آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۴۴۱۴
سلام بر رمضان و شب قدر:

چگونه شب قدر بهتر از هزار ماه است

مطالعه و اندیشیدن در جهات مختلف شب قدر با عنایت به احادیث اهل بیت سبب می‌شود تا شب قدر را با ذهنی آگاه و اندیشه درست احیا بگیریم.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، شب قدر از زمان‌های باعظمت و بزرگی است که در کلام خداوند و احادیث اهل بیت بارها از عظمت و بزرگی آن یاد شده است؛ شب قدر دارای ابعاد و وجوهات گسترده‌ای است که رابطه مستقیم با قرآن اثبات امامت تقدیر عبادت‌های خاص وارد شده ملائکه و مغرفت خداوند دارد احادیث بسیاری در تفسیر سوره قدر و پیرامون شب قدر حالات آن وجود دارد برخی از احادیث از جنبه اعتقادی معانی سنگینی دارند که فهم آن محتاج به تامل و دقت بیشتری است اما برخی احادیث دیگر با زبانی ساده گویای عظمت شب قدر است که مطالعه آن سبب می‌شود تا ذهن روشن به احیای شب قدر بپردازیم.
 
چگونه شب قدر بهتر از هزار ماه است
 
1.از امام صادق (ع) سوال کردند که چگونه شب قدر بهتر از هزار ماه است امام علیه السلام فرمود انجام عمل صالح در آن شب از انجام آن در هزار ماهی که شب قدر در آنها نباشد بهتر است.
 
آیا شب قدر هر سال تکرار می شود؟
 
2.مردی در مقام سوال از امام صادق علیه السلام پرسید من را در خصوص شب قدر آگاه ساز که آیا شبی بوده که سپری شده یا در هر سال وجود دارد پس امام علیه السلام فرمود اگر شب قدر مرتفع شود هر آینه قرآن مرتفع شده است.
 
شب قدر قلب ماه رمضان است
 
3.امام صادق علیه السلام فرمود شماره ماه‌ها نزد خدا در کتاب خدا آن روز که آسمان‌ها و زمین را بیافرید دوازده ماه مقرر گشت پس نخستین آن ماه‌ها ماه خداست و آن ماه رمضان است و قلب ماه رمضان شب قدر است و در قرآن در اولین شب از ماه رمضان نازل شده است پس آن ماه را با قرآن استقبال کنید.
 
علامت شب قدر چیست؟
 
4.از محمد بن مسلم روایت شده که از امام علیه السلام درباره علامت شب سوال فرموده امام علیه السلام پاسخ دادند که علامت آن چنین است که باد آن شب لطیف و خوشبو است و اگر آن شب در فصل سرما باشد گرم می‌شود و اگر در موسم گرما باشد سرد و خشک می‌شود.
 
فرشتگان در شب قدر
 
5.از امام علیه السلام درباره شب قدر سوال کردند پس فرمود در آن شب فرشتگان و نویسندگان به آسمان دنیا فرمود می‌آیند و همگی وقایعی را که در آن سال واقع می‌شود و هر رویدادی که به بندگان می رسد و هر امری را که معیشت خدای عز و جل به آن تعلق گرفته است می نویسند پس خدای تبارک و تعالی هر چیز از آنها را می‌خواهد مقدم می‌دارد و هرچه را که بخواهد به تاخیر می‌اندازد و محو می‌کند و ثابت می دارد و ام الکتاب در نزد اوست.
 
ملائکه در شب قدر امام را طواف می‌کنند
 
6.مالک جهنی گفت خدمت حضرت باقر علیه السلام نشسته بودم نگاه می کردم به آن جناب و در دل با خود می‌گفتم واقعا خدا تو را بزرگ نموده و شخصیت داده و حجت خود بر مردم نموده به من نگاهی فرمود مالک جریان بزرگتر است از آنچه تو اندیشه می‌کنی حضرت باقر علیه السلام به من فرمود شب قدر بر ما مخفی نیست ملائکه در آن شب اطراف ما طواف می‌کنند.
 
آمرزش گناهکاران و رحمت خداوند در شب قدر
 
7.قطب راوندی در کتاب لب الباب از پیامبر (ص) روایت می‌کند که فرمود قطعا در شب قدر خداوند به تعداد موهای گوسفندان قبیله بنی کلب و ربیعه و مضر از گناهکاران امت من را رحمت می‌کند و گناهان‌شان را می‌آمرزد مگر هشت گروه مشرک، کاهن، جادوگر، عاق والدین، رباخوار و انسان دائم الخمر، زناکار و انسان پررو و بی‌حیایی که از آنچه می‌گوید و آنچه درباره‌اش گفته می‌شود باکی ندارد.
 
فضیلت شب و روز قدر مساوی است
 
8.در صحیح از هشام بن حکم منقول است از حضرت باقر علیه السلام روایت کرده که شب قدر در هر سالی هست و روز آن در فضیلت مثل شب است.
 
خداوند در شب قدر به اندازه کل ماه رجب و شعبان و رمضان گناهکاران را می‌آمرزد
 
9.امام رضا علیه السلام از پدر بزرگوار خود روایت فرمودند که رسول خدا (ص) فرمودند رجب ماه ریزش رحمت است و در ماه شعبان خیرات شاخ و برگ فراوان می‌گیرند و در اولین روز از ماه مبارک رمضان شیاطین سرکش به بند کشیده می‌شوند و در هر شب 70 هزار نفر بخشیده می‌شوند و آن گاه شب قدر قراد رسد خداوند به اندازه آنچه در رجب و شعبان و رمضان آمرزیده است می‌آمرزد.
 
آمرزش گناهان در شب قدر اگر چه به سنگینی کوه‌ها باشد
 
10.امام باقر علیه السلام فرمودند کسی که در شب قدر شب زنده داری کند گناهانش آمرزیده شود اگرچه به عدد ستارگان آسمان و سنگینی کوه‌ها و وزن دریاها باشد.
 
پی‌نوشت:
 
1.ابن بابویه محمد بن علی ترجمه من لایحذر فقیه تهران چاپ اول 1367 ش ترجمه من لا یحذر فقیه جلد دو صفحه 504.
 
2.همان جلد دو صفحه 424.
 
3.همان جلد دو صفحه 504.
 
4.همان.
 
5.همان.
 
6.زندگانی حضرت سجاد و امام محمد باقر علیهما السلام ترجمه جلد 46 بحار الانوار صفحه 188.
 
7.منابع فقه شیعه ترجمه جامع احادیث شیعه جلد 22 صفحه 495.
 
8.مجلسی محمدتقی ابن مقصود علی لوامع صاحبقرانی مشهور به شرح فقیه قم چاپ دوم.
 
9.وسائل الشیعه جلد یک صفحه 316.
 
10.بحارالانوار جلد 98 صفحه 168.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار