به گزارش"خبرگزاری دانشجو"، علی قاسمی، رئيس بخش پيوند مغز استخوان مرکز دياليز و پيوند اعضای منتصريه از مراکز زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه بخش پيوند مغز استخوان اين مرکز از دو سال قبل راهاندازي و در اين مدت تعداد تختهاي بستري اين بخش از يک تخت به شش تخت افزايش يافت، بیان داشت: در اين بخش بر اساس برنامهريزي انجام عملهاي پيوند مغز استخوان از ساده تا پيچيده در دستور کار قرار گرفت و تا کنون در اين زمينه به موفقيتهايي دست يافتهايم.
وی خاطرنشان کرد: انجام عملهاي پيوند مغز استخوان براي بيماريهاي سرطان خون، نوروبلاستوم(سرطان توده شکمي)، تالاسمي، کمخوني شامل آنمي فانکومي (کم کاري مغز استخوان از نوع ژنتيکي) و انمي اپلاستيک (کم کاري مغز استخوان از نوع اکتسابي)، بيماري نادر سيکل سل و بيماريهاي لنفوم از جمله عملهايي است که در اين بخش انجام شده است.
رئيس ستاد سلولهاي بنيادي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در گام بعد انجام عملهاي پيچيده پيوند مغز استخوان در دستور کار قرار گرفت، خاطر شان کرد: پيوند مغز استخوان براي بيماران مبتلا به نقص ايمني، هپاتوبلاستوما و بيماريهاي ژنتيکي از جمله عملهاي جديدي است که با موفقيت در اين مرکز انجام شده و در حال حاضر اين مرکز به عنوان دومين مرکز کشور پس از بيمارستان شريعتي تهران در انجام اين دسته از عملها به شمار ميرود.
قاسمي با بيان اينکه در بيماران مبتلا به نقص ايمني، افراد مبتلا در موارد شديد، محکوم به مرگ در همان روزهاي نخست زندگي و در موارد خفيفتر مجبور به بستريهاي طولاني مدت در بيمارستانها هستند، گفت: در عمل پيوند مغز استخوان که بر روي يک بيمار مبتلا به نقص ايمني CGD به روش آلوژن(پيوند مغز استخوان از برادر ) انجام شد، بيمار پس از طي مراحل درماني، بهبودي خود را بازيافت و در حال بازگشت به زندگي عادي است.
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصريح کرد: بر اساس آزمايشات و بررسي هاي انجام شده بر روي اين بيمار، در حال حاضر، پيوند بيش از 95 درصد است.
قاسمي در خصوص کودک پنج ساله مبتلا به هپاتوبلاستوما نيز گفت: اين بيمار که به سرطان بدخيم کبد و با متاستاز به ريه مبتلا شده بود، پس از انجام شيمي درماني با موفقيت تحت عمل پيوند مغز استخوان قرار گرفت و در حال حاضر اين بيمار دوران نقاهت را طي ميکند.
وي با اشاره به اينکه بيماري هپاتوبلاستوما نوعي بيماري بدخيم نادر است، گفت: اين دومين عملي است که پس از بيمارستان محک در کشور انجام شده است.
رئيس بخش پيوند مغز استخوان مرکز دياليز و پيوند اعضای منتصريه خاطرنشان کرد: در حال حاضر نيز درمان بيماريهاي ژنتيکي در دستور کار قرار گرفته است و در اين راستا يک کودک يک و نيم ساله مبتلا به استئوپتروز پس از طي مراحل شيمي درماني، تحت عمل شيمي درماني به روش آلوژن قرار گرفت.
قاسمي با اشاره به اينکه بيماران مبتلا به استئوپتروز محکوم به نابينايي، ناشنوايي و در نهايت مرگ هستند، بیان داشت: در اين بيمار، سلولهاي بنيادي از مادر کودک دريافت و پس از طي مراحل شيمي درماني پيوند مغز استخوان بر روي وي انجام شد.
وی با بيان اينکه از ابتداي امسال با گسترش تختهاي بخش پيوند مغز استخوان، تعداد عملها نيز افزايش يافته است، خاطرنشان کرد: تا کنون در اين بخش 23 بيمار تحت عمل پيوند مغز استخوان قرار گرفتهاند.