دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: باید در وزارت علوم برنامهریزی بلند مدتی برای تحقق بندهای سند علم و فناوری شکل بگیرد و با رفت و آمد وزرا این سیاستها از بین نرود و یک نقشه راه صحیح ادامه داشته باشد.
علی پهلوان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، درباره ابلاغ سند علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: ما به دنبال ایجاد تمدن اسلامی در مقابل تمدن غرب هستیم.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر شکل گیری نظم نوین جهانی تصریح کرد: نظم نوین جهانی و بحث علم و فناوری قدرتهای جهانی را مشخص میکند و علم آنچنان اهمیت دارد که در روایات میگویند العلم سلطان.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان افزود: در علم و فناوری دست برتری داریم و باید در این زمینه همیشه اول باشیم تا بتوانیم انقلابمان را گسترش دهیم.
پهلوان با بیان اینکه مرجعیت علمی از لحاظ امنیتی و کاربردی بسیار مهم است ابراز داشت: تحول و ارتقای علوم انسانی از اهمیت ویژهای برخودار است و تفاوتی که بین نگاه غرب و جمهوری اسلامی وجود دارد این است که نگاه ما بر مبنای خدا محوری بوده و غرب نگاه اومانیستی دارد.
وی تاکید کرد: در کشور ما در بحث علوم انسانی نهضت ترجمهای اتفاق افتاده است و علوم غربی را ترجمه کرده و در دانشگاهها آموزش میدهد.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: جزوههای دانشگاهی باید بر مبنای نگاه خدا محوری و تفکر فرامادی باشد چرا که ما داعیهدار این دیدگاه در جهان هستیم که علوم انسانی نیاز به بازنگری دارد.
پهلوان اظهار داشت: باید مدیریت جهادی و عزم جدی شکل بگیرد و باور کنیم که ما میتوانیم علوم انسانی را تغییر دهیم و قدرت اول منطقه شویم.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از فعالیتهای پژوهشی، شرکتهای دانشبنیان و نخبگان سه مسئله مرتبط با یکدیگر هستند، تصریح کرد: نخبگان در دانشگاههای تراز اول پایاننامههایی انتخاب میکنند که برای رفع نیازهای کشورمان آنچنان کارآمد نیست و بیشتر برای کشورهای دیگر کاربرد دارد چرا که بر این باورند که در خارج از آنها حمایت میشود.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان افزود: باید اعتماد به نفس در دانشجویان و نخبگان تقویت شود و امکانات مناسب در اختیار دانشجویان و نخبگان قرار گیرد.
پهلوان با تاکید بر اینکه تقویت شرکتهای دانش بنیان عملا جلوی فرارمغزها را میگیرد، گفت: شرکتهای دانشبنیان واسطه علم و صنعت هستند که علوم نخبگان را در صنعت کشور وارد میکنند.
وی خاطر نشان کرد: باید در وزارت علوم برنامهریزی بلند مدتی برای تحقق بندهای سند علم و فناوری شکل بگیرد و با رفت و آمد وزرا این سیاستها از بین نرود و یک نقشه راه صحیح ادامه داشته باشد.