بیژن نامدار زنگنه که از سال 1364 تا 1384 در دولتهای مختلف به عنوان وزیر حضور داشته و لقب "شیخ الوزرا" را نیز یدک میکشد، این بار با رای اعتماد از مجلس نهم و وزارت مجدد خود در وزارتخانه نفت دولت یازدهم، از سویی دانش و تجربه خود را به وزارت نفت اهدا کرد(!) و از طرفی دیگر 54 هزار میلیارد تومان را دو دستی به همسایگان اماراتی ایران ارزانی داشت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ یک سال و هفت روز از زمان رای اعتماد مجلس نهم به بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت یازدهم میگذرد. شخصی که در سال 81 یعنی درست آن زمانی که وزارت نفت دولت خاتمی را بر عهده داشت، قراردادی بین شرکت اماراتی کرسنت پترولیوم با شرکت ملی نفت ایران منعقد کرد.
قراردادی که بر اساس آن مقرر شد شرکت کرسنت گاز ترش میدان سلمان که یک میدان مشترک بین ایران و امارات میباشد را به قیمت هر فوت مکعب گاز در حدود 50 سنت (نیمدلار) به صورت روزانه 500 میلیون فوت مکعب خریداری کرده و با لولهکشی در خلیج فارس به امارات صادر کند.
قراردادی که در آن زمان قرار شد به مدت 25 سال در دو مرحله امضا شود. در مرحله اول به مدت 7 سال با پیشبینی نفت 18 دلاری قیمت حدود 50 سنت (نیمدلار) و در مرحله دوم (18 سال بعدي) با پیشبینی نفت 40 دلاری نرخ هر فوت مکعب گاز صادراتی حداکثر حدود 1.1 دلار توافق شد.
اما به واسطه اعتراضات بسیار شدید منتقدان و بررسیهای صورت گرفته توسط دیوان محاسبات و اثبات جود فساد و تبانی در جریان انعقاد آن، در سال 84 ملغی اعلام شد.
پرونده با شکایت طرف اماراتی در دادگاه لاهه بر جریان در آمد. پرونده ای که با استدالال ایران منوط به یک طرفه بودن قرارداد مذکور و امضا با فساد و تبانی به نفع طرف ایرانی پیش میرفت اما با رای اعتماد مجلس نهم به وزارت زنگنه در دولت یازدهم ورق به گونهای دیگر برگشت.
با روی کار آمدن بیژن زنگنه، شرکت کرسنت یک بهانه پیدا میکند تا خود را از اتهام فساد و رشوه مبرا کند. این کار با موفقیت همراه میشود. سرانجام دادگاه لاهه با قبول ادعای اماراتیها ایران را به جهت عدم عمل به تعهدات خود به پرداخت 18 میلیارد دلار خسارت محکوم کرد.
بار دیگر به بازخوانی روند رای اعتماد مجلس نهم به زنگنه و نظرات موافقان و مخالفان وی میپردازیم تا شاید به چرایی این خبط بزرگ از سوی دولت و مجلس پی ببریم.
بیژن نامدار زنگنه در سال ۱۳۳۱ در شهرستان کرمانشاه دیده به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدایی و دوره اول متوسطه را در زادگاه خود ادامه داد و دوره دوم متوسطه را تا اخذ دیپلم در تهران به پایان رساند. زنگنه در سال 1350 به دانشکده فنی دانشگاه تهران رفت و در سال 1356 با درجه فوق لیسانس مهندسی راه و ساختمان فارغ التحصیل شد. او حضور خود در دولت را از سال 1359 آن هم با سمت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرد و در آبان ماه سال 1361 به عضویت شورای مرکزی این نهاد درآمد. زنگنه که از سال 1364 تا 1384 در دولتهای مختلف به عنوان وزیر حضور داشته است لقب "شیخ الوزرا" را نیز یدک میکشد. بیژن نامدار زنگنه که پیش از این دو دوره چهار ساله وزیر نفت دولت هفتم و هشتم اصلاحات بود مرداد سال 1392 به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارتخانه نفت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد.
جلسه رای اعتماد به وزیر نفت دولت یازدهم در روز 24 مرداد ماه 1392 در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. این جلسه با سخنرانی نمایندگان موافق و مخالف وزارت بیژن زنگنه همراه بود.
نمایندگان مخالف زنگنه چه گفتند؟
مقیمی (نماینده مخالف با گزینه پیشنهادی وزارت نفت): خروجی مدیریت زنگنه برای کشور خسارتبار است/ انتقاد از ترغیب رشوه، باندبازی و رانتخواری در دوران وزارت زنگنه
احمدعلی مقیمی نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به عنوان مخالف بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: مخالفتم با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر انتخاب وزرای صالح توسط نمایندگان مجلس است، در حقیقت این فرمایش یک راهکار راهبردی برای انتخاب وزراست.
وی افزود: بدیهیترین برداشت از سخنان معظم له این است که وظیفه مجلس، انتخاب وزرای صالح است، الزاماً رأی اعتماد به همه وزرا نیست، هر وزیری باید صالح بودنش برای نمایندگان مجلس احراز شود که چه در حوزه تخصصی و برنامهای و چه در حوزه سیاسی - اجتماعی، باید این موضوع مشخص شود.
مقیمی با بیان اینکه ما نباید نه سختگیرانه عمل کنیم که متهم به افراطیگری و نه سادهانگارانه و سهلانگارانه اقدام کنیم که تفریط تلقی شود، گفت: همان شعاری که آقای رئیس جمهور مبنی بر اعتدال مطرح کردند را پیش میگیریم، برنامههای آقای زنگنه بر مبنای کار کارشناسی که معاونت نظارت مجلس انجام داده، با شرح وظیفه وزارتخانه که 17 مورد است، تنها 7 مورد انطباق دارد و از 19 مورد درباره برنامه پنجم، فقط 3 مورد منطبق با برنامه پنجم است.
وی با تأکید بر اینکه امروز مجلس در یک آزمون بسیار بزرگی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: آیندگان درباره رأی اعتماد امروز مجلس قضاوت خواهد کرد، شما میخواهید برای کسی تصمیمگیری کنید که 8 سال سابقه کار در وزارت نفت دارد، فارغ از سلامت شخصی نامبرده، خروجی مدیریتش برای کشور خسارتبار است.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: ترغیب رشته، زدوبند، باندبازی، رانتخواری افراد خاص و بعضی از آقازادهها و همچنین اکثر قراردادهایی که در زمان وزارت آقای زنگنه در وزارت نفت بسته شد، همه دارای ابهام هستند و در دادگاههای بینالمللی و دادگاههای داخلی دارای پروندهاند.
مقیمی در ادامه به بیان مثالهایی در این زمینه پرداخت و تصریح کرد: قرارداد کرسنت، کیش، توتال و میدانهای نفتی مانند سروش، درود، نوروز و خود به عنوان متهم در دادگاههای داخلی و خارجی باید پاسخگو باشد.
به گفته وی، آقای زنگنه در دوران وزارتش در وزارت نفت مدیریتی عامرانه، انحصاری، بدون مشورت، ترغیب و اشتیاق به شرکتهای خارجی و تحقیر شرکتهای داخلی و به هم زدن ساختار یکپارچگی نفت، افزایش شرکتهای دولتی از 30 شرکت به 80 شرکت و تکه تکه کردن ساختار وزارت نفت داشته است.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: میدانیم دنیا در غالب انسجام شرکتها و در غالب ایجاد شرکتهای هلدینگ سعی میکند بهرهوری را افزایش دهد، این تجربه آقای زنگنه باعث استقراض 70 میلیارد تومان تحمیل برای کشور بوده است، عدم نظارت بر پیمانکاران خارجی نیز از مدیریت ضعیف آقای زنگنه بود.
توکلی (نماینده مخالف با گزینه پیشنهادی وزارت نفت): زنگنه سوگند جلاله دروغ یاد کرده است/ زنگنه فاسد نیست، اما اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارد
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به عنوان مخالف بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، اظهار داشت: برای من بسیار دشوار است که امروز صحبت کنم چون امید و همگرایی که در کشور پیدا شده یک سرمایه اجتماعی محترم است که نباید حتیالمقدور آسیب ببیند ولی چه کنم که به رغم علاقه خودم برای اینکه آقای زنگنه به وزارت برسد، اتفاقاتی افتاد که آن را شرح میدهم و پس از این اتفاقات به مخالفت گرایش یافتم.
وی افزود: تقریباً همه همکاران میدانند که بنده از هفته گذشته تا دو شب پیش تلاش داشتم که آقای زنگنه مسئولیت وزارت نفت را بر عهده بگیرد، این به رغم مخالفتهای طولانی بنده با او در صدارت وزارت نفت در دولتهای گذشته بود.
وی در ادامه به بیان دلایل اولیه موافقتش با حضور زنگنه در پست وزارت نفت پرداخت و گفت: اولین دلیل وضعیت نفت و گاز در شرایط فعلی کشور بود که بسیار با دشواریها، سختی و سنگینی روبهروست، دومین دلیلم این بود که طی چند دوره تصدی پست وزارت نفت توسط افراد غیرنفتی اتفاق افتاده بود، یک نوع دلخوری و احساس سرافکندگی در آنجا به وجود آمده بود که وقتی احساس کردند آقای زنگنه میخواهد وزیر شود، نشاطی پیدا شد و او را نفتی حساب میکنند و این موضوع باعث شد که این نشاط، کارایی را بالا ببرد و حتی گروههای وطندوست اصلاحطلب عزیزی که در جنوب کشور هستند، متخصصانی که با زنگنه مخالف بودند، اکثر آنها هم از این مسئله استقبال کردند.
توکلی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: سومین دلیلم برای حضور زنگنه در پست وزارت نفت این بود که آقای زنگنه از روزی که از مجلس رأی اعتماد میگرفت که انشاءالله رأی اعتماد نمیگیرد از همان لحظه وزیر بود، برای شناخت وزارت نفت یا انتصابها نیاز به وقت نداشت و چهارمین دلیل من این بود که متأسفانه همچنان نفت منبع اصلی منابع دولت است.
نماینده تهران در مجلس یادآور شد: در روز جمعه 18 مرداد ماه آقای زنگنه بزرگواری کرده و به دفتر کار بنده آمد و در آنجا مسائلی رد و بدل شد که من به صراحت به آقای زنگنه گفتم شما اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارید، فاسد نیستید اما اهتمامی برای مبارزه ندارید، در به کارگیری نیروها و ظرفیتهای داخل وزارت نفت هم اهتمامی ندارید، از او خواستم به رغم این اهتمام، همت بیشتری کنم و در آنجا معلوم شد نظرم نسبت به وی مثبت است و او از این موضوع استقبال کرد.
«در جلسهای که در کمیسیون تلفیق به خواهش بنده تشکیل شد، آنجا نظراتم را گفتم، قرار شد کمیتهای 5 نفره تشکیل شده و مسائل را بیشتر مورد بررسی قرار دهد چون برادران به وی معترض بودند دعوت کردند که او هم حضور داشته باشند و جلسهای صبح روز سهشنبه تشکیل شد، 5 نفر از دوستان نماینده، آقای زنگنه و یکی از دستیاران وی در این جلسه حضور داشتند، در آن جلسه ضمن بررسی مسائل آقای امیرآبادی نماینده قم که عضو همان کمیته بود، موضوعی را مطرح کرد که من نمیخواهم وارد محتوای آن شوم، چون موضوع مهم نحوه برخورد زنگنه با آن موضوع است، مطلبی را به آقای زنگنه نسبت دادم و آقای زنگنه قسم جلاله یاد کرد که والله این درست نیست و من از فلان موقع به بعد فلان کار را انجام ندادهام، آقای امیرآبادی گفت من سند دارم، بنده به او رو کردم و گفتم وقتی یک مسلمان قسم جلاله یاد میکند دیگر نباید موضوع را ادامه داد، او هم قبول کرد و جلسه به اتمام رسید.»
به گفته وی، فردای آن روز باز تلاش کردم برخی موانع از مقابل آقای زنگنه دور شود که بر این اساس با نماینده دیگری که اطلاعات تعیین کنندهای داشت، جلسهای گذاشتم و آن موانع هم برطرف شد.
احمد توکلی خاطرنشان کرد: غروب روز سهشنبه سندی به دست ما رسید که نشان میداد سوگند آقای زنگنه کاملاً غلط است، بنده بسیار منقلب شدم، چون اشتباه کردن، موضوع را عوضی تشخیص دادن و حتی مبانی مختلف داشتن، همه این موارد مهم نیست و قابل پذیرش است اما اگر کتمان حقیقت شود یا حقیقت وارونه جلوه شود، کار بیخ پیدا میکند چون دیگر نمیشود کار را درست کرد.
وی با بیان اینکه اگر بنا باشد پردهپوشی در کار باشد، دیگر هیچ ضعفی را نمیشود جبران کرد، متذکر شد: در همه نظامهای مردمسالار مخصوصاً در اسلام صداقت امر بسیار مهمی است، از پیامبر اکرم سؤال کردند آیا مؤمن میتواند زنا کند، فرمودند ممکن است اشتباه کند و این کار را انجام دهد و سپس توبه کند، گفتند آیا مؤمن میتواند دزدی کند، پیامبر فرمودند شاید اشتباه کند و این کار را انجام دهد و سپس توبه کند، پرسیدند آیا میتواند خلاف بگوید، فرمودند مؤمن دروغ نمیگوید.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه سخنانش تصریح کرد: امضای مقام بالای هر سازمانی خود صحت موضوع را تصدیق میکند اما اگر خود صاحب امضا زیر سؤال برود، دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود، بنده به این موضوع حساسم و میدانم که شما نمایندگان مجلس هم نسبت به این موضوع حساسیت دارید.
وی افزود: در مجلس گذشته به یاد دارید، برادری که خدا رحمتش کند، با چنین گرفتاری مواجه شد، بعد از این ماجرا صبح روز گذشته نامهای به آقای رئیس جمهور نوشتم و مطلب را شرح دادم و گفتم بسیار متأسفم که این موضوع پیش آمد و خلافگویی قابل تحمل نیست علاوه بر اینکه سوگند هم برای آن یاد شود.
نماینده تهران در مجلس در بخش پایان سخنانش گفت: پس از پیدا شدن این سند طی جلسهای آقای زنگنه به بنده گفت این سند را تکذیب نمیکنم اما یادم نبود و به همین دلیل آنگونه سوگند یاد کردم، بنده تسامح میکردم که آقای زنگنه به وزارت نفت برسد اما این موضوع با هیچ چیزی درست شدنی نیست چون شما میخواهید رأی اعتماد دهید.
وی در خاتمه گفت: اگر بنا باشد خلافگویی شود و صداقت رعایت شود، از کجا میدانید درباره موضوعات مهمتر از این دوباره خطا تکرار نشود؟ آن هم در وزارت نفت که مبدأ درآمد ملی ماست و همه چیز از آنجا باید بیاید و چون با خارج از کشور ارتباط دارد، پیچیدگیهای جدیدی به آن اضافه میشود.
زاکانی (نماینده مخالف با گزینه پیشنهادی وزارت نفت): قرارداد کرسنت یکی از پروندههای مفسدهآمیز دوران زنگنه است
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت، گفت: نامهای را جمعی از نمایندگان شامل آقایان زارعی، نادران، امیرآبادی خطاب به آقای لاریجانی نوشتند و صحت گفتههای آقای توکلی را تایید کردند.
وی اضافه کرد: متاسفانه باید بگویم که در جلسه فراکسیون با حضور 70 یا 80 نماینده، صحبتهای ضبط شده آقای زنگنه وجود دارد و اگر تمایل داشتید صوت آن را میگذارم تا مشاهده کنید «بله» گفتن وی برای چه بوده است.
زاکانی ابراز تاسف کرد که ضرورت اولیه برای قبول یک مسئولیت مخدوش شده و برخی ساده از کنارش میگذرند.
این نماینده مردم در مجلس از موافقان و مخالفان خواست تا در بیان مواضع خود ادب را رعایت کنند و در همین زمینه گفت: ما نباید اینگونه یکدیگر را متهم کنیم، این حرفهای سبک افراطی چیست که ما به یکدیگر میزنیم؛ ما مخلص تک تک نمایندگان هستیم و عرایضمان را بیان میکنیم و اگر توانستید در واکنش به یک جمله بگویید اینگونه نیست.
وی با بیان اینکه اعداد و ارقام مربوط به دوران مدیریتی بیژن زنگنه موجود است، خاطرنشان کرد: چرا مباحث کلی را مطرح میکنید که قابل استناد نیست و استنادات خلاف آن را میگوید.
وی ادامه داد: البته قرار بود آقای میرکاظمی و آقای نادران صحبت کنند اما وقتشان را به من دادهاند؛ آقای میرکاظمی گفتند به دلیل مسائل اخلاقی در اینجا صحبت نمیکنند که من از هردوی این عزیزان تشکر میکنم.
نمایندگان موافق وزارت زنگنه چه گفتند؟
عبدی (نماینده موافق با گزینه پیشنهادی وزارت نفت): در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت: رای اعتماد به زنگنه دانش و تجربه را به وزرات نفت برمیگرداند!
ایرج عبدی نماینده مردم خرمآباد در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت در پاسخ به مخالفان اظهار داشت: همه دوستان بر توانمندی آقای زنگنه باور و اذعان دارند.
وی از رئیس جمهور به خاطر معرفی کابینه باتجربه و دانش تشکر و تصریح کرد: در کابینه یازدهم دانش و تجربه کافی برای حل گرفتاری و افزایش پتانسیلهای کشور وجود دارد و اینها مصداق همان وزرای صالحی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشتند.
نماینده مردم خرمآباد وزارت نفت و صنعت نفت را بسیار حساس تلقی و خاطرنشان کرد: 70 درصد اقتصاد کشور ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم مربوط به نفت است و امروز آقای رئیس جمهور نیز وعده اشتغال را به مردم دادند و همه شاهد هستیم که در حوزه انتخابیهمان در هر خانواده 3 الی 4 فرد تحصیلکرده بیکار وجود دارد بنابراین برای رفع اشتغال کجا را باید اصلاح کنیم جز صنعت نفت؟ مگر به شیوه دیگر میشود این بیکاری را برطرف کرد؟ با کشاورزی یا گلیمبافی مگر اشتغال کشور برطرف میشود.
عبدی با تاکید بر درآمد اقتصادی نفت، آن را دلیلی برای توجه به توانمندیها و پتانسیلهای سکاندار وزارت نفت دانست.
وی معتقد است که در 4 سال اول دولت محمود احمدینژاد، کشور دارای درآمدهای خوبی بوده که به گفته وی این درآمدهای خوب کشور به این دلیل بوده آقای زنگنه ماشین نفت را کارآمد کرده که سبب بهرهوری بالا شده بود.
نماینده مردم خرمآباد ادامه داد: در دولت نهم و دهم ماشین نفت رو به افول رفت و کمتر این ماشین از بین رفت و امروز یک چیز فرسوده تحویل کشور شده است.
عبدی با بیان اینکه در 4 سال دوم دولت احمدینژاد با اوراق مشارکت درصدد رفع این مشکل بودهاند، اظهار داشت: شاید برخیها بگویند وضعیت امروز ما به خاطر تحریمهاست اما خیر این طور نیست چرا که در 8 سالی که آقای زنگنه سکاندار وزارت نفت بود این وزارتخانه را به کارآمدی رساند در حالی که آقای احمدینژاد در طول این 8 سال پنج وزیر عوض کرد، یعنی هر یک و نیم سال یک وزیر بر این وزارتخانه ریاست داشته است.
وی عدم اطمینان به پرسنل وزارت نفت و عدم اطمینان به شرکای خارجی و داخلی را دلایل سوق پیدا کردن وزارت نفت به سمت سراشیبی عنوان کرد.
نماینده مردم خرمآباد گفت: به گواه افراد امین، همه اذعان دارند که آقای زنگنه میتواند وضعیت نفت را بهبود بخشد و بدنه وزارت نفت نیز امید دارند آقای زنگنه بتواند این وضعیت را سروسامان دهد بنابراین مقبولیت ایشان در صنعت نفت در کارآمدی شرکت نفت مؤثر است.
عبدی در مورد قرارداد کرسنت نیز گفت: ما دیشب با دوستان اصولگرا دو ساعت در این خصوص صحبت کردیم خیلی از مسائل را نمیشود گفت به همین دلیل یک دیپلماسی قوی از آقای زنگنه برای وزارت نفت سراغ داریم.
وی به نقطهنظرات برخی مخالفان در خصوص مشکلات موجود در قراردادها و سوءاستفادههای مالی اشاره و تصریح کرد: در کدام وزارتخانه ما این مشکلات وجود ندارد؟ اختلاس 3 هزار میلیاردی که واضح و در روز روشن بود و ما باید وزیر اقتصاد را اینجا سلاخی میکردیم. امروز نیز خیلی اتفاقها در وزارتخانهها و اخیراً نیز در وزارت نیرو میافتد.
نماینده مردم خرمآباد خطاب به نمایندگان مجلس گفت: استدعا دارم با توجه به 22 سال تجربه و دانش آقای زنگنه با رأی اعتماد خود دانش، تجربه و اعتماد را به صنعت نفت برگردانیم و از آقای روحانی نیز به این دلیل که با حساسیت انتخاب کردهاند، متشکریم.
عزیزی (نماینده موافق با گزینه پیشنهادی وزارت نفت): زنگنه مدیری استراتژیک و دارای تفکری ترکیبی است
حمیدرضا عزیزی فارسانی در صحن علنی مجلس و در دفاع از وزیر پیشنهادی نفت، گفت: آقای مهندس زنگنه با فهم سیاسی بالا در صنعت نفت مورد قبول جهانیان است. جایگاه امنیتی و سیاسی نفت را میشناسد و میتواند به عنوان وزیر دوم خارجه با شناخت دیپلماسی انرژی و تجربه بینالمللی خود که دارد ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند.
وی ادامه داد: بسیاری از منابع مالی حاصل از فروش نفت خام کشور که سود آن نصیب بانکهای خارجی میشود با تعامل منطقهای و جهانی و با نگاه برونگرایی و پرهیز از زندگی جزیرهای به کشور باز میگردد.
نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آقای زنگنه در بعد مدیریتی، یک مدیر استراتژیک است و دارای تفکر ترکیبی و با سابقه 30 ساله در مدیریتهای مختلف به شیخالوزراء معروف است و میتواند با استفاده از مدیران توانمند بینالمللی و با تقوا، گرههای کور نفت را باز کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در زمان تصدی زنگنه، میلیاردها دلار از طریق جذب سرمایهگذاری خارجی جهت اجرای طرح توسعه بالادستی بخصوص در میادین مشترک محقق شد.
عزیزی فارسانی افزود: دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و تقاضا میشود با رای بالا به حقوق خود در سطح بینالمللی دست یابیم.
عبداللهی (نماینده موافق با گزینه پیشنهادی وزارت نفت): زنگنه یکی از افراد شاخص در اوپک است
رضا عبداللهی نماینده مردم ماه نشان به عنوان نماینده موافق زنگنه وزیر پیشنهادی وزارت نفت، در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در یکی از استیضاحها که بنده در دورههای قبل حضور داشتم اتهامی به یکی از وزرا زده شد، این بود که شما از موقعیت و مقام خود سوءاستفاده کرده و برای فرزندتان معافیت سربازی گرفتهاید.
وی افزود: این وزیر مواردی را که به وی ایراد گرفته بودند پاسخ داد و به این نکته رسید و گفت: اگر ادعا کنم که هیچ فرزند پسری ندارم آیا حرفهای دیگر را قبول میکنید؟
عبداللهی یادآور شد:حضرت علی(ع) خطاب به مالک فرمودند «ای مالک کارگزاران حکومتی را از میان مردم باتجربه، باحیا از خاندانهای پاکیزه و باتقوا که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند، انتخاب کن».
نماینده مردم ماه نشان با بیان اینکه زنگنه 22 سال سابقه وزارت دارد و 8 بار از مجلس شورای اسلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی رای اعتماد گرفته اظهار داشت: آیا این دلیل بر صداقت، پاکدستی، توانمندی و کارآمدی وی نیست؟ چرا ما امروز وی را متهم به فساد، دروغ و ناکارآمدی می کنیم؟
وی ادامه داد: آیا رحماء بینهم به این معنی است که فردی 22 سال در این نظام خدمت کند و از زندگی خود بگذرد بعد او مورد اتهام قرار گیرد، در حالی که در هیچ دادگاه و محکمهای ثابت نشده است. آقای زنگنه 8 سال در وزارت نبود اما هیچ گاه محاکمه نشد.
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت، یادآور شد: چرا در این هشت سال سراغ وی نرفتید و الان این پروندهها را رو میکنید. آیا این با اخلاق اسلامی ما سازگار است؟
وی تاکید کرد: در داستان حیف و میل بیشتر به حیفها توجه کنید. بنده زمانی نزد آیتالله هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه رفتم و گفتم در داستان حیف و میلها دو کفه ترازوست. در بین حیف و میلها 99.5 درصد داستان حیفها و یک دهم درصد میلهاست.
عبداللهی ادامه داد: توتال یکی از افتخارات آقای زنگنه است و آقای باهنر نیز در قرارداد توتال حضور داشت و با دو میلیارد دلار فاز دو و سه بسته شده است و الان همان قرارداد را شش میلیارد دلار میبندیم. آیا این کار بدی بوده است؟
وی افزود: در بحث فتنه فرض کنید که وی میگوید بنده نبودم و از زمانی که مقام معظم رهبری اعلام کرد ما کنار کشیدیم. بله، وی در ستاد آقای موسوی بوده است مگر احمدینژاد یازده روز خانهنشین شد در تیم و دولت وی یک نفر اعتراض کرد؟ آیا یک نفر انصرافی داشتیم؟ آقای زنگنه چه کار میتوانست انجام دهد؟
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت، تاکید کرد: کسانی که حکم محکومیت قضایی ندارند اصل بر برائت است و نباید بگوییم باید قسم بخورید. آقای زنگنه میگوید قسم خوردم که در آن جلسه نبودم حال فرض کنیم که وی یادش رفته است و قسم هم خورده حال چه اشکال دارد که ما انقدر سخت نگیریم؟
وی افزود: آقای توکلی ما با شما خدمت مقام معظم رهبری رفتیم جایی که دولت لایحه پنجم را پس گرفته بود که آقای لاریجانی و احمدی نژاد هم حضور داشت و آقا فرمودند مگر میشود لایحه را پس گرفت و در پایان به من و آقای توکلی فرمودند اینقدر سخت نگیرید و اگر سخت بگیرید دنیا به شما سخت خواهد گرفت.
عبداللهی اظهار داشت: ما که ادعا می کنیم مقلد هستیم باید پیروی کنیم؛ آقای زنگنه امروز هیچ نیازی به وزارت ندارد و اگر هوی و هوس بوده 22 سال آن را تجربه کرده و امروز صنعت نفت و کشور ما نیاز به آقای زنگنه دارد و امروز ستاره تیم دولت ما آقای زنگنه ، نعمتزاده و آخوندی هستند ما نیاز به یک فرد باتجربه داریم.
وی افزود: در شرایطی که دولت تمام نقشههای خود را بر روی نفت متمرکز کرده است یک فرد بیتجربه چه کار میخواهد بکند. فرض کنید آقای زنگنه رای نیاورد در طی دو و سه ماه یک وزارتخانه بدون وزیر در شرایط تحریم به نفع کشور است؟ 1500 میلیارد دلار را بنده برآورد کردم در هشت سال وزارت آقای زنگنه ارزش تولید نفت و گاز ایران بوده است.
عبداللهی گفت: حال ممکن است دو درصد هم خطا بوده باشد که سی میلیارد دلار میشود. چقدر رشوه گرفته و چه کسانی بردهاند؟ حتما نقطه ضعفی پیدا کنیم که افراد باتجربه و کارآمد را کنار بگذاریم و این طراحی دشمنان است و ما ناخواسته به دام آن میافتیم.
وی افزود: در شرایط حساس کنونی تحریمهای دشمن صنعت نفت ما را هدف قرار داده است، امسال 50 میلیارد دلار از صادرات نفت ما کاهش یافته است که اگر این میزان را ضرب در 3 هزار تومان کنیم 150 هزار میلیارد تومان خواهد شد و با کدام صادرات و واردات میخواهیم جای آن را بگیریم؟
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت گفت: در اوپک اگر 10 نفر شاخص باشند یکی از آنها آقای زنگنه است. باید بحث بینالملل را دید.
حیدری طیب (نماینده موافق با گزینه پیشنهادی وزارت نفت): زنگنه در جذب سرمایه گذاری بخش بالادستی نفت و گاز تجربه گرانبهایی دارد
سید سعید حیدری طیب نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در دفاع از تصدی بیژن زنگنه بر وزارت نفت اظهار داشت: قبل از پرداختن به نطق اصلی خود در دفاع از زنگنه نظر همکاران ارجمند را به نکتهای مهم جلب مینمایم. اقبال مردم شریف ایران در انتخابات خردادماه و انتخاب آقای روحانی پیامهای روشنی را به مسئولان کشور از جمله قوه مقننه اعلام کرد.
وی در ادامه با اشاره به معیارهای انتخاب اعضای کابینه از سوی آقای روحانی گفت: فراهم نمودن یک بستر مناسب برای تحقق خواسته و نیازها مردم، خارج نمودن کشور از تنگنای فضای به وجود آمده برای سیاست و اقتصاد، ایجاد انسجام و وحدت مورد نظر مقام معظم رهبری، بهرهگیری از توانایی جامع و پتانسیلهای موجود کشور از جمله این معیارهاست.
حیدری طیب در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس گفت: همکاران محترم برای رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی بررسی چند نکته قابل اهمیت است. اولین نکته توجه به عملکرد گذشته وزارتخانههایی که وزرای پیشنهادی در آن تصدی داشتهاند. نکته دوم نگاهی به آینده و برنامههای پیشنهادی و شخصیت مدیر پیشنهاد شده است و توجه به انبوه حجم تخریبهای مهندسی شده توسط افراد و گروههای خاص، نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از آقای روحانی به دلیل معرفی کابینه یک دست اظهار داشت: به نظر بنده نمایندگان ملت باید قدر این ایثار مدیریتی آقای روحانی را بدانند که برای اولین بار کابینهای توسط رئیسجمهور معرفی میشود که از حب و بغض و افراط و تفریط به دور است.
حیدری طیب افزود: ایشان مانند برخی از همکاران سابق خود میتوانست کابینه را از افراد ستادی خود انتخاب کند ولی با هدف ایجاد مدیریت اعتدالی سعی نمود از همه گروههای سیاسی، وزرای پیشنهادی را برگزیند.
این نماینده مجلس ادامه داد: بر اساس قوانین جمهوری اسلامی اگر دستگاه مربوطه جواب استعلام افراد را ارائه ندهد هیچگونه منعی در استفاده از مستخدمان دولتی وجود ندارد و نمیتوان به استناد مدارک و مطالبی که فاقد ارزش قضایی است کسی را مورد هجمه قرار داد پس چرا برخی از آقایان خود را فراتر از قانون میبینند و حتی فراتر بودن خود را با توهین افترا ابراز میکنند. چرا پاسخ ایثار مدیریتی با نوعی بیمرامی سیاسی باید داده شود. چرا دست یاری دولت با بغضهای افراطی پاسخ داده شود. آیا اینگونه مخالفتها مقابله با دولت و مقاومت در برابر اراده عمومی مردم نیست؟
عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به اظهارات احمد توکلی تصریح کرد: در پاسخ به مطالبی که آقای توکلی بیان کردند لازم است بگویم جناب آقای بهمنی شهادت میدهد که قسم ایشان ناظر بر موردی که اشاره کردند نیست.
حیدری طیب با تمجید از دوران مدیریتی بیژن زنگنه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: زمانی که ایشان وزیر جهاد کشاورزی بودند مستقیماً بر ساخت پل بعثت نظارت کردند؛ پلی که باعث تسخیر فاو شد.
نماینده مردم کرمانشاه ادامه داد: صحرائیان قائممقام وزیر اسبق کشاورزی در مراسم تجلیل از زنگنه گفت بنیان گذاشتن ستاد پشتیبانی جنگ، تشکیل بیش از 40 گردان مهندسی و پشتیبانی و نیز مرکز تحقیقاتی آن هم در شرایط تحریم از جمله اقدامات آقای زنگنه بود اما نقش ایران در دوران دفاع مقدس مغفول مانده است. زنگنه از سال 62 تا 67 به مدت 5 سال وزیر جهاد کشاورزی بوده که خدمات بسیار شایانی در این عرصه داشته است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در واکنش به صحبتهای مقیمی در رابطه با قرارداد کرسنت گفت: مطالب ایشان فاقد توجیه و مسائل حقوقی است. افرادی که ناظر بر مسائل داوری بینالمللی و حقوقی هستند تأئید میکنند که صحبتهای ایشان هیچگونه وجه قانونی را ندارد.
این نماینده مجلس در ادامه افزود: در سالهای 67 تا 76 که آقای زنگنه وزیر نیرو بودند تلاشهای بسیاری انجام دادن و ظرفیتهای بسیار خوبی را هم در خصوص رهایی از وابستگی به ساخت تجهیزات مورد نظر نیروگاهها صورت گرفت و شرکت مبنا که در حال حاضر پرچمدار صنعتی جمهوری اسلامی ایران است حاصل زحمات دوران تصدی ایشان است. مهار آبهای کشور و سدسازیهای متعدد و نیروگاهها از دیگر اقدامات انجام شده از سوی بیژن زنگنه است. قبل از ایشان شاهد بودیم که در رسانهها چه مقدار جدول خاموشی برق داشتیم. اما با اقدامات ایشان قطعی برق در کشور برچیده شد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی افزود: در زمان تصدی ایشان در وزارت نفت با اشراف بر این موضوع که این وزارتخانه از جمله وزراتخانههایی است که امکان انحصار آن در یک جناح وجود ندارد به رغم اینکه اتفاق در 8 سال گذشته به وقوع پیوست اما آقای زنگنه زمینهای را فراهم کرد که توانست به اهداف بخش نفت و گاز و پتروشیمی حصول پیدا کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور با مشکلات عدیدهای مواجه هستیم که مهمترین آنها تحریمهای اعمال شده در این صنعت است. برونرفت از این وضعیت با توجه به آغاز ریاستجمهوری دکتر روحانی و پالسهای مثبتی که از سوی غرب ارسال میشود امید بخش است. البته آقای زنگنه در گذر از این وضعیت تجربه بسیار خوبی دارد. نمونه بارز آن عبور از تحریم داماتو و جذب شرکتهای نفتی تراز اول دنیا نظیر توتال و شِل است.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به وضعیت فعلی میدان گازی پارس جنوب افزود: در میدان گازی پارس جنوبی که 50 درصد ذخایر گازی ایران در آن قرار دارد تا کنون 10 فاز آن به مرحله بهرهبرداری رسیده است که فازهای یک الی 5 در زمان وزارت مهندس زنگنه بهرهبرداری شد و از پنج فاز دیگر که در دولتهای نهم و دهم به بهرهبرداری رسیده قرارداد فازهای شش و هشت آن در زمان وزارت مهندس زنگنه امضاء شده است.
نماینده مردم کرمانشاه ادامه داد: آقای زنگنه در جذب سرمایهگذاری خارجی در بخش بالادست نفت و گاز تجربههای گرانبهایی دارد. نمونه آن انعقاد قراردادهای متقابل از 76 تا 83 است. به گونهای که از سال 76 تا 88 تعداد 61 فقره قرارداد سرمایهگذاری منعقد شده است.
حیدریطیب با تمجید از مدیریت بیژن زنگنه اظهار داشت: آقای زنگنه یکی از افتخارات مدیریتی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. این افتخار بزرگی است که زنگنه پس از 22 سال سابقه وزارت سند پاکدستی خود را از رئیس وقت دستگاه قضا دریافت نمود و این سند نشاندهنده این است که ایشان یکی از مصادیق بیوتات صالحه میباشد.
این نماینده مجلس با انتقاد از برخی افراطیگریها در روند رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در ادامه افزود: اعتقاد ما بر این است که برخی افراطیگریها توسط برخی افراد که خود را نمایندهتر از دیگران میدانند کما اینکه لیست مخالفان وزرای پیشنهادی دولت نیز بیانگر این مطلب است، با هدف ضربه زدن به کارآمدی دولت آینده صورت میگیرد.
نماینده موافق بیژن زنگنه برای تصدی وزارت نفت در پایان گفت: شما را ارجاع میدهم به برخی رقبای مرتجع ایران در بازار نفت که آنها آشکارا از بازگشت زنگنه به نفت نگرانند و در رسانههای خود میگویند اگر قرار است تیم سیاسی خارجی روحانی به تحریمهای سیاسی ایران پایان دهد زنگنه میتواند تأثیر تحریمهای نفتی را کمرنگ کند.
دفاعیات زنگنه در مورد پرونده کرسنت
وزیر پیشنهادی نفت در ادامه به برخی شبهات و انتقادات مطرح شده پاسخ داد و گفت: یکی از شبهات مطرح شده این است که اگر من رای بیاورم و وزیر شوم زیان 37 میلیارد دلاری به جمهوری اسلامی وارد میشود و ما را در جایی در خارج از ایران به پرداخت 37 میلیارد دلار محکوم میکنند. این حرف از مصادیق روشن یک جنگ روانی است که از بیرون به مجلس منتقل شده است. حرفی مضحک است چون در هیچ جایی بحثی برای اینکه خسارتی پرداخت کنیم نداریم.
فیلم اظهارات زنگنه درباره کرسنت در روز رای اعتماد:
شایعه مضحکی که به حقیقت پیوست
جلسات داوری قرارداد کرسنت در اردیبهشت و خرداد ۱۳۹۲ در لاهه برگزار شد. طرف ایرانی در مقابل شکایت طرف اماراتی اظهار داشت در زمان انعقاد، فرمول قیمت این قرارداد به صلاح کشور جمهوری اسلامی ایران نبوده و لذا تبانی و اعمال نفوذ صورت گرفته است. جلسات متعدد دادگاه به سمتی پیش میرفت که به وضوح مشخص بود که حکم به سود طرف ایرانی داده خواهد شد اما ناگهان ولي با آغاز به کار دولت یازدهم و حضور مجدد زنگنه در وزارت نفت و در ادامه حمایت افرادی همچون «ح ک» رئیس یکی از کمیسیونهای مجلس هشتم، «م س» از نزدیکان مهدی هاشمی و مدیران ارشد صنعت نفت، «ک و» و «غ ن» از مقامات ارشد وزارت نفت و برخي عوامل انعقاد قرارداد كرسنت در اين وزارتخانه و البته دست دست کردن در محاکمه مهدی هاشمی که نقش پررنگی در عقد این قرارداد داشت، همه و همه دست به دست هم داد تا روند دادگاه تغيير كند.
با معرفي و راي اعتماد گرفتن زنگنه از مجلسیها و در دست گرفتن مجدد امور وزارت نفت توسط تيم قبلي، طرف اماراتی در جریان دادگاه اين بهانه را به دست آورد كه ادعاي فساد و تباني در عقد قرارداد دروغ است چرا كه مجريان وقت قرارداد كرسنت اكنون مديران نفتي ايران هستند، پس این قرارداد در ایران محکوم نیست.
به هر حال حكم دادگاه صادر شد و شركت اماراتي در مارش پيروزي دمید و رسانههاي خارجي هم خبر اين پيروزي را تاييد كردند. در ايران نیز فقط ميدانند حكم صادر شده است!
با وزارت رسیدن بیژن زنگنه همانطور که پیش از این نمایندگان مخالف وی در جلسه رأی اعتماد اخطار داده بودند، خسارتی 54 هزار میلیارد تومانی برای ایران به همراه داشت و بر این اساس شایعه مضحکی که زنگنه در دفائیات خود از آن سخن گفته بود، به حقیقت پیوست.
و جالبتر زمانی است که رئیسجمهور دولت یازدهم در اقدامی قابل تأمل از زنگنه به عنوان یکی از وزرای برتر دولت تقدیر کرد. البته به وضوح مشخص است که این حمایت دولت نه به خاطر وزیر نفت بلکه برای خدشهدار نشدن چهره دولت است.
زیان ایران از به اجرا در آمدن قرارداد کرسنت زمانی آشکار میشود که بدانیم بر اساس مفاد این قرارداد در 7 سال ابتدایی آن قیمت هر بشکه نفت 18 دلار و در 18 سال باقی مانده قیمت هر بشکه 40 دلار تعیین شده بود و در این پروسه زمانی امکان افزایش قیمت وجود نخواهد داشت، در حالی که در 1384 که قرارداد باید به اجرا در میآمد نرخ نفت از مرز 70 دلار به ازای هر بشکه نیز فراتر رفته و با شتاب به سوی اعداد بالاتر گام بر میداشت در حالی که ایران باید با همان مبنای 18 دلار معامله میکرد.
چه میتوان گفت جز اینکه چرا در کشور ما باید چنین بیتدبیریهایی وجود داشته باشد که علاوه بر هدر رفت سرمایه ملی کشور آن هم در این شرایط سخت اقتصادی آتش به بیتالمال بیندازد و در سوی دیگر رایزنان سیاسی کشور سر تعظیم فرو بیاورند تا امتیازات ناچیزی دریافت نمایند غافل از آنکه خود امتیازات بیشماری را از دست داده و همچنان نیز میدهند. باید از نمایندگان محترم مجلس که یکسال پیش سنگ آقای وزیر را به سینه میزدند پرسید آیا باز هم تجربیات و شاخص بودن وی در محافل بینالمللی را مناسب دیده و میتوانند زیان میلیاردی ایران در این پرونده را توجیه کنند؟
قضیه کرسنت در دولت یازدهم تبدیل شده به هولوکاست!!
براساس ابلاغ شورایعالی امنیت ملی!! هیچ رسانه ای اعم از خبرگزاری ، صدا و سیما ، روزنامه ها و ... حق ندارند در مورد هولوکاست کرسنت خبری را درج کنند.
جالبترش اینجاست که حتی نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی هم از تحقیق و تفحص در این پرونده پر از فساد، منع شده اند.
آیا شورای عالی امنیت ملی حق چنین کاری را دارد؟!! اگر دارد پس به چه حقی در کتابها از شاهان بی عرضه قاجار درخصوص ترکمانچای و ... بدگویی می شود.
جالب اینجاست که از چنین وزیری بعنوان وزیر برتر در هفته دولت ، تجلیل هم شد.
در کمال تعجب ، وزیر دادگستری در برنامه شب آفتابی صدا و سیما در مورد فساد کرسنت گفته است: اگر اشتباه کوچکی در یک مقطعی رخ داده باید همه هوای همدیگر را داشته باشیم
ناشناس
دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۳
این حرف وزیر دادگستری!!!!!!!!!!!!!!!!! یعنی اینکه بیاین همه با هم بخوریم و ببریم و صداشم درنیاریم!!!!!! گور بابای ملت!!
ناشناس
دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۳
واقعا توی این قضیه پای چه کسایی وسط هست که این قدر در موردش حساسند و برخلاف تمام شعارها و حرف های قلمبه سلمبه ی قبل از انتخابات، سکوت مرگ حاکم کردن و اجازه نمیدن هیچ کس در موردش حرفی بزنه؟
ناشناس
سهشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۳
چقدررررررررررررررررررررررررررررررررر تأسف بار ............. از وضع زندگی و معیشت طبقات پایین جامعمون که ارزوهای بزرگی دارند و مردم واقعی هستند و هر وقت هم نیازی به دفاع و جهاد باشه همین ها هستند که کمر همت می بندند و عازم نبرد می شوند و خون ها می دهند خجالت می کشم .... این همه اقماض!!!!! کجاهستند جوانمردان غیوری چون رجایی و باهنر و دیگر فداییان اسلام و امام که دلشان به حال این ملت عزیز بسوزد و تا پای جانشان و آخرین قطره خونشان و قطع دست نامردان و ناهالان از بیت الامال کوتاه نیایند ... در بدنه نظام و میان مردمان و جوانان کم نیستند از این افراد ان شاالله که خداوند موقعیت سازی کند و بهشون توفیق خدمت صادقانه دهد و حفضشان کند از جمیع آفات
آقا تو بیسوادی! تو ترسو و بزدلی! تو اصلا شناسنامه نداری! که این حرف ها را می زنی. برو به جهنم!!
یک عده آدم های باسواد و بافهم!، شجاع!، آدم حسابی!!!! اومدن سر کار تا جلوی بخوربخور را بگیرن!!!
یه چند نفر مبلغ ناچیزی!! رشوه (ببخشید، هدیه) گرفتند و قرارداد کرسنتچای را برای آبادانی کشور منعقد کردند، حالا همون ها دوباره اومدن سرکار تا کار ناتمومشون را تموم کنن!!!
این همه که هیاهو و جاروجنجال نداره. خیلی ناراحتین! برین به جهنم!!!
آقای روحانی که همون زمان نامه اعتراضی درباره این پرونده به آقای خاتمی نوشت و انتقاد کرد از آقای زنگنه الان باید جوابگو باشه
هر کی از کرسنت ندونه خود آقای رئیس جمهور میدونه و اون موقع کاملا در جریان موضوع قرار داشته
سی و هفت میلیارد دلار یعنی دو میلیون تومان نقد از جیب هر ایرانی!
بخدا من و خونوادم از حقمون نمیگذریم
هفتاد و خورده ای میلیون بقیه رو هم دیگه نمیدونم!
اگه میتونین بگذرین!
بااین همه اسنادموجود چراقوه قضائیه پیگیری نمی کنه -نمایندگان مجلس هم آره به جاش برسه آب هم باشه غواصهای ماهری هستند پس لطفاهی ادعانکنندمدافع حقوق ملت هستند اگربودند بالابی گری به زنگنه رای اعتماد نمی دادند
و سیعلم الذین ظلمو ای منقلب ینقلبون
براساس ابلاغ شورایعالی امنیت ملی!! هیچ رسانه ای اعم از خبرگزاری ، صدا و سیما ، روزنامه ها و ... حق ندارند در مورد هولوکاست کرسنت خبری را درج کنند.
جالبترش اینجاست که حتی نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی هم از تحقیق و تفحص در این پرونده پر از فساد، منع شده اند.
آیا شورای عالی امنیت ملی حق چنین کاری را دارد؟!! اگر دارد پس به چه حقی در کتابها از شاهان بی عرضه قاجار درخصوص ترکمانچای و ... بدگویی می شود.
جالب اینجاست که از چنین وزیری بعنوان وزیر برتر در هفته دولت ، تجلیل هم شد.
در کمال تعجب ، وزیر دادگستری در برنامه شب آفتابی صدا و سیما در مورد فساد کرسنت گفته است: اگر اشتباه کوچکی در یک مقطعی رخ داده باید همه هوای همدیگر را داشته باشیم
یک عده آدم های باسواد و بافهم!، شجاع!، آدم حسابی!!!! اومدن سر کار تا جلوی بخوربخور را بگیرن!!!
یه چند نفر مبلغ ناچیزی!! رشوه (ببخشید، هدیه) گرفتند و قرارداد کرسنتچای را برای آبادانی کشور منعقد کردند، حالا همون ها دوباره اومدن سرکار تا کار ناتمومشون را تموم کنن!!!
این همه که هیاهو و جاروجنجال نداره. خیلی ناراحتین! برین به جهنم!!!
هر کی از کرسنت ندونه خود آقای رئیس جمهور میدونه و اون موقع کاملا در جریان موضوع قرار داشته
سی و هفت میلیارد دلار یعنی دو میلیون تومان نقد از جیب هر ایرانی!
بخدا من و خونوادم از حقمون نمیگذریم
هفتاد و خورده ای میلیون بقیه رو هم دیگه نمیدونم!
اگه میتونین بگذرین!