آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۳۳۹۲

اهمیت آموزش عالی در نظر مسئولان استان گلستان از حرف تا عمل/ دانشگاه استان بی‌"چاره" شد

4000 دانشجوی دانشگاه گلستان در حالی خود را آماده سال تحصیلی جدید می‌کنند که مکانی برای برگزاری کلاس ندارند!

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، دانشگاه گلستان در سال 1387 به دنبال نیاز استان به تربیت نیروی متخصص و در نهایت برخورداری از صنعت و گسترش آموزش عالی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان منفک شد.

 

این دانشگاه تازه تاسیس تا کنون توانسته مدارج بالای علمی در کشور را با تربیت دانشجویان نخبه و برخورداری از اساتید توانمند و هیات علمی غنی از آن خود کند؛ اما آنچه که موضوع این گزارش قرار گرفته کمبود فضای فیزیکی این دانشگاه است، مشکلی که از همان ابتدای تاسیس تا کنون این دانشگاه با 4000 دانشجو را درگیر خود کرده و هنوز شعارهای رفع این مشکل از سوی مسئولان استانی و کشوری به عمل ننشسته است.

 

 

در اختیار نداشتن فضای کاربردی آموزشی، پژوهشی و فرهنگی با حداقل استانداردهای لازم، فقدان اتاق کار مناسب برای اعضای هیات علمی، خوابگاه، کتابخانه، سالن مطالعه و فضای آزمایشگاهی وکارگاهی به خصوص برای دانشجویان فنی و مهندسی بخشی از مشکلات عدیده‌ای است که دانشگاه گلستان از آن رنج می‌برد.

 

حال باید دید کمبود بودجه عمرانی، عدم سرمایه کافی برای خرید ساختمان مناسب و هر دلیل موجه و غیرموجه دیگری بهانه قابل قبولی هستند که دانشجو و خانواده دانشگاهی را متقاعد کند که در کانکس درس بخواند و یا از سلف غذاخوری به عنوان سالن مطالعه استفاده کند و یا رفع این معضلات بر عهده اشخاص دیگری است.

 

با پیگیری مداوم «خبرگزاری دانشجو» در خصوص این مشکل در چند خبر وعده اختصاص ساختمان بدون استفاده جهاد کشاورزی استان به این دانشگاه داده شد که به یکباره چندی پیش استاندار گلستان از تغییر این تصمیم خبر داد و گفت که این ساختمان به دانشگاه علوم پزشکی استان برای تاسیس دانشکده بین‌الملل اختصاص یافته و مقرر شد سایت قدیمی دانشگاه علوم پزشکی به دانشگاه گلستان اجاره داده شود.

 

قرار نیست ما اجاره نشین دانشگاه علوم پزشکی شویم

 

یدالله هزارجریبی، رئیس دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گلستان با بیان اینکه قرار نیست ما اجاره نشین دانشگاه علوم پزشکی شویم، گفت: اینکه دانشگاه گلستان اجاره نشین علوم پزشکی شود، برای اعضای هیات علمی شکننده است.

 

 

وی خاطرنشان کرد: نیاز اساسی دانشگاه کمبود فضای آموزشی است؛ در حالی که ساختمان علوم پزشکی یک سایت اداری است و از این جهت مشکل دانشگاه گلستان با اجاره نشینی در محلی که حتی یک کلاس آموزشی ندارد و فقط به عنوان ساختمان اداری استفاده می شود، حل نخواهد شد.

 

رئیس دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گلستان صورت جلسه نشست مشترک استانداری، دانشگاه گلستان و دانشگاه علوم پزشکی استان را غیرکارشناسانه خواند و افزود: در دانشکده فنی مهندسی الغدیر 1000 دانشجو تحصیل می‌کنند با دو طبقه کوچک که عملا اساتید دانشگاه را مجاب کرده به صورت شیفتی از میز استفاده کنند که این مسئله در هیچ دانشگاه دیگری با این بار علمی نظیر ندارد.

 

هزارجریبی تصریح کرد: یکی از مواردی که استاندار آن را به عنوان دلیلی برای امتناع از اختصاص ساختمان جهاد به دانشگاه گلستان نام بردند این بود که دانشگاه گلستان ممکن است از ادامه ساخت سایت سرخنکلا بازبماند؛ اما این سایت به استاد و دانشجو و اعضای هیات علمی مربوط نیست؛ بلکه سایت سرخنکلاه یک پروژه ملی وابسته به وزارتخانه و دولت است که از سال 86 کلید خورده و دولت باید پول آن را بدهد و بسازد.

 

وی با تاکید بر اینکه نیاز ما به ساختمان بدون استفاده جهاد کشاورزی یک نیاز کوتاه مدت است، ادامه داد: طبق نظر کارشناسان اتمام ساخت سایت سرخنکلاه حداقل به شش سال زمان نیاز دارد؛ با این وجود چه کسی پاسخگوی دانشجویان در سال تحصیلی پیش رو خواهد بود؟

 

رئیس دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گلستان با بیان اینکه پیش از تعطیلات دانشجویان به شدت به وضع موجود اعتراض داشتند، گفت: از مسئولان استان و نمایندگان می‌خواهیم که این مشکل را به صورت کارشناسانه حل بکنند؛ در غیر اینصورت هر مشکلی در سال جدید برای دانشجویان پیش آمد، مسئولان استانی باید پاسخگو باشند ما سعی خود را کردیم؛ اما بعضی چیزها خارج از توان ماست.

 

هزارجریبی تاکید کرد: شرط دیگر استاندار، پرداخت پول به سازمان کشاورزی در ازای ساختمان بدون استفاده جهاد بود، ما خودمان نیز به عنوان یک بچه کشاورز گلستانی نیز خواهان همین هستیم که اگر پولی می‌آید به سمت کشاورزی هدایت شود اما طی صحبت‌هایی که با استاندار و معاون اداری مالی وزارت علوم صورت گرفت هماهنگ شد این پول در عرض دو تا سه سال پرداخت شود ما با همین فرآیند به انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان کشاورزی رسیدیم و مقرر شد سه میلیارد ابتدا داده و مابقی در عرض دو سال پرداخت شود و در غیر این صورت ساختمان عودت داده بشود.

 

وی با ابراز تعجب از تغییر ناگهانی این تصمیم بیان داشت: سوال ما این است چطور مسئول یک استانی برای اینکه ما پول نداریم نمی تواند فضا برای ما تهیه بکند؟ در واقع مسئولان متولی اصلی کار هستند؛ تفکیک دانشگاه گلستان از منابع طبیعی توسط مسئولان انجام شد و تجهیز آن نیز به عهده آنان است؛ البته ما نگفتیم پول نقد را به ما بدهند؛ اما این جای تعجب دارد که حتی با تسهیل روند اختصاص ساختمان جهاد هم مخالفت کردند!

 

 

رئیس دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گلستان ادامه داد: طی جلسات ابتدایی با ریاست اداره کل جهاد کشاورزی مقرر شد این ساختمان به صورت اقساط به دانشگاه گلستان داده شود و مجوز کمیسیون دائمی نیز گرفته شده بود.

 

هزارجریبی با بیان اینکه پول دانشگاه گلستان طبق تفاهم نامه اولیه نقد است، تصریح کرد: بعید است دانشگاه علوم پزشکی نیز پول خرید این ساختمان را نقد داشته باشد؛ چرا که در این طورت باید تا کنون در آن جا ساکن می‌شد. 

 

وی ادامه داد: مسئولان به ما بگویند دانشکده بین‌الملل علوم پزشکی با حداکثر 100 دانشجو واجب است و یا 2000 دانشجوی ناامید دانشکده فنی مهندسی گلستان؟ منطقا کدام یک اولویت دارد؟

 

رئیس دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گلستان بیان داشت: جای بسی تاسف است که مسئولان استان با توجه به واقف بودن به همه مشکلات، که خود مسئول رفع مشکلات موجود هستند، همکاری‌های لازم جهت رفع مشکلات تنها دانشگاه مادر در استان را ندارند.

