به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اثر حاضر پروندهي هستهاي جمهوري اسلامي ايران در دولتهاي نهم و دهم و مواضع شخصيتها را در محدودهی زماني(1384-1390) و محدودهي مكاني ايران و كشورهاي آژانس انرژي اتمي را بررسي كرده و شامل يك مقدمه، چهار بخش و نتيجهگيري است است که در بخش اول مبانی نظری و تاریخی این بحث مطرح گردیده و در بخش دوم به بررسی مواضع مقام معظم رهبری،هاشمی رفسنجانی،حسن روحانی،علی لاریجانی،محمود احمدی نژاد،محمدخاتمی ،سران فتنه و... پرداخته تا در بخش سوم پرونده هسته ای ایران در دولت احمدی نژاد را مورد بررسی قرار دهد و نهایتا در بخش پایانی آثار و نتایج سیاست های هسته ای دولت نهم و دهم را مطرح نموده است تا از اين رهگذر به ثبت بخش مهمي از تاريخ جمهوري اسلامي ايران بپردازد.
برخی از سوال هایی که این کتاب در پی پاسخ به آنها می باشد عبارتند از:
1- رويکرد هستهاي آقاي احمدينژاد چه تأثيري بر روند پروندهي هستهاي ايران داشته است؟
2- رويکرد هستهاي آقاي احمدينژاد چه تفاوتهايي با رويکرد هستهاي آقاي خاتمي داشته است؟
3- چه عواملي منجر به اتخاذ ديپلماسي فعال در روند پروندهي هستهاي ايران از سوي آقاي احمدينژاد شده است؟
4- مشارکت کشورهاي خارجي از جمله ترکيه و برزيل در توليد سوخت هستهاي چه تأثيري بر روند پروندهي هستهاي ايران داشته است؟
5- مواضع دولتهاي غربي ازجمله آمريکا و اتحاديهي اروپا و روسيه در زمينهی پروندهي هستهاي ايران چه ميباشد؟
6- مواضع مجلس شوراي اسلامي براي همسويي با ديپلماسي فعال دولت آقاي احمدينژاد چه ميباشد؟
7- راهکارهاي جمهوري اسلامي ايران به منظور مهار سياست پلکاني آمريکا براي ايجاد اجماع جهاني عليه برنامههاي صلحآميز هستهاي ايران چيست؟
8- مواضع دبيرکل سازمان ملل، مديرکل آژانس انرژي اتمي، دبيرکل اتحاديهی عرب و دبيرکل جنبش عدم تعهد در برابر پروندهی هستهاي ايران چيست؟
در قسمت هایی از مقدمه ی این کتاب چنین می خوانیم:
مطرحشدن پروندهی هستهاي جمهوري اسلامي ايران در آژانس بينالمللي انرژي و سپس شوراي امنيت سازمان ملل، يكي از موضوعات بسيار مهم در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران بهخصوص از دورهی هشتم رياستجمهوري تا دورهي دهم بوده است. بيترديد پروندهی هستهاي ايران بهانهاي براي سردمداران نظام سلطهی جهاني براي تحت فشار قرار دادن بيشترِ جمهوري اسلامي ايران بوده است. نظرسنجيها نشان ميدهد كه اكثريت ملت ايران، انرژي هستهاي را حق مسلم خود دانسته و از آن دفاع ميكنند. در ميان نخبگان سياسي هم موضعگيريهاي متفاوتي وجود دارد: گروهي پافشاري بر حقِ هستهاي را خلاف منافع ملي و امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران دانسته و در دورهی ششم مجلس آشكارا از رهبري معظم انقلاب خواستند تسليم شود و تا دير نشده جام زهر را بنوشد. اصلاحطلبان تلاش ميكردند با تنشزدايي و اعتمادسازي مانع ارسال پروندهی ايران به شوراي امنيت سازمان ملل شوند، حتي اگر به تعطيلي تمام مراكز هستهاي ايران بينجامد. نخبگان سياسي اصلاحطلب براساس مباني معرفتي خود درگيري با نظام سلطه را به نفع جمهوري اسلامي ايران ندانسته و همراهي و گفتوگو با نظام ظالمانه و ناعادلانهی جهاني را طلب ميكردند، درحاليكه نخبگان اصولگرا عقبنشيني در پروندهی هستهاي را معادل عقبنشيني نظام اسلامي و انقلاب اسلامي در برابر نظام سلطه ميدانند. آنها معتقدند پافشاري بر اين حق خواهد توانست به استقلال واقعي در سياست خارجي بينجامد و عقبنشيني در برابر اين حق را معادل تسليم ميدانند كه به دنبال آن بايد جمهوري اسلامي ايران آمادهی عقبنشيني در حوزههاي ديگر باشد.
کتاب پیش رو در شمارگان 1500 نسخه و 316 صفحه و به قیمت 100.000 ريال روانه بازار نشر گردیده است.
لازم به ذکر است علاقمندان جهت تهیه این کتب می توانند به فروشگاه این مرکز در خیابان انقلاب،خیابان ۱۲فروردین،بعد از خیابان شهدای ژاندارمری نبش مجتمع ناشران و یا با شماره تلفن های ۶۶۹۵۳۶۰۷ و ۶۶۹۶۱۵۳۶ تماس بگیرند.