به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، فاطمه منتظری عصر روز گذشته در نشست عوامل و موانع تحکیم خانواده که در کانون جوانان بسیج ارومیه برگزار شد، گفت: هدف و فلسفه غایی در مکتب اسلام و مفاهیم قرآن از تشکیل خانواده رسیدن به سکینه و آرامش روانی است.
وی با اشاره به اینکه امروز این فلسفه مهم و اساسی که شاکله حرکت خانواده به سمت تعالی است مورد غفلت قرار گرفته است، افزود: سکینه در قرآن از واژههایی است که فرهنگ بسیار گستردهای دارد.
این دکترای روانشناسی تعلیم و تربیت با اشاره به آیه ۷۲ سوره مبارکه احزاب «إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَیْنَ أَن یَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنسَانُ إِنَّهُ کَانَ ظَلُومًا جَهُولًا؛ ما امانت [الهى و بار تکلیف] را بر آسمانها و زمین و کوهها عرضه کردیم؛ پس از برداشتن آن سر باز زدند و از آن هراسناک شدند؛ ولى انسان آن را برداشت راستى او ستمگرى نادان بود، افزود: خداوند در وجود انسان ظرف عمیقی قرار داده است که همواره تشنه کسب علم و نور است.
منتظری گفت: اگر خداوند انسان را دعوت به آرامش میکند، میخواهد در کنار این آرامش به او تعلیم دهد؛ چرا که با آشفتگی نمیتوان به معرفت الهی رسید، وسیله این آرامش در انسان وجود زن و مرد در قاموس خانواده است.
وی خانواده را بستر سعادت و کمال از منظر تعابیر قرآنی عنوان کرد و با اشاره به استنادهای قرآنی در آفرینش آدم و حوا تصریح کرد: خوراک، پوشاک، امنیت و مسکن چهار نعمت اصلی انسان در تمامی دوران است که خدا در تعبیر جنت آدم به آن اشاره کرده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه خدا انسان را برای زمین به عنوان خلیفه آفریده است، گفت: انسان موعود، بهشت موعود میسازد و متأسفانه فلسفه خانواده و ازدواج در جامعه امروز مورد غفلت قرار گرفته است.
منتظری خاطرنشان کرد: خانواده زمانی به تعالی و کمال مطلوب میرسد که زن و مرد در خانواده در کنار هم برای رسیدن به اهداف حرکت کنند که اگر در روبروی هم قرار گیرند نه تنها به کمال نمیرسند؛ بلکه مانع رشد و پیشرفت یکدیگر میشوند.
وی همچنین سیاست کاهش جمعیت خانواده را از ترفندهای دشمنان برای تسلط فرهنگی به جوامع اسلامی دانست و گفت: دشمن پروسه کاهش جمعیت و پیری جمعیت کشورهای اسلامی را برای پیگیری اهداف شوم خود در سلطه اعتقادی است.