به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از رویترز از کی یف، ویتالی نادا در کنفرانس مطبوعاتی گفت: برای این عملیات تروریستی دلیل قاطع داریم. این عملیات با کمک روسیه انجام شد و عاملان حمله نیز از اتباع روس هستند.
وی بدون توضیحی از مقامات روسی خواست اعضای این گروه را به اوکراین تحویل دهند تا محاکمه شوند.
شبکه تلویزیونی سی ان ان از ورود ناظران به محل سقوط هواپیمای مسافربری مالزی در شرق اوکراین خبر داد.
رویترزگزارش داد، اوکراین ، مخالفان دولت را به تلاش برای نابود کردن مدارک و شواهد در محل سقوط هواپیمای خطوط هوایی مالزی متهم و اعلام کرد: مخالفان دولت سی و هشت جسد را از محل خارج کرده اند.
منابعی در بین ناظران بین المللی و مخالفان دولت اوکراین روز شنبه اعلام کردند: دو طرف همچنان نتوانسته اند در مورد تعیین محدوده منطقه امن در اطراف محل سقوط بوئینگ 777 خطوط هوایی مالزی به توافق برسند.
همچنین شورای امنیت سازمان ملل در نشستی فوق العاده، حادثه سرنگونی هواپیمای مسافربری مالزی بر فراز اوکراین را بررسی کرد.
جفری فلتمن معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل در این نشست گفت: قرار شده درباره این حادثه تحقیق بین المللی صورت گیرد.
وی افزود: سازمان هوانوردی بین المللی کشوری آمادگی خود را برای تحقیقات درباره هواپیمای سرنگون شده به دولت اوکراین اعلام کرد.
نماینده روسیه در سازمان ملل هم در نشست فوق العاده شورای امنیت درباره اعمال نفوذ در روند تحقیقات هشدار داد.
ویتالی چورکین گفت: دولت اوکراین و سازمان هواپیمایی این کشور باید پاسخ بدهند چرا هواپیما را به منطقه ای که در آن پدافند ضد هوایی وجود داشته هدایت کرده اند.
نماینده روسیه در پایان گفت: برخی کشورها سعی دارند روسیه را به دلیل این فاجعه مورد شماتت قرار دهند.
نماینده مالزی در سازمان ملل نیز در این نشست گفت: به گفته انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی، هواپیمای مسافربری در فضای غیرممنوع در پرواز بوده است و سازمان بین المللی هوانوردی کشوری نیز از قبل امن بودن آن مسیر را اعلام کرده بود.
وی همچنین تحقیقات کامل، مستقل و شفاف بین المللی را توام با همکاری نهادهای بین المللی مربوطه از جمله سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری خواستار شد.
حسین حنیف افزود: مالزی رسما از مقامات اوکراین شرکت در تحقیقات را درخواست کرده و به زودی دو نماینده به کی یف اعزام می کند، از طرف های درگیری در آن ناحیه نیز می خواهیم نهایت همکاری را در این زمینه فراهم آورند.
نماینده مالزی در پایان ابراز امیدواری کرد شورای امنیت به نقش خود عمل کند و برای تصویب قطعنامه ای صلح آمیز درباره درگیری ها بین اوکراین و روسیه به منظور جلوگیری از وقوع یک چنین حوادث اسفباری گام بردارد.
نجیب رزاق نخست وزیر مالزی از سازمان ملل و برخی مقامات دیگر کشورها خواست برای روشن شدن علت سقوط هواپیمای مسافربری این کشور که حدود سیصد نفر را به کام مرگ کشاند، همکاری کنند.
شورای امنیت در بیانیه ای مطبوعاتی که صبح جمعه به وقت نیویورک نیز منتشر کرد، ضرورت فراهم آوردن امکان دستیابی فوری به ناحیه ای را که هواپیما در آن سرنگون شده است، از سوی طرف های درگیری به منظور تحقیقات خواستار شد.
در این نشست همچنین برخی از اعضای شورای امنیت، آمادگی خود را برای تحقیق درباره این حادثه اعلام کردند و پاسخگویی مسببان آن را خواستار شدند
اوباما رئیس جمهور آمریکا دیروز مسئولیت سقوط این هواپیما را متوجه روسیه کرد، گفت: موشکی که موجب سقوط هواپیما شده از مناطق تحت کنترل مخالفان روس تبار شلیک شده است.
وزارت کشور اوکراین هم مدعی شده هواپیمای خطوط هوایی مالزی با موشک ضد هوایی بوک سرنگون شده که روسیه در اختیار روس گرایان مسلح اوکراین قرار داده است.
وزیران دارایی اقتصادهای بزرگ جهان موسوم به گروه بیست در حالی امروز (شنبه) با یکدیگر دیدار کردند که احتمال می رود حادثه سقوط هواپیمای خطوط هوایی مالزی این مذاکرات را تحت الشعاع قرار دهد.
تحقیقات نشان داده این هواپیمای مسافربری در ارتفاع ده هزار متری از زمین هدف قرار گرفته است.
گفته شده مخالفان اوکراین فقط موشک های کوتاه برد در اختیار دارند که به این ارتفاع نمی رسد.
هواپیمای بوئینگ 777 خطوط هوایی مالزی عصر پنجشنبه با 298 سرنشین ازآمستردام هلند عازم کوالالامپور مالزی بود که در دونتسک منطقه مورد مناقشه میان دولت اوکراین و مخالفان روس گرا سقوط کرد و همه سرنشینان آن جان باختند.