به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، طرحی در منطقه ویلز انگلستان مطرح شده است که خبرساز شده است. این طرح به کمک به کسانی مربوط است که با بیماریهای صعب العلاج ازقبیل سرطان های حاد مواجه هستند و امکان این را می دهد که پزشکان به آنها در تعیین سرنوشت مرگ خودشان کمک کنند.
از این طرح با عنوان مرگ خود خواسته یا مرگ از روی ترحم یاد می شود. این مسئله در کشورهای دیگر نیز جنجال آفرین شده است. براساس طرح ارائه شده در ویلز که بواسطه آن کمک به مرگ افراد بیمار امکان پذیر می شود، باید شروطی رعایت شود تا این کارممکن شود.
برای نمونه، فرد باید به اندازه ای بیمار باشد که شش ماه بیشتر از عمر او باقی نمانده باشد و خود او نیز تصمیم بگیرد که آیا زنده بماند یا خیر و پزشکان نیز شرایط بیمار را تایید کنند. در این صورت نیز به بیماران دارویی داده می شود تا آرام جان ببازند.
هلند نخستین کشور جهان بود که استفاده از این شیوه مرگ از روی ترحم را قانونی کرد. پس از آن نیز لوکزامبورگ در سال دو هزار و هشت مجوز این کار را دارد. بحث درباره این مسئله در سوئیس و بلژیک نیز در جریان است.
در آمریکا نیز فقط چهار ایالت اورگان، مونتانا، واشنگتن و ورمونت مجوز این کار را داده اند. اختلافهای اساسی در این خصوص وجود دارد بویژه پزشکان درباره استفاده از این شیوه برای رقم زدن مرگ افراد اختلاف نظر دارند. پزشکان مخالف این طرح می گویند آنها باید برای زنده ماندن افراد کمک کنند و نه مرگ آنها. افراد با نگرشهای مذهبی نیز با این کار مخالفند و می گویند مرگ باید در دست خداوند باشد.