به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر غلامعلی حداد عادل نماینده مجلس شورای اسلامی یکشنبه شب در جمع دانشپژوهان نوزدهمین دوره طرح ولایت اردوگاه سیدالشهدا آبعلی تهران با اشاره به اینکه بسیج را ادامه انقلاب و تبلور سازمان یافته حرکت مردم در انقلاب سال 57 میداند، اظهار داشت: جوانان بسیجی که تا قبل از انقلاب مأمور سرنگونی رژیم قبل بودند بعد از انقلاب مأمور برپایی رژیم جدید شدند. یعنی هرچه تا دیروز در راه تخریب به کار میبردند از فردای پیروزی انقلاب در راه سازندگی به کار بردند.
وی در ادامه گفت: شما فکر نکنید این انقلاب به آسانی به دست آمده است. بخوانید تا ببینید در همان روزهای بیست، بیست و یک و بیست و دو بهمن چند نفر در همین تهران شهید شدند. همین جوانان بسیجی این انقلاب را به پیروزی رساندند و اداره کردند. آن روزها هیچ کس هم هیچ توقعی نداشت و انتظار نداشت با پیروزی انقلاب به پست و مقامی برسد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان خاطرهای از راهپیمایی سرنوشتساز تاسوعا و عاشورای سال 57 گفت: وقتی راهپیمایی تمام شد مردم میخواستند به خانههایشان زنگ بزنند. آن موقع تلفن عمومی بود که با سکه های دو ریالی یا همان دو زاری کار میکرد و دو ریالی هم کم گیر میآمد. در خیابان آزادی کنار هر تلفن عمومی یک بچه بسیجی (البته آن موقع اسمشان بسیجی نبود) ایستاده بود و یک کلاه در دست داشت و میگفت: هر کی دو زاری داره بندازه، هر کی میخواد برداره. کسانی که نمیخواستند تلفن کنند یا دو زاری زیاد داشتند دو زاریهایشان را داخل کلاه میانداختند و کسانی که نیاز داشتند دو زاریها را برمیداشتند و تلفن میکردند. روحیه حاکم بر شرایط انقلاب این گونه بود و همه امیدوار و مصمم و خدایی بودند. آن روحیه مردمی، دینی، انقلابی بعد از انقلاب در قالب بسیج حفظ شده اما شکل پیدا کرده و سازمان یافته است.
حداد عادل خاطرنشان کرد: خیلی اسمها در انقلاب مطرح بود اما معنای آن عوض شد. مثلا اگر از انجمن اسلامی در دانشگاهها بپرسید به شما میگویند کدام انجمن اسلامی در کدام دانشگاه؟ یعنی ممکن است ده انجمن اسلامی با عقاید و سلایق مختلف وجود داشته باشد. در دوره اصلاحات انجمن اسلامی در دانشگاه تهران داشتیم که بیانیه میداد و میگفت دین از سیاست جداست و حکومت دینی نباید وجود داشته باشد. اما امروز شما وقتی از بسیج صحبت کنید، کسی نمیگوید کدام بسیج؟ چون ده جور بسیج نداریم و همه میدانند بسیج دانشجویی یعنی یک روح در پیکر صد دانشگاه.
وی دانشجویان را توصیه کرد که قدر این انقلاب را بدانند و بیان داشت: از بزرگانی شنیدهام و خودم هم عقیده دارم که از صدر اسلام تا به امروز فرصتی ارزشمندتر از فرصت انقلاب اسلامی برای اسلام در ایران به وجود نیامده است. قدر این فرصت را بدانید. امروز که جوان هستید با خدای خودتان عهد کنید و بگویید خدایا من با تو عهد میبندم که هرچه به من استعداد و موهبت دادی در راه خودت خرج کنم. خدا خودش بلد است که چگونه به عهد خود وفا کند. فکر نکنید که مبارزه و کار انقلاب تمام شده است.
حدادعادل با اشاره به نگرانیهای رهبر انقلاب گفت: در این سه چهار ماه اخیر چند باری که پای صحبت رهبری بودم دقت کردم که آقا متوجه خطری شدند و نکتهای را خطاب به مسئولان فرمودند. این خطر این است که عدهای میخواهند بگویند انقلاب حادثهای برای سی و شش سال پیش بود و هر کسی سرش به کار خودش گرم باشد. آقا تأکید دارند که این حرف غلط است و انقلاب یک جریان زنده مستمر است. ایشان نگران هستند که عده ای فکر کنند دیگر دشمنی وجود ندارد.
نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: هر جای منطقه را که نگاه کنید میبینید دشمن بیداد میکند. در بین کشورهای عربی که با اسرائیل هم مرز هستند تنها رژیم سوریه مطیع آمریکا نبود و با ایران ارتباط داشت و مانع ارتباط ما از طریق کشورش با حزبالله لبنان نمیشد. آنها در شلوغی بیداری اسلامی تحت عنوان این که در سوریه دموکراسی نیست این کشور را مورد هجوم قرار دادند. در کدام کشور عربی دموکراسی بوده و هست که در سوریه نبوده؟ چطور شما بین این کشورهای عربی سراغ سوریه رفتید؟ از دل این قضایا داعش را ساختند که الان در عراق فتنه ایجاد کرده است.
حدادعادل با اشاره به دلیل استکبار برای تسلط بر جهان اسلام گفت: رهبری دو سال پیش در سخنرانی نوروزی خود فرمودند مهمترین انگیزه استکبار برای تسلط بر جهان اسلام موضوع نفت است یعنی آنها میخواهند نفت را که ذخیره عمده آن در خاورمیانه است در اختیار داشته باشند بنابراین هیچ حکومت مستقل مردمی در هیچ یک از این کشورها نباید حاکم باشد.. نفت خون تمدن جدید است و رابطه آن با جهان امروز مثل رابطه زندگی با بدن انسان است و هر قدرتی که به ذخایر نفتی مسلط باشد به همه جهان تسلط دارد.
وی افزود: اروپا نفت و منبع انرژی ندارد. اگر آمریکا به نفت خاورمیانه تسلط داشته باشد حتی اروپا را که نزدیکترین متحدش در سیاستهای خارجی است میتواند کنترل کند و کشور بزرگی مثل چین را که صنعت دارد اما فاقد انرژی است به زانو درآورد. ما الان با چین مبادلات نفتی داریم اما اگر زمان شاه بود و آمریکا بر ایران مسلط بود و تصمیم میگرفت که به چین نفت ندهد یک دستور به حکومت شاه میداد و ایران نفت خود را قطع میکرد.
حدادعادل ضمن بیان این نکته که اگر رشد علمی و اعتقادی در کشور بیشتر شود، دشمن به همان نسبت احساس خطر کرده و نقشههای تازهای طراحی میکند، خاطرنشان کرد: شما به عنوان یک بسیجی آمادهباش باشید و خود را برای این که یک عمر در خدمت انقلاب باشید آماده کنید. بدون این که توقعی داشته باشید و فریب چرب و شیرین دنیا را بخورید.
وی در رابطه با ضرورت شرکت دانشجویان در دورههای طرح ولایت بیان داشت: شرکت شما در این دورههای طرح ولایت صد در صد لازم است چون اگر مبانی اعتقادی شما محکم نباشد در آینده کم میآورید. چند سال پیش که خدمت آقا بودیم ایشان فرمودند میدانی چرا بعضیها با این که در انقلاب شعارهای پر شور میدادند وسط راه از حرکت باز ایستادند؟ چون اینها پایههای فکری و اعتقادی سستی داشتند و درکشان از اسلام درست نبود برای همین کم آوردند و منحرف شدند. بنابراین، شما نیز سعی کنید قرآنی بار بیایید و دین را آن گونه که در قرآن و نهجالبلاغه است بشناسید تا راه را گم نکنید.
نماینده مجلس شورای اسلامی دانشگاه را یکی از جاهایی دانست که دشمن روی آن حساب باز کرده و خاطرنشان کرد: در ایران قبل از انقلاب دانشجویان با رژیم پهلوی مبارزه میکردند، بعد از انقلاب هم دانشجویان با همان روحیه آمدند و یکی از کارهایی که انجام دادند تسخیر لانه جاسوسی بود. بسیاری از دانشجویان نیز عازم جبهه و شهید شدند. اما از سال 76 به بعد عدهای خواستند دانشجویان را در مقابل انقلاب و نظام قرار دهند.
وی افزود: دشمن برای صدمه زدن به انقلاب درصدد شبیهسازی وضع قبل از انقلاب است. آنها حرکتهایی در دانشگاه درست کردند که دانشجویان را در مقابل اصل نظام قرار دهند و ژستهایی را بگیرند که دانشجویان قبل از انقلاب در مقابل رژیم پهلوی داشتند. اما فکر نمیکردند در دانشگاه با قدرتی مانند بسیج مواجه شوند. آنها ابتدا به نام انجمن اسلامی حرکاتی از جنس براندازی داشتند اما بلافاصله بسیج دانشجویی به وجود آمد و این توطئه را خنثی کرد. شما احتمال دهید که دشمنان انقلاب دوباره بخواهند در دانشگاهها همان اوضاع را دنبال کنند. البته حفظ آرامش دانشگاهها از توصیههای رهبری است اما بدانید عدهای هستند که مایلند فضای دانشگاهها را به هم بریزند.
حدادعادل در ادامه گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی بودیم که خبر آوردند در دانشگاه امیرکبیر یک بسته اعلامیه متضمن اهانت به مقدسات اسلامی و دشنام به حضرت فاطمه (س) چاپ کردند و پشت در نمازخانه گذاشتند. این افراد میخواهند در دانشگاه فتنه ایجاد کنند زیرا دشمن به دانشگاه به چشم طمع نگاه میکند. شما آماده و گوش به فرمان رهبری باشید که اگر دوباره خیال داشتند که فضای دانشگاهها نا آرام شود بسیج هوشیارتر و به موقع وارد عمل شود و اقتداری از خود نشان دهد که طرف مقابل جرأت نکند برنامه خود را اجرا کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی در سخنانی ضمن مقایسه دوره قبل از انقلاب و بعد از انقلاب بیان داشت: شش جلد از خاطرات اسدالله علم چاپ شده بود که چند ماه پیش جلد هفتم آن بیرون آمد. به دقت آن را خواندم و 150 صفحه یادداشت برداشتم و نام آن را گذاشتم «تحلیل محتوای جلد هفتم خاطرات علم» که این کتاب تا چند ماه دیگر منتشر میشود. شما آن را بخوانید تا ببینید کشورتان توسط چه کسانی اداره میشده است. این کتاب در یک بازه زمانی 21 ماهه نوشته شده است در این ششصد و سی روز شاه حداقل صد روز خارج از کشور بوده و در پانصد روز باقیمانده حدود هفتاد بار برای شاه فاحشه از اروپا میآوردند. اینها در کتاب علم چاپ شده و این مساله تنها یک قلم از مفاسد آن دوران بوده است.
وی افزود: حالا شما شخصیت امام را ملاحظه کنید که وقتی در کشور به قدرت رسید تا روزی که از دنیا رفت چقدر ثروت مادی ایشان بیشتر شد؟ چقدر روحیات ایشان تغییر کرده بود؟ هر چه قدرت امام بیشتر میشد زهد و تهجد ایشان نیز بیشتر میشد. مقام معظم رهبری نیز همینطور هستند. قدرت این کشور در مفهوم ولایت است و دشمن میخواهد با تمام قوا قداست ولایت و رهبری را در ذهن مردم کم کند.
حدادعادل گفت: دیروز در جاجرود کسی آمد و گفت بعد از ماه رمضان 24 ساعت تلفن همراه در این منطقه قطع شده بود و شایع کرده بودند که رهبری به ویلایی در اینجا آمده و برای همین تلفنها قطع شده است. من گفتم تا جایی که من رهبری را میشناسم ایشان اهل آمدن به اینجاها نیست. از طرف دیگر، بی بی سی برنامه مفصلی طراحی میکند و سرمایه بنیاد علوی و ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان را جمع میکند، بعد میگوید بزرگترین ثروت منطقه در اختیار رهبر انقلاب است.
وی با اشاره به شایعههایی که پیرامون فرزندان رهبر انقلاب شکل گرفته است اظهار داشت: فیلمسازی که الان در پاریس است فیلم میسازد و میگوید آقا مجتبی فرزند رهبر انقلاب برای این که صاحب فرزند شود به لندن رفته و یک میلیون پوند خرج درمان خود کرده است. بعد یک خانم معلمی از خانم من در مدرسه میپرسد دختر شما کی به لندن رفته بود که ما خبردار نشدیم؟! بعد من باید توضیح دهم که نوه من که نوه رهبری است در یک بیمارستان درجه پنج زیر پل سید خندان به دنیا آمده است و دکترش هم خانم دکتر وحید دستجردی بوده و پول نگرفته و کل هزینه تولد این بچه پانصد هزار تومان بوده است. اما همین مساله را دشمن جوری منعکس میکند که دانشجوی شهرستانی که پدرش پول ندارد سر ماه دویست هزار تومان برای او بفرستد بگوید ما با این بدبختی زندگی میکنیم بعد یک میلیون پوند از بیتالمال برای بچهدار شدن فرزند رهبر انقلاب هزینه میشود.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در جریان فتنه سبز یکی از دانشجویان خیلی شلوغ میکرد. یک روز او را صدا کردم و گفتم این حرفها چیست که میگویی یک کامیون پر از شمش طلا که متعلق به آقا مجتبی بوده در حال رفتن به اروپا در ترکیه دستگیر شده است؟ گفتم میخواهی تو را ببرم تا خانه آقا مجتبی را ببینی؟ اگر سطح زندگی او با یک کارمند متوسط دیپلمه تفاوت داشت آن وقت تو حق داری. من نمیخواهم از شخصی دفاع کنم فقط میگویم توطئهای هست که حقیقت را واژگونه جلوه دهند تا این اطمینان و قداست و اطاعت از رهبری که سرمایه بزرگ رهبر انقلاب در برابر این توطئههاست مخدوش شود.
وی در ادامه این برنامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در رابطه با استیضاح وزیر علوم گفت: ما علاقهای نداشتیم که وزیری را استیضاح کنیم و حتی به وزیر گفتیم که اگر شما حرفهای ما را علاج کنید ما اصراری برای استیضاح نداریم.
حدادعادل در خصوص دلایل استیضاح گفت: یک دلیل مربوط به انتصابات داخل وزارتخانه و روسای دانشگاههاست. دلیل دیگر به مساله دانشجویان ستارهدار برمیگردد و مجلس سوال میکند که چرا در این دوران به هر دانشجویی که ستارهدار بود اجازه ثبت نام دادید؟ شما ابتدا باید می دیدید آنها چرا ممنوع از تحصیل شده بودند. البته تعداد این دانشجویان تنها چهارصد نفر در بین چهار میلیون دانشجوی کل کشور بوده است. دلیل دیگر استیضاح جار و جنجالی بود که سر بورسیهها راه افتاد. اینها از همان روز اول سراغ دانشجویان بورسیه رفتند و گفتند اینها نورچشمی هستند و برخلاف قانون بورسیه شدند. مجلس از چند ماه پیش با وزیر صحبت کرد و نمایندگان گفتند هر کس خلاف قانون بوده را اثبات کنید و بورسیه او را باطل کنید اما این که هزار و چند صد نفر را زیر سوال ببرید حرف عجیبی است. مجلس چند ماه است که از وزیر میخواهد در این قضایا تکلیف را روشن کند اما این مساله حل نشد و استیضاح اعلام وصول شد.
وی در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری درباره ترکیب جناحها در مجلس آینده بیان داشت: بستگی دارد ما اصولگراها چقدر عقل و تقوا به خرج دهیم؛ تقوا و تدبیر! و چقدر بفهمیم که اختلاف ما ممکن است ضرر داشته باشد. اصولگراها یک طیف هستند و همه یک سلیقه ندارند. اگر قرار باشد در این طیف هر کس بگوید من حق هستم و بقیه باطل، هیچ وقت وحدت بین اصولگرایان به وجود نمیآید. در انتخابات 92 و انتخابات مجلس سال 90 ما این مشکل را داشتیم. اگر قرار باشد در انتخابات 94 هم همان رفتار انتخابات 90 را داشته باشیم قطعا شکست خواهیم خورد. اگر هر کدام از اصولگرایان بخواهند یک لیست بدهند علی الاسلام سلام و از حالا ما را افتاده ببینید. تازه اگر اصولگرایان به وحدت هم برسند معلوم نیست ترکیب مجلس آینده چگونه باشد.
نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با بهترین رفتاری که منتقدان دولت میتوانند داشته باشند خاطرنشان کرد: شما سعی کنید از جادهای که رهبری نشان میدهد منحرف نشوید و اصولگرایی رهبری را که همان روح امام است درک کنید. مواظب باشید در نقد رفتار دولت دچار بی انصافی و هیجان نشوید و بنا را بر این نگذارید که هر کاری از دولت دیدید بگویید غلط است. کار خوب را تأیید و کار غلط را نقد محترمانه و مستدل کنید. وظیفه شما این است که مصداق رهنمودهای کلی رهبری را تشخیص دهید و به موقع و متین و اسلامی و انقلابی اعلام موضع کنید.