گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود،....«قصه ادامه دارد» ادامه پیدا میکند، "رهایی" از ممیزیهای رایج عبور کرده است، آغاز سال تحصیلی میتوانست بهتر از این باشد!، با چه چیزی خدا را بندگی میکنید؟، اردوهای جهادی بستر مناسبی برای تربیت مدیران آینده انقلاب است، سعی کردیم ویژگیهای "فاکتور صوری" در موسیقی آن رعایت شود، صراحت و صداقتی که چشم خیلی ها را در آورد و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
«قصه ادامه دارد» ادامه پیدا میکند
سیدحمزه موسوی، خواننده کلیپ «کربلا کربلا» در گفتگو با خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»، درباره ورود خود به عرصه موسیقی گفت: 12 سال است که وارد حوزه موسیقی شدهام. ورودم به حوزه موسیقی از کارهای مذهبی و اولین کارم اجرای یک قطعه موسیقی برای شهدا بود. سال 88 سربازی رفتم و در کنگره شهدا و حفظ آثار دفاع مقدس بودم. کار ما در آنجا در حوزه جمعآوری وصیتنامه شهدا و تبدیل آنها به کتاب بود. در آن دوره برای اردوهای راهیان نور شش ماه به مناطق جنگی رفتم و خادمالشهدا بودم. از همان سال این عشق و علاقه به وجودم راه پیدا کرد و کار برای شهدا را آغاز کردم که تا امروز هم ادامه دارد و انشاالله ادامه داشته باشد.
وی درباره فضای فعلی کار در حوزه سرودههای انقلابی اظهار کرد: الان این فضا بسیار خوب شده و خوانندههای زیادی وارد این حوزه شدهاند. پیش از این ارگانها ارزش چندانی قائل نمیشدند، اما الان وضعیت بهتر شده است و وقتی کار ارزشی میخوانیم، از آن استقبال میکنند.
"رهایی" از ممیزیهای رایج عبور کرده است
حسین سلیمانی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» گفت: در «رهایی» نقش یک سرباز را بازی می کنم که دوستش از ناحیه قلب چاقو خورده، او را بیمارستان می رساند اما خودش به مظنون اصلی تبدیل می شود و کسی حرفهای او درباره بی گناهی اش را باور نمی کند.
وی درباره حضورش در این پروژه گفت: در «سرود خاک» تجربه همکاری با محمدرضا شفیعی را داشتم، با کارهای مسعود تکاور هم خیلی خوب آشنا هستم و می دانستم می تواند یک اثر پلیسی خوب بسازد، اما برای من مهمترین عامل برای همکاری با این پروژه فیلمنامه خوب علی طالب آبادی بود، فیلمنامه ای که با عبور از ممیزی های رایج به اثری منحصر به فرد در ژانر پلیسی تبدیل شده است.
سلیمانی افزود: فیلمنامه خوب همیشه برای من بازیگر باعث میشود که برای کارم قیمت نگذارم و حتی دستمزدم را بشکنم تا بتوانم در یک کار خوب بازی کنم؛ در «رهایی» هم این اتفاق افتاد؛ در حقیقت بعید میدانم این اثر به عنوان جدیدترین سریال پلیسی تلویزیون، با وجود فیلمنامه بسیار خوب و ظرفیت هایی که ناجا ایجاد کرده، کار خوبی از آب درنیاید.
آغاز سال تحصیلی میتوانست بهتر از این باشد!
گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،به نقل از نشریات دانشجویی: قبل از هر چیز شروع سال تحصیلی جدید را به همه شما عزیزان بویژه دانشجویان جدیدالورود دانشگاه سیستان و بلوچستان تبریک عرض میکنیم و امیدواریم سالی پربار را به لحاظ علمی پیش رو داشته باشید.
بعد از اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از سوی سازمان سنجش، دانشگاه سیستان وبلوچستان نیز آماده استقبال و ثبت نام از دانشجویان جدید شد. اولویت ثبت نام نخست با دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری بود که از تاریخ ۱۶ شهریورماه به مدت ۴ روز فرصت ثبت نام داشتند. این دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه با پیگیریهای «معاونت فرهنگی و اجتماعی» در اداره امور فرهنگی، کار راحتی را برای ثبت نام داشتند؛ مراحل ثبت نام برای دانشجویان جدید، همه در اداره امور فرهنگی انجام میشد؛ از ثبت نام خوابگاه گرفته تا دریافت کارت تغذیه. همین موضوع باعث شد تا دانشجویان ثبت نام شده نسبت به ثبت نام خود رضایت نسبی داشته باشند. در روزهای ثبت نام برخی از دانشجویان دانشگاه نیز در قالب ستاد استقبال دانشجویی، به منظور ارائه خدمات به جدیدالورودها، در دانشگاه حضور پیدا کردند که این امر موجب بهبود ارائه خدمات به این دانشجویان شد؛ البته همین روند مثبت در زمان ثبت نام دانشجویان ورودی جدید در مقطع کارشناسی نیز ادامه داشت.
اما در کنار رضایتمندیهایی که از روند ثبت نام وجود داشت، مشکلاتی نیز در این ایام بود که نارضایتی دانشجویان جدید و همراهانشان را از جهتی دیگر در پی داشت، مسئله اسکان نامناسب و عدم اختصاص استراحتگاه مناسب به این دانشجویان و خانوادههایشان، از جمله موضوعاتی بود که موجب نارضایتی آنان شد؛ این درحالی بود که دانشگاه ولایت ایرانشهر، امسال در ایام ثبت نام از دانشجویان جدیدالورد خود، نه تنها به آنان محل اقامت موقت مناسب، بلکه وعده غذایی نیز به آنان اختصاص داد؛ اما متأسفانه دانشگاه سیستان وبلوچستان به عنوان دانشـگاه مادر در استان، نتوانست در این زمینه به اندازه دانشگاه ولایت ایرانشهر خوب عمل کند و تنها توانست تعداد اندکی از چادرهای هلال احمر را در کنارمسجد حضرت قائم (عج) بـه منظور اسکان موقت به دانشجویان و همراه هانشان اختصاص دهد؛ حال اینکه این چادرها فقط در شب قابلیت استفاده را داشته و به دلیل دمای بالای داخل این چادرها، در روز قابلیت استفاده را نداشت.
با چه چیزی خدا را بندگی میکنید؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حجتالاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجستهای از جمله آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوانساری، آیتالله حقشناس و علامه عسکری بهرهمند شدهاند.
نیروی وهم چیست؟
ما با حواسمان با دنیای اطرافمان ارتباط برقرار میکنیم؛ من دست میزنم و میبینم چیزی گرم یا سرد است؛ اگر گرم باشد یک عکسالعمل دارم و اگر سرد باشد عکسالعمل دیگر؛ ما با حواس پنجگانه با جهان اطراف مان ارتباط برقرار میکنیم؛ تمام حیوانات هم این را دارند؛ آنها هم با حواسشان با جهان اطرافشان ارتباط برقرار میکنند؛ پس ما در این با حیوانات فرقی نداریم؛ حتی گاهی آنها در برخی حواس از ما قویتر هستند.
این حواس یک مخزن دارند که اطلاعاتی که از طریق حواس به دست آامده است در آن مخزن بایگانی میشود؛ ما معمولا به آن حافظه میگوییم؛ بنابراین مثلا اگر من یک کسی را ببینم، اگر ده سال بعد او را ببینم دو مرتبه یادم میآید؛ معمولا میگویند آنچه که در حافظه هست، دومرتبه بازمیگردد؛ به آن قوه ادراکی میگویند؛ دوباره ادراک میشود و با آنچه که مثلا در گذشته دیده بودیم تطبیق میشود و من یادم میآید که ده سال پیش هم این آقا را دیده بودم.
تفاوت انسان و حیوان در چیست؟
موجود زنده مسائل معنوی و غیر مادی را تشخیص میدهد؛ من یک کسی را دیدهام و در او احساس دوستی یا دشمنی میکنم؛ این تشخیص است؛ این تشخیص با چشم نیست؛ دوستی با چشم تشخیص داده نمیشود؛ اینها را با یک نیرویی میفهمیم که میگویند نامش نیروی وهم است؛ وهم میتواند مسائل معنوی، البته مسائل معنوی جزئی و شخصی و فردی را تشخیص بدهد.
اردوهای جهادی بستر مناسبی برای تربیت مدیران آینده انقلاب است
به گزارش خبرنگار حوزه مقاومت و پایداری «خبرگزاری دانشجو» همزمان با روز ملی روستا افتتاح پروژه های عام المنفعه قرارگاه جهادی تداوم دفاع با حضور سردار حزنی فرماندهی قرب کوثر قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و جانشین سپاه خوزستان روز گذشته در شهرستان اندیکا صورت پذیرفت
شاهین سپهری فرمانده قرارگاه جهادی تداوم دفاع در همین زمینه در گفتگو با برگزاری دانشجو اعلام کرد: قرارگاه جهادی تداوم دفاع که از آذر ماه سال گذشته موجودیت پیدا نمود ، مبتنی بر اصول مردم یاری – مردم دوستی و محروم نوازی فعالیت خود را با مشارکت گروه های جهادی بسیج دانشجویی استان قم در نوروز ۹۳ با تعریف پروژه های عمرانی در دو حوزه عام المنفعه و منازل مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) آغاز نمود و با اعزام بیش از ۴۰۰ نفر در فواصل زمانی مختلف و اردو های ۱۴ روزه جهادی تداوم داد و در نتیجه با حضور سردار حزنی فرمانده قرب کوثر و سردار جانشین فرماندهی سپاه خوزستان و سایر مسئولین مجتمع فرهنگی مذهبی حضرت زهرا (س) مشتمل بر مسجد امام حسین (ع) به متراژ ۳۰۰ متر – زمین ورزشی به متراژ۷۰۰ متر – پایگاه بسیج به متراژ ۵۰ متر و حمام عمومی و سرویس بهداشتی افتتاح گردید.
فرمانده قرارگاه جهادی تداوم دفاع بسیج سازندگی تهران بزرگ در ادامه افزود: در زمینه ی خدمت به مدد جویان کمیته امداد تعداد ۷ منزل مسکونی مورد کار قرار گرفت که ۲ باب آن تکمیل بنا بود که صورت پذیرفت و ۴ منزل احداثی که در مرحله نازک کاری قرار دارد و یک پروژه مسکونی به متراژ ۹۶ متر مورد افتتاح واقع شد.
سعی کردیم ویژگیهای "فاکتور صوری" در موسیقی آن رعایت شود
پارسا هروی، آهنگساز جوان مستند «فاکتور صوری» در گفتوگو با خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص ورود خود به عرصه موسیقی بیان داشت: بنده موسیقی را از سن 15-16 سالگی شروع کردم و به مرور وارد تنظیم موسیقی شدم. هم اکنون 4-5 سال است که به طور حرفهای این عرصه را در هنر دنبال میکنم.
آهنگساز مستند «فاکتور صوری» ادامه داد: آهنگسازی را با ساز پیانو شروع کردم. در ادامه فعالیت خود، به تدریس ساز پیانو پرداختم و کم کم به آهنگسازی علاقمند شدم و به طور کامل آن را پیگیری کردم. در این ایام بود که علاقه شخصی بنده به تصویر، نمایش و سینما سبب شد تا فصل مشترک آنها یعنی موسیقی فیلم را به عنوان دغدغه اصلی خود بدانم و به این حوزه وارد شوم.
