به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»از مشهد، محمدصادق علیایی صبح امروز در بازدید از دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان در جمع مسئولین این دانشگاه تصریح کرد: امروزه بسیاری از دانشگاهها تبدیل به محل انبار تجهیزات سنگین آزمایشگاهی شدهاند که فقط 10 تا 15 درصد آنها قابل استفاده است.
وی یادآور شد: NMR نوعی وسیله آزمایشگاهی بوده که برای شناسایی ترکیبات آلی-معدنی، ترکیبات طبیعی دارویی و پلیمری استفاده میشود که یک متخصص برای تعمیرات nmr در کشور وجود ندارد.
علیایی با بیان اینکه شبکه آزمایشگاههای علمی ایران از سال 76 به نام شام تک آغاز به کار کرده و در سال 89 به شاعا تغییر نام یافته است، گفت: شبکه آزمایشگاههای علمی ایران به دنبال رفع نیازها و سازماندهی آزمایشگاهها و ایجاد بانک اطلاعاتی به منظور ارائه خدمات بیشتر به پژوهشگران جوان شکل گرفته است.
وی با اشاره به این موضوع که از سال 81 تاکنون هرگونه وام یا کمکهای تزریق شده از سوی وزارت علوم برای دانشگاههای کوچک بوده، بیان کرد: از این پس دانشگاهها باید ساختمان جداگانهای برای آزمایشگاه مرکزی و مرجع اختصاص بدهند تا بودجه تخصیص پیدا کند و اینگونه مدیریت دستگاهها و وسایل راحتتر صورت میگیرد.
معاون فنی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم تأکید کرد: بزودی سامانه جامع آزمایشگاههای کشور برای اطلاع از چگونگی، کیفیت و کمیت وسایل و تجهیزات دانشگاهی در زمینه آزمایشگاهها راهاندازی خواهد شد.
وی اظهار کرد: امروزه HPCها تنها در چند دانشگاه مطرح کشور وجود داشته که امکان دسترسی را برای محققان محدود کرده است، بنابراین با ایجاد پنج منطقه آزمایشگاهی در سراسر کشور همه محققان و پژوهشگران در سطح کشور دسترسی آسانی به آزمایشگاهها پیدا میکنند.
قائم مقام شبکه آزمایشگاههای علمی ایران ابراز کرد: امروز معیار سنجش دانشگاهها کیفیت و کمیت آزمایشگاههای آنها است.