به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»؛ امروز تالار همایشهای مجتمع اسوه شاهد برگزاری مراسم رونمایی از پوسترهای سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت بود. در این برنامه که پژمان لشگریپور اجرای آن را بر عهده داشت مهمانان ویژهای چون محمد خزائی، دبیر این جشنواره، سید عبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله لبنان در ایران، غلامرضا منتظمی، معاون دبیر جشنواره افق نو، حسین نیرومند، مدیر هنری جشنواره فیلم مقاومت، جواد جباری، مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت، محمدرضا شرفالدین مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و جمعی از هنرمندان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پس از بیانات مقدماتی توسط مجری و توضیح پارهای از نکات، مراسم با سخنرانی حسین نیرومند، مدیر هنری جشنواره فیلم مقاومت آغاز شد. نیرومند ضمن اعلام خوشحالی خود از برگزاری این مراسم، گفت: از این جهت از انجام این مراسم خوشحالم که متاسفانه توجه به تبلیغات این چنینی در جشنوارهها در کشور ما کمتر صورت میپذیرفت.
وی در ادامه در مورد معیارهای طراحی پوسترها گفت: زمانی که تصمیم گرفته شد طراحی پوسترها به هنرمندان سفارش داده شود باید نکات خود لازم را گوشزد میکردیم و از همین رو سه نکته مدنظر خود را به این هنرمندان یادآوری کردیم. نیرومند این سه نکته را این چنین برشمرد: اول اینکه پوسترها ایده داشته باشد و ما به دنبال ترکیب فرم همراه با محتوا باشیم چرا که این محتوا است که در ذهن باقی میماند و از همین نظر تاکید داشتیم که پوسترها ایده داشته باشد. دومین نکته اینکه کار به سمت پیرایش برود تا آرایش و نکته سوم نیز این بود که پوسترها روح ایرانی داشته باشند.
نیرومند ضمن تاکید به نقش هنرمندان تصریح کرد که: نکته مهم این است که گرچه کسی برای اثری سفارش میدهد اما هنرمند است که کار را انجام میدهد. وی پس از این توضیحات به معرفی پوستر اصلی این جشنوراه پرداخت و اینگونه ادمه داد: پوستر اصلی توسط سید حسن موسی زاده طراحی شده است چراکه معتقد بودیم که پوستر اصلی باید توسط هنرمندی کارآزموده طراحی شود.
نیرومند در مورد اصلاح این پوستر نیز اینطور توضیح داد که: گرچه اصلاح کوچکی توسط دبیرخانه در متن نوشته ها صورت پذیرفت اما نکته مهم این است که پوستر اصلی را یک هنرمند درجه یک و طراز اول طراحی کرده.
پس از سخنان نیرومند، با حضور مهمانان ویژه، به رونمایی از پوستر اصلی برنامه پرداخته شد.
سپس نوبت به سخنرانی نماینده حزب الله لبنان، سید عبدالله صفیالدین، رسید. صفیالدین در سخنان خود ضمن تجلیل از مردم ایران گفت: مقاومت به معنای واقعی مدیون مردم ایران و امام خمینی(ره) است چراکه معنای مقاومت پس از انقلاب اسلامی ایران معنا پیدا کرد. وی افزود: فرهنگ اسلامی صحیح با ولایت معنا پیدا میکند، چرا که هدایت وقتی معنا پیدا میکند که راه هدایت تا شهادت، از طریق ولایت پیموده شود.
نماینده حزبالله لبنان سپس به تشریح ویژگیهای شهید عماد مغنیه پرداخت و گفت: من این افتخار را داشتم که شهید مغنیه را از کودکی بشناسم. عماد مغنیه به دست ولایت تربیت شد. او با فرهنگ ولایت انس داشت. هرکسی راه ولایت را انتخاب کند، خدا راههایی برای او باز میکند و به رشد او کمک میکند.
صفیالدین با تصریح بر اینکه عماد مغنیه فقط یک فرد نظامی نبود بلکه یک متفکر و یک نابغه بود به ذکر خاطرهای از این شهید پرداخت و گفت: وقتی من به همراه چند دکترای استراتژیست ایرانی به دیدار سید حسن نصرالله رفتم، او هم در جلسه حضور داشت. صحبتهای او باعث شده بود که کارشناسان ایرانی از من سوال کنند که آیا او مسئول مسائل استراتژیک حزبالله است؟ او یک نابغه در مسائل استراتژیک بود. در زمانی که حزب بعث در لبنان قدرت را در دست داشت، او به همراه جوانان دیگر حزبالله، طی دوسال آنها را سرنگون کردند.
وی افزود: شهید مغنیه از خود عقب نشینی میکرد اما از ولایت عقب نمینشست. از همین رو از همه نویسندگان و متفکران و به خصوص فیلمسازان دعوت میکنم که برای معرفی شخصیت جامع عماد مغنیه تلاش کنند تا هم مردم و هم علما و مسولین با او آشنا شوند. وی در پایان تصریح کرد: زندگی و شهادت شهید مغنیه پیروزی بود و بعد از شهادت نیز آثار او پیروزی است. اکنون جامعه اسلامی نیاز به صدها نفر مانند عماد مغنیه دارد. با توجه به مسائل روز اسلام مانند تکفیریها از همه برای شناخت این شخصیت دعوت میکنم. باید در جشنواره مقاومت هم فرصتی برای مطالعه درباره این شخصیت ایجاد کرد. خون این شهید ثمرات زیادی داشت که یکی از انها پیروزی فرزندانش دربرابر تکفیریها بود.
پس از این سخنرانی توسط نماینده حزب الله آقای صفی الدین از پوستر «حاج رضوان» رونمایی شد که منقش به طرح عماد مغنیه است.
سپس از پوستر جلوهگاه نور رونمایی شد. جلوهگاه نور عنوانی است که در هر دوره از جشنوارههای به موضوعی خاص تعلق میگیرد و این بار به آثار بسیجیان هنرمند تعلق گرفته است. از این پوستر توسط حجت الاسلام افضل بیگی رونمایی شد.
پس از رونمایی از پوستر جلوهگاه نور، نوبت به رونمایی از پوستر بخش افق نو رسید. نادر طالبزاده که دبیر این بخش است به دلیل حضور در لبنان، در مراسم حضور نداشت اما منتظمی معاون اجرایی به رونمایی از پوستر این بخش پرداخت.
منتظمی پیش از این رونمایی پوستر بخش افق نو را امری شایسته تقدیر و ستودنی است. وی تصریح کرد که: در حال حاضر جریان مقاومتی در جهان به وجود آمده است که ایران رهبری آن را برعهده دارد. فعالان فرهنگی غربی نیز که علیه جریان مسلط صهیونیستها بر فرهنگ غرب مبارزه میکنند تحت تاثیر ایران هستند. جشنواره افقنو همچون پنجرهای است که برای معرفی این مبارزات.
سپس نوبت به رونمایی و پخش تیزر سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت رسید. این تیزر توسط «امیر پور وزیری» ساخته شده است که علاقمندان میتوانند به تماشای آن از طریق لینک زیر اقدام کنند.
http://snn.ir/detail/video/354411/202
پس از پخش تیزر، نوبت به رونمایی از پوستر بخش بزرگداشتها رسید. در این دوره از جشنوراه چهارتن از هنرمندان برای تجلیل انتخاب شدند. البته لازم به ذکر است که بزرگداشت اصلی در مراسم افتتاحیه در تالار وحدت خواهد بود و این مراسم تنها رونمایی از پوستر بزرگداشتها است.
در این بخش ابتدا از جهانبخش سلطانی هنرمند محبوب اصفهانی تقدیر شد. سلطانی در سخنرانی کوتاه خود ضمن یاد از هنرمندان قدیم گفت: ما کسانی را در عرصه هنر مقاومت از دست دادیم که شیر مردان این عرصه بودند. از جمله این افراد میتوان به رسول ملاقلیپور اشاره کرد که من 8 ماه در فیلم افق با او همکار بودم.
وی افزود: در زمان جنگ من با راعی و شرفالدین در سپاه بودم. در آنجا تئاتر تدریس میکردم. هیچوقت گروه ما برای اجرا تئاتر کامل نشد زیرا همواره کسانی که با ما برای اجرای تئاتر تمرین میکردند در حین تمرینها در عملیاتها شهید میشدند. نکته جالب این بود که در حین گفتن همین سخنان احساسات شدیدی بر سلطانی غلبه کرد و بغض باعث شد که سخنرانی وی ناتمام بماند.
نفر بعدی که از او تقدیر شد مرتضی شعبانی بود. مرتضی شعبانی نیز که از همقطاران شهید مرتضی آوینی است پیش از رونمایی ازپوستر خود به سخنرانی مختصری پرداخت، وی گفت: در سفری که به ترکیه داشتم احساس کردم به سینمای ایران به عنوان قله نگاه می شود، حتی فیلم هایی که ما به سادگی از کنار آن میگذریم برای آنها شاهکار محسوب میشد. سینمای ما در حال حاضر بسیار ارزشمند است چراکه دیگر بجز چند کشور اروپایی در دنیا صنعت سینما ملی وجود ندارد و تنها سینمای ایران است که به هالیوود طعنه میزند و میتواند روبروی آن بایستد. وی در ادامه به عنوان شاهد مثال، کشور همسایه ما افغانستان را یادآوری کرد و گفت: در افغانستان 60 شبکه وجود دارد که آمریکاییها قبل از آنکه هرگو.نه نظام سیاسی در آن کشور مستقل شود توسط این شبکهها افغانستان را اشغال فرهنگ کردند.
نفر سوم ابوالقاسم طالبی بود که به دلیل حضور در لوکیشن فیلم تازهاش، در جلسه حضور نداشتند و خزایی تهیه کننده آخرین فیلم او یعنی «قلاده های طلا» به نیابت از طالبی، از پوسترش رونمایی کرد.
در پایان هم از محمدتقی فهیم تقدیر به عمل آمد تا در کنار اهالی سینما از اصحاب قلم و منتقدان سینمایی نیز تقدیر به عمل آید. وی پیش از رونمایی به سخنرانی کوتاهی پرداخت و به دو جریانی که به دنبال تخریب سینمای ایران هستند پرداخت و گفت: این روزها فشارهای زیادی بر روی چنین فضاهایی وجود دارد. جریانی که دنبال سود خود هستند و جریانی که به دنبال فرار مردم از سینما میباشند، در تلاشند تا این فضاها را تخریب و منزوی کنند. سینمای مقاومت نقش موثری در فضای سینمای کشور دارد.
وی افزود: زمانی نظریهپردازی به نام «جرج فریدمن» میگفت که قرن حاضر، قرن آمریکاست چراکه آمریکا با تخریب فرهنگ ملل مختلف سعی در یکدست کردن جامعه دارد اما سینمای مقاومت میتواند برهم زننده این هدف و آرزوی آمریکا باشد.
خزایی دبیر سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت آخرین سخنران این برنامه بود. او که این جشنواره دفاع را جشنواره بچه های انقلاب دانست ضمن تشکر از حضار تصریح کرد: در هفته آینده نشست خبری این جشنواره که امید سینماگران مقاومت و دفاع مقدس است برگزار میشود.
خزایی در مورد اهمیت جشنوراه فیلم مقاومت گفت: این جشنواره استراتژیک است چراکه دنیا و رسانهها به آن چشم دوختهاند. وی افزود: فضای ایران را مساعدترین فضا برای تولید آثار مقاومت دانست و از همین رو امید فیلمسازان ضد استکبار و صهیونیسم گردهمایی در ایران است. از همین رو از 60 مهمان خارجی دعوت کردیم که عدهای در روزهای نخست و دیگران از 5 مهر در بخش افق نو حضور پیدا میکنند.
دبیر این جشنواره در مورد محل برگزاری جشنواری نیز گفت: در مورد شعار ما جشنواره برای همه ایران است و خدا رو شاکر هستیم که به همت هنرمندان بسیجی در شهرهای مرزی هم مراسم خواهیم داشت.
خزایی در انتها تصریح کرد: این رویداد از سیام شهریور آغاز میشود و ضمنا مراسم اختتامیه روز سوم مهر در برج میلاد برگزار میشود.