به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، حجت الاسلام محمدی در اختتامیه بیست و نهمین جشنواره قرآن دانشجویان کشور که امروز با حضور هاشمی، معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم؛ مروارید، استاندار ایلام؛ میرزایی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛ مسئولان استانی، اساتید و دانشجویان سراسر کشور در دانشگاه ایلام برگزار شد، بیان کرد: مهمترین کارکرد دانشگاه، هویت سازی است.
وی با تاکید بر این نکته که آسیب شناسی فرهنگ در دانشگاه، ما را مواجه این مسئله میکند که باید ارادهها را برای صیانت از هویت دینی مستحکم کرد، افزود: هویت قرآنی بخشیدن به فضای آکادمیک دانشجویی به عنوان مکانی که حرف اول در تولید علم در جامعه میزند میتواند مهمترین تحول را در این عرصه رقم بزند.
قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، لازمه استقرار فرهنگ قرآنی را تحقق دو اصل اساسی عنوان کرد و اذعان داشت: با شکل گیری فضاسازی قرآنی، آزاداندیشی و گفتمانسازی میتوان تمدنسازی کرد، در این میان دیده میشود که افرادی خاص نسخههای عجیب میپیچند و به نام دین به جامعه ارائه میدهند، به راستی که ایشان نه تنها اسلام را درک نکردهاند بلکه از آن کیلومترها فاصله دارند.
حجت الاسلام محمدی ادامه داد: خداوند متعال بندگان و ایمان آورندگان به خود را به صبر و مراتبه دعوت کرده است، کسانی که صبر پیشه می کنند و برای مدت کوتاهی در راه رسیدن به دانایی ذلیل میشوند به تقوا میرسد و تاج ایمان بر سر ایشان گذارده میشود، مراتبه به معنای ایجاد فضای گفتمانی، رفتاری و اندیشه است و شما در این فضا میتوانید با اجرای فرامین الهی نیازمندیهای خود را به نحو مطلوب برطرف سازید؛ لذا مراتبه بر اساس ایجاد فضای گفتمان آزاد، برترین وسیله برای نیل به اهداف مذکور است.
وی هویت آکادمیک دانشجویان را بر 3 اصل استوار دانست و تصریح کرد: برگزاری محافل، جشنوارهها، مسابقات و گردهماییهای قرآنی زمینه را برای درونی کردن ظواهر قرآن فراهم میکند، تکرار این فضا و مداومت بخشیدن به آن راه را برای اثر گذاری بر قلوب مخاطبان و جامعه هدف هموار میسازد، حتی هنرمندان و فعالان حیطه هنر نیز مورد توجه خداوند قرار دارند، اگر به آیات قرآن نیک بنگرید متوجه خواهید شد که پروردگار به تبیین 35 رشته در حوزه هنرهای تجسمی پرداخته است.
قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی زیباترین هنر از نظر قرآن را هنر شنوایی و استماع عنوان کرد و ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم وقتی نعمتهای موجود در بهشت برین را برمیشمارند بر صدای نیکو تاکید بیشتری میکنند، لذا نزول قرآن بر آخرین پیامبر الهی و برخوردار بودن نبی مکرم اسلام (ص) از صدای مسحور کننده برای ایجاد جذابیت و کشش در مخاطبین این معجزه میباشد.
حجت الاسلام محمدی تعداد فیلمهای تولید شده ایران پس از انقلاب اسلامی را 100 حلقه عنوان کرد و اذعان داشت: از میان این آثار، فیلمهایی مود توجه جامعه جهانی و کشورهای مختلف قرار گرفتند که مذهبی و در غالب زندگی انبیاء الهی بودند.
وی رشد متوازن معرفت قرآنی و افزایش ایمان در امت اسلامی را هم سو دانست و ابراز کرد: هر جامعهای که از دالان پرنور ایمان عبور کند به سعادت خواهد رسید، مقام معظم رهبری ( مد ظل العالی) فرموده اند: فعالیتهای جامعه قرآنی در نظام اسلامی ایران بسیار راهبردی و مهم می باشند.
قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تاکید کرد: ترویج، انس و تدبر در قرآن کریم مهمترین رسالت دانشگاههای ایران میباشد، انقلاب اسلامی رسما و تماما به قرآن وابسته است به عبارت دیگر، ما غیر از قرآن هویتی نداریم، دانشگاهها به عنوان مرکز تولیدات و تراوشات علمی و فکری وظیفه دارند محصولات معنوی واسطهای و نهایی را به جامعه ارائه دهند، تشکیل نهضت فراگیر اسلام در لوای اسلامی کردن دانشگاهها محقق میشود.
حجت الاسلام محمدی توجه به فرهنگسازی در میان نسلهای چهارم و پنجم انقلاب را بسیار ضروری اعلام کرد و گفت: اگر میخواهیم جامعهای قرآنی داشته باشیم باید دانشگاهها را به سوی فرهنگسازی قرآنی و نظامسازی قرآنی سوق دهیم؛ بنابراین حفظ میراث قرآن، انقلاب، امام رحل (ره) و شهدا و انتقال آن به نسلهای آتی با اسلامی شدن مراکز آموزشی محقق میشود.