آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۱۳۶۰
نوبخت در پاسخ به خبرگزاری دانشجو:

سرطان‌زا بودن "بنزین تولید داخل" را نفی می‌کنیم

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه بر اساس گزارش کمیسیون بهداشت مجلس، بنزین پتروشیمی‌ها سرطان‌زا نبوده لذا در دولت چه تصمیی در مورد بنزین تولید داخل به عنوان یک "کالای استراتژیک" اتخاذ خواهد شد و آیا تولید بنزین پتروشیمی‌ها از سر گرفته می‌شود؟ گفت: در مورد سرطان‌زا بودن بنزین تولید داخل که قطعا دولت آن را نفی می‌کند و اگر چنین بود قطعا دولت جلوی آن را می‌گرفت.

به گزارش خبرنگار دولت "خبرگزاری دانشجو"، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت یازدهم در حاشیه جلسه هیئت در پاسخ به سوال "خبرگزاری دانشجو" مبنی بر اینکه بر اساس گزارش کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در خصوص بنزین پتروشیمی‌ها مشخص شده است که بنزین پتروشیمی‌ها سرطان‌زا نبوده اما در عوض بنزین وارداتی نه تنها کیفیت مطلوب را نداشته بلکه کیفیت برخی محموله ها پایین‌تر از یورو 2 نیز بوده است لذا با توجه به این گزارش، در دولت چه تصمیی در مورد بنزین پتروشیمی‌ها به عنوان یک "کالای استراتژیک" اتخاذ خواهد شد و آیا تولید بنزین پتروشیمی‌ها از سر گرفته می‌شود؟ گفت: در مورد سرطان‌زا بودن بنزین تولید داخل که قطعا دولت آن را نفی می‌کند و اگر چنین بود قطعا دولت جلوی آن را می‌گرفت.

 

نوبخت در ادامه در خصوص جزئیات جلسه هیئت دولت خاطرنشان کرد: امروز در جلسه هیئت وزیران گزارش وزارت نیرو در خصوص وضعیت آب به ویژه آب آشامیدنی و پیشنهاداتی که در ارتباط با مدیریت بهینه منابع محدود آب بود مطرح شد.

 

وی ادامه داد: پیشنهاداتی مطرح بود که به معاونت برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور ارجاع شد تا چگونگی اجرای دقیق آن بررسی و به هیئت وزیران جهت اجرایی شدن ابلاغ شود.

 

سخنگوی دولت با بیان این مطلب که سازمان محیط زیست در خصوص علمکرد دستگاه‌ها در مورد رعایت موازین زیست محیطی گزارش داده است ادامه داد: رتبه‌بندی دستگاه‌های مختلف در مورد اجرای قوانین محیط زیست به تفکیک انجام و به دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

 

نوبخت همچنین گزارش دیگر هیئت وزیران را مربوط به وزارت کشور دانست و گفت: وضعیت استان‌ها و شهرهای مختلف که شاخص مناسبی برای ارزیابی مقوله‌های اجتماعی است بیان شد که خوشبختانه در طول یک سال گذشته شاخص‌ها نوید بخش بود. لذا امیدواریم وزارت کشور این شاخص‌ها را جهت آگاهی مردم بیان کند.

 

نوبخت همچنین به ایجاد نگرانی موجود که برخی رسانه‌ها در مورد بازنشستگان ایجاد کردند اشاره داشت و با بیان اینکه آنچه می‌گویم واقعیت موجود جهت اطلاع بازنشستگان است: کسری از حقوق بازنشستگان و کاهش دریافتی اطلاع رسانی نادرست و غیرواقعی است چنین اتفاقی نخواهد افتاد و این بیانات تنها باعث استرس است.

 

نوبخت ادامه داد: بازنشستگان محترم مثل زمان اشتغال از دو قانون پیروی می‌کنند یکی قانون تامین اجتماعی و دیگری قانون خدمات کشوری که صندوق آنها کشوری و تامین اجتماعی است.

 

وی اضافه کرد: معمولا آنهایی که کارمندان رسمی هستند عمدتا از صندوق بازنشستگی کشوری استفاده می‌کنند و تابع مدیریت خدمات کشوری هستند و برخی دیگر از صندوق تامین اجتماعی برخوردار خواهند شد.

 

نوبخت نحو محاسبه پرداختی های بازنشستگی‌های این دو مجموعه را متفاوت از یکدیگر دانست و با اشاره به اینکه کسانی که در اشتغالات رسمی بودند از ساعت اضافه کاری آنها حق بیمه کسر نمی‌شد یادآور شد: برخی دستگاه‌ها اضافه کاری را پرداخت کرده اما برخی دیگر این چنین نبودند که آنها شامل صندوق تامین اجتماعی می‌شدند.

 

سخنگوی دولت افزود: از آنها هم کسوراتی بود که هنگام بازنشستگی پرداخت می‌شد تا اینکه قانون خدمات مدیریت کشوری در سال 86 به تصویب رسید و پس از آن اجرایی شد در این قانون برای یکسان‌سازی پرداخت‌ها حکمی در ماده 106 این قانون مطرح شده و به تصویب رسیده است.

 

نوبخت در ادامه با بیان این مطلب که حقوق بازنشستگی طبق قانون خدمات مدیریت کشوری بر مبنای حقوق ثابت به علاوه فوق العاده های مستمر تعلق گیرد، ادامه داد: فوق العاده بر دو مبنای مستمر و غیرمستمر بنا شده است که از این میان 5 درصد برای غیرمستمرها به صورت افزایش فوق العاده در نظر گرفتند و قرار شد پرداخت ها بر مبنای حقوق ثابت و مستمرها باشد.

 

که قبل از این به دو شکل انجام می شد و کسانی که مشمول بیمه تامین اجتماعی بودند کسر می شد.

 

وی ادامه داد: پس از این قانون، قانون برنامه پنجم اجرایی شد که این قانون مؤخر است و بر قانون قبلی ارجحیت دارد لذا بر پایه قانون های مؤخر نباید از اضافه کاری کسر شود و همچنین کسری های گذشته هم پرداخت شود.

 

سخنگوی دولت اضافه کرد: برخی دستگاه ها بعداز اجرای این قانون نسبت به کسر حق بیمه ادغام کردند و استدلال آنها این بود که چون ما تابع قانون تامین اجتماعی هستیم از آن تبعیت نکرده تا بپردازیم.

 

وی در این باره اضافه کرد: تعدادی از دستگاه ها کسر نکردند اما برخی دیگر با برداشت های سلیقه ای و مدیریتی این کسری را انجام دادند که این کار منجر به استعلام های از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه داری منجر شد و این معاونت از طریق شورای توسعه مدیریت به عنوان مرجع اظهارنظر و رفع ابهام تصمیم گرفت.

 

نوبخت اضافه کرد: با توجه به اینکه این قانون صراحت دارد قرار شد بعد از سال 88 کسری وجود داشته باشد، پرداخت ها انجام شود و جواب استعلام ها را به صورت کتبی اعلام کرد.

 

نوبخت خطاب به رسانه هایی که باعث شانتاژ این خبر شده‌اند، گفت: کجای این خبر دارای استرس بوده که بازنشسته‌ها را مضطرب کنیم؟  اینگونه بگویم که چنین اتفاقی جهت کسری اتفاق خواهد افتاد هر چند که ما این ابهامات را رسمیت می‌دهیم. ضمن اینکه قانون، مرجع رفع ابهام را شورای توسعه مدیریت می‌داند که آن هم رفع ابهام کرده است.

 

نوبخت با اعلام این خبر که مدت آزمایشی این قانون در پایان سال 93 به اتمام رسیده است، افزود: این قانون اکنون اصلاح شده و قرار بود در جلسه امروز هم مطرح شود اما با توجه به اینکه فکر می‌کردیم رئیس جمهور در جلسه امروز حضور نداشته باشد برای یک‌شنبه گذاشتیم لذا این مهم را تا هفته آینده به مجلس خواهیم فرستاد.

 

نوبخت اضافه کرد: اگر مجلسی‌ها نسبت به این مهم ابهام دارند دستشان باز است و ما در دولت در ماده 106 هر چه که برای جلوگیری از برداشت‌های دو گانه لازم است انجام خواهیم داد.

 

نوبخت یادآور شد: با توجه به اجرای این مهم با دو برداشت متفاوت، معاونت توسعه تصمیم گرفت که به عنوان یک کار اساسی آن را به مجلس سپرده و منتظر نظر نهایی مجلس هستیم تا بر پایه آن عمل کنیم.

 

نوبخت در ادامه تاکید کرد: چه کسرشده‌ها و چه غیرکسرشده‌ها براساس قانونی که در مجلس از هفته آینده مورد بحث است بررسی می‌شوند.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جلسه شب گذشته دولت با مجلس دارای چه محورهای مهمی بود گفت: نفس این جلسات نیاز به بازگویی ندارد چرا که در جهت تعامل بیشتر و نزدیک شدن دیدگاه‌های نمایندگان و اعضای دولت است که جلسه دیشب هم از این ویژگی برخوردار بود.

 

نوبخت اضافه کرد: دولت موفق شد در سخنرانی رئیس جمهور و دو تن از اعضای دولت و نیز رئیس بانک مرکزی و معاونت برنامه ریزی گزارشی را ارائه کند.

 

همچنین وی اضافه کرد: دغدغه‌های نمایندگان نیز از زبان روسای کمیسیون‌ها مطرح شد لذا جلسه خوبی بود و عملکرد و برنامه‌های دولت برای نمایندگان گفته شد.

 

سخنگوی دولت در تشریح عملکرد شش ماهه اول سال جاری دولت گفت: با توجه به گذشت شش ماه از سال 93 باید اهداف در نظر گرفته شده و میزان عملیاتی شدن آنها به صورت دقیق اعلام شود.

 

وی افزود: در بخش نامه بودجه 93 در تقدیم بودجه سال جاری به مجلس چند هدف از جمله معطوف شدن طرح های عمرانی، کاهش نرخ تورم، خروج از رکود اقتصادی و تغییر جهت رشد منفی به رشد مثبت اقتصادی و نهایتا پایبندی به قانون هدفمند کردن یارانه ها مطرح شد.

 

سخنگوی دولت تصریح کرد: با توجه به اینکه رابطه همبستگی مستقیمی بین سرمایه گذاری در طرح های عمرانی با رشد اقتصادی وجود دارد از اهداف ما در سال 93 مثبت کردن رشد منفی اقتصادی بود و یا افزایش رشد اقتصادی که طبق آخرین گزارش ها آمار مربوط به خزانه را در مورد شش ماهه اول سال به اصحاب رسانه اطلاع رسانی می کنیم.

 

نوبخت با تاکید بر اینکه همه منابع پیش بینی شده در بودجه 93 تا نیمه اول سال به صورت صددرصدی تحقق پیدا نکرد تاکید کرد: مدیریت تقسیس برای توزیع این منابع بین اعتبارات جاری و عمرانی به گونه ای تقسیم بندی کردیم تا به هدف خود جهت اتمام طرح های عمرانی دست یابیم.

 

نوبخت در ادامه اظهارات خود به ارائه آمار در این زمینه ها اشاره کرد و گفت: اعتبارات جاری در شش ماهه اول سال حدود 88.4 درصد پرداخت شد که این نسبت به سال قبل 135.3 درصد است و 35 درصد میزان پرداخت های ما افزایش یافته است.

 

نوبخت همچنین در ارتباط با اعتبارات عمرانی نیز گفت: اعتبارات عمرانی کل 52.6 درصد در شش ماهه اول پرداخت شد و برای اینکه بدانیم نسبت به شش ماهه اول سال 92 چه میزان تفاوت داریم 3.3 برابر بیشتر پرداخت شده است.

