به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دقایقی پیش در دور دوم دوره تشکیلاتی«خط امام» بسیج دانشجویی در حرم مطهر رضوی صفار هرندی در خصوص الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: ابتدا باید دید آیا پیشرفت معادل توسعه است یا خیر؟ توسعه به مفهوم ایدئولوژیکی یک مکتب است و آن هم در جلوههای مختلفی متاثر از نگاه به توسعه مورد اهمیت قرار دارد.
وی به بیان رهبری اشاره کرد و بیان داشت: ایشان فرمودند« اگر بخواهیم دچار رکود، ذلت و عقبگرد به وضعیت دوزخی پیش از انقلاب نشویم باید پیشرفت کنیم. این عزت ملی و ساخت مستحکم باید دائم در حال جلو رفتن باشد و ما را به پیشرفت برساند»؛ یعنی حالت گذشته و حال ما یکی نباشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در دورهای نگاه ما به توسعه متاثر از دیدگاههایی بوده که از صاحبان نظر و اندیشه وارداتی به ما رسیده است که همان چیزهایی است که از نظامهای فکری خارج از منظومه انقلابی ما وارد کردند.
وی افزود: امروز نیز هستند کسانی که در کنار برخی مسئولین شاخص مملکت و کنار رئیس قوه مجریه پیشنهادشان این است که برای پیشرفت چارهای جز تعریف شدن در منظومه فکری غرب نداریم و ما هم یک مهره از مجموعه غرب شویم؛ مهرههایی که نظام کنونی جهان را میسازد.
صفار هرندی با طرح این سوال که آیا با پذیرش این نظام ما به توسعه و پیشرفت میرسیم بیان داشت: ما این را نمیتوانیم بپذیریم زیرا وقتی از صندوق بین المللی پول و جهانی بپرسیم اگر به نسخهها شما عمل کنیم توسعه یافتگی ما را تضمین میکند میگویند تضمینی نیست بسیاری از کسانی که نسخههای ما را اجرا کردند دچار شکست شدند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما باید با نگاهی نقادانه به الگوهای آنان نگاه کنیم و حرفهای آنان را بشنویم ادامه داد: ما برای رسیدن به ظرفیتهایی که در کشور داریم باید با این نگاه نقادانه با الگوهای وارداتی مواجه شویم.
صفار هرندی افزود: پیشرفت در کشور ما تابع یک نظام گفتمانی است که در واقع گفتمان انقلابی است که مبتنی بر ارزشهایی چون عدالت است که در برخی نظامها مفهومی ندارد.
وی گفت: عدالتی که رئیس جمهور ما این فصل را به نام اعتدال نامگذاری کرده، باید ببینیم چه مقدار به این عدل دست یافته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سخنان رئیس جمهور در چند روز گذشته علیه منتقدان گفت: این تعبیر فحش گونهای که نسبت به آنان داشتند یا مفهوم از اعتدال از نگاه رئیس جمهور با مفهومی که اهل ادب از اعتدال دارند متفاوت است یا مفهوم دیگری میشناسند که ما آن را نمیدانیم ای کاش رئیس جمهور مفهوم مورد نظر خود را برای ما هم بازگو میکرد تا ما هم براساس آن انتظار داشته باشیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: روحانی طبع گرمی دارد که جلسات ایشان را به قدری سرد میکنند که گاهی دیگران از این سرما میلرزند و اعتراض میکنند و با این جمله وی که گفتند« به جهنم بروید جای گرم گیر بیاورید» یعنی دیگر کسی نمیتواند کنار رئیس جمهور بنشیند. آقای روحانی اعتدالی که شما گفتید این نبود.
اگر مدیریت دانشگاهها به این نحوه ادامه پیدا کند باب علم تعطیل میشود
صفار هرندی گفت: نگرانی امروز ما در خصوص وزارت علوم بیش از آنکه جنبه تعارض سیاسی با مدیریت دانشگاه داشته باشد بر این اساس است که ما معتقدیم اگر قرار باشد دانشگاه ها با این شیوه مدیریت اداره شوند باب علم تعطیل می شود.
وی بیان داشت: مبانی ما با مبانی لیبرالیسم بسیار متفاوت است زیرا ما معتقدیم که انسان جانشین خداوند و اشرف مخلوقات است و جلوه شکوه قدرت خداوندی به شمار می آید و لیبرالیست معتقد است انسان جانشین خداست به این معنا که خداوند مرده است و همهکاره انسان می باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پایه گفتمان پیشرفت براساس دانش استوار است خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بارها فرموده اند که دانشگاه محیط پیشرفت علم است.
صفار هرندی با ابراز نگرانی از شرایط کنونی دانشگاه ها در خصوص وضعیت کنونی وزارت علوم گفت: نگرانی امروز ما در خصوص وزارت علوم بیش از آنکه جنبه تعارض سیاسی با مدیریت دانشگاه داشته باشد بر این اساس است که ما معتقدیم اگر قرار باشد دانشگاه ها با این طرز مدیریت اداره شود باب علم تعطیل می شود.
وی ضمن انتقاد از افرادی که می گویند درایران نمیشود پیشرفت کرد به انتقاد شدید از این دیدگاه پرداخت و یادآور شد: برخی در کشور معتقد هستند براساس اینکه مدیریت این کشور مدیریتی براساس شناسه های دینی است امکان پیشرفت و توسعه علم در آن وجود ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این تفکر، تفکری کاملا اشتباه است تصریح کرد: آنهایی که معتقدند پیشرفتهای علمی که بیان می شود دروغ است باید بدانند این کشور میتواند بر مبنای اعتقادات دینی خود به پیشرفتهایی که تاکنون به دست آورده است و می تواند دست پیدا کند برسد و این نشان از عدم خودباوری این افراد دارد.
30 میلیون زائر در مشهد، راهی برای توسعه علمی کشور است
وی در پایان ضمن بیان این نکته که باید از ظرفیت بسیار بالای زائرین در مشهد مقدس استفاده کنیم گفت: ظرفیت پذیرش 30 میلیون زائر در شهر مقدس مشهد ظرفیتی است که حتی در مدینه نیز وجود ندارد و این خود یکی از مقولههای پیشرفت است که نباید نادیده انگاشته شود و می تواند راهی برای توسعه علمی کشور نیز باشد.