گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، همیشه انحراف اطرافیان امام جمعه به او مربوط نیست، بارش «برف» در سینماها تمامی ندارد!، رازی که بعد از 12 سال فاش شد، امروز غزه و فلسطین عرصه رسوایی غرب است، شناسنامه عجیب یک شهید و ..... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
همیشه انحراف اطرافیان امام جمعه به او مربوط نیست
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سال 1393 با تدبیر رهبر معظم انقلاب سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامیده شده که این مسأله اهمیت مسأله فرهنگ را نشان میدهد. در کشور ما دستگاهها و نهادهای رسمی زیادی متولی امر فرهنگ هستند، اما نهادها و اقشار دیگری نیز وجود دارند که شاید به صورت رسمی در زمره متولیان عرصه فرهنگ قرار نگیرند اما نقش بسزایی در فرهنگسازی جامعه دارند. یکی از این اقشار، «ائمه جمعه» هستند که به دلیل ارتباط با مردم و به خصوص جوانان میتوانند نقش مهمی در عرصه فرهنگ سازی ایفا کنند. مقام معظم رهبری نیز به جایگاه نماز جمعه و ائمه جمعه توجه زیادی دارند و نقش آنها را در عرصه فرهنگ برجسته نمودهاند.
از این رو، گفتگویی داشتیم با «حجت الاسلام محمد شیخی» امام جمعه شهر انبارالالوم استان گلستان و از وی در مورد نقش ائمه جمعه در فرهنگ کشور سوالاتی پرسیدیم که مشروح این گفتگو را پیش رو دارید.
«خبرگزاری دانشجو» - به نظر شما ائمه جمعه چه نقشی در فرهنگ و در تحقق شعار سال دارند و دغدغه های مقام معظم رهبری و مطالباتی که از ائمه جمعه داشته اند تا چه حد تحقق پیدا کرده است و ائمه جمعه چه گام هایی در جهت تحقق شعار رهبری برداشته اند؟
شیر است و خون تازه که جاری است از لبش ..
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا ترکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران همنوا با انفجارهایی که قلب کودکان غزه را می لرزانند، شعری سروده و منتشر کرده است.
متن این شعر به شرح ذیل است:
لب باز کرده اند به فریاد، زخم هاش ...
...
بر نیل غزّه این همه تابوت های خُرد ...
...
با آنکه کوچک است بزرگ است داغ او
بارش «برف» در سینماها تمامی ندارد!/ تجریشی که ناتمام ماند
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ «برف» مهدی رحمانی توانست به فروش 113 میلیون تومانی برسد؛ همچنین فیلم «تجریش ناتمام» ساخته پوریا آذربایجانی توانست به فروش 111 میلیون و 500 هزار تومانی برسد.
بارش «برف» در سینماها تمامی ندارد!
«برف» مهدی رحمانی توانست به فروش 113 میلیون تومانی برسد.
رویا تیموریان، افشین هاشمی، محمدرضا غفاری، آناهیتا افشار، میلاد کیمرام، رابعه مدنی، مینا ساداتی، شیریندخت یزدانبخش از جمله بازیگران این فیلم به شمار می آیند.
«برف» ماجرای یک روز از زندگی یک خانواده است که علیرغم مشکلات مالی درگیر برگزاری مراسم آبرومند خواستگاری دخترشان هستند. خانه ویلایی آنها در گروی بانک است و پدر برای رفع مسائل مالی پسر بزرگش تلاش میکند و .....
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ از خوردن «کنسرو غول» تا فاش شدن راز مینا. خبر اول اینکه:
«کنسرو غول» بخورید!
رمان نوجوان «کنسرو غول» صد و سی و ششمین عنوان رمان نوجوان نشر افق بوده که به قلم مهدی رجبی به چاپ رسیده است. رجبی به مدت حدود یک دهه به نوشتن داستان و فیلمنامه اشتغال دارد، ولی همانطور که خود گفته به نوشتن رمان برای نوجوانان علاقه شدیدی دارد.
داستان این کتاب درباره توکا است. توکا از مدرسه و درس ریاضی متنفر است و میخواهد مثل جنایتکارهای خشن، نترس و پولدار بشود. خاطرات یک جنایتکار مشهور به دست توکا افتاده و او مشغول خواندن آن است...
آغاز کتاب با این جمله از چارلی چاپلین همراه است: «همیشه آخر همهچیز خوب تموم میشه، اگه نشد بدون هنوز آخرش نرسیده!»
سوتی در استخر و عواقب مرگبار آن!
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ فرمان- نیمه شعبان که با بر و بچ رفته بودیم هیئت، موقع برگشت که غرق در خنده و دلقک بازی برای همدیگر بودیم، یکی از رفقا زد پس کله م و گفت: دلقک جان امسالم برنامه ماه رمضون همینه ها...!
بنده هم که در این جور موارد از شعور و انسانیت هیچ بویی نمی برم، یک دانه کشیده ور نکشیده زدم تو گوش آن رفیقِ جان و با نیشی تا بنا گوش باز بهش گفتم: هه هه هه زهر مار! سنگین باش! کدام برنامه؟ چه کشکی؟ چه دوغی؟ من کیم؟ تو کی ای کی ما رو...؟!
رفیق جان هم که نامش محمد است در حالتی که بخاطر موشک جواب موشک من شوکه بود، برگشت گفت: بی جنبه! ماه رمضونو میگم! شب ها...!
من هم که دیدم اوضاع دارد خیت می شود پریدم وسط حرفش و گفتمش: بی شعور خانواده رد میشه!
محمد گفت: تو مغز منحرفت برادر جان! شب ها رو میگم که می رفتیم لش بازی.
گفتم: خب؟
- بعد افطار مسجد، نماز جماعت!
پس از 20 سال، «بازمانده» هنوز بهترین فیلم در زمینه فلسطین است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مساله فلسطین و قدس نه تنها به عنوان یکی از مسایل استراتژیک نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح است بلکه از زاویه نگاهی انسانی و صلح دوستانه نیز مسالهای قابل تأمل است و نمیتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد. گذشته از این، مساله فلسطین به جهت سوژه و بار دراماتیکی که درون سوژههای آن وجود دارد میتواند موضوعی جذاب برای ساخت آثار سینمایی باشد. سینمای ایران نیز طی 35 سال گذشته از این سوژه غافل نبوده و گهگاهی فیلمهایی در این خصوص ساخته شده است.
در آستانه روز جهانی قدس و جنایتهایی که این روزها در غزه انجام میشود نگاهی داریم به سهم سینمای ایران در مساله فلسطین و به بازخوانی فیلمهایی میپردازیم که در این خصوص ساخته شده است.
هفت سنگ و قاعده بازی
سال 1367 سه فیلم درباره فلسطین و مساله قدس ساخته شد که دو فیلم به نامهای «هفت سنگ» و «قاعده بازی» را سید عبدالرضا نواب صفوی کارگردانی کرد. این 2 فیلم از دل یک مجموعه تلویزیونی 22 قسمتی (1300دقیقهای) استخراج شدند و در شانزدهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند.
امروز غزه و فلسطین عرصه رسوایی غرب است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ امام خمینی (ره) در 16 مرداد سال 1358 پس از بمباران جنوب لبنان توسط اسرائیل، آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کردند تا در این روز مسلمانان تمام دنیا همبستگی خود را با مردم مسلمان فلسطین در قالب برگزاری راهپیمایی نشان دهند. به این ترتیب، آخرین جمعه ماه رمضان در تقویم جمهوری اسلامی، «روز قدس» نام گرفت و 35 سال است که مردم روزهدار ایران و سراسر دنیا با برگزاری راهپیمایی این روز را گرامی میدارند.
در این گزارش نگاهی داریم به سخنانی که مقام معظم رهبری پیرامون مساله فلسطین و غصب آن توسط صهیونیستها و اهمیت برگزاری روز قدس بیان کردهاند.
گاهی شنیده میشود که کسانی میگویند: فلسطین یک مسئله عربی است. این سخن به چه معنی است؟ اگر مقصود آن است که عرب، احساسات خویشاوندانهتری دارد و مایل است خدمت و مجاهدت بیشتری تقدیم کند، این چیز پسندیدهای است و ما به آن تبریک میگوییم. ولی اگر معنی این سخن آن است که سران برخی کشورهای عربی به ندای یاللمسلمین مردم فلسطین کمترین توجهی نکنند و در قضیه مهمی مانند فاجعه غزه با دشمن غاصب و ظالم همکاری کنند و بر سر دیگران که ندای وظیفه، آرامشان نمیگذارد فریاد بکشند که شما چرا به غزه کمک میکنید، در این صورت هیچ مسلمانی و هیچ عرب غیور و با وجدانی این سخن را نمیپذیرد و گوینده آن را از سرزنش و تقبیح معاف نمیسازد.
وزارت ارشاد حمایتی از فیلمهای مقاومت اسلامی و فلسطین نمیکند
جمال شورجه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص عملکرد سینمای ایران در حوزه مقاومت اسلامی و فلسطین گفت: در مرحله اول ما مشکل سیاست گذاری در حوزه فرهنگ داریم که در این خصوص مباحث کلان مانند فلسطین، مقاومت اسلامی و اساساً انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کمتر مورد قرار گرفته و در آثار سینمایی به این موضوعات یا پرداخته نمی شود و یا کمتر پرداخت می شود.
کارگردان «33روز» گفت: این ناشی از سیاست گذاری های کلان فرهنگی ما است که نوعاً سلیقه گرا است و مسئولین فرهنگی ما منتظر می مانند تا ببینند فیلمساز چه فیلمنامه ای را ارائه می کند که آن را مصوب کنند یا بودجه نهادی را برای ساخت اختصاص دهند که در نهایت این فیلم ساخته شود یا خیر.
بانیان شعار دیروز «نه غزه، نه لبنان» شریکان امروز جنایات صهیونیستها
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»؛ پنج سال پیش و در چنین روزهایی، ایران در حال تجربه فضای سیاسی نا آرامی بود، نا آرامیهایی که بیش از هر چیز، در پی «ملاطفت» بیش از اندازه نظام با معترضان به نتایج انتخابات به دور دهم ریاست جمهوری ایجاد شده و شدت گرفته بود.
تنها پس از گذشت چند روز از حادثه تلخ 30 خرداد در تهران، و بازگشت نسبی آرامش به این شهر، «محسن سازگارا» از تئوریسنها و فعالان فتنه در واشنگتن، در چندین مصاحبه و یادداشت به طور جداگانه تاکید کرده بود آرامش حاکم بر خیابانهای تهران دیری نخواهد پایید و جنبش سبز از تمام «ظرفیتهای مناسبتی» برای بروز و ظهور خود استفاده خواهد کرد.
مناسبتهایی که از قضا به نوعی نماد و سمبل خط مشی و راهبرد اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و رهبر فقید آن به حساب میآمد.
گویی دیگر زمان آن فرا رسیده بود تا کسانی که سالها و در مجالس خصوصی به انکار راه امام و پشیمانی از اقدامات گذشته نظام و انقلاب میپرداختند، کینه سالیان خود را علنی کرده و در خیابانها به نمایش آن بپردازند.
اگر فلسطین یک قدم عقب بگذارد به حالت اول برمیگردد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ امام خمینی (ره) در 16 مرداد سال 1358 پس از بمباران جنوب لبنان توسط اسرائیل، آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کردند تا در این روز مسلمانان تمام دنیا همبستگی خود را با مردم مسلمان فلسطین در قالب برگزاری راهپیمایی نشان دهند. به این ترتیب، آخرین جمعه ماه رمضان در تقویم جمهوری اسلامی، «روز قدس» نام گرفت و 35 سال است که مردم روزهدار ایران و سراسر دنیا با برگزاری راهپیمایی این روز را گرامی میدارند.
در این گزارش نگاهی داریم به سخنانی که امام خمینی (ره) پیرامون مساله فلسطین و غصب آن توسط صهیونیستها و اهمیت برگزاری روز قدس بیان کردهاند.
امروز شما فلسطین را میبینید. بیاستثنا من میخواهم عرض کنم، بیاستثنا باید عرض کنم که همه دست به هم دادند، که نگذارند که ملت فلسطین این راهی را که الآن پیش گرفته است، باقی باشد؛ یا به صورت دلسوزی برای فلسطین که حیف، فلسطین دارد چه میشود، چه میشود، خوب است که یک قدری مثلاً مماشات کنند، تا کار درست بشود! و ملت فلسطین بداند که اگر یک قدم عقب بگذارد راجع به همین معنایی که الآن در دست دارد، دوباره بر میگردد به آن حال اول.
وقتی عباس دوران، صدام را تحقیر کرد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ روز سی و یک تیرماه سال 1361 شهید عباس دوران در یکی از عملیاتهای هوایی خود به شهادت رسید. شهید دوران در بخشی از دستنوشتههای خود آورده است: بیش از یکه ماهه که با تکرار پروازهای بی وقفه حماسی عرصه را بر دشمن زبون تنگ ساختهایم و این تنها بخشی از فعالیتهای پایگاه ششم شکاری (بوشهر) است که من نقش کوچکی در آن داشتهام. نظیر چنین عملیاتهایی توسط بچههای خلبان در پایگاههای دیگر به مراتب بیشتر از این صورت میگیرد. امروز به خونه رسیدم، به محض اینکه در حیاط را باز کردم نامهای از لای در افتاد، نامه نرگس بود همسرم. مدت سی تا چهل روز است که همسرم نرگس را ندیدهام و به کلی چهرهاش را از یاد بردهام. از نامهاش پیدا بود که او نیز همین احساس را نسبت به من دارد، چه کنم دست خودم نیست.