 

هزارجریبی با اشاره به شعار مستمر مسئولان استانی مبنی بر ارتقای صنعت استان گفت: مشکل ما در استان از بدو شروع نداشتن صنعت بود، هنوز هم کسی به صنعت نگاه نمی‌کند و دلیل اصلی آن هم وضعیت دانشکده‌های فنی مهندسی استان است؛ چرا که بی‌گمان قلب صنعت منطقه در دانشکده‌های فنی مهندسی آن می‌تپد.

 

وی گفت: حداقل مسئولان برای برون رفت از این وضعیت راهکار ارائه بدهند؛ در غیر این صورت به نظر می‌رسد یا باید درب دانشکده بسته شود، یا مسئولان پاسخ دانشجویان را بدهند و یا دوباره به تجمیع دانشگاه گلستان و منابع طبیعی گرگان برگردیم که در غیر این حالات اگر مسئولان پای کار نیایند "چاره" دیگری وجود ندارد.

 

ارتقای رشتههای تحصیلی در گلستان به بن بست خورد

 

عبدالرضا شریفی، مدیر فرهنگی و روابط عمومی دانشگاه گلستان نیز با اشاره به تبعاتی که کمبود فضای فیزیکی در دانشگاه ایجاد کرده است، گفت: دانشگاه در عمل مجاب شده برای رفع معضل کمبود مکان به کانکس و سلف غذاخوری و انباری پناه ببرد.

 

وی افزود: به علت نبود کتابخانه و با توجه به نیازی که در این زمینه احساس می‌شد سلف غذاخوری اساتید را به این کار اختصاص دادیم!

 

مدیر فرهنگی و روابط عمومی دانشگاه گلستان بیان داشت: در دانشگاه گلستان قرار است اولین دانشکده هنر تشکیل شود و طبیعتا به علت کمبود فضا مجبور شدیم انباری دانشگاه را به عنوان آتلیه استفاده کنیم!

 

 

شریفی با بیان اینکه بسیاری از تجهیزات گران آزمایشگاهی خریداری شده؛ اما مکانی برای استفاده از آن وجود ندارد، بیان داشت: فضای سایت علوم پزشکی فضای آموزشی نیست و ما مشکل سایت اداری نداشتیم برای ما مهم پاسخگویی به دانشجویان و رضایت آنان است علاوه بر اینکه ساختمان علوم پزشکی به دلیل طول عمر بالا امنیت چندانی هم ندارد.

 

وی ادامه داد: ما می توانیم ساختمان اداری را از بیرون اجاره کنیم کما اینکه در حال حاضر نیز قسمتی از بخش اداری دانشگاه در ساختمانی جداگانه در عدالت 15 مستقر است؛ اما هر ساختمانی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز آموزشی باشد؛ از این رو این ساختمان مشکلی از ما حل نمی‌کند.

 

مدیر فرهنگی و روابط عمومی دانشگاه گلستان در پایان گفت: در حال حاضر ما رشته‌هایی را که از نظر نیروی انسانی و هیات علمی با سطح سواد بالا و امکانات آزمایشگاهی غنی است را در اختیار داریم؛ اما به علت کمبود فضا برای برگزاری کلاس مجبور به فریز این رشته‌ها شدیم و باید گفت به نوعی انتظارات مسئولان و مردم برای ارتقای رشته‌های صنعتی با این اوصاف به بن بست خورده است و اگر مسئولان همت نکنند، در بن بست باقی می‌ماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۸
مواردی که ذکر شد کاملا بر واقعیت منطبق است لطفا گزارشی از دانشکده علوم پایه دانشگاه گلستان وآزمایشگاههای آن نیز تهیه کنید که وضعیتی به مراتب اسف بارتر دارد. جناب استاندار با آنکه دقیقا در جریان امور قرار داشتند و با وجود انبوه مشکلات این دانشگاه که ممکن است منجر به اعتراضات دانشجویی در سال تحصیلی آتی در این دانشگاه گردد به یکباره تغییر نظر داده وتصمیم به واگذاری ساختمان جهاد به دانشگاه علوم پزشکی گرفتند.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳
چه عجب! بالاخره یکی هم حرف دل دانشجویان و اساتید دانشگاه گلستان رو انتقال داد!
انصافا حق تنها دانشگاه جامع استان اینه؟ اگه این دانشگاه تو استان دیگری غیر از گلستان بود هم همین وضعیت رو داشت؟ تبریک به همت مسئولان استانی!!!!
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۸
آخه این دانشگاه کجاش شبیه دانشگاهه؟ محیطش؟ (در یکی از بدترین محیطهای فرهنگی استان در جوار پارکینگ اتوبوسرانی و چهارشنبه بازار!!!) فضای فیزیکیش؟!( استفاده از کانکس برای سالن مطالعه و سلف و استفاده از راهرو برای نماز خانه و کلاسهای فوق العاده کوچک و بدون حتی یک کولر!!!!!! اتاق استید که بصورت مشترک هست را هم اضافه کنید لطفاٍ!!!!) آزمایشگاهاش؟! (بسیاری از آزمایشگاهها وجود ندارد!!)
0
0
علی لواسانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۰
سلام.اقا دانشگاه دولتی گرمسار هم همینطور دانشگاه ما نه تنها کلاس نداره بلکه جای گردهمایی هم نداره.صدامونم به هیچکس نمیرسه و به جای اینکه به دانشگاه کمک کنند هی رییس دانشگاه عوض میکنند.تو رو خدا یه خبری چیزی بنویسید تا به گوش این مسوولین برسه بلکه کاری کنند.یه روز تو دانشگاه ازاد گرمسار میریم یه روز تو موسسه غیر انتفاعی ادیبان یه کلاس اینور یه کلاس اونور خیر سرمون دانشگاه ازاد تهران جنوب رو رو ول کردیم بریم دانشگاه دولتی درست درمون اونم که با این وضعش چند سال حال مارو گرفته تو رو خدا یه پیگیری کنید ممنون میشیم.یاعلی
0
0
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۹
مسولان استان باید پاسخگو باشند آنها بجای این که دنبال رفع مشکلات دانشگاه گلستان باشند سنگ اندازی نیز می کنند و تا کنون هیچگونه اقدامی انجام نداده اند. استان گلستان از ضعف نیروی انسانی متخصص فنی و مهندسی در تمام گرایش ها رنج می برد. کمک به دانشگاه گلستان بخصوص دانشکده فنی و مهندسی می تواند استان را از لحاظ نیروی انسانی متخصص فنی، بیمه کند.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵
متاسفانه در استان گلستان هيچگونه برنامه ريزي بلند مدت و يا اصلا برنامه اي براي اعتلاي جايگاه آموزش عالي وجود ندارد. هرچند كه ادعا مي شود 60 سال است كه در اين استان آموزش عالي درجريان است، اما هنوز زيرساختهاي اوليه آن فراهم نيست. دانشگاه گلستان نيز در وضعيت اسف بار ويا بهتر فاجعه باري قرار دارد.
به نظر مي رسد كه ديگر اميدي به برخي مديران اين استان كه هيچ گونه به صورت منطقي پاسخگو نيستند، و بايد از طرق دولت و رياست جمهوري به داد اين استان محروم رسيد. چرا كه بيشتر تصميمات به صورت قوميتي، دسته اي، قبيله اي و حزبي گرفته مي شود تا اينكه بر پايه تعقل و خرد جمعي و برنامه ريزي بلند مدت.
اميد است كه در دولت تدبير و اميد، به مشكلات آموزش عالي و بخصوص دانشگاه گلستان رسيدگي گردد تا جوانان اين استان ...
0
0
یک فرد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸
خدا انشاءالله به دانشجو هاش صبر بده من کاملا درکشون میکنم.
دانشگاه صنعتی قم هم همین بدبختی را دارد. در یک ساختمان اجاره ای که برای بهزیستی است با 2000 دانشجو دارد فعالیت میکند.برای خوابگاه خودگردان ترمی حدود 400 هزار تومن میگیرند.
درد بدتر از این هم اینه که امسال گفتن باید 86 هزار تومن بدهید وگرنه نمیگذاریم انتخاب واحد کنید! دانشجو ها هم نمیدانند باید چه کار کنند.آخه دردمونو به کی باید بگیم که از دانشجوی روزانه پول نمیگیرن!
امیدوارم خبرگذاری دانشجو این رسالت رو برای خودش ببینه که یک گزارش هم از آنجا تهیه کنه.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار