به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، علی دل پیشه در جریان بازدید نماینده مردم این استان در مجلس شورای اسلامی از بیمارستان امام خمینی(ره) ایلام که روز گذشته انجام شد، با اشاره به آغاز به کار طرح تحول سلامت در 15 اردیبهشت ماه گفت: در گذشته 30 تا 70 درصد هزینه درمان بر دوش بیماران بود اما با اجرای این طرح این میزان به 5 تا 10 درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: افراد تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی تنها پنج درصد از هزینه های خود را پرداخت می کنند؛ البته توافقنامه هایی هم حال انعقاد است که این میزان را برای بیماران تحت پوشش و کم بضاعت به صفر تبدیل می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت عدالت اجتماعی را در بخش بهداشت و درمان محقق ساخته است، افزود: هزینه این طرح از محل هدفمندی یارانهها تامین شده و دوباره به جیب مردم بازخواهد گشت، تمام خدمات درمانی به بیماران در حال ارائه است و رضایتمندی مردم از این طرح نشانگر اجرای موفق آن است.
دل پیشه بیان داشت: با توجه به اینکه در مناطق محروم برخی از بیماران توان ارجا به بخش خصوصی را ندارند؛ بنابراین در این مناطق از جمله ایلام شاهد مراجعه سه برابری به مراکز درمانی هستیم.
وی با ابراز خرسندی از تحقق بسته هایی مانند ماندگاری پزشکان و ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستان ها تصریح کرد: یکی دیگر از بسته های طرح تحول سلامت ترویج زایمان طبیعی به صورت رایگان است، 400 زایمان طبیعی در سراسر استان از ابتدای طرح تا کنون ثبت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه در سال های گذشته بیماران سرطانی و صعب العلاج برای معالجه خود به استان های مجاور و پایتخت مراجعه می کردند، افزود: بخش 16 تختخوابی سرطان شناسی در بیمارستان آیت الله طالقانی ایلام با جذب پزشکان فوق تخصص سرطان خون کودکان و بالغین این سفرهای پرهزینه را متوقف ساخته و به ادامه درمان آنان در این استان سهولت بخشیده است.
دل پیشه ارتقای زیرساخت های قدیمی استان را مهم ارزیابی کرد و گفت: از ابتدای اجرای طرح تحول نظام سلامت بیش از هشت میلیارد تومان در حوزه سلامت ایلام هزینه شده است؛ اما بهبود زیرساخت های درمان استان به حمایت های دولت و رایزنی های نمایندگانی مجلس نیازمند است.
وی با بیان اینکه افزایش تخت های اتاق عمل برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مردم در بیمارستان ها در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: در بیمارستان امام خمینی (ره (تعداد 5 تخت اتاق عمل در حال اضافه شدن به سایر تخت های اتاق جراحی می باشد، همچنین در بیمارستان آیت الله طالقانی ایلام بخش جراحی پلاستیک و تخت های مربوط به آن نیز در حال تکمیل است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به انجام 15 عمل جراحی در هر شبانه روز در بیمارستان امام خمینی (ره) و افزایش 10 رقم تخت دیگر به واحدهای پیشین اذعان داشت: در این بیمارستان به طور متوسط در هر 24 ساعت بالغ بر 80 عمل جراحی انجام می شود که در مقایسه با تعداد تخت های موجود رقم بسیار بالایی را نشان می دهد، به عبارت دیگر تعداد تخت های بیمارستان های ایلام پاسخگو نیاز بیماران این استان نیستند.