به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از مشهد، غلامعلي حدادعادل دقايقي پيش در جمع دانشجويان، مسئولان و مديران دانشگاهي در همايش مديريت اسلامي در فرهنگ رضوي از سري برنامههاي دوازدهمين جشنواره بينالمللي امام رضا (ع) در سالن آمفي تئاتر دانشكده علوم پايه دانشگاه فردوسي ضمن بيان اينكه مدير نبايد تنها به رشته تخصصي خود اكتفا كند، گفت: يك مدير بايد بتواند مطالبي را كه نياز خود و جامعه ميباشد بداند و تنها بسنده به رشته تخصصي مديريتي خود نكند.
وي افزود: مديري كه در جمهوري اسلامي ايران سمتي را برعهده دارد آيا ميتواند از تاريخ اين كشور بياطلاع بوده و يا اينكه حوادث گذشته بر سرزمين خود را در دهههاي اخير نداند؟
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه به تواناييهاي مورد نياز يك مدير در كشور اشاره كرد و گفت: اينكه برخي مديران توانايي بيان برخي جملات را ندارند و يا اينكه اكنون ميبينيم برخي دانشجويان نتوانستهاند در پاياننامه خود يك جمله را در دو پاراگراف به فعل برسانند و در آينده ميخواهند مديران اين كشور شوند جاي نگراني و تامل دارد.
حدادعادل در ادامه آشنايي با دامنه لغات و ادبيات فارسي را از ديگر تواناييهاي يك مدير خواند و ضمن اشاره به توانايي امير المومنين(ع) در خطابه و بيان خاطرنشان كرد: علي (ع) امير البيان ناميده ميشدند و اگر نگاهي به سخنرانيها و بيانات امام راحل و رهبر انقلاب داشته باشيم ميبينيم كه يكي از تواناييهاي مديران خصوصا مديران اسلامي اين است كه بتوانند در سخنوري و كلام و قدرت نگارش داراي توانايي باشند.
وي آشنايي با هنر را جنبه ديگر از توانايي مدير اسلامي دانست و گفت: هر مدير اسلامي بايد از هنر در ذهن خود نقشي داشته باشد، فهم هنر و هنر شناسي از مصاديق روشني است كه بايد در يك مدير شكل بگيرد و اين چيزي نيست كه بخواهيم آن را مختص مديران خاص در كشور بدانيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي فرهنگ را نياز ديگر مديران اسلامي دانست و تصریح کرد: هر مديري بايد نسبت به فرهنگ در وجود خود تعاملاتي ببيند، به عنوان مثال حفظ محيط زيست يكي از مهمترين شاخصههاي يك مدير در انجام كارهاي مديريتي اوست و اين يك فرهنگ است؛ چيزي نيست كه فرد بتواند با گذراندن تحصيلات به آن برسد نگراني براي حيات و طبيعت براي مديري كه كارهاي اجرايي و درگيرانه با طبيعت دارد يك شاخصه اصلي به شمار ميرود.
حدادعادل شاخه يك مديريت كلان در جهان را نگاه آن مديريت در قالب دولت و يا جمهوريها به محيط زيست دانست و ادامه داد: اگر بخواهيد به حكومتها و ملتها نمره بدهيد، بايد نگاه كنيد كه آنها محيط زيست را چگونه محافظت كردهاند؛ اين يك حس فكر فرهنگ و عقل است.
وي تصریح کرد: نظم از شاخصههاي ديگر يك مدير ميباشد و يك مدير جمهوري اسلامي ايران بايد انضباط و انتزام را در كنار هم داشته باشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي پركاري را هشتمين نياز يك مدير اسلامي دانست و با اشاره به مشكلات موجود در كشور تصريح كرد: يك مدير جمهوري اسلامي بايد فعال و پركار باشد و با توجه به عقب ماندگيهاي موجود در كشور و انباشت كارهاي بسياري كه بر دوش ما باقي مانده يك مدير اسلامي بايد بيش از آنچه كه از او توقع ميرود، تلاش کند.
حدادعادل در ادامه توجه به روانشناسي ذهن مخاطب و زيردستان را از ديگر تواناييهاي مديران برجسته اسلامي دانست و متذكر شد: گاهي ما با وجود اينكه ميدانيم تكرار برخي كلماتمان مشكل را دوا نميكند؛ اما باز هم بر تكرار اصرار ميورزيم اگر يك مدير بتواند به روانشناسي رفتار مخاطبان و زيردستان به خوبي بپردازد و بر اين امر مسلط باشد بسياري از بدرفتاريها و اشتباهات رخ نخواهد داد.
وي در پايان با بيان اينكه بايد حسنها را تشخيص دهيم و عيبها را بفهميم، افزود: اينكه بتوانيم حسن رفتارها و كارها را تشخيص داده و تشويق کنيم و عيبها را رفع و رجوع كنيم؛ نياز به يك بينش خاص دارد و شايد يك مدير بايد به نحوي رفتار كند كه قبل از آنكه زيردستانش از او بترسند با محبت و علاقه حكومت او بر دلهاي خود را بپذيرد.
عضو شوراي انقلاب فرهنگي نياز ديگر مديران اسلامي را نسپردن كارهاي بزرگ به افراد كوچك دانست و گفت: متاسفانه ما در كشور در حكومت و مملكت خود از اين حيث ضربات زيادي را دريافت كرديم و گاه كارها را به افرادي سپردهايم كه ظرفيت آن را ندارند.
حدادعادل بزرگترين مشكل در مديريت جمهوري اسلامي ايران را بي ثباتي در مديريت دانست و تصریح کرد: يكي از عمدهترين مشكلات ما در ميان مديران و مسئولان جمهوري اسلامي ايران بيثباتي در مديريت است؛ به نحوي كه بنده در 20 سال اخير در كنار بالاترين مديران اجرايي در كشور كه رئيس جمهوران ميباشند اين رفتار را ديدهام.
وي در پايان گفت: من بسيار به رئيس جمهوران كشور گفتهام پس از آمدن روي كار به نحوي رفتار نكنيد كه گويي رئيس جمهور قبلي متهم بوده است و تمام مسئولان، وزيران و مديران او را مجرم بدانيد و همه را عوض كنيد زيرا اولين ضرر اين رفتار بر بيثباتي مديريت در كشور خواهد انجاميد و در هيچ كجاي دنيا اين گونه رفتار نميشود؛ اما متاسفانه باز ميبينيم رفتار رياست جمهوريهاي ما در هنگام رسيدن به برترين جايگاه اجرايي كشور آن گونه نيست كه انتظار ميرود.