گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، حضور قطعی فیلم ضد سعودی "پادشاه شنها"، رهبر انقلاب گفتند "پایتخت" الگوی خوبی برای سریالسازی است، دستور اداره تأمینات رضا خانی برای کشتن میرزاده عشقی، حضرت آقا پیگیر پخش "سمت خدا" شدند، خوابی که شهید برونسی درباره شهادت خود دیده بود، شهیدی که بی صدا به شهادت رسید و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
حضور قطعی فیلم ضد سعودی "پادشاه شنها" در جشنواره فیلم مقاومت
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، فیلم سینمایی "پادشاه شنها" (ملک الرمال یا King of the sand) در فاصله بین سالهای 2010 تا 2012 توسط "نجدت اسماعیل انزور" کارگردان سوری ساخته شد.
این فیلم که فیلمنامه آن را جوانی به نام "کریم الشمری" نوشته است داستان شکلگیری پادشاهی آل سعود را تعریف میکند و به روایت زندگی ملک عبدالعزیز موسس آل سعود میپردازد. عبدالعزیز توانست در قرن بیستم در نبرد با "آل رشید" پیروز شود و با ساقط کردن حکومت اشراف در حجاز، نجد و حجاز را یکی کرده و پادشاهی عربستان سعودی را پایهگذاری کند. در این فیلم همچنین، به مسایلی مانند کمک دولت انگلستان در به حکومت رسیدن آل سعود، توافقاتی برای تشکیل پادشاهی آل سعود از یک سو و تشکیل رژیم صهیونیستی از سوی دیگر و خونریزیهایی که در جریان این امر پیش آمد پرداخته شده است.
رهبر انقلاب گفتند "پایتخت" الگوی خوبی برای سریالسازی است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، هفته گذشته سیروس مقدم در مصاحبهای صراحتا از منتفی شدن ساخت قسمت چهارم پایتخت خبر داد. اما روز گذشته اعلام کرد درباره عیادش از رهبر انقلاب توضیحاتی داد و گفت: خیلی خوشحال شدم که ایشان را سالم و سلامت دیدم و روی گشاده ایشان برای ما قوت قلب بود.
وی در ادامه گفت: ایشان در این دیدار از یکی از سریالهایی که خیلی تعریف کردند و بنده استفاده کردم، همین سریال پایتخت بود. اول اینکه بنده را شناختند و برایم جای خوشحالی زیادی دارد و تعریف کردند و گفتند سریالهای شما را پیگیر هستم که سریالهای بسیار ایرانی است و به فرهنگ ما مردم و زندگی ایرانی بسیار نزدیک است.
«خوابزدهها» با «آرایش غلیظ» میآیند
غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره جلسه امروز شورای صنفی نمایش گفت: در این جلسه مقرر شد فیلمهای «خواب زدهها» ساخته فریدون جیرانی در گروه سینمایی آفریقا، «خانوم» به کارگردانی تینا پاکروان در گروه آزادی، «آرایش غلیظ» ساخته حمید نعمت الله در گروه استقلال و فیلم «آتش بس 2» ساخته تهمینه میلانی در گروه فرهنگ از چهارشنبه این هفته اکران شوند.
دستور اداره تأمینات رضا خانی برای کشتن میرزاده عشقی
به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»، میرزاده عشقی با نام اصلی «سید محمد رضا» فرزند «حاج سید ابوالقاسم کردستانی»است که در دوازدهم جمادی الثانی سال 1272 خورشیدی در شهر همدان متولد شد. او کودکی خود را در مکتب خانههای محلی گذراند و از سن هفت سالگی به بعد در آموزشگاههای «الفت» و «آلیانس» به تحصیل فارسی و فرانسه مشغول شد.
قبل از آنکه گواهینامه پایان تحصیلات را از مدرسه اخیرالذکر دریافت کند در تجارت خانه یک بازرگان فرانسوی به شغل مترجمی اشتغال یافت و در اندک زمانی زبان فرانسه را به خوبی فراگرفت و به راحتی صحبت میکرد. دوران تحصیلی اش تا سن هفده سالگی بیشتر طول نکشید، در آغاز سن 15 سالگی به اصفهان رفت، سپس برای اتمام تحصیلات به تهران آمد، از سه ماه نگذشته بود که به همدان بازگشت و چهار ماه بعد به اصرار پدرش برای تحصیل عازم پایتخت شد ولی عشقی از تهران راهی رشت و بندر انزلی شد واز آنجا دوباره به تهران آمد.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ کتاب «اولین روزهای مقاومت» نوشته مرتضی قاضی و سیدحسین یحیویی نهمین جلد از مجموع روایت "نزدیک" است که در 88صفحه و در 3هزار و 300 نسخه توسط انتشارات فتح به چاپ رسیده است. این کتاب روایت خاطرات دو تن از تکاوران حاضر در روزهای اولیه جنگ به نامهای محمدرضا ابراهیمدخت و عبدالله صالحی را نقل میکند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
شب ها می رفتیم سمت فرمانداری. عراقی ها تا صبح شهر را می زدند. آنجا شرکت آب و فاضلاب از قبل زمین را حفاری کرده بود؛ کانال هایی به عمق دو متر و عرض یک متر و نیم. قرار بود لوله های فاضلاب کار بگذارند. توی کانال از همه جا امن تر بود. آنجا تا صبح می خوابیدیم. شب دوم مهر، سیداحمد محمدی، یکی از سربازهای دژ آمد پیش من و گفت «سرکار صالحی! من خیلی وقته مادرم رو ندیدم. بیست و چهار ساعت به من مرخصی بدید برم ببینمش و برگردم.» فکر کردم مادرش حتما خبر شروع جنگ را شنیده و نگران پسرش است. با یک نفر بیشتر یا کمتر هم نمی توانستیم فتح الفتوحی کنیم. قبول کردم. گفتم «برو، به شرطی که زود برگردی.» خوشحال شد. همان شب رفت و یک روز بعد برگشت.
خوابی که شهید برونسی درباره شهادت خود دیده بود
به گزارش خبرنگار حوزه مقاومت و پایداری «خبرگزاری دانشجو»، شهید عبدالحسین برونسی فرمانده تیپ 18 جوادالائمه (ع) در بیست و سوم شهریور ماه سال 1321 در گلبوعلياي كدكن تربت حيدريه به دنیا آمد. او از نخستین افرادی بود که در درگیریهای ضد انقلاب به کردستان اعزام شد و دشمن به قدری از او ترس داشت که برای سرش جایزه تعیین کرد. برونسی بعد از زیارت خانه خدا به مرحلهای از شهود رسیده بود كه زمان و مكان شهادت خودش را ميديد و سرانجام در عمليات بدر، در ۲۳ اسفند ماه ۱۳۶۳ در چهارراه خندق به شهادت رسيد. پيكر شهيد برونسي بعد از شهادت مفقودالاثر بود تا این که در سال 1390 پیکرش کشف شد.
به مناسبت سالروز تولد این شهید بزرگوار نگاهی داریم به خاطراتی که نزدیکانش از وی نقل کردهاند.
حضرت آقا پیگیر پخش "سمت خدا" شدند
نجمالدین شریعتی مجری برنامه تلویزیونی «سمت خدا» در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با عیادت خود از رهبر معظم انقلاب گفت: عصر دیروز یکی از خاطره انگیزترین روزهای زندگی من بود که آقا را دیدم.
وی افزود: من مثل همه دوستان دیگر نگران سلامتی آقا بودم اما دیروز ایشان را شاداب دیدم و بسیار خوشحال شدم و از ته دل خدا را شکر کردم.
شریعتی در رابطه با سخنان مقام معظم رهبری اظهار داشت: ایشان نسبت به من و دیگر مجریان ابراز لطف و محبت داشتند و پرسیدند: برنامه شما همچنان پخش می شود یا خیر؟ من هم گفتم: بله الحمدلله.
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، سرانجام با گذشت زمانی قریب دو ماه "دیدار رهبر انقلاب با شعرا" از شبکه سوم سیما پخش شد. دیداری که به رغم خاص بودنش و برخلاف التفات رهبری به شعر، مورد توجه خاص و التفات رسانه ملی نیست.
دیداری که ذکر خیرات جاری اش در کلام و نوشته های اهل شعر بسیار شنیده و دیده می شود. ارجاع شما به خبرگزاری ها و پایگاه های خبری و حتی وبلاگ شخصی شعرا... در ایام دیدار.
همانقدر که شعرخوانی این ضیافت در رسانه های مجازی دست به دست شد و لایک خورد، در رسانه ملی مغفول ماند. همانطور که دیدار رمضانی سال پیش از سیما پخش نشد. همانطور که دیدار شاعران دو سال قبل شرحه شرحه از شبکه چهارم پخش شد. همانطور که....
اتفاقی که برای سایر دیدارها نمی افتد. روال این است که ابتدا بیانات رهبری و سپس سخنرانی مهمانان حسینیه امام خمینی پخش می شود، آن هم از شبکه یک سیما. اما این دیدار با فاصله زمانی زیاد بین برنامه های تلویزیونی پخش یا به عبارت بهتر، گم می شود. آن هم زمانی که علاقمندان از صرافت دیدن این مراسم از رسانه ملی افتاده اند.
از جوک سازی برای قومیتهای مختلف تا تلاش برای خدشه به چهره نورانی امام(ره)!
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مهدی چراغ زاده- طنز و سخنان طنز آمیز از قدیمالایام در همه ی سرزمینهای دنیا امری متداول بوده است، شاید بتوان گفت بهترین ابزار برای انتقال برخی مفاهیم و پیامهایی که بیان آن به صورت جملات جدی و مستقیم ممکن نبوده یا ترس از خطرات جانی در بیان مستقیم آن وجود داشته از زبان طنز و کنایه و لطیفه استفاده میشده است، در ایران نیز از قرنها پیش طنازی و ساختن لطیفه و جوک های خندهآور امری متداول بوده، به عنوان مثال عبید زاکانی از طنزپردازان نامدار ایرانی است که در زمان خود بسیاری از موضوعات را با زبان طنز به جامعه و بعضا فرمانروایان منتقل میکرده یا «مبارک» که اکنون به یکی از نماد های عروسکی ایران تبدیل شده است نیز با زبان طنز بسیاری از پیامهایی که انتقال آن به حاکمان برای دیگران ممکن نبوده با زبان طنز و به لطایفالحیلی این سخنان را به سلاطین انتقال میداده است.
طنز و طنزپردازی امروزه نیز در جامعه ما وجود دارد و طنزپردازان زیادی در این زمینه فعالیت میکنند، اما متاسفانه از چندین سال پیش طنزپردازی و جوک ساختن شاخهای انحرافی نیز پیدا کرده است، یعنی به جای آنکه این هنر صرفا در خدمت انقال مفاهیم اخلاقی و مفید قرار گیرد عدهای از آن به عنوان ابزاری برای تمسخر و توهین به قومیتهای مختلف و شخصیتهای بزرگ استفاده میکنند.
در دانشگاه بریگهام آمریکا مردان نباید گوشواره بیندازند
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ در پژوهشی که در میان 150 دانشگاه در کشورهای مختلف دنیا انجام شده مشخص شد که اکثریت قریب به اتفاق دانشگاهها دارای ضوابط نوع ویژه پوشش متناسب با محیط آموزش هستند. نکته مهم این است که در محیط آموزشی هر جای جهان میتوانیم موارد مشترکی را جستجو کنیم و آن کیفیت پوشش حرفهای مناسب با محیط آموزشی و وجود دستورالعمل متناسب با آن میباشد. در این گزارش نگاهی داریم به ضوابط پوشش در دانشگاه جوان بریگهام واحد آیداهو در کشور آمریکا.
در مقررات مربوط به پوشش دانشگاه جوان بریگهام واحد آیداهو آمده است:
خوش سلیقگی، عقل سلیم، قدرت تمیز، با ملاحظه بودن و برخورداری از معیارهای بالای اخلاقی، شعارهای اصلی معیارهای پوشش و آرایش هستند. رفتار زشت یا پوشش و آرایش عجیب و غریب و نامتناسب در هر زمان و مکانی ممکن است به بازنگری ادراک فرد از رفتار و شخصیت مورد انتظار وی منجر گردد.
شعری که رهبر معظم انقلاب از پروین اعتصامی خواندند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و ادب گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر و ادبیات و شعر و ورزش عصر روز جمعه با حضور در بیمارستان محل بستری مقام معظم رهبری از ایشان عیادت کردند.
از میان چهرههای ادبی حاضر در این عیادت رضا امیرخانی، مرتضی امیری اسفندقه، ناصر فیض، محمد جواد زمانی، افشین اعلا و فاضل نظری حضور داشتند.
همچنین ابراهیم حاتمی کیا، کمال تبریزی، مجید مجیدی، ابوالقاسم طالبی، محمدحسین لطیفی، مهران رجبی، هرمز شجاعی مهر،داریوش ارجمند، جهانبحش سلطانی، محمدرضا ورزی نیز به نمایندگی از طیف سینماگران ایران به عیادت رهبر انقلاب رفتند.
همچنین شخصیت هایی چون عباس جدیدی، علی پروین، بهداد سلیمی، حسین رضا زاده، حجت الاسلام پناهیان، حجت الاسلام محمدرضا زائری نیز در این مراسم حضور داشتند
اسرائیل با تخریب مساجد نشان داد سگ نجس منطقه است
حجت الاسلام والمسلمین حسین کاظم نژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو» در خصوص اتفاقات تاریخی مسجد الاقصی اظهار کرد: مسجد الاقصی به عنوان قبله گاه نخستین مسلمانان جهان مکانی است که اکثر پیامبران الهی در آن جا عبادت کرده اند و نزد خداوند بزرگ از ارج و قرب فراوانی برخوردار است.
وی افزود: مسجد الاقصی برای مسلمانان و دیگر ادیان ابراهیمی از اهمیت فراوانی برخوردار است و کتب اهل سنت و شیعه به اهمیت این مکان مقدس بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی تاکید دارند.
این کارشناس حوزه مسجد به تاکید امام صادق(ع) به گرامیداشت این مکان مقدس اشاره و خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) در خصوص این مکان مقدس تاکیدات ففراوانی داشته اند و نماز و عبادت در آن را بسیار پرارزش قلمداد کرده اند.
نماهنگ "فرمانده من" هدیهای بود که تقدیم رهبر انقلاب شد
گرانش آشوری جم تهیهکننده و کارگردان نماهنگ "فرمانده من" (آقا جان! ما همه سربازتیم تمام قد) در گفتگو با خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ در رابطه با کم و کیف تهیه این نماهنگ گفت: بعد از بستری شدن حضرت آقا بازتاب های زیادی از سمت خبرگزاری ها و رسانه های خارجی ایجاد شد که بالا بودن سن رهبر و سخت بودن این بیماری را نشانه گرفته بودند.
وی در ادامه افزود: بر این اساس تصمیم گرفتیم دین خودمان را ادا کنیم و به شکل بسیار سریع اما حرفهای دست به تولید این کار زدیم که حقانیت خودمان را از داخل کشور اثبات کنیم و نشان بدهیم که نگران سلامتی معظم له هستیم و آرزوی بهبودی هرچه سریعتر ایشان را داریم.
آشوری در مورد هزینههای این کار اظهار داشت: این کار هیچ هزینه ای نداشت و تنها هدیه ای بود که تقدیم مقام معظم رهبری شد.