کد خبر:۳۵۴۵۴۶
از بازار هلوهای خواندنی چه خبر؟

از مهمان شدن ایران در نمایشگاه کتاب مسکو تا بی اطلاعی وزارت ارشاد

هفته‌ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته‌ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ از مهمان شدن ایران در نمایشگاه کتاب مسکو تا بی اطلاعی وزارت ارشاد. خبر اول اینکه:

 

ایران مهمان ویژه نمایشگاه کتاب مسکو می‌شود

 

امیرمسعود شهرام نیا، مدیر موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در خصوص حضور ایران در نمایشگاه‌های بین المللی کتاب دنیا گفت: تا پایان سال 15 نمایشگاه بین المللی کتاب در کشورهای مختلف برپا می شود که در برخی از آنها موسسه نمایشگاه های فرهنگی به نمایندگی از صنعت نشر کشور حضور خواهد داشت.


وی ادامه داد: هفته گذشته در نمایشگاه کتاب پکن حضور داشتیم و هدف مان از شرکت در این نمایشگاه، معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود؛ از این رو با بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب و سی دی در زمینه های شعر وادبیات، آموزش زبان فارسی، نقاشی، هنر، کودک و نوجوان، دین، گردشگری و پوسترهای ایران شناسی در این نمانیشگاه حضور داشتیم.


مدیر موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران با بیان اینکه در نمایشگاه فرانکفورت نیز که در آینده نزدیک برگزار می شود، حضور خواهیم داشت، خاطر نشان کرد: البته در نمایشگاه مسکو سال آینده و همچنین در نمایشگاه کتاب  بولونیا 2 سال آینده به عنوان مهمان ویژه شرکت می کنیم.

 

از برگزاری مجمع عمومی کانون نویسندگان بی‌اطلاع بودیم

 

سید عباس صالحی در حاشیه نشست «مردی که بلند فکر می کند»، در جمع خبرنگاران در خصوص جایگاه  نهادهای امنیتی که با وزارت ارشاد و یا معاونت فرهنگی همکاری می‌کنند و نحوه تعامل این وزارت خانه با این نهاد ها گفت: با نهادهای امنیتی که جایگاه رسمی در فضای کشور دارند تا به امرو تعاملات خوبی داشتیم؛ وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و مجموعه کسانی که در حوزه امنیتی کشور دارای جایگاه رسمی هستند توانسته ایم ارتباطات موثری را برقرار کنیم.


وی ادامه داد: آنچه که به نظر می آید مطلوب است این است که نهادهای امنیتی رسمی دخالت داشته باشند تا امکان  گفتگو ایجاد شود و از این طریق کارهای هر دو مجموعه روشن و شفاف باشد.


صالحی با بیان اینکه نهادهای امنتی رسمی به سود فرهنگ و امنیت کشور هستند گفت: ولی آن چیزی که می تواند دغدغه آمیز باشد نهادهایی هستند که مسئولیت اصلی شان امنیت نیست ولی در حوزه های امنیتی دخالت می کنند.


وی در خصوص کانون نویسندگان ایران و فعالیت دوباره این نهاد گفت: هیچ گونه ارجاع خاصی در خصوص کانون به وزارت ارشاد صورت نگرفته است تا این وزارت خانه بخواهد در این خصوص نظر دهد و دخالت کند.


صالحی با بیان اینکه از برگزاری مجمع عمومی این کانون بی اطلاع بودیم گفت : وزارت ارشاد در این باره نه نظری داده است و نه در برگزاری مجمع نقش داشته است.


وی با اشاره به صحبت های محسنی اژه ای در خصوص این کانون گفت: در باره صحبت های ایشان مطلبی ندارم بگویم.

 

«از پروانه‌ها بپرسید!»

 

کتاب‌های «عیدها اسم دارند» و «از پروانه‌ها بپرسید!» از مجموعه‌ کتاب‌های مصور دینی که موسسه سرلشکر شهید کاظمی آن‌ها را منتشر نموده است روانه بازار نشر شده است.


این کتاب‌ها در قطع خشتی چاپ شده و حاوی تصاویری جذاب در کنار جملاتی مرتبط با تصاویر و نام هر کتاب است. جملاتی که با استفاده از ترکیب‌ کلمات مختلف، عباراتی زیبا و حاوی معانی پُر مغزی را در دسترس خواننده قرار داده است. موضوعاتی که در این دو کتاب دستمایه خلق آن شده مرتبط با دفاع مقدس و عباراتی است که در جنگ مورد استفاده بوده ولی با هنرمندی و با ذوق جالب توجهی در کنار یکدیگر گرد آمده‌اند.


این کتاب‌ها که می‌تواند حالات رزمندگان در لحظات مختلفی را به مخاطب منتقل کند کاری به قلم علی‌اکبر بقایی است. کتاب‌ «عیدها اسم دارند» در 100 صفحه به موضوع عید در جبهه‌ها و رسم و رسومی که در مناطق عملیاتی رزمنده‌ها با آنها روزهای نوروز و سال جدید را سپری می‌کرده‌اند پرداخته است.


عنوان دیگر «از پروانه‌ها بپرسید!» است که در آن به راه و رسم پروانگی و حال و هوای رزمندگان در جریان عملیات پرداخته و جملاتی که بیانگر حالات رزمنده‌ها در جبهه است را با بیان ادبی در 87 صفحه شرح داده است. هرکدام از این کتاب‌ها در 2500 نسخه و با قیمت 6000 تومان روانه بازار کتاب شده و علاقه‌مندان می‌توانند آنها را از پایگاه اطلاع رسانی من و کتاب تهیه کنند.

 

«مرگ بر آمریکا» در بیان رهبر انقلاب، کتاب شد

 

«نفس وجود نظام جمهوری اسلامی فحش به آمریکاست، ولو شما یک کلمه هم «مرگ بر آمریکا» نگویید؛ خود این که این هست، نوعی دهن کجی به همه قدرت‌هایی است که با معنویت و با فضیلت و با استقلال و با شرف ملت‌ها مخالفند.» این جمله از بیانات رهبر فرزانه انقلاب در ارتباط با شعار «مرگ بر آمریکا» است، که در کتاب «مرگ بر آمریکا» گردآوری شده است.


مرکز پژوهش‌های بنیاد فرهنگی شهید شیرازی اولین عنوان کتاب از مجموعه شعارهای انقلاب را با عنوان «مرگ بر آمریکا» گردآوری کرده و موسسه سرلشکر شهید حاج احمد کاظمی آن را منتشر نموده است.


این کتاب که در 85 صفحه تهیه و تدوین شده به تبیین مواضع و بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) در خصوص شعار «مرگ بر آمریکا» پرداخته است. در این کتاب فرمایشات معظم‌له از ماه‌های ابتدایی زعامت جامعه اسلامی تا سال 92 در ارتباط با شعار «مرگ بر آمریکا» مطرح شده و نشان از حفظ مواضع انقلابی ایشان در ارتباط با مبارزه علیه استکبار در طول گذر زمان دارد.


در مقدمه این کتاب آمده است: «انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 به وقوع پیوست. انقلابی که همه نگاه‌ها را به خود معطوف کرد. چرا که انقلابی بود که در هیچ کدام از شعارها واهدافش بوی دنیاگرایی وجود نداشت و همین، علت بقا و ماندگاری این انقلاب شد و تا وقتی که مردم این اهداف و شعارها را بشناسند، دشمنان هیچ‌گونه خدشه‌ای را نمی‌توانند به این انقلاب وارد کنند. پس شناخت این شعارها آن هم از زبان رهبر معظم انقلاب اسلامی، کمک بسیاری خواهد کرد در حفظ این نظام که اوجب واجبات است.»


کتاب «مرگ بر آمریکا» در 2500 نسخه و با قیمت 3500 در چاپ اول روانه بازار نشر شده و علاقه‌مندان به تهیه این کتاب می‌توانند آن را از فروشگاه اینترنتی من و کتاب و مراکز پخشی که در این سایت معرفی شده است خریداری نمایند.

 

خاطرات یک استاد دانشگاه از زندان مخفی صدام به چاپ دوم رسید

 

کتاب «یازده» کتاب خاطرات دکتر چلداوی در زندان مخفی صدام، اردوگاه شماره یازده تکریت است که هم اکنون عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت و از اساتید شناخته شده این دانشگاه است.


دکتر چِلداوی، در پانزده فصل، به بیان زندگی‌نامه و خاطرات خود پرداخته است. «من از تبار جنوب‌ام»، «با بسیج بزرگ شدم»، «دانشگاه اشتباهی من»، «آن شب آسمانی»، «امتحان بزرگ»، «اردوگاه تکریت 11»، «استخبارات بعث»، «روزگار تلخ»، «فراق در غربت»، «کابل سه فاز»، «فرار بزرگ»، «بازگشت به تکریت»، «نسیم آزادی»، «فراموشت نمی‌کنم» و «مأموریت من» عناوین پانزده‌گانه این کتاب را تشکیل می‌دهند.


مسعود پیرمرادیان، ناشر و ویراستار کتاب «یازده» در ابتدای این اثر، چگونگی انتشار آن را بیان کرده است. همچنین پیشگفتار این کتاب، هدف نگارش مولف را در بر دارد. در این بخش می‌خوانیم: «بلافاصله بعد از آزادی، خاطرات اسارت را تا آن‌جا که می شد مکتوب کردم.

می‌دانستم اگر الآن ننویسم بعدها در پیچ و خم زندگی و روزمرگی، بسیاری از این خاطرات را به دست فراموشی خواهم سپرد. روزگاری من اسیر دست آن اتفاقات بودم و امروز این خاطره‌ها بودند که اسیر قلم من می‌شدند. اما آن اسارت کجا و این اسارت کجا!»


نویسنده در بخش دیگر این پیشگفتار بیان کرده است: «می‌دانم دشمن هنوز هست، فقط دشمنی‌اش جور دیگر شده. می‌دانم جنگی به مراتب سخت‌تر و بزرگ‌تر از دوران دفاع مقدس پیش روی ماست. جنگی که در آن، رو در روی ما نیست، بلکه کنار ما، توی کوچه و بازار ما، داخل خانه ما، و بالاخره توی دانشگاه ماست.»


چِلداوی در بخشی دیگر از پیشگفتار این اثر، هدف از مکتوب‌کردن خاطرات و انتشار آن‌ها در قالب کتاب را نشان‌دادن گوشه‌ای از مظلومیت رزمندگان هشت سال دفاع مقدس بیان کرده است.


کتاب «یازده» تصاویری از مقاطع مختلف زندگی دکتر احمد چِلداوی و یاران وی را در خود جای داده است.


«... محل قرنطینه جایی در مجموعه صنایع دفاع واقع در چهارراه پاسداران بود. آنجا برادرم علی را دیدم که پشت نرده‌ها به پهنای صورت اشک می‌ریخت و سعی می‌کرد خودش را به داخل برساند. با نادر صحبت کردم و با شیره مالی سرِ نگهبان‌ها توانستم برای لحظاتی علی را به داخل قرنطینه بیاورم. بعد از چهار سال، اولین دیدار با برادرم بسیار شورانگیز بود. اولین چیزی که از علی پرسیدم این بود که آیا همه خانواده زنده هستند؟!» این جملات برگرفته از کتاب «یازده» است.


چاپ دوم کتاب «یازده» با ویرایش، صفحه آرایی و طرح جلد جدید، با شمارگان دو هزار نسخه، 472 صفحه به قیمت 14 هزار تومان در قطع خشتی وزیری از سوی دفتر نشر معارف راهی بازار نشر شده است. دفتر نشر معارف در زمینه دفاع مقدس تاکنون کتابهای «من فردی بودم مستضعف» و «بچه‌های محله من و تو» را منتشر کرده است.

 

سرشار دبیر نخستین دوره جشن انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی شد

 

محمد سرشار که هم اکنون ریاست حوزه هنری کودک و نوجوان را بر عهده دارد، به عنوان دبیر «نخستین دوره جشن انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی» منصوب شد.


در اين جشن، برترين آثار هنري هر سال توسط هنرمندان، منتقدان و نظريه پردازان انقلابي آن رشته هنري مورد شناسايي قرار مي گيرند و همزمان با روز هنر انقلاب اسلامي، از آفرينندگان آثار منتخب به عنوان چهره سال هنر انقلاب تجليل خواهد شد. تمركز اين جشن بر آثار هنري است كه پيش برنده حركت انقلاب اسلامي به سمت تمدن سازي نوين اسلامي باشند.


در متن حکم انتصاب محمد سرشار آمده است: «نهال هنر انقلاب که پیش از پیروزی مردم بر رژیم ستمشاهی، در خاک پربار ایران ‌زمین کاشته شد، اکنون به درخت تناوری بدل گشته که آوازه میوه‌های آن، هوش از سر هنرشناسان و هنرخواهان، می‌رباید.


در حرکت تمدن‌سازانه انقلاب اسلامی، حوزه هنری وظیفه دارد با سنجش نظر هنرمندان و منتقدان و پژوهشگران، برترین آثار هنری هر سال را شناسایی کند و با معرفی آفرینندگان این آثار، چهره‌های سال هنر انقلاب اسلامی را، مورد تکریم و تقدیر قرار دهد. لذا بدین‌وسیله جناب‌عالی به عنوان دبیر «نخستین دوره جشن انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی» منصوب می‌شوید.»


تاسیس دبیرخانه دایمی، تهیه آیین‌نامه‌های مورد نیاز، تشکیل هیات‌های علمی هر رشته هنری، طراحی روند انتخاب آثار برتر سال 1393 از اهم وظایف جناب‌عالی می‌باشد. امید است با استعانت از خداوند متعال، در اجرای این ماموریت موفق باشید.


گفتني است، محمد سرشار، متولد 1360، داراي دكتراي مديريت و برنامه ريزي فرهنگي گرايش سياست گذاري فرهنگي است و در عرصه فرهنگ و هنر، مسئولیت‌هايي مانند رییس فرهنگسراي دانشجو، مديرعامل کانون انديشه جوان ، مدير دفتر پژوهش و پيشرفت مجمع ناشران انقلاب اسلامي و رييس حوزه هنري استان تهران را برعهده داشته است. همچنین از سرشار کتاب‌های «توت‌فرنگي‌هاي روي ديوار»، «پنبه و آتش»، «جادوگر سفيد»، «حقوق مطبوعات در جمهوري اسلامي ايران و ايالات متحده آمريکا» و «زنها همه مثل هم اند» منتشر شده است.

 

واگذاری حق انتشار کتاب زندگینامه «پوتین» به انتشارات الهدی

 

الکساندر میخاییلویچ، نویسنده کتاب زندگینامه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه با حضور در غرفه این موسسه در نمایشگاه کتاب مسکو 2014 اعلام آمادگی کرد تا رایت این کتاب را برای انتشار به زبان فارسی در اختیار گروه انتشاراتی الهدی قرار دهد.
این کتاب، سال گذشته در تیراژ میلیونی در روسیه منتشر شده و به زودی به چاپ دوم خواهد رسید.


همچنین کتاب دیگری در خصوص زندگی یکی از مقامات مذاکره کننده فدراسیون روسیه به نام «وارطانیان» در این کشور منتشر شده که نیکلای دولگاپولوف، نویسنده آن برای انتشار به زبان فارسی و واگذاری حق نشر آن در ایران با معاون بازرگانی موسسه الهدی به توافق رسیده است.


مذاکره با ناتالیا کاسپاروا از مدیران کتابخانه دولتی روسیه و اهدای 300 جلد کتاب به منظور تقویت بخش ایران و فارسی این کتابخانه، یکی دیگر از فعالیت‌های الهدی در حاشیه نمایشگاه کتاب مسکو بود. این کتاب‌ها با موضوعات ادبیات کلاسیک، ادبیات کودک و نوجوان، ایرانشناسی، آثار و اندیشه‌های امام (ره) و مقام معظم رهبری به زبان‌های فارسی، روسی و انگلیسی بود.


در بخش دیگری از فعالیت‌های الهدی در نمایشگاه کتاب مسکو 2014 دیداری بین داوود محمدی، معاون بازرگانی موسسه فرهنگی ـ هنری الهدی با لودمیلا فنچکو، مدیر بخش بین‌الملل گروه انتشاراتی azbook – atticus صورت گرفت. قرار شد این دیدار و گفتگو بین دو موسسه بین‌المللی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ادامه یابد. این ناشر از بزرگ‌ترین گروه‌های انتشاراتی روسیه است و فعالیت‌های بین‌المللی فراوانی دارد. این موسسه در نمایشگاه کتاب مسکو، صاحب یکی از بهترین و پرمخاطب‌ترین غرفه‌های انتشاراتی است.


در ادامه دیدارها و مذاکرات نمایندگان گروه انتشاراتی الهدی در نمایشگاه کتاب مسکو، مذاکره‌ای نیز با رحمان‌اف مدیرعامل انتشارات «دلیا»، ناشر فعال در حوزه ادبیات و اسلام، انجام شد. وی پس از ملاحظه کاتالوگ کتاب‌های 19 ناشر ایرانی، مذاکرات خود را با الهدی درباره 99 کتاب ارائه شده در نمایشگاه کتاب مسکو ادامه خواهد داد.


مذاکره با وینستون پارک، نماینده کره جنوبی در نمایشگاه کتاب مسکو در خصوص چاپ کتاب‌های نفیس در تیراژ بالا با قیمتی ارزان و تحویل در ایران و تبادل فرهنگی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی از دیگر فعالیت‌های الهدی در نمایشگاه کتاب مسکو به شمار می‌رود.


همچنین مذاکراتی با داریا دروفیوا مدیر انتشارات موزاییکا سنتز، پاولوا مارینا مدیر نشر ویمپل اسبون و الکساندر کوپیلف، نویسنده روسی درباره مبادله رایت کتاب صورت گرفت که در میان پیشنهادهای آنان، درخواست رایت کتاب زندگینامه استاد فرشچیان، هنرمند نامدار ایرانی به زبان روسی و همکاری در زمینه تصویرگری کتاب‌های کودک و نوجوان وجود دارد.


نمایشگاه کتاب مسکو، یکشنبه 16 شهریور پس از 5 روز فعالیت به کار خود پایان داد. موسسه فرهنگی ـ هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی به نمایندگی از 19 ناشر ایرانی، به عرضه 99 کتاب از کشورمان پرداخت که نتیجه مذاکرات نمایندگان این موسسه پس از بررسی ناشران خارجی اعلام خواهد شد.

 

«ترانه‌های عید نوروز» تازه منتشر شد

 

کتاب «ترانه‌های عید نوروز» اثر مصطفی رحماندوست با تصویرگری نیلوفر میرمحمدی توسط انتشارات همشهری منتشر و راهی بازار نشر شد.


این کتاب که برای کودکان 3 تا 7 ساله است در قالب مجموعه مداد آبی که توسط واحد کودک و نوجوان انتشارات همشهری منتشر می‌‌شود، به چاپ رسیده است.


این کتاب 11 ترانه کودکانه را شامل می‌شود که اسامی‌شان به ترتیب عبارت است از: دعای عید، عید همه مبارک، دید و بازدید، خانه تکانی، سالی یک بار، عید بچه‌ها، عید آمده عید، غصه‌ها پر، عید و بهار، حاجی فیروز، آرزوی عید.
ترانه «غصه‌ها پر» را از این کتاب می‌‌خوانیم:

لباس نو می‌پوشیم
می‌ریم به دید و بازدید
مگر خبر نداری
دوباره عید شده، عید
دلخوری‌ها، غصه‌ها
پر می‌کشن، دود می‌شن
اخم‌ها و دشمنی‌ها
با بوسه نابود می‌شن
خنده و ماچ و عیدی
بهتر از این نمی‌شه
کاش نره عید نوروز
این‌جا باشه همیشه

این کتاب با 24 صفحه مصور رنگی، شمارگان 2 هزار نسخه و قیمت 7 هزار تومان منتشر شده است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار