به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» محمدرضا داودآباد فراهانی معاون فرهنگی و آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری دوازدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اصحاب رسانه گفت: المپیاد ورزشی دانشگاه های علوم پزشکی از سال 73 آغاز به کار کرده که در این مدت فرازونشیب های را همراه داشته و در مکان ها و زمان های مختلف برگزار شده است اما خوشبختانه هر سال این المپیاد برگزار شده است.
معاون فرهنگی آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: المپیاد ورزشی پسران دانشگاه های علوم پزشکی در سال 91 قرار بود در تبریز برگزار شد اما به دلیل زلزله رخ داده به تعویق افتاد و بعد از سه ماه به صورت غیرمتمرکز برگزار شد.
وی افزود: امسال نیز این المپیاد به میزبانی تبریز برگزار می شود و تمام دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در آن شرکت می کنند.
داودآبادفراهانی در ادامه اظهار داشت: این مسابقات پیش از این به صورت مقدماتی برگزار شده و در این المپیاد تیم های برتر به رقابت می پردازند که بیشترین شرکت کننده ها در رشته دو میدانی هستند که حدود ده درصد از شرکت کنندگان را تشکیل می دهند.
معاون فرهنگی وآموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: در این رقابت ها 45 دانشگاه از سراسر کشور شرکت می کنند و کاروان های ورزشی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، مشهد، تبریز و شیراز با 125 شرکت کننده دارای بیشترین شرکت کننده دراین المپیاد هستند.
وی افزود: در این رقابت ها علاوه بر انتخاب برترین تیم ها هر یک از دانشگاه ها نیز به صورت مجموع امتیازات تمام رشته ها را در آن دانشگاه محاسبه کرده و در پایان دانشگاه های برتر نیز معرفی می شوند که در دوره گذشته دانشگاه علوم پزشکی تهران با 175 امتیاز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز با 167 امتیاز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز با 153 امتیاز به ترتیب رتبه های یک تا سوم را به دست آورند.
داودآباد فراهانی در ادامه اظهار داشت: رنج سنی شرکت کنندگان در این رقابت ها بین 20 تا 22 سال است و تفاوت این رقابت ها در دانشگاه های علوم پزشکی با دانشگاه های وزارت علوم و همچنین دانشگاه های آزاد در این است که در دانشگاه های آزاد سهمیه ای برای رقابت های حرفه ای در نظر گرفته شده اما در دانشگاه علوم پزشکی تمام شرکت کنندگان در سطح ورزش دانشگاهی هستند.
وی تصریح کرد: نزدیک به 25درصد دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی در این رقابت ها شرکت می کنند و اهمیت شرکت در این رقابت ها در دانشگاه های علوم پزشکی دو چندان است به دلیل اینکه دانشجویان ورودی این دانشگاه ها بیش از این تمام تمرکز خود را بر روی درس و تحصیل داشته اند و اغلب بسیار کم به ورزش پرداخته اند که لازم است انگیزه های لازم برای تشویق این دانشجویان به انجام ورزش بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: همچنین شور و نشاطی که ورزش ایجاد می کند به نوعی بازدهی کار را افزایش می دهد و در برنامه پنج ساله در نظر گرفته شده وزارتخانه مقرر شده هر سال 20 درصد تحرک بدنی افزایش یابد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت خود پیام آور تندرستی و آموزش سلامت است که اگر خود به این مهم توجه نکند در واقع نقض قرض انجام شده است.
وی افزود: این رقابت ها در 12 رشته ورزشی شامل والیبال، بسکتبال، تنیس روی میز، شطرنج، شنا، کشتی، دو میدانی، تیراندازی، تکواندو و کاراته برگزار می شود که پیش از این و از سال 73 که این المپیاد ها کار خود را آغاز کردند رقابت ها در شش رشته انجام می شد که خوشبختانه امروز به 12 رشته افزایش پیدا کرده است.
معاون فرهنگی و آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: این رقابت ها در حال حاضر به صورت دو سالانه برگزار می شود که تلاش ما بر این است که تبدیل به سالیانه شود و در این خصوص رسانه ها می توانند کمک شایانی به ما کنند.