هروی تأثیرگذاری موسیقی بر روح و روان مخاطب را بسیار دانست و افزود: در تأثیرگذاری بالای موسیقی در میان حوزههای مختلف هنری تردیدی نیست، اما برعکس چیزی که خیلی اوقات تصور میشود، موسیقی برای جبران کاستیهای فیلم و به عنوان یک ابزار پرکنندۀ خلاءهای فیلم نیست. به نظر شخصی بنده موسیقی قرار نیست گپهای دراماتیک و حفرههای ناشی از ناتوانی تصویر در انتقال حس در یک فیلم را پُر کند، بلکه قطعا باید همان خط روایت فیلم را دنبال کند و در جاهایی که نیاز است، همان حس را منتقل کند. به طور کلی، موسیقی یک ابزار کمکی نیست بلکه به طور مستقل حائز اهمیت است و در یک رابطه طولی با تصویر قرار دارد.
صراحت و صداقتی که چشم خیلی ها را در آورد
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو» موضوع جراحی و بیماری بارها و بارها برای مسئولین، مقامات و شخصیت های محبوب و برجسته هر کشوری رخ داده است. اما آنچه که در تقریبا تمام این جراحی ها مشترک بوده، سکوت کامل خبری رسانه ها در خصوص موضوع بیماری و جراحی احتمالی است. البته در این میان در برخی موارد رسانه ها برای سرپوش گذاشتن روی موضوع به دروغ هم متوسل می شوند. مانند جراحی های بی شماری که روی پادشاهان کشور های عربی انجام شده و پادشاهان این کشورها برای انجام این عمل ها به اروپا سفر کرده اند اما رسانه های ملی کشورهای مذکور، ادعا کرده اند که پادشاه به سفری تفریحی رفته است!
در این شرایط موضوع عمل جراحی رهبر فرزانه انقلاب پیش امد. عمل جراحی که تقریباً بدون خطر بوده و هیچ موضوع حساسی در آن وجود نداشت. عمل جراحی که به نسبت سن ایشان یک عمل کاملاً عادی بوده و هیچگونه نکته خاصی در آن وجود نداشت. اما همین عمل ساده و بدون خطر از لحظه اول و بدو حرکت ایشان به سمت بیمارستان با پوشش کامل رسانه ای مواجه می شود و مردم در بخش های مختلف خبری سیمای ملی و رسانه های دیگر در جریان تمام ما وقع این عمل جراحی قرار می گیرند. هر چند شنیدن خبر عمل جراحی روی رهبر انقلاب برای بسیاری از مردم و ملت غیور و ولایتمدار ایران اسلامی بسیار سخت و نگران کننده بود، اما پوشش رسانه ای کامل، صداقت، سرعت و دقت موجود در جریان این عمل جراحی کاری کرد که تمام نگرانی ها در همان ساعت های اولیه از بین رفته و امت، آرام بماند...
نکته قابل تأمل و مهمی که در این میان وجود داشت آن بود که رسانه های بی شماری که از نظام اسلامی و شخص رهبر فرزانه انقلاب کینه داشته و به دنبال جنجال سازی رسانه ای علیه شخص ایشان بوده اند، این بار نیز مانند همیشه تمام تلاش خود را به کار بستند تا بتوانند در باره سلامت رهبری انقلاب شک و شبهه ایجاد کرده و فضاسازی مسموم رسانه ای به عمل اورند. در این جهت حتی در ساعات اولیه جراحی ایشان، خبر کمای ایشان نیز به دروغ مخابره شده و روی خروجی این بنگاه های دروغ پراکنی قرار گرفت، اما صداقت، سرعت و صراحت موجود در پوشش رسانه ای موضوع در کشور، کار را بر هرگونه شیطنت رسانه ای بسته و در حکم آبی بر آتش دروغگویی های عنودان بود.
آرایش کردن در کالج رابرت ترکیه مجاز نیست
به گزارش خبرنگار حوزه داذشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در پژوهشی که میان 150 دانشگاه در کشورهای مختلف دنیا انجام شده است، مشخص شد که اکثریت قریب به اتفاق دانشگاهها دارای ضوابط نوع ویژه پوشش متناسب با محیط آموزش هستند. نکته مهم این است که در محیط آموزشی هر جای جهان میتوانیم موارد مشترکی را جستجو کنیم و آن کیفیت پوشش حرفهای مناسب با محیط آموزشی و وجود دستورالعمل متناسب با آن است. در این گزارش نگاهی داریم به ضوابط پوشش در کالج رابرت ترکیه.
در مقررات مربوط به پوشش کالج رابرت ترکیه آمده است:
از تمامی دانشجویان کالج رابرت انتظار میرود تا به ضوابط پوشش احترام بگذارند. دانشجویان باید در مناسبتهای ملی، مراسم پرچم و در زمان حضور در دانشگاه، بهترین لباس خود را بپوشند؛ این مقررات لازم است در طول روز، اردوهای علمی و در طول امتحانات آخر ترم رعایت شود.
استثنائات ضوابط پوشش تنها برای فعالیتهای خاصی از سوی دانشکده منظور شده است؛ فعالیتهایی که به جهت شرایط خاص آن، دانشجویان اجازه دارند بدون لباس فرم(متحدالشکل) در آن حضور داشته باشند. دانشجویان باید پوششی تمیز، مرتب و عفیف داشته باشند؛ پوششی که باعث حواسپرتی خود اشخاص و مانع تمرکز بر روی دروس آنها نشود. لباسها نباید بیش از حد تنگ یا گشاد باشند.
پوششهای مجاز دانشجویان عبارتند از:
شلوارهای رسمی مشکی، سرمهای، نوکمدادی یا قهوهای تیره برای پسران و برای دختران دامنهایی با قد متوسط به رنگهای مشکی، سرمهای، نوکمدادی و قهوهای تیره پوشش مجاز دانشجویی محسوب میشود.
رقص و موسیقی زنان محور اصلی فرهنگ ناملموس این سرزمین است؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، دانستن تعریف "میراث ناملموس" برای بازشناختن این میراث در اجتماعی که در آن زندگی میکنیم و شیوههای نگاهداری از آن بسیار اهمیت دارد. این میراث در آن واحد، سنتی، معاصر و زنده است، دربرگیرنده است، نماینده است و در گروههای اجتماعی ریشه دارد.
میراث فرهنگی ناملموس عامل مهم و در عین حال ظریف و آسیبپذیری در نگاهداشت گوناگونی فرهنگی در مقابل روند رو به فزونی جهانی شدن است. درک میراث فرهنگی ناملموسِ اجتماعات متفاوت به گفتگوی میانفرهنگی یاری میرساند و احترام متقابل را به سایر روشهای زندگی تشویق میکند. اهمیت میراث فرهنگی ناملموس در ظاهر فرهنگی آن به خودی خود نیست بلکه در وفور دانش و مهارتهاییست که از طریق آن از یک نسل به نسل بعدی منتقل میشود وهمه اینها با تلاشهای مسئولین و مدیران شهرداری اصفهان طی ماهها برنامهریزی در جهت تحقق سیاستهای کلان فرهنگی کشور و دیپلماسی بینالمللی ایران در روزهای اخیر در اصفهان مورد توجه قرار گرفته است.
این جملات همه در باب اهمیت این شاخصه بارز و تاثیرگذار فرهنگی و نشانگر اهمیت چنین اقدام شایستهای است. البته برگزاری آن محاسن بسیاری را برای کشور و شهر اصفهان در پی داشت ولی باید توجه داشت که ما در این قرابت فرهنگی و نزدیک شدن به کشورهای جهان، باید اصالت فرهنگی ایرانی-اسلامی خود را حفظ کنیم و به بهانههای مختلف اسیر برخی اقدامات شتابزده نشویم. اقداماتی که با برخی نظارتها و حساسیتها به راحتی قابل کنترل است. اما این روزها در اصفهان به دلیل برخی کوتاهیها شاهد صحنههایی بودیم که نه شایسته فرهنگ ایرانی است و نه برازنده شهر گنبدهای فیروزهای.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در صدر لیست میراث ناملموس اصفهان و ایران جای دارد، حیاست. پدیدهای که در عمق فرهنگ دینی و ملی ایرانیان جای داشته و دارد و شایسته نیست اینگونه و با اقداماتی که در حاشیه این اجلاس بینالمللی رخ داد مورد تاختوتاز قرار گیرد. بی حیایی فرسنگها از فرهنگ اسلامی و ایرانی فاصله دارد و جای بسی تاسف و تأثر است که این رقصیدنها و بی عفتیها به عنوان میراث ناملموس ما به میهمانان داخلی و خارجی معرفی شود.
اگر اهل بیت(ع) مثل مردم ما را داشتند دنیا را نجات داده بودند
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، یکی از شبهاتی که پیرامون کوفیان زمان امام حسین(ع) مطرح میشود این است که کوفیان در آن زمان همگی شیعه بودند و در واقع، شیعیان بودند که با امام خود جنگیده و ایشان را به شهادت رساندند. محمدحسین رجبیدوانی، استاد تاریخ اسلام و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) در گفتگویی به این شبهه پاسخ داده است.
*عوامل انحراف کوفیان طی دهه ۶۰ هجری را در چه میدانید؟
رجبی دوانی: برخلاف تصوری که میشود این گونه نبود که کوفیان از نظر فکری و اعتقادی بدترینهای عالم اسلام باشند، بلکه با ادلهای که من در این ارتباط اقامه میکنم، آنها برترینهای عالم اسلام بودند. از همه روشنتر و دیندارتر بودند و معرفت و شناختشان نسبت به دیگران درباره اهل بیت(ع) بیشتر بود.
ولی متأسفانه انحطاطی که عالم اسلام را در اثر کنار گذاشتن ولایت فرا گرفته بود، چنان مردم را خراب و از ارزشهای الهی دور کرده بود که بهترینهای عالم اسلام نسبت به امیرالمؤمنین(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) این خیانتها را روا داشتند و اگر بخواهیم دلایلش را مطرح کنیم، همه این موارد به کنار گذاشتن ولایت و عدم پیروی از ولایت باز میگردد.
کوفیان با اینکه نسبت به دیگر مسلمانان آگاهی بیشتری از ولایت داشتند، ولی دنیازدگی و دل بستن به مظاهر دنیا و همچنین عدم پایبندی نسبت به باورهای دینی، دست به دست هم داد که یک چنین صحنههایی را در دوره امامت امیرالمؤمنین(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) از خود به نمایش بگذارند که نه تنها خودشان را تباه کردند، بلکه به اسلام و مسلمانان در طول تاریخ ضربهای جبرانناپذیر وارد کردند.
از بسته شدن پرونده داستانهای مدرنکلاسیک تا پیشتازی "بیشعوری" در بازار کتاب!
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
پیشتازی «استالین» و «بیشعوری» در بازار نشر
فهرست پرفروشترين كتابهای حوزههای تاريخ، روانشناسی، فلسفه، داستان، شعر، دفاع مقدس، كودك، نوجوان، دين و عرفان، هنر، علم و آموزشی در نيمه اول مهر ماه در فروشگاه مرکزی شهر کتاب به شرح زیر است.
به این ترتیب در بخش کتابهای تاریخی، پرفروشها عبارتاند از: «استالين»،«دايرهالمعارف مصور تاريخ مافيا»، «دارابنامه طرسوسی 1» و ايران بين دو انقلاب (از مشروطه تا انقلاب اسلامی).
در حوزه داستان، کتابهای «فرصت دوباره»، «خاطرات اردیبهشت»، «روزنامهنويس» و «مرد صد سالهای كه از پنجره فرار كرد و ناپديد شد» بیشترین فروش را داشتهاند.
«مجموعه اشعار سيمين بهبهانی»، «كولی و نامه و عشق»، «باران برای تو میبارد (مجموعه شعر)» و «آدمها روی پل» هم کتابهایی هستند که در حوزه شعر، بیشترین فروش را در نیمه اول مهر داشتهاند.
«تاريخچه كوتاهی از فلسفه»، «مرگ» و «تسلی بخشیهای فلسفه» هم عناوین پرفروش کتابهای فلسفه در این مدت هستند.
3 کتاب «راهنمای نگهداری گياهان آپارتمانی»، «مفاهيم كاربردی زبان بدن در عكاسی» و «مبادی سواد بصری» هم پرفروشهای بخش هنر این فروشگاه هستند.
پرفروشهای قفسه روانشناسی عبارتاند از «بیشعوری»، «چهار ميثاق (كتاب خرد سرخپوستان تولتك)»، «شفای كودك درون» و «انسان در جستوجوی معنی». در میان کتابهای حوزه دین و عرفان هم «تاریخ تصوف و عرفان»، «365 روز در صحبت قرآن» و «منتهی الامال» هم در مدت مذکور بیشترین فروش را داشتهاند.
«درآمدی بر زیست شناسی معاصر»، «ریاضیات زیبا» و «راهنمای کاربران مغز» در بین کتابهای علمی بیشترین میزان استقبال را داشتهاند. «سال سی؛ روزنگار مصور ايران پس از انقلاب اسلامی»، «من زندهام»، «همت» و «خاکهای نرم کوشک» پرفروشهای کتابهای دفاع مقدس هستند.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ یکی از حوزه هایی که در سال های اخیر همواره مورد غفلت صدا و سیما واقع شده، حوزه برنامه سازی نوجوان بوده است. موضوعی که در سال های نه چندان دور و با برنامه ای نظیر "نیمرخ" جزو نقاط قوت سیمای ملی محسوب می شد، اکنون اما سال هاست که گویی حالا دارد خاک می خورد و هیچکس هم به فکر آن نیست. آخرین تلاشی که در تلویزیون در حوزه نوجوان انجام گرفته،برنامه "دیده شو" است که در کنار نقاط ضعف و قوت آن،اکنون مهم ترین برنامه نوجوانان سیما به حساب می آید. به این بهانه به گفتگو نشستیم با تهیه کننده و مجریان این برنامه که مشروح این گفتگو را در زیر می خوانید:
«خبرگزاری دانشجو»: متاسفانه برنامههای نوجوان در تلویزیون خیلی مظلوم واقع میشوند. اگر برنامههای موفق نوجوانان را رصد کنیم خود شما برنامه "دیدهشو" را در زمره برنامههای موفق نوجوان میدانید یا خیر؟
مسعود ساکتاف: برنامه "دیدهشو" برنامه موفقی است اما از نظر اثرگذاری برنامه نیمرخ اثرگذارتر بود. البته آن زمان سه شبکه تلویزیونی وجود داشت ماهوارهها به این فراگیری نبودند و مخاطب تلویزیون در کل دنیا بیشتر بود اما امروز تنوع شبکهها بیشتر شده، مخاطب تلویزیون در کل دنیا کاهش پیدا کرده و بسیاری از نیازهای بصری مخاطبان از طریق شبکههای اجتماعی برطرف میشود. به همین دلیل، موفقیت هر برنامه را باید در زمان پخش آن ارزیابی کرد.
برنامهای که قالبها را بشکند برای مخاطب جذاب است
اگر یک برنامه تلویزیونی به صورت مستمر داشته باشد ماندگار میشود اما در این سالها در تلویزیون یک برنامه مداوم با یک کنداکتور ثابت تقریبا وجود نداشته است. برنامه نیمرخ هم ادامه پیدا کرد تا توانست با مخاطبش ارتباط برقرار کند. همچنین این برنامه در زمان خودش قالبهای قدیمی را به لحاظ دکور، نوع اجرا و ... شکست. امروز هم هر برنامهای که بتواند قالبها را بشکند برای مخاطب جذاب است. از سوی دیگر، فضای سیاسی و اجتماعی آن زمان هم مهم بود.