گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، امام سجاد علیهالسلام با قیام مختار موافق بودهاند، ۴۸۰ دانشجو اربعین پیاده به کربلا میروند، بن طفیل،آخرین ضربه زننده به عباس بن علی(ع)، بازخوانی آخرین روایت مادر از فرزند شهیدش، داستان نیزه و گودال و حضرت ارباب...، جایزه ادبی جلال، ۱۱۰ سکهای باقی ماند، آیا تکلیف ما با موسیقی پاپ روشن است؟!، باشگاه مخاطبان دکتر سلام عضو می پذیرد! و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
امام سجاد علیهالسلام با قیام مختار موافق بودهاند
به گزارش خبرنگار حوزه دین و اندیشه "خبرگزاری دانشجو"، آیت الله سید احمد خاتمی در مقاله ای تحت عنوان "سیاست و حکومت در سیره امام سجاد(علیه السلام)" به بررسی موضع حضرت زین العابدین علیه السلام نسبت به قیام مختار و قیام توابین می پردازد که بخشی از این مقاله که مربوط به قیام مختار و نظرات حضرت نسبت به اوست در زیر می آید:
در رابطه با قیام مختار باید سه بحث مطرح شود:
1 شخصیت مختار؛ 2 ماهیت قیام مختار؛3 ارتباط امام سجاد(ع) بااین قیام.
شخصیت مختار
از مجموع شواهد تاریخی استفاده میشود، مختار چهرهای سیاسی و محبو شیفته اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بوده و هر چند ممکن است، در مسیر عمل نقدهایی بر او وارد کنند، ولی در اصل نیت و انگیزه والا و مقدس مختار درانتقام گرفتن از خون شهدای کربلا بحثی نیست.
او در یکی از سخنانش گفت: اصلا زندگی برای من گوارا نیست، مگر آن که انتقام خون سالار شهیدان را بگیرم.
و ماجرای منهال و سپاسگزاری مختار از این که نفرین امام سجاد(ع) در حق”حرمله”قاتل علی اصغر به دست او تحقق پذیرفته، شاهد دیگری بر ارادت مختار به اهل بیت است.
۴۸۰ دانشجو اربعین پیاده به کربلا میروند
محسن جهانی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، در خصوص اعزام دانشجویان به عتبات گفت: امسال 480 دانشجو در ایام اربعین پیاده به کربلا میروند.
مسئول پیاده روی کربلای دانشجویی گفت: 6 اتوبوس دانشجویان خواهر و 4 اتوبوس دانشجویان پسر و یک اتوبوس هم دانشجویان متأهل هستند که در پیاده روی امسال شرکت میکنند.
وی اضافه کرد: حرکت کاروانهای پیاده روی از 14 آذر آغاز خواهد شد و سه روز قبل از اربعین از نجف تا کربلا را پیاده روی خواهیم داشت.
برای هزارمین بار شما را یادمان رفت حضرت هادی ...
گروه فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"؛ علی مرادخانی ـ خانه خراب شدن خیلی بد است حتی تصور این که روزی ببینی سقف خانهات را خراب کردهاند، در و دیوار خانه ات را نابود کردهاند هم اتفاق تلخ و زجر آوری است اما چه تلخ است که این، حکایت شماست حضرت هادی!
همین چند سال پیش را یادتان هست؟ سوم اسفند ماه هشتاد و چهار بود. بیست و سوم ماه محرم. صبح که بیدار شدیم خبری آمده بود از صحن و سرای شما. از سامرا. خبر داده بودند تروریست ها به حرمتان حمله کرده اند. ترسیدیم. حرم شما. خانه خداست آنجا. چطوری می توانند این قدر نانجیب باشند که به حرم شما جسارت کنند...؟
حالمان بد بود آن روز. صبح مان خیلی تلخ شروع شده بود. داشتیم زیر لب لعنت می فرستادیم به آن نامردها. تا ظهر. تا اخبار ساعت14. مجری اخبار اعلام کرد گنبدتان کاملا تخریب شده. گلدسته هایتان حتی. می گفت دویست و خرده ای کیلو تی ان تی در قلب گنبدتان کار گذاشته بودند و آن را منفجر کردند...
دلمان آتش گرفت. حرم شما. حرم باباجان امام زمان. حرم بابابزرگ امام زمان. حرم امن نوه امام رضای خودمان. چطور دلشان آمد نانجیب ها...؟ نمی دانستند شما امام مایید؟ نمی دانستند ما روی شماها حساسیم...؟
بن طفیل،آخرین ضربه زننده به عباس بن علی(ع)
به گزارش خبرنگار فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"؛ عاشورا و حوادث آن هیچ گاه از ذهن بشر پاک نخواهد شد و زمان برای رسیدن به وعده انتقام از خونخواهان عاشورا و اهل بیت پیامبر به موعود نزدیک می شود .
یکی دیگر از افرادی که در جریان عاشورا و قتل آل پیامبر (ص) حضور داشت، «حکیم بن طفیل طایی سنبسی»،از عناصر خبیث که در قتل حضرت عباس بن علی (اباالفضل) علیه السلام شرکت داشت. او از قبیله «طی» و از همین جهت طائی می گفتند. سنبسی را نیز با اعراب مختلف، سنبسی و… خوانند. حکیم از سران و اشراف کوفه و از سپاهیان عمر بن سعد در کربلا بود.
روز عاشورا، آن زمان که عباس بن علی علیه السلام، به سمت رود فرات رفت تا برای خیمه های امام حسین علیه السلام آب بیاورد، حکیم همراه «زیدبن ورقاء» در یکی از نخلستان های اطراف کمین کرد و بطور ناگهانی به حضرت اباالفضل حمله برد و دستان حضرتش را قطع کردند.
و چون سپاه دشمن، آن حضرت را احاطه کردند، به تنهایی با آنها آنقدر جنگید تا به شهادت رسید. به نقل برخی مورخین، حکیم بن طفیل در آخرین لحظه، عمودی از آهن به فرق مبارکش زد و آنحضرت نقش بر زمین شد. عده ای نام آن خبیث را، «نوفل ازرق» گفته اند.
بازخوانی آخرین روایت مادر از فرزند شهیدش
به گزارش خبرنگار فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، فاطمه خوئینی مادر شهید عباس بابایی شب گذشته 24 آبانماه بر اثر بیماری قلبی و کهولت سن در سن 88 سالگی دار فانی را وداع گفت و به فرزند شهیدش پیوست. ماهنامه «شاهد یاران» که وابسته به معاونت و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران است ، در سال 87 با این مادر بزرگوار گفتگویی داشته است که یکی از آخرین گفتوگوهای «فاطمه خوئینی» محسوب میشود.
رنج دوری از فرزند از سال ها در مادر شهید بابایی وجود داشت . سال هایی که عباس بابایی در سفر آمریکا به سر می برد . وی در آخرین مصاحبه ی خود باز روزهای نگرانی و خاطرات آن روزها را بازگو می کند .
هر روز غروب که میشد، من دیوانه میشدم، به حیاط میرفتم، روی تخت مینشستم و به آسمان نگاه میکردم و زار زار اشک میریختم، مگر شوخی است که آدم، پسرش را سه سال نبیند. مادر بزرگوار شهید عباس بابایی، سرلشگر بسیجی و عقاب تیزپرواز آسمانها، اشکهای منتظر گوشه چشمانش را رها می کند و چه اشک قشنگی، اشکی که انگار از چشمهای در کوهسارها، روان است، اشکی که با همهی لطافت و زیباییاش، چهرهی مقاوم و ایستای این مادر صبور و عاشق را طی میکند و وقتی به زمین میخورد، انگار آسمان یکجا، تمام عقدههایش را بر روی زمین خالی کرده است.
مادر! عباس در طول دوره اي كه در آمريكا گذراند، نحوه ارتباطش با شما چگونه بود؟
آن موقع كه تلفن نبود، در مدت مأموريتش در آمريكا هم كه امكان رفت و آمد نبود، فقط از طريق نامه بود كه هر ماهي يك بار برايمان مي نوشت و ما را از حال و احوال خود با خبر مي كرد.هميشه در نامه هايش، از ما مي خواست كه دعا كنيم. دعا كنيم كه او در كارهايش موفق باشد و اين كه توفيق حفظ خود از غلتيدن در دام شيطان را داشته باشد و بتواند دوره مربوطه را با موفقيت طي كند، كه واقعاً هم همين طور بود و اين طور هم شد.
داستان نیزه و گودال و حضرت ارباب...
به گزارش خبرنگار فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، دهم محرم سال 61 هجری قمری حادثه ای جهان را برای همیشه تکان داد و روی بدطینتان و کوردلان را سیاه کرد . در واقعه عظیم عاشورا و در به شهادت رسانیدن امام حسین (ع) افارد زیادی شرکت داشتند و هرکدام برای غنیمت جنگی و یا عزیز شدن در چشم خلیفه دروغیشان، نقشه های بسیاری کشیده بودند .سنان بن انس (بن عمرو) نخعی ، یکی از فرماندهان سپاه عمر بن سعد است که حضرت حسین بن علی (ع) را به شهادت رساند. او از جانیان بزرگ تاریخ است که در واقعه کربلا در قیام امام حسین (ع)، در شنیع ترین جنایت ها، نامش مطرح است.
زمانی که کوفیان (لشگر عمرسعد) به حسین علیه السلام حمله کردند و هر کسی از یک سو آن حضرت را آماج تیر و نیزه قرار داد تمام مقاتل اتفاق نظر دارند بر اینکه: سنان بن انس در آخرین لحظه، نیزه ای بر پشت آن حضرت زد. و آن حضرت از اسب بر زمین افتاد و نیزه از سینه اش بیرون زد، آن ملعون سپس در گلوی امام علیه السلام، تیری فرو کرد.
«لمعات الحسین»بیشتر مورخین گویند که سنان بن انس، در آخرین لحظات عمر حسین (ع)، بالای سرش ایستاد در حالی که ریش امام را در دست گرفته و با شمشیر به گلوی حضرتش می زد می گفت: من سر تو را جدا می کنم و میدانم که تو زاده رسول خدا و مادر و پدرت از همه بهترند.
برخی فیلمسازان و نویسندگان،سلیقهای عمل میکنند
عباس غزالی در گفتگو با خبرنگار سینما و تلویزیون "خبرگزاری دانشجو" گفت : سینما برای همه ی قشرهای مردم محبوب است و مردم سینما را دوست دارند. من به عنوان کسی که در سینما هستم می گویم فیلم ها باید قوی تر باشد و تولیدات ارزنده تری برای مخاطب عرضه کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: فیلم باید برای مردم باشد در غیر این صورت مخاطب خود را از دست می دهد.
غزالی با اشاره به ایجاد تغییرات اساسی برای پیوند سینما و مردم بیان داشت : مسئولان باید اعتماد بیشتری به فیلمسازان و نویسندگان کنند. آن ها پا فراتر از گلیم خود نمی گذارند چرا که در بدنه این نظام رشد کرده اند و به ارزش های جامعه خویش پایبند هستند. اما انصافا معدود نویسندگان و فیلمسازان ما نیز ، در تولیدات خود سلیقه ای عمل می کنند و فقط خود را می بینند . در یک اثر هنری 99 درصد مردم و یک در صد برای خود فیلمساز باشد.
بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه بیان داشت : برای آسیب شناسی یک موضوع، نخست باید معضل را نشان داد و سپس درمان را مشخص کرد . مردم باید با حقایق روبرو شوند و در غیر این صورت آن را نمی پذیرند.
آیا تکلیف ما با موسیقی پاپ روشن است؟!
گروه فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"؛ سیده سارا توانگر/ مرتضی پاشایی هم رفت. کسی که محبوب بود. و خیلی از جوان ها دوستش داشتند. به خصوص بعد از آن که خبر بیماری ش منتشر شد و مردم دیدند مثل یک مرد دارد با بیماریش مبارزه می کند بیش از همیشه محبوب شد. و این محبوبیت با تیتراژ خاطره انگیز ماه عسل امسال به اوج رسید. ماه رمضان امسال همه توی گوششان "نگران منی" را داشتند و شاید هم روی لب شان. آهنگی که مصداق یک موسیقی پاپ فاخر بود. ترانه خوب. آهنگ خوب. تنظیم خوب. صدای خوب. و مناسب بودن زمان انتشار.
حالا که مرتضی رفته تمام رسانه ها و مردم دارند برایش دست تکان می دهند و برایش آرزوی رحمت خدا را دارند. حالا پدر مرتضی کلی دوست دور و بر خودش دارد که زیر بازوهایش را بگیرند. و مردمی که با "عصر پاییزی" و "نگران منی" مرتضی حالا حالا ها به یاد مرتضی می افتند و شاید هم قطره اشکی...
حالا پدر مرتضی دارد از سرداب حضرت عباس صلوات الله علیه صحبت می کند و امن یجیبی که برای مرتضی خواند آنجا. و از آرزوی سفر کربلایی که ماند بر دل مرتضی. حالا بابای مرتضی از عشق مرتضی به اهل بیت می گوید. علاقه اش به اسلام و معنویت. ارادتش به اهل بیت و پیرویش از انقلاب و نظام مقدس اسلامی مان.
باشگاه مخاطبان دکتر سلام عضو می پذیرد!
به گزارش خبرنگار حوزه طنز "خبرگزاری دانشجو" مجموعه طنز دکتر سلام در نظر دارد "باشگاه مخاطبان دکتر سلام" را راه اندازی کند تا از این طریق علاوه بر اطلاع رسانی اخبار مربوط به این مجموعه، بتواند از همفکری مخاطبان خود جهت بهبود و رشد کیفی مجموعه طنز دکتر سلام استفاده نماید.
از این رو شما مخاطبان (دانشجو و غیر دانشجو) و علاقمندان مجموعه طنز دکتر سلام می توانید جهت عضویت در باشگاه مخاطبان این مجموعه نام و نام خانوادگی، استان محل تحصیل و نام دانشگاه و ایمیل خود را به سامانه پیامکی 30001163 پیامک کنید.
بهاره رهنما: سینه زدن زیر پرچم حسین(ع) لیاقت می خواهد
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون "خبرگزاری دانشجو"، بعد از آن که چندی پیش بهاره رهنما در صفحه شخصی خود مطلبی را در خصوص مقتل خوانی حضرت رقیه سلام الله علیها و عرض ارادتش به دستگاه حضرت سید الشهدا علیه السلام گذاشت بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی با توهین و تخریب، او را به خاطر این عرض ارادت به تمسخر و استهزا گرفته و با لحن تند و بی ادبانه ای بهاره رهنما را به تحجر متهم کردند. پس از آن بود که شبکه بی بی سی نیز با پوشش این موضوع، به بهاره رهنما و این حرکت ارزشی او توهین و او را تمسخر کرد. اما دقیقا چه اتفاقی افتاده بود؟ داستان از این قفرار بود که بهاره رهنما با انتشار تصویری، مطلبی در شبکه اجتماعی ش گذاشت:
«ديشب اجازه گرفتم و رورانس نموندم. دقيقه نود رسيدم اما بالاخره رسيدم، ميان خيمه هايي كه به تبرك نام حسين (ع)بر پا شده بود. دعوت بودم به عنوان سفير انجمن حمايت از كودك به خوانش مقتل خاني حضرت رقيه (س) تمام طول راه گفتم اگر نرسم لابد لياقت نداشتم اما بالاخره شكر رسيدم. رسول نجفيان عزيز با ساز ديوان همراهي ام كرد و اشك اما مكث هاي طولاني انداخت ميان كلمات مقتل خواني ام. حس مي كردم موج قضاوت ها و نيز محبت ها را اما خواندم بي ترس از اينكه چقدر برچسب بخورم يا نخورم از عزيزترين و پر لذت ترين اجراهاي عمرم بود. اين برنامه مقتل خواني تا شنبه در محوطه برج ميلاد ادامه دارد با برنامه هاي متنوع از دستش ندهيد!
جایزه ادبی جلال، ۱۱۰ سکهای باقی ماند
گروه فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"؛ مهدی قزلی با ابراز خوشحالی از این اتفاق افزود: عصر روز گذشته شهردار محترم تهران در جلسه ای ضمن ابراز حمایت از برگزاری این رویداد مهم به نحو شایسته بخش مهمی از پرداخت جوایز را به عهده گرفتند.
قزلی در ادامه افزود: همان طور که قبلا هم گفته شده بود بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان این امیدواری را دارد که بخشهای مختلف دولتی و خصوصی اقدام به حمایت از فعالیتهای فرهنگی این بنیاد نمایند. شاید در نگاه اول کسی از شهرداری تهران انتظار این تصمیم را نداشت اما حضور به موقع محمدباقر قالیباف و حمایت ویژه ایشان و معاونت فرهنگی شهرداری از جایزه ادبی جلال باعث دلگرمی اهالی فرهنگ و ادبیات کشور خواهد بود.
بر این اساس عصر روز سه شنبه همایون امیرزاده از کاهش سکههای جایزه جلال به سی سکه خبر داده بود و وزیر ارشاد نیز اعلام کرد این تصمیم به خاطر زیاد بودن تعداد سکههای این جایزه اتخاذ شده است، که به گفته مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی این موضوع باعث ناراحتی اعضای هیات علمی این جایزه شد و مقرر شد در جلسه با معاون فرهنگی وزیر ارشاد در این باره بحث شود
کاش خانم رهنما از حمایتهاشون از جریان فتنه88 هم اعلام برائت کنند تا ما باورشان کنیم!!!؟؟؟