 

پرداخت صددرصدی اعتبارات استانی در شش ماهه اول سال 93

 

نوبخت با اعلام اینکه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استانی صددرصد پرداخت شده است اضافه کرد: سال گذشته 1256.7 درصد بیشتر پرداخت شد که این 12.5 برابر امسال نسبت به سال گذشته بود و امسال نخستین سالی بود که اعتبارات استانی صددرصد پرداخت شد.

 

سخنگوی دولت اضافه کرد: ما در خصوص اولین هدفی که امسال داشتیم برای متمرکز شدن منابع برای اتمام طرح ها به درستی عمل کردیم یا تماما به کارهای اجرایی پرداختیم که این امر تاثیر مناسب جهت خروج از رکود دارد.

 

نوبخت در ارتباط با مهار نرخ تورم نیز گفت: پیش بینی ما در بودجه این بود که تا اسفند ماه سال جاری نرخ تورم به 25 درصد برسد که از زمان آغاز کار 34 درصد بود و طبق آخرین آمار 20.6 درصد بوده و بانک مرکزی نیز 21 درصد اعلام کرده است.

 

وی همچنین اضافه کرد: رشد اقتصادی سال قبل 1.9- درصد بود و برای سال قبل از آن 6.8- درصد بود لذا طبق گزارش های منتشر شده که نشان می دهد رشد منفی نسبت به سه ماهه مشابه در سال 92 است. (مقایسه سه ماهه اول سال 93 نسبت به سه ماهه اول سال 92)

 

رشد مثبت سه حوزه کشاورزی، نفت و صنایع و معادن در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به سال 92

 

نوبخت آمارهای مورد نظر در این باره را به شرح زیر اعلام کرد:

 

-گروه کشاورزی 3.3 درصد رشد مثبت داشته است.

 

-گروه نفت 6.1 درصد رشد مثبت داشته است.

 

-گروه صنایع و معادن که فصل اول سال 92 با رشد 7- درصد مواجه بود در سه ماهه نخست سال 93 به 8.1 درصد رشد مثبت رسیده است.

 

نوبخت افزود: در حوزه کشاورزی، نفت و صنایع مثبت بوده در حالی که سال قبل همه منفی بوده است.

 

وی همچنین گروه خدمات را این گونه بیان کرد که در سه ماهه سال 92 رشد 1.1- درصد داشته در حالی که در سه ماهه سال 93 به رشد 3.7 درصد مثبت رسیده است.

 

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه کل تولید ناخالص داخلی به 4.6 درصد مثبت رسیده است گفت: البته بدون در نظر گرفتن نفت 4.4 درصد است.

 

نوبخت ضمن تاکید بر اینکه این آمار نسبت سه ماهه اول سال 93 به سه ماهه اول سال 92 است یادآور شد: با توجه به انتخابات سال گذشته بودجه مناسبی در اختیار نبود و سه ماهه اول سال 92 استثنا محسوب می شد هر چند که این آمار ارزشمند است اما این ارقام موجب نشود که فکر کنیم کار بسیار بزرگی انجام شده است.

 

وی اضافه کرد: شش ماهه اول سال عملکرد دولت در خصوص مسائل اقتصادی قابل قبول نبوده است.

 

نوبخت در ادامه با تأکید بر اینکه در خصوص بحث اشتغال هم تا حدودی افزایش رشد داشته‌ایم، اظهار داشت: آمار دقیقی البته در این زمینه فعلا در اختیار ندارم و بعدا آن را اعلام می‌کنم هرچند که عده‌ای به ذهن دارند اگر یک درصد رشد اقتصادی افزایش یابد حداقل یک میلیون شغل ایجاد شود و این حرف از نظر مکاتب اقتصادی هم درست و هم غلط است اما اگر در یک اقتصاد که همه عوامل تولید مثل سرمایه، نیروی انسانی، زمین و منابع و ... در حال تکمیل ظرفیت باشند، سرمایه‌گذاری و نیروی کار افزایش خواهد یافت تا رشد بیشتری یابیم اما در اقتصاد ما حتی در دوره رکود هم این ظرفیت را ندارد.
 

نوبخت در رابطه با بحث هدفمندی یارانه‌ها یادآور شد: ما متعهد شدیم غیر از آنچه که برای خانواده‌ها یارانه نقدی مثل سال گذشته بپردازیم که پرداختیم و به خانواده‌های کم درآمد کمک بیشتری کنیم و علاوه بر آن به بهداشت و درمان و تولید نیز کمک کنیم.



نوبخت آمار شش ماهه اول سال نسبت به همه خانوارها بر اساس 45 هزار و 500 تومان اشاره کرد و ادامه داد: در سه ماهه اول به خانواده های کم درآمد که تحت پوشش نهادهای حمایتی بودند بسته حمایتی دادیم که ظرف امروز و فردا اعلام خواهد شد؛ طبق تعهد از منابع یارانه‌ها به بهداشت و درمان هم پرداخت‌ها را صددرصد انجام دادیم.

نوبخت افزود: در شش ماهه اول طبق تعهد از منابع یارانه‌ها به بهداشت و درمان هم پرداخت ها را صددرصد انجام دادیم و برای تولید نیز 5727 میلیارد تومان تصویب کردیم که به تفکیک در بخش های مختلف این پرداخت ها را داشته باشیم.


نوبخت اضافه کرد: دولت در مورد اتمام طرح‌های ناتمام، افزایش رشد اقتصادی و هدفمند کردن یارانه‌ها به سمت تولید موفق بوده است.
 

سخنگوی دولت در ارتباط با گزارش کمیسیون اقتصادی به مجلس در خصوص 7 هزار میلیارد تومان گفت: در این رابطه منتظر دریافت هستیم.
 

نوبخت در ارتباط با نامه مطهری به رئیس‌جمهور نیز اظهار داشت: وی صریح اللهجه هستند و مطالب خود را بیان کردند اما همه اطلاعات قطعا پیش ایشان نیست ما هم بی‌تفاوت نخواهیم بود و رئیس‌جمهور نسبت به تعهداتی که در انتخابات داشتند، پایبند خواهد بود.


نوبخت در ارتباط با ترکیه اظهار داشت: ما با کشور همسایه ترکیه روابط بسیار خوبی داریم و در بسیاری از موارد همکاری های درست و سنجیده و همگرایی های منطقه ای میان ما وجود دارد اما در مورد چگونگی موضوع سوریه ما با دولت ترکیه اختلاف نظر داشته و داریم لذا الان قابل قضاوت است آن زمان که دولت ترکیه و خیلی از دولت های غربی اختلاف در سوریه را جنگ مردم و دولت تلقی می‌کردند امروز برملا شده است و ما می‌دانستیم این دعوای یک جمع و گروه تروریستی با دولتی که مبتنی بر آرای مردم است که بعد از آن هم در انتخابات دیدیم باز هم همین دولت را انتخاب کردند.


نوبخت اضافه کرد: در آن سو دیده شد که این گروه‌های مخالف و معارض دولت شان بودند مردم نبودند و گروه‌هایی همانند داعش بودند که هم‌اکنون نیز هستند تا جایی که خود کسانی که قبلا به آنها اسلحه دادند به این نتیجه رسیدند ائتلافی تشکیل داده و آنها را بکوبند.


وی اضافه کرد: انتظار است دولت ترکیه به وظایف بین‌المللی و منطقه‌ای خود به درستی عمل کند و نسبت به اتفاقات موجود و همچنین داعش وظایف خود را به درستی انجام دهد.
 

سخنگوی دولت یادآور شد: نسبت به اتفاقاتی که به خصوص در گروه ضدانسانی داعش در حال انجام است وظایف خود را به درستی انجام دهد لذا ما هم از اتفاقاتی که در کوبانی و مناطق دیگر در حال رخ دادن است متاسفیم و بدون تردید وظایف خود را با تدبیر و عقل انجام خواهیم داد و منافع ملی ما همواره مورد توجه دولتمردان خواهد بود.


