
وقتی دغدغهات تو را به سینما میکشاند و اکران فیلم آغاز میشود مجبوری در فیلم غرق شوی. هنر این فیلم این است که تو فقط جواد عزتی را به عنوان نقش اول فیلم نگاه نمیکنی بلکه در بسیاری از سکانسها خودت را جای روحانیِ فیلم میگذاری و در عین حال فرصت داری به عنوان بیننده از بیرون به خود بنگری.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سیده سارا توانگر/ وقتی نام یک فیلم سینمایی به عنوان بهترین فیلم جشنواره مطرح می شود، وقتی نام همان فیلم بعنوان برنده سیمرغ بهترین فیلمنامه هم مطرح می شود و وقتی همان فیلم در چند سیمرغ کلیدی دیگر جشنواره هم نامزد می شود ناخود آگاه ذهن انسان دنبال اتفاقی می افتد که در این فیلم هست و در دیگر فیلم ها نبوده، هر چند باور داشته باشی تمام این سیمرغ ها شایسته "چ" بود و در حقش اجحاف شد...
به روی اما "آذر، شهدخت، پرویز و دیگران" فیلمی بود که می شود آن را یک اتفاق مهم در جشنواره سی و دوم دانست. اتفاقی که حالا روی پرده نقره ای ظاهر شده و خود را در معرض نگاه بی پیرایه مردم می بیند.
بهروز افخمی با ساخت "سن پترزبورگ" به سرعت خود را از سایه سنگین "فرزند صبح" رهانید، کمدی که باز به شیوه بقیه فیلم های افخمی قصه گو است و در آن اصالت داستان موج می زند و راوی هم دارد. فیلمی که به نیکی می تواند بخنداند و حرف خودش را هم بزند و مخاطب را با لبخند از سینما خارج سازد.
علت ندادن ارز مسافرتی دینار و ریال به زائران عتبات و حج
محسن نظافتی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص علت اختصاص دلار به عنوان ارز مسافرتی به زائران عتبات و اینکه چرا سازمان حج و زیارت ارز دینار به زائران پرداخت نمی کند، گفت: به دلیل اینکه این تعداد دینار در کشور موجود نیست و حتی شما می بینید که زائران حج هم ریال عربستان دریافت نمی کنند و فقط دلار به عنوان ارز مسافرتی استفاده می شود.
وی اضافه کرد: بانک مرکزی توان تأمین ارز دینار و ریال را ندارد و دلیلش هم این است که تهیه این ارزها مشکلات خاص خود را دارد.
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت گفت: ارز دلار فراوانی در کشور بیشتر از سایر ارزهاست به همین دلیل از ارز رایج استفاده می کنیم.
وی در خصوص اینکه آیا سازمان حج و زیارت و یا بانک مرکزی برنامه ای برای تغییر ارز مسافرتی به زائران حج و عتبات دارد یا نه، گفت: فکر نمی کنم که بانک مرکزی بتواند ارز را تغییر دهد و یا حتی ما به عنوان مسئول سازمان حج و زیارت چنین برنامه ای در دستور کار نداریم.
خانه سینما بودجهاش را برای جنگ با چه کسانی هزینه میکند؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود خبر اول اینکه:
انتقاد بهروز افخمی از فیلم حاشیهدار «عصبانی نیستم»
کارگردان فیلم « آذر شهدخت پرویز و دیگران» با انتقاد از فیلم «عصبانی نیستم» گفت: این فیلم اگر در یک شرایط معمولی اکران شود فروشش معمولی خواهد بود، چون مردم آنقدر عصبانی نیستند.
بهروز افخمی کارگردان مطرح سینما دربخشهایی از گفت وگوی خود با همشهری جوان، انتقاداتی از فیلم «عصبانی نیستم» را مطرح کرده است.
براساس این گزارش، افخمی در بخشهایی از این مصاحبه با اشاره به اینکه فیلمهایی که آه و ناله میکنند و خیلی پرشور و به شکل پر هیجانی آماده خودکشی هستند از مد افتادهاند؛ در خصوص فیلم «عصبانی نیستم» میگوید: اوضاع دو سال اخیر نشان میدهد مردم عاقلتر و پختهتر شدهاند. البته یک دلیل آن هم پیرشدن جمعیت است. الان دیگر درصد جمعیت جوان پرشور آن زمان را نداریم. به هرحال فکر میکنم این فیلم یک جورهایی حال و هوا و روحیه دوران جدید را منعکس میکند. به این معنی که با نسلی از تماشاچی روبرو هستیم یک خرده پختهتر است و کمتر انتظار تندی دارد. به نظر میآید فیلمهایی که آه و ناله میکنند و خیلی پرشور وبه شکل پر هیجانی آماده خودکشی هستند، از مد افتادهاند».
"زیر نور ماه" و ارائه شمایل تازهای از روحانیت
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ پس از انقلاب اسلامی با استقرار حاکمیت دینی روحانیون در عرصههای مختلفی علیالخصوص عرصه سیاسی ورود کردند. به این ترتیب، زندگی روحانیت به خصوص زندگی شخصی آنها زیر ذرهبین مردم قرار گرفت و مردم در عین سوالاتی که برای آنها پیش آمده بود علاقمند شدند بیشتر در مورد روحانیت و زندگی آنها بدانند. سینما نیز اگرچه دیر اما بالاخره وارد این عرصه شد و فیلمهایی در خصوص زندگی روحانیون ساخته شدند که برای مردم تازگی و جذابیت داشتند. به بهانه اکران فیلم سینمایی «فرشتهها با هم میآیند» که به زندگی شخصی روحانیون پرداخته، نگاهی داریم به فیلمهایی که در سالهای اخیر درباره روحانیون ساخته شدهاند و نگاه این فیلمها را بررسی میکنیم.
فیلم سینمایی «زیر نور ماه» از اولین فیلمهایی است که درباره روحانیت ساخته شده و نقش اصلی آن را یک روحانی برعهده دارد. این فیلم که در سال 1379 به تهیهکنندگی منوچهر محمدی و کارگردانی و نویسندگی رضا میرکریمی ساخته شده آغازگر مسیری بود که پس از آن نیز در آثار سایر سینماگران و بهخصوص خود منوچهر محمدی در مقام تهیهکننده ادامه پیدا کرد. گویا با ساخته شدن این فیلم، تابویی که در مورد پرداختن به زندگی روحانیون در فیلمهای سینمایی وجود داشت شکسته شد و از آن پس سینما توانست به زندگی روزمره روحانیون نزدیکتر شود که البته این راه با فراز و فرودهایی همراه بود.
گروههای جهادی در فعالیتهای پژوهشی و کارآفرینی ورود پیدا کردهاند
صادق مفرد مسئول هسته توانمندسازی حرکتهای جهادی قرارگاه شهید باقری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص طرح کیفیسازی حرکتهای جهادی گفت: ما تلاش داریم حرکتهای جهادی را به سمت کیفی شدن و تخصصی شدن پیش ببریم و در آموزشهایی که برای بچهها داریم این مساله را مدنظر قرار میدهیم.
وی افزود: الان گروههای جهادی به سمتی حرکت دارند که از ظرفیتهای دانشگاه خود استفاده کنند. مثلا بچههای دانشگاههایی مثل دانشگاه علم و صنعت حتی چند روزی اساتید خود را به مناطق محروم میآورند تا از ظرفیت علمی دانشگاهها برای حل مشکلات مناطق محروم استفاده شود. یعنی علاوه بر فعالیتهای متداولی که در دو هفته حضور اردوهای جهادی در مناطق محروم انجام میگیرد به صورت جدی مشکلات مناطق محروم و روستاها بررسی میشود و در دل دانشگاهها به شکل علمی برای حل این مشکلات چاره اندیشیده میشود.