به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مهراب شفیعی مسئول بسیج جامعه پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: بیمارستان صحرایی شجره طیبه صالحین به مناسبت دهه کرامت و هفته دولت با چند هدف عمده کار خود را شروع کرد و به پایان رسانید.
برپایی بیمارستان صحرایی در منطقه میانکوه از شهرستان اردل ودر روستای گندمکار
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان افزود: براساس نیازسنجی که توسط معاونت بهداشتی درمانی استان از قبل صورت گرفته بود، منطقه میانکوه از شهرستان اردل و در روستای گندمکار مناسب دیده شد و از روز شنبه 8 شهریور تا چهارشنبه 12 شهریور، این بیمارستان برپا شد تا به ارائه خدمات درمانی، بهداشتی، آموزشی، فرهنگی، تخصصی و فوق تخصصی در مناطق دوردست و صعب العبور بپردازد.
ایجاد آمادگی و چابکی/ ارتقاء روحیه ایثارگری/ گردهمایی جدی در میدان حقیقی
وی ادامه داد: سه هدف عمده از برپایی این بیمارستان صحرایی داشتیم که شامل: ایجاد آمادگی و چابکی در تیم های اضطراری بسیج جامعه پزشکی و خانواده درمانی بهداشتی استان بدین ترتیب که تیم های پزشکی حاضر در این بیمارستان خود را در کوتاه ترین زمان ممکن آماده می کردند، ارتقاء روحیه ایثارگری در اعضای بسیج جامعه پزشکی که البته این روحیه همیشه وجود دارد اما تجدید میثاقی دوباره صورت گرفت و گردهمایی جدی در میدان حقیقی که یاد و خاطره شهدا با یادبود شهید رجایی که نماد خدمت به محرومین است گرامی داشته شود.
ارائه 7 هزار مورد خدمات درمانی
شفیعی خاطرنشان کرد: در این بیمارستان صحرایی که نسبت به سالهای گذشته بزرگترین سازه با بیشترین حجم خدمات بود، بالغ بر 4 هزار نفر ویزیت رایگان شدند و اعمال جراحی کوچک و بزرگ بر روی آنها انجام شد و به طورکلی با احتساب تزریقات، پانسمان، مشاوره و آموزش حدود 7 هزار مورد خدمات درمانی ارائه داده شده است.
ارائه آموزش های خود مراقبتی و کسب مهارت ها از دیگر برنامه های بسیج جامعه پزشکی
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان درخصوص آموزش های ارائه شده گفت: یکی از رویکردهای تیم های درمانی آموزش جهت رسیدن به خود مراقبتی و مهارت ها در زمینه بهداشت و درمان بود که مهم ترین آنها بهداشت دهان و دندان، تغذیه، تحرک و بهداشت روح و روان بوده است.
وی درخصوص دیگر فعالیت های صورت گرفته توسط بسیج جامعه پزشکی استان گفت: گروه هایی تحت عنوان "مردم یاری" در خانه های روستائیان حضور پیدا کردند. همچنین با حضور در مساجد و پخش فیلم های مستند جشنواره عمار و برگزاری حلقه های معرفتی، توانمندسازی خانواده، مهارت های عاطفی و تاثیرات ماهواره بر خانواده ها مورد بحث قرار گرفت.
شفیعی با بیان اینکه امسال از نظر تنوع، گستردگی و کیفیت خدمات ارتقا خوبی را نسبت به سالهای گذشته داشته ایم؛ گفت: متخصصین این بیمارستان بزرگ صحرایی شامل متخصص چشم پزشکی با وسایل پیشرفته، گوش و حلق و بینی، اعصاب و روان، ارتوپد، داخلی و پزشک عمومی بود.
بیمارستان های صحرایی این استان در حال مستقل شدن از تجهیزات پزشکی هستند
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان با تشکر از همکاری همه گروه های پزشکی و گروه های مهندسی و همچنین معاونت درمان و همکارانشان در تهیه تجهیزات پزشکی، گفت: برپایی این مجموعه به نوعی "مطالبه گری بسیج جامعه پزشکی" استان بود که با همکاری وصف ناشدنی دست اندرکاران برپا شد.
وی در پایان از مستقل شدن بیمارستان های صحرایی این استان خبر داد و گفت: به تدریج از لحاظ تجهیزات پزشکی در حال مستقل شدن هستیم و دیگر نیازی به عاریه گرفتن تجهیزات از بیمارستان های ثابت نیستیم.