سخنگوی دولت در رابطه با ماده 180 توازن منطقه ای در تبصره 22 سه هزار و 776 هزار میلیارد تومان تعیین شد و این عدد بین 31 استان در جدول قانون بودجه سال 93 تفکیک شد و سهم هر استان مشخص شده لذا مقرر شده معاونت برنامه ریزی و نظارت رئیس جمهور آن را تفکیک کند و به هر شهرستان طبق شاخصه اعلام کند لذا تاکنون هم 3/68 آن ا بلاغ شده و 50 درصد تخصیص داده شده است.


سخنگوی دولت همچنین در رابطه با بحث مناطق آزاد گفت: بودجه این مناطق را قانون مشخص کرده و شورای عالی با توجه به اختیارات تعیین شده مشخص می کند اما معاونت نظارت ریاست جمهوری باید نظارت داشته باشد و کمک دولت روی زیرساخت های این موضوع خواهد بود.


نوبخت در رابطه با قانون خدمات مدیریت کشوری نیز گفت: قانون خدمات مدیریت کشوری نه تبدیل وضعیت و نه استخدام را منع نکرده است اما فقط با خروج سه نفر یک نفر را با آزمون استخدام می کند و باید مسیر قانونی در این رابطه طی شود.


نوبخت همچنین در ارتباط با تعیین وزیر علوم نیز گفت: استانداران تعیین شده‌اند و هر کس را دولت و وزیر کشور صلاح بداند در مورد وزیر علوم انتخاب خواهند کرد.


وی همچنین گفت: نجفی به عنوان سرپرست همه وظایف را انجام می‌دهد و در مورد کسری بودجه قرار شد دانشگاه‌های که دارای مشکل هستند بازبینی شده و کمک کنیم.


نوبخت تاکید کرد: بورسیه‌های غیرقانونی جز برنامه‌های نجفی است.
 

سخنگوی دولت در ارتباط با تخریب‌هایی که علیه دولت می‌شود، گفت: این چیز جدیدی نیست، سرعت بیشتری هم گرفته اما ما دنبال حاشیه‌سازی نیستیم و به جای این کارها اگر یک درصد به رشد اقتصادی افزوده و یا یک واحد از نرخ تورم کم کنیم و یا به درستی هدفمندی یارانه ها را انجام دهیم و کارهای عمرانی را انجام دهیم، لذا از ورود به این مهلکه ها جداً اجتناب می کنیم.

سخنگوی دولت در پایان در ارتباط با موضوع دستگیری عده‌ای طبق گزارش‌های رسانه‌ها در شب گذشته اظهار داشت: این موضوع ربطی به داعش ندارد و خارجی هم نبودند و سربازان گمنام امام زمان(عج الله) با چشم باز و دقت به صورت شبانه روزی همچنان به وظایف خود عمل می کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ستارخان
-
۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱
میدانید سر این موضوع ، با تحریک خانم ابتکار و آقای زنگنه چقدر در رسانه های اصلاح طلب، ذهن مردم را مشوش کردند؟!

مدعی العموم باید بدلیل تشویق اذهان عمومی توسط خانم ابتکار و آقای زنگنه از آنها بازخواست کند.
البته بعید میدانم حرکتی انجام شود.. ظاهرا آرام نگهداشتن رابطه بین دو قوه ، از هر چیز دیگری مهمتر است.
2
0
مآ
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۳
پس لطفا مقامات دولتی رو که یک سال است با این تهمت اذهان عمومی را مشوش کرده وبه دنبال اغراض خاص سیاسی واقتصادی بوده اند را برکنار ومجازات کنید البته ان کنتم صادقین
3
0
محمد علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۳
مشکل بنزین داخلی نبوده بلکه جیبهایی بوده که باید با سود کلان بنزین وارداتی پر میشد
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار