آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۳۵۹۳
خوش‌چهره در طرح ولایت آذربایجان غربی:

اقتصاد مقاومتی تاکتیک مقطعی نیست؛ بلکه بینش نظام است

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: اقتصاد مقاومتی تاکتیک نیست که مقطعی نگریسته شود؛ بلکه بینش نظام است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، محمد خوش‌چهره روز گذشته در جمع دانشجویان حاضر در طرح ولایت استانی گفت: اقتصاد مقاومتی یک تاکتیک نیست که مقطعی انجام شود؛ بلکه بینش نظام و نگرش و تلقی کلانی است که مبنای تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌ها محسوب می‌شود و می‌تواند الگوی رفتاری در بین آحاد مردم و مسئولان باشد.

 

وی با تاکید بر این‌که از اقتصاد مقاومتی درک صحیح و مفهومی وجود ندارد، افزود: با توضیحات مقام معظم رهبری و سیاست های ابلاغی، دیگر عذری برای عدم درک آن از سوی افراد پذیرفتنی نیست.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در فضای تقابلی میان دنیای سلطه برخی تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌ها با نوعی غفلت همراه شد و ما فرصت‌هایی را از دست دادیم؛ اما نکته این است که در بحث اقتصاد مقاومتی قصد داریم در عرصه جهانی بخصوص اقتصاد فعال باشیم.

 

خوش‌چهره با تاکید بر اینکه دنیای سلطه در تلاش است از ظرفیت‌های موجود کشور بهره ببرد؛ اما در عین حال قصد دارد اجازه شکوفا شدن اقتصاد کشور را ندهد، گفت: با این شناخت متاسفانه برخی دولتمردان در نوع عمل، رفتار و سیاست خود نشان دادند که درک صحیح و مفهومی از این موضوع ندارند که این نظریه می‌تواند به بزرگترین چالش کشور تبدیل شود.

 

وی تصریح کرد: حرف اقتصاد مقاومتی این است که می خواهیم بصورت پویا در اقتصاد جهانی باقی بمانیم؛ پس اقتصاد مقاومتی یعنی وابستگی‌های تهدیدزا در حوزه درآمدهای ملی از جمله نفت که متاسفانه بخش عمده ای از درآمد کشور است را کاهش دهیم.

 

این استاد دانشگاه یکی از نقاط ضعف اقتصاد ایران را وابستگی به نفت خام و گندم دانست و بیان داشت: نفت یکی از اهرم‌های اصلی فشار بر ما از سوی غرب است و وابستگی شدید بودجه کشور به آن موجب شده است که دشمن راه فشار بر ما را به خوبی بداند.



خوش چهره در ادامه خودکفایی را به معنای استقلال اقتصادی دانست و افزود: خودکفا شدن به معنای عدم ارتباط با اقتصاد دنیا نیست؛ بلکه به معنای این است که در زمینه‌هایی که وابستگی داریم و عامل تحریم ما به شمار می‌رود خود را به کفایت لازم برسانیم .

 

وی افزود: شرایط اکنون تغییر کرده و ما باید وابستگی‌ها را کاهش دهیم؛ در غیر این صورت صدای غرب در این ادعا که می‌گوید، با تحریم‌ها ایران را رساندیم پای میز مذاکره از سر ما کوتاه نخواهد شد.



عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: آن چه که موجب شده مقام معظم رهبری چند سال متوالی را اقتصادی بنامند، اهمیت اقتصاد و بحرانی شدن این شرایط است؛ چراکه دچار ضعف در این حوزه شده و اولویت بندی خود را فراموش کرده‌ایم.



خوش چهره به ایجاد منابع فساد در کشور اشاره داشت و گفت: منابع فساد از سه نقطه نظام بانکی، ارز و زمین خواری وارد کشور می‌شوند.


وی خاطرنشان کرد: فشار اصلی روی جریان درآمدی کشور در حوزه نفت است که در اقتصاد ایران با غفلت و عدم تمرکز برخی از مسئولان، کشور را به این حوزه به شدت وابسته کرده است، به گونه ای که در ۱۰ سال اخیر تا کنون روند وابستگی به درآمدهای نفتی هر سال از سال قبل بیشتر شده که این خود می‌تواند آسیب‌پذیری را بیشتر و طمع را به منظور اعمال فشار بیشتر بر کشور افزایش دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار