به گزارش گروه بینالملل «خبرگزاری دانشجو»، مؤسسه افکارسنجی پیو در جدیدترین پژوهش خود اعلام کرد، اکثریت مردم ترکیه نسبت به آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نگاهی منفی دارند.
بر اساس اولین نظرسنجی رسمی که پس از انتخاب اردوغان به عنوان نخست وزیر در آگوست امسال توسط مؤسسه پیو صورت گرفت، 51 درصد از جامعه ترکیه از سیاست حاکم بر رویکرد دولتمردان خود ناراضی بوده و 46 درصد موافقت خود را با این سیاستها اعلام کردهاند.
از سوی دیگر، 48 درصد از مردم تأثیر اردوغان را بر کشور خود مثبت ارزیابی میکنند و مابقی تأثیر وی را نامناسب میدانند. همچنین بسیاری از مردم ترکیه با تظاهرات خیابانی سال گذشته که توجهات بینالمللی را نیز به خود معطوف کرد، اعلام همدردی میکنند. 55 درصد نیز نحوه برخورد آقای نخست وزیر با معترضان را رد کردهاند.
میزان اعتماد به نیروهای مسلح این کشور به شدت کاهش یافته است، به این مفهوم که این اطمنیان از 85 درصد در سال 2007 به 72 در سال 2010 و 55 درصد در سال 2014 رسیده است. در زمینه نگرش به سایر کشورها، تنها 19 درصد از مردم ترکیه نسبت به ایالات متحده آمریکا خوشبین بودند، در حالی که این درصد برای اتحادیه اروپا 25 درصد برآورد شده است.
نتایج این پژوهش نشان میدهد میزان تحصیلات مردم با رضایت آنها از دولتمردان ترکیه رابطه معکوس دارد. بدین ترتیب، 49 درصد از افراد با تحصیلات سیکل و پایینتر از آن اعلام رضایت کرده، در حالی که تنها 30 درصد با تحصیلات بالاتر از سیکل از روند امور راضی هستند. میزان رضایت مردم ساکن روستا 51 درصد و شهرنشینان برابر با 42 درصد سنجش شده است.
محبوبیت پلیس ترکیه نیز به جهت مقابله با اعتراضات مردمی سال 2013 کاهش چشمگیری داشته است. 56 درصد از جامعه ترکیه با سیاستهای اردوغان در قبال آزادیهای فردی، جرم، فساد و مسئله سوریه مخالف بودهاند. این در حالی است که بیشتر جامعه مسلمان ترکیه با رویکرد دولت نسبت به پوشش و حجاب در انظار عمومی موضع حمایتی داشته اند.
69 درصد از مردم نقش اسلام در امور سیاسی کشورشان را پررنگ و مابقی، آن را ناچیز دانستهاند. از این میان، 47 درصد بروز این امر را مثبت و 40 درصد منفی ارزیابی کردهاند. همچنین 73 درصد از جامعه پژوهش، رویکرد منفی و 52 درصد بسیار منفی نسبت به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) داشتهاند. در حالی که 58 درصد از ترکها در سال 2004 دید مثبتی به اتحادیه اروپا داشتهاند، با تغییر رویکردی قابل توجه در سال 2014، تنها 25 درصد از مردم نگرش مثبتی به این اتحادیه دارند. همچنین تمایل افکار عمومی ترکیه در خصوص پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، در سال 2014 به شدت کاهش یافته است.