صبح روز اول آذرماه 1359 در اقدامی بی سابقه برای تقدیر و تشکر از شجاعتها و شهامتهای شهید دوران در بیش از 50 ماموریت جنگی خطرناک، بلوار منتهی به منطقه هوایی شیراز را به نام او کرده و حواله یک قطعه زمین را به او دادند. او درباره این مراسم نوشت: «غرور وشادی را در چشمهای همسرم دیدم، خانوادهام نیز خوشحال بودند. حواله زمین را که دادند دستم، فقط به خاطر دل همسرم گرفتم و به خاطر او و مردم که این همه محبت دارند و خوبند پشت تریبون قرار گرفتم، ولی همین که پایم به خانه رسید، دیگر طاقت نیاوردم. حواله را پاره کردم و ریختم زمین. یعنی فکر میکنند ما پرواز میکنیم و میجنگیم تا شجاعتهای ما را ببینند و به ما حواله خانه و زمین بدهند؟!
گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو«زینب صارم»؛ در شماره پیشین بیان شد که شرایط محیطی گاه سبب می شود تا روح انسان کدر شود و توفیق مناجات و توبه را از دست بدهد؛ از جمله عواملی که باعث می شود تا انسان قسی القلب شود و چشمانش برای راز و نیاز با خداوند اشکی نداشته باشد، هم نشین و رفیق ناصالح است که مصاحبت با وی، انسان را به یاد خدا نمی اندازد؛ در ادامه بیان شد که رسانه ها اعم از تلویزیون و رادیو و یا حتی موبایل و شبکه های اجتماعی مانند تانگو، فیس بوک، واتس آپ، وایبر و.... می توانند بستری شوند تا غفلت انسان به مسائل اخروی و توجه به خداوند کم رنگ تر شود.
یکی از موانع اصلی که باعث می شود تا انسان به توبه و بازگشت به سوی خدا روی نیاورد شیطان است؛ متاسفانه برخی از مومنین وجود شیطان را به عنوان یک دشمن قسم خورده جدی فرض نمی کنند و نسبت به وسوسه های شیطان آگاهی ندارند. در سوره مبارکه ص آیه 83 بیان شده است:« فَبِعِزَّتِکَ لَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعِینَ* إِلَّا عِبادَکَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِینَ* پس به عزت تو سوگند که همه آنان را گمراه خواهم کرد مگر آن بندگان با اخلاص ترا.» در آین آیه مبارکه شیطان قسم یاد میکند که همه را گمراه خواهد کرد مگر بندگان مُخْلَصِ را.
از گلایههای شیخطادی تا اکرانهای جدید
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متفاوتی همراه بود. خبر اول اینکه:
صدور پروانه ساخت 3 فیلم ویدئویی
شورای صدور پروانه ساخت فیلمهای ویدئویی برای3فیلمنامه پروانه صادر کرد.
شورای صدور پروانه ساخت فیلمهای ویدئویی در جلسه 22 تیر خود که با حضور اکثریت اعضاء برگزار شد،برای ساخت فیلم نامههای : «دزدان خانه پیرزن» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمد رضا جهانگیر تاج ، «عمو جان هیتلر» به تهیه کنندگی محمد علی اسلامی و کار گردانی حمید ابراهیمی و «روزهای کوتاه» به تهیهکنندگی جواد نوروز بیگی و کار گردانی محمود رضا ثانی پروانه صادر کرد.
همچنین دراین جلسه با نظر شورا برای ساخت مجموعه «ماه تی تی» به تهیه کنندگی مهران برومند و کارگردانی داوود میر باقری موافقت اصولی شد.
سازمان سینمایی خبر پروانه نمایش «چرک نویس» را اصلاح کرد
سازمان سینمایی در خبری با عنوان «صدور پروانه نمایش 10 فیلم برای شبکه خانگی» نام تهیه کنندگان فیلم «چرک نویس» را به اشتباه جا به جا درج کرده بود.
متاسفانه در ارسال خبر 21 تیر سازمان سینمایی با عنوان «صدور پروانه نمایش 10 فیلم برای شبکه خانگی» نام تهیه کنندگان فیلم «چرک نویس» به اشتباه جا به جا درج شده بود که ضمن پوزش از صاحبان فیلم ، تصحیح می شود: فیلم «چرک نویس» به کارگردانی علی جناب و تهیه کنندگی مشترک مجید مظفری و احمد تاجیک.
آغاز ساخت «مصلی امام خمینی» در دمشق توسط ایران
حسن پلارک؛ رئیس ستاد بازسازی عتبات در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» با اعلام خبر آغاز ساخت مصلی امام خمینی(ره) در اطراف حرم حضرت زینب(س) در سوریه اظهار داشت: ساخت مصلی امام خمینی(ره) در سوریه آغاز شده که سازه موقت آن ایجاد شده است.
پلارک افزود: این مصلی در سه طبقه ساخته خواهد شد که به مدت دو سال زمان میبرد.
وی خاطرنشان کرد: مصلی امام خمینی(ره) در اطراف حرم حضرت زینب(س) به منظور برگزاری نماز جمعه ایجاد می شود که حدود 30 میلیارد تومان بودجه برای ساخت آن در نظر گرفته شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات همچنین از اصلاح طرح منطقه شهری زینبیه در سوریه خبر داد و گفت: طراحی این طرح آغاز شده و در حال تملک زمین های حرم هستیم.
اسرائیل از فریاد مسلمانان میترسد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ امام خمینی (ره) در 16 مرداد سال 1358 پس از بمباران جنوب لبنان توسط اسرائیل، آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کردند تا در این روز مسلمانان تمام دنیا همبستگی خود را با مردم مسلمان فلسطین در قالب برگزاری راهپیمایی نشان دهند. به این ترتیب، آخرین جمعه ماه رمضان در تقویم جمهوری اسلامی، «روز قدس» نام گرفت و 35 سال است که مردم روزهدار ایران و سراسر دنیا با برگزاری راهپیمایی این روز را گرامی میدارند.
در این گزارش نگاهی داریم به سخنانی که امام خمینی (ره) پیرامون مساله فلسطین و غصب آن توسط صهیونیستها و اهمیت برگزاری روز قدس بیان کردهاند.
مىبینید که شما در فلسطین یک عده محدودى از این صهیونیستها، از این یهودیها، یک قِسمْ از این اسرائیل، یک عده محدودى اینقدر ممالک عربى را بیش از صد میلیون جمعیت، طورى کرده است که بعضىشان تسلیم او شدهاند، بعضىشان هم نمىتوانند هیچ کارى بکنند. الآن چقدر سال است که اسرائیل آمده و غصب کرده است این اراضى فلسطینىها را و این همه جمعیت عرب و ممالک عربى، اینقدر عُرضه نداشتهاند که این فلسطین را رد بکنند.
مىگویند امریکا پشت سرش است. خیر، بى عرضه هستید! بى عرضهاند. نه این است که امریکا- اگر این قدرت، قدرت صد میلیونى عرب با هم مجتمع بشوند، امریکا هم نمىتواند کارى بکند، اروپا هم نمىتواند، هیچ جا نمىتواند کارى بکند؛ لکن مجتمع نیستند. بله، آنها کارى که مىکنند این است که اینها را نگذارند مجتمع بشوند. کارى که آنها مىکنند این است که اگر یک وقت استشمام این را کردند که این دوَل عربى مىخواهند با هم مجتمع بشوند، یک کارى بکنند بر هم بخورد این اجتماعشان؛ مثلًا رئیس مصر را ببرند به آنجا، رئیس جمهور مصر را ببرند به امریکا و با او قراردادى بکنند، چه بکنند و از یک راهى، او را یک راهى ببرند که دیگران آن راه را ندارند؛ آن یکى را ببرند یک راه دیگرى که آنها آن راه را ندارند.
چرا رزمندگان به محل برگزاری مراسم احیا نرفتند؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ اولین بار که در جبهه رفتم، نزدیک شب قدر بود. شب قدر که رسید، به اتفاق چندین تن از هم رزمهایم، به محل برگزاری مراسم احیا رفتم. از مجموع 350 نفر افراد گردان، فقط بیست نفر آمده بودند. تعجب کردم. شب دوم هم همینطور بود. برایم سوال شده بود که چرا بچهها برای احیا نیامدند، نکند خبر نداشته باشند.
از محل برگزاری احیا بیرون رفتم. پشت مقر ما صحرایی بود که شیارها و تل زیادی داشت. به سمت صحرا حرکت کردم، وقتی نزدیک شیارها رسیدم، دیدم در بین هر شیار، رزمندهای رو به قبله نشسته و قرآن را روی سرش گرفته و زمزمه میکند. چون صدای مراسم احیا از بلند گو پخش میشد، بچهها صدا را میشنیدند و در تنهایی و تاریکی حفرهها، با خدای خود راز و نیاز میکردند. بعدها متوجه شدم آن بیست نفر هم که برای مراسم عزاداری و احیا آمده بودند، مثل من تازه وارد بودند.
این اتفاق یک بار دیگر هم افتاد. بین دزفول و اندیمشک، منطقهای بود که درختهای پرتقال و اکالیپتوس زیادی داشت، ما اسمش را گذاشته بودیم جنگل. نیروهای بعثی بعد از آنکه پادگان را بمباران کرده بودند. نیروهایشان را در آن جنگل استتار کرده بودند. آنجا دیگر تپه نداشت، اما بچهها خودشان حفرههایی کنده بودند و داخل آن میرفتند و در تنهایی عجیبی با خدا راز و نیاز میکردند.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، کتاب «ماهبندان» که روایتی از سفر رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی در مهرماه ۱۳۹۱ است، منتشر شد.
این کتاب که روایتی است از حاشیههای اتفاق افتاده در این سفر ۹ روزه، هفتمین کتابی است که با محوریت سفر رهبر انقلاب به استانهای مختلف نوشته میشود.
نویسنده «ماهبندان» در این کتاب قریب ۱۹۰ صفحهای تلاش کرده تا با توجه به حاشیههایی که ممکن است چندان به چشم نیایند، روایتی جذاب و البته تاثیرگذار ارائه کند. او در کنار روایت صحنههای جالب توجهی که در پیش چشمانش رقم خورده، به گفتوگو با قشرهای مختلفی که در طول این سفر با آنها برخورد داشته، پرداخته است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
مرد 72 ساله ای که چهره اش داد می زند روستایی است را نشان می کنم. آقا ابراهیم جانباز 25 درصد است، به عنوان بسیجی در جبهه بوده و در شلمچه مجروح شده است. می گوید همرزم شهید کاوه بودم. شروع می کند از مشکلاتش گفتن. در «خرم ده» می نشیند و با این سن و سال مستاجر است. کم کم چند قطره اشک گوشه چشمش حلقه می زند. خوب که گلایه می کند، می پرسم: «پشیمون نیستی؟»
دیروز: «نه غزه نه لبنان»؛ امروز: «جانم فدای غزه»!!!
گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ علی مرادخانی ـ می گویند هنرمند جماعت حساس است. روحش لطیف است. هر اتفاق ریز و درشتی می تواند برایش شیرین و تلخ باشد. مثلاً اگر یک برگ از درخت بیافتد کف خیابان، یک شاعر می تواند ربطش بدهد به گذر عمر و یک کارگردان ازش قشنگی های فصل پاییز را بفهمد مثلا. هنرمند است دیگر. از یک اتفاق هزار و یک مدل برداشت می کند. کسی هم نمی تواند مؤاخذه ش کند. که هنرمند است و برداشت شخصی ش از یک اتفاق را روایت می کند....
حکایتِ بعضی آدم های معروف این سرزمین حکایت هنرمندان است. آدم های معروفی که لزوما هنرمند نیستند ولی به طرز هنرمندانه ای یک اتفاق را با هزار و یک راه و روش تفسیر می کنند و هزار و یک مدل نتیجه اخلاقی ازش اتخاذ می کنند.
آدم هایی که هم درشان هنرمند پیدا می شود. هم سیاستمدار. هم ورزشکار. هم شاید مجری تلویزیون. هم پیر سیاست. هم جوان سیاست. آدم هایی که هنرمند نیستند ولی بعضی موقع ها خیلی شبیه به هنرمند ها می شوند...!
اختلاط در نمایشگاه عفاف و حجاب
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ نمایشگاه عفاف و حجاب همگام با دهه آخر ماه مبارک رمضان، روزهای پایانی خود را سپری می کند. بنابراین مردم تلاش می کنند از این روزهای باقی مانده کمال استفاده را کنند. این نمایشگاه در روزهای ابتدایی با تبلیغات مناسبی همراه نبود. اما از نیمه های ماه رمضان با خبرهای، یادداشت ها و تحلیل های گوناگونی که در سایت ها منعکس شد و همچنین تبلیغات مردمی که دهان به دهان پخش می شد، استقبال از نمایشگاه افزایش یافت.
از روز پنج شنبه که کشور به خصوص تهران در حالت نیمه تعطیل بود تا جمعه و شنبه که کشور به کلی تعطیل شد، فرصت مغتنمی بود تا مردم از این نمایشگاه دیدن کنند. نمایشگاه همه روزه از ساعت 17 برقرار است و اتفاقاً خلوت ترین ساعات نمایشگاه، ساعات ابتدایی آن است. اما رفته رفته هرچه به ساعت افطار نزدیک می شود، بر تراکم نمایشگاه نیز افزوده می شود. بسیاری از مردم به گونه ای به نمایشگاه می آیند که دقایقی قبل از اذان از برخی غرفه های نمایشگاه دیدن کنند و پس از افطار نیز به طور مفصل از نمایشگاه استفاده کنند. اما اوج تراکم نمایشگاه مربوط به بعد از افطار است که اکثر شرکت کنندگان، پس از افطار به سمت نمایشگاه می آیند.
فیلم «اینجا شهری دیگر است» ارتباطی با فتنه ندارد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ فیلم سینمایی «اینجا شهری دیگر است» به کارگردانی احمدرضا گرشاسبی این روزها پس از سه سال که از تولید آن می گذرد روی پرده رفته است. به همین مناسبت گفتگویی داشتیم با کارگردان این فیلم سینمایی که مشروح این گفتگو را پیش رو دارید.
«خبرگزاری دانشجو» - شما بعد از چهارده سال فیلم ساختید؟ چه شد که بعد از این همه سال بیکاری سراغ چنین فیلمنامهای رفتید؟
گرشاسبی: آخرین کار من فیلم سینمایی «بانی چاو» بود. بعد از آن قرار بود چند فیلم سینمایی بسازم که با طرح این فیلمها موافقت نشد، سپس قرار بود سریالی تلویزیونی به نام «لوطی حیدر» ساخته شود که متن آن جزو زیباترین متنهای تاریخی صدا و سیما و داستان آن ماجرای مجتهد پهلوانی در دوره قاجاریه است. متاسفانه علیرغم اینکه آقای ضرغامی دوبار دستور تولید این سریال را صادر کرده بود اما این کار متوقف شد. پروژه حضرت ابوطالب را نیز بنیاد سینمایی فارابی پیشنهاد کرد که متاسفانه آن هم به سرانجام نرسید.
روز قدس پشتوانه امنیت کشور ماست
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ امام خمینی (ره) در 16 مرداد سال 1358 پس از بمباران جنوب لبنان توسط اسرائیل، آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کردند تا در این روز مسلمانان تمام دنیا همبستگی خود را با مردم مسلمان فلسطین در قالب برگزاری راهپیمایی نشان دهند. به این ترتیب، آخرین جمعه ماه رمضان در تقویم جمهوری اسلامی، «روز قدس» نام گرفت و 35 سال است که مردم روزهدار ایران و سراسر دنیا با برگزاری راهپیمایی این روز را گرامی میدارند.
در این گزارش نگاهی داریم به سخنانی که مقام معظم رهبری پیرامون مساله فلسطین و غصب آن توسط صهیونیستها و اهمیت برگزاری روز قدس بیان کردهاند.
فلسطین کلید رمزآلودی است که درهای فرج را می گشاید
- امروز همه دنیای اسلام باید قضیه فلسطین را قضیه خود بداند؛ این، کلید رمزآلودی است که درهای فرج را به روی امت اسلامی میگشاید. فلسطین باید به ملت فلسطین برگردد و دولت واحد فلسطینی به انتخاب همه فلسطینیان سراسر کشور خود را اداره کند. کوشش پنجاه ساله انگلیس و امریکا و صهیونیستها برای حذف نام فلسطین از نقشه جهان و هضم ملت فلسطین در ملتهای دیگر به جایی نرسید و فشار و ستم و قساوت بهعکس نتیجه داد. امروز ملت فلسطین از اسلاف شصت سال قبل خود، زندهتر و شجاعتر و کارآمدتر است. این روند که در سایه ایمان و جهاد و انتفاضه افتخارآفرین پدید آمده، باید ادامه یابد.
«سلنا گومز» نیز به جمع حامیان مردم غزه پیوست!
به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ مفتضح شدن تبلیغات جبهه استکبار هر روز چهرهای جدید مییابد این مسئله کار را به جایی رساندهاست که حتی چهرههای فرهنگی غرب که ابزارهایی برای گسترش فرهنگ آمریکایی هستند، دیگر تحت تاثیر تبلیغات آمریکاییها قرار نمیگیرند. البته شاید بهتر است بگوییم جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر قدس و حمایت کورکورانه جبهه استکبار و آمریکا از وحشیگریهای این رژیم سفاک، کار را به جایی رسانده است که حتی پیروان مکتب فرهنگِ آمریکایی نیز از این جنایات به تنگ میآیند و از مردم مظلوم غزه حمایت میکنند.
در روزهای اخیر در گزارشی با عنوان «خواننده زن غربی هم از مردم مظلوم فلسطین حمایت کرد»، از حمایت «ریحانا» یکی از خوانندگان زن غربی، از مردم مظلوم غزه خبر دادیم. پس از حمایت «ریحانا» با خبر شدیم خواننده دیگری با نام «سلنا گومز» در شبکههای اجتماعی از مردم مظلوم غزه در مقابل کشتار گسترده رژیم اشغالگر قدس حمایت کرده است. این خواننده و بازیگر غربی با به کار بردن عبارت «It’s About Humanity: Pray for Gaza» به درخواست کمک برای مردم ستمدیده غزه پرداختهاست.
«خواب زدهها» و «آتش بس ۲» به اکران دوم عید فطر رسیدند
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره مصوبات جلسه دوشنبه، 30 تیرماه این شورا گفت: قرارداد دو فیلم «خوابزدهها» به کارگردانی فریدون جیرانی و «آتشبس 2» به کارگردانی تهمینه میلانی برای اکران دوم عید فطر ثبت شد.
وی افزود: به این ترتیب «خوابزدهها» پس از «کلاشینکف» در گروه سینمایی «آفریقا» و «آتشبس 2» پس از فیلم «آذر،شهدخت، پرویز و دیگران» در گروه سینمایی «فرهنگ» اکران میشوند.
فرجی همچنین یادآور شد: اکران فیلمهای «فرشتهها با هم میآیند» در سینما آزادی، «آذر،شهدخت، پرویز و دیگران» در سینما فرهنگ، «امروز» رضا میرکریمی در استقلال و «کلاشینکف» سعید سهیلی در سینما آفریقا از چهارشنبه، اول مرداد آغاز میشود.
هنرمندان در حمایت از غزه چه گفتند؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بعد از اوج گرفتن حملات وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به غزه، بسیاری از هنرمندان و چهره های فرهنگی دنیا در این مورد اعلام نظر کرده و از سیاست های وحشیانه صهیونیستی ابراز تنفر کردند که اخبار آن به اطلاعتان رسید. در این میان برخی هنرمندان ایرانی نیز در شبکه های اجتماعی خود در این خصوص عکس ها و جملاتی را به اشتراک گذاشتند. هنرمندانی که البته پیش از این هم در اظهارات خود نشان داده بودند که اهل ریاکاری و موج سواری رسانه ای نیستند و با این اظهارات، احساس واقعی خود را نسبت به این موضوع اعلام داشته اند...
عباس غزالی: خدایا به حق شب های قدر...
عباس غزالی، بازیگر توانمند و جوان کشورمان در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان تصویر گرافیکی از کشتار کودکان و نوجوانان در غزه منتشر کرد و در حاشیه آن نوشت: خدایا بحق شبهای قدر ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ همین چند روز پیش بود که اعضای سازمان ملل، همان ها که دور یک میز دایره می نشینند و برای دنیا تصمیم گیری می کنند تا مبادا حقی از مظلومی سلب شود، به احترام سقوط هواپیمای مسافربری مالزی یک دقیقه ایستادند. یک دقیقه هیکلشان را از روی صندلی هایشان جدا کردند. یک دقیقه به احترام 200، 300 نفری که در هواپیما جان دادند خودشان را جا به جا کردند. یک دقیقه ساکت شدند. یک دقیقه حرف نزدند. یک دقیقه دهانشان را بستند تا با بازماندگان یک سانحه هوایی هم دردی کنند.
حاکمان غربی آنقدر هم نوع هایشان را دوست دارند که برای خرس قطبی غمگین آرژانتینی طومار امضا می کنند و دستور می دهند هرچه زودتر با یک هواپیمای مجهز او را به باغ وحش های بهتر و خوش آب و هواتر منتقل کنند تا بشاش شود. در غرب همه منتظرند تا خرس قطبی افسرده، لبخند بزند مثلا! دوربین ها از چهره ی شاد او عکس یادگاری بگیرند. حتی اگر این وضعیت ادامه پیدا کند شاید تا چند روز آینده، سازمان ملل، همان ها که از صندلی هایشان جدا شدند و ایستاده برای هواپیمای مسافری سکوت کردند، قطعنامه علیه آرژانتین صادر کنند. اصلا چه معنا دارد که خرس قطبی لبخند نزند. سیاستمدار بلند پایه انگلیسی پیام داده است که هرچه زودتر لبخند را روی لبان خرس قطبی برگردانید!
در دانشگاه آلورینا، خالکوبی قابل رؤیت مجاز نیست
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در پژوهشی که در میان 150 دانشگاه در کشورهای مختلف دنیا انجام شده مشخص شد که اکثریت قریب به اتفاق دانشگاهها دارای ضوابط نوع ویژه پوشش متناسب با محیط آموزش هستند. نکته مهم این است که در محیط آموزشی هر جای جهان می توانیم موارد مشترکی را جستجو کنیم و آن کیفیت پوشش حرفه ای مناسب با محیط آموزشی و وجود دستورالعمل متناسب با آن می باشد. در بخش اول این گزارش ضوابط پوشش در دانشگاه گرین ویل شمالی آمریکا و در بخش دوم، ضوابط پوشش در دانشگاه آکسفورد انگلیس را بررسی کردیم. در این گزارش نگاهی داریم به ضوابط پوشش در دانشگاه آلورینا آمریکا.
در مقررات مربوط به پوشش دانشگاه آلورینا آمده است:
انتظار میرود دانشجویان در مکانهای پزشکی، در سفرهای میدانی و یا در محوطه دانشکده آلورنیا و در تمام اوقات با لباس مناسب تردد نمایند؛ نوع پوشش در مکانهای پزشکی متغیر است و دانشجویان باید به بخشنامههای مکتوب توجه دقیقی داشته باشند. همچنین دستورالعملهای خاصی که از طریق دانشکده به آنان ابلاغ میشود را رعایت نمایند.
در اماکن پزشکی ظاهر یک دانشجوی پرستاری از اهمیت دو چندانی برخوردار است. راحتی امنیت و آرامش یک بیمار ممکن است تحت تاثیر ظاهر و رفتار دانشجوی پرستاری قرار گیرد. به علاوه هر دانشجو در مراکز عمومی نماینده دانشکده آلورنیا است و لازم است که جذابیتی مثبت داشته